Jim745 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Ποια είναι η άποψη σας για την ελληνική χιπ χοπ? Θεωρείται ότι τα τελευταία χρόνια υπερέχει έναντι των άλλων ειδών μουσικής στην Ελλάδα? Επίσης θεωρείτε ότι το νέο κύμα της underground εχει ξεφύγει απ'τον αρχικό του σκοπό? Πιστεύω είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο της ελληνικής μουσικής που κρύβει από πίσω της μια ολόκληρη κουλτούρα που αλλάζει και εξελίσσεται συνεχώς.
Karamol3golas Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Οσον αφορα το underground,εξ ορισμου ειναι μουσικη που ειναι εκτος του φασματος της γνωστης μουσικης,εγω πχ θεωρω τον αυλο,τον αψινθο,τους βρωμικος νοτος..Αν εννοεις τετοιου στυλ μουσικη τοτε οχι δεν εχει αλλαξει,ακομα υπαρχουν αυτοι..Τωρα αν με το υπερεχει εννοεις να ειναι το κυριαρχο ειδος,τοτε ναι,δεν ειναι απο μας να το κρινουμε,το λενε οι αριθμοι.Αν εννοεις απο αποψη ποιότητας,θεωρω πως απο τη στιγμη που ακουγονται σχεδον το ιδιο ολα,περισσοτερο εχουμε ποσοτητα ,παρα ποιοτητα..Το hip-hop γενικα ειναι ειδος που δειχνεις την ποιοτητα και την τεχνικη σου,χωρις να χρειαζεται να εχεις καλη φωνη,σε αντιθεση με πολλα αλλα ειδη..Αν η τεχνη ειναι η εκφραση συναισθηματων και των σκεψεων σου με τον καλυτερο δυνατο τροπο,τοτε "underground" τραγουδια οπως το καθε πρωι - αυλος,ο καιρος της σιωπης - αγνωστος χειμωνας,ενα κομματι για εμας - cortes (ειπα αναφορικα 3 απο τα πιο γνωστα που μπορουσα να σκεφτω) για μενα ειναι η μεγαλυτερη μορφη τεχνης,μου μεταφερουν συναισθηματα που δεν ηξερα οτι υπηρχαν..Η τραγουδια οπως το ασχημα - βρωμικος νοτος,κυριως στο τελευταιο verse του loopatic αν δεν κανω λαθος,οι ριμες και οι μεταφορες ειναι υπερβολικα πυκνες,δειχνοντας την τεχνικη του.Παρολα αυτα το ραπ που ακουγεται και το underground ραπ ειναι για μενα αρκετα μακρινα ειδη,οι μεν το κανουν με σκοπο το κερδος,οι δε το κανουν για την αναγνωριση απο τους ομοιους,επειδη θελουν να δωσουν ενα κομματι τους(εξου και πολλοι underground artists δινουν τα cd τους δωρεαν εδω και δεκαετιες).Σιγουρα παντου υπαρχουν εξαιρεσεις,και ισως δεν ειμαι σωστος να κρινω,αφου τα κυρια ακουσματα μου ειναι rakim, , big pun,ab-soul ,ειτε τραγουδια απο παραγωγους οπως dj premier,rza κλπ και εκτιμω ιδιαιτερα το θεμα της τεχνικης,ειτε στο γραψιμο ειτε στο beatmaking ,αλλα οπως ειχε πει ο krs-one 30 χρονια πριν διευκρινιζοντας αναλογικα σημερα τη διαφορα στα 2 υποειδη της hip-hop κουλτουρας που αναφερω, "rappers spit rhymes that are mostly illegal,mc's spit rhymes that uplift their people" ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα