Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Τους γιατρούς δεν μπορεί να τους πληρώνει κατευθείαν με μετρητά?

Ναι όμως αυτό όταν θα χρειαστεί. Πιθανώς να γίνει μήνες αργότερα. Μέχρι τότε;

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Nabuko

Crypto

Δημοσ.
14 ώρες πριν, riskus είπε

Τα χρήματα προέρχονται από διάφορες μικρές πηγές ανά τα χρόνια: σύνταξη γιαγιάς όσο ζούσε, πώληση πολύ μικρού ακινήτου (μερικώς μαύρα), αποταμίευση σε μετρητά για αρκετά χρόνια.

Να τα βάλει στην τράπεζα.

https://www.google.com/amp/s/www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/oikonomia/telos-sto-kinigi-ton-metriton-apo-tin-eforia/amp/

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Land-decked είπε

Μια μικρή θυρίδα είναι 150 τον χρόνο.

Γύρω στα 60 είναι. 
Στη θυρίδα δεν χρειάζεται τμηματική κατάθεση, μιας και κανένας δεν γνωρίζει τι υπάρχει μέσα. Η πλέον ρεαλιστική λύση, μιας και υπάρχει άμεση πρόσβαση και η μεγαλύτερη δυναή ασφάλεια.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Nabuko είπε

δηλαδη αν πάω εγώ αυριο το πρωί στο ταμείο και κάνω κατάθεση 30χιλιάρικα δεν θα ερωτηθώ απο που βρέθηκαν αυτά ή ότι τράπεζα δεν θα στείλει την κατάθεση αυτη στην ΑΑΔΕ για έλεγχο ?

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, maverick290402 είπε

δηλαδη αν πάω εγώ αυριο το πρωί στο ταμείο και κάνω κατάθεση 30χιλιάρικα δεν θα ερωτηθώ απο που βρέθηκαν αυτά ή ότι τράπεζα δεν θα στείλει την κατάθεση αυτη στην ΑΑΔΕ για έλεγχο ?

Δεν ξέρω από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Nabuko είπε

Δεν ξέρω από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα. 

Η αλήθεια είναι ότι δεν έβγαλα κάποιο συμπέρασμα..... Με λίγα λόγια στο link λέει ότι πάλι θα ελεγχθείς και πρέπει να τους πεις που τα βρήκες?  

Δημοσ.

Έχω άδεια security, πες μου που μένει και θα έρθω εγώ ο ίδιος να τα φυλάω (μείνε ήσυχος, δεν θα τα κλέψω).

Πέρα από την πλάκα, σε κάποιο χρηματοκιβώτιο ίσως; Θα πρέπει να το έχει σε διακριτικό μέρος φυσικά, γιατί αν το δουν άλλοι θα υποψιαστούν ότι μπορεί να έχει πράγματα αξίας μέσα και ίσως κάνουν καμιά επίσκεψη αργά την νύχτα.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, riskus είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Υπόθεση εργασίας (που έχει αρκετές δόσεις πραγματικότητας):

πολύ στενός συγγενής έχει σωρεύσει μετρητά δεκάδων χιλιάδων € (περί τις 50Κ) στο σπίτι του και φοβάται - για ευνόητους λόγους.

Τα χρήματα προέρχονται από διάφορες μικρές πηγές ανά τα χρόνια: σύνταξη γιαγιάς όσο ζούσε, πώληση πολύ μικρού ακινήτου (μερικώς μαύρα), αποταμίευση σε μετρητά για αρκετά χρόνια.

Ποιες λύσεις έχει για την ασφαλή αποθήκευση των χρημάτων αφ' ενός, αλλά και την αποφυγή ελέγχου από την εφορία, καθώς τα χρήματα δεν προέρχονται από μία συγκεκριμένη πηγή με δικαιολογητικά, αλλά είναι χρήματα με πολλές και διάφορες προελεύσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνεπώς δεν μπορεί να αποδείξει με στοιχεία τη νομιμότητα τους αν ζητηθεί (και η εφορία δύσκολα θα δεχθεί τα όσα προανέφερα ως έγκυρα - αν και ισχύουν). 

Προτάσεις που σκέφθηκα:

α) τραπεζική θυρίδα και κατόπιν τμηματική κατάθεση μικρών τμημάτων του ποσού ανά 1-2 μήνες ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με την τράπεζα.

β) θυρίδα σε εταιρία security (δε γνωρίζω τίποτα γι' αυτό, ωστόσο το άκουσα ως πρόταση)

Το να τα κρατάει στο σπίτι θεωρώ πως είναι πολύ επικίνδυνο πλέον και συμφωνεί με αυτό.

Ιδέες κανείς;

Αυτό που πρέπει να κάνει για αρχή ο φίλος σου είναι να βάλει τον λογιστή του να ελέγξει το εάν μπορεί να επικαλεστεί ανάλωση κεφαλαίου (δλδ παλιότερα δηλωμένα εισοδήματα του) ώστε να δικαιολογήσει την ύπαρξη ολόκληρου ή μέρους του ποσού αυτού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τράπεζα το ξεχνάει. Ακόμα και λίγα λίγα να μπουν, πλέον κοιτούν και το διαθέσιμο υπόλοιπο που αν είναι αυξημένο από την περασμένη χρονιά, μπορεί να δοθεί εντολή ελέγχου. Για να μη σου πω ότι κυρίως κοιτάνε το υπόλοιπο παρά τις κινήσεις (ή το σύνολο αυτών).

Θυρίδα επίσης το ξεχνάει. Να σου θυμίσω πολύ πρόσφατη υπόθεση κλοπής θυρίδων. Ποιός θα αποζημιώσει; Κανένας. Η τράπεζα ασφαλίζει θυρίδες μόνο για 5 χιλιάδες σε περίπτωση κλοπής. Στο παρελθόν αρκετές φορές έχουν συμβεί ανάλογες κλοπές.

Το ποσό δεν είναι δα και τεράστιο για να πεις ότι "πιάνει χώρο". Φαντάζομαι θα χωράνε ακόμα και σε μια σακούλα σουπερμαρκετ ή ενα κουτί. Μπορεί να σκεφτεί καλές κρυψώνες εντός του σπιτιού. Αυτά δεν είναι τίποτα. Άλλοι έχουν εκατομμύρια σε σπίτια (γιατροί, δικηγόροι κοκ). Είναι 33 δις εκτός τραπεζών μέχρι στιγμής. Όλα αυτά φυσικά είναι σε σπίτια. Το κακό θα είναι αν ξέρει έστω και ένας ότι τα έχει σπίτι. Τότε σίγουρα κινδυνεύει. Και πάλι μπορεί να κρύψει κάπου πιο "φανερά" ένα μικρό ποσό ας πούμε χίλια ευρώ και θα αποκαλύψει μόνο αυτά σε περίπτωση ληστείας. 

14 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Αυτό που πρέπει να κάνει για αρχή ο φίλος σου είναι να βάλει τον λογιστή του να ελέγξει το εάν μπορεί να επικαλεστεί ανάλωση κεφαλαίου (δλδ παλιότερα δηλωμένα εισοδήματα του) ώστε να δικαιολογήσει την ύπαρξη ολόκληρου ή μέρους του ποσού αυτού.

Γιατί να το κάνει αυτό; Αφού δεν θέλει να αγοράσει κάτι. Θέλει απλά να τα αφήσει στην άκρη. Γνώμη μου  είναι να τα αφήσει σπίτι του και να τα ξοδεύει όπως εκείνος θέλει. Δεν θα τον ενοχλήσει ποτέ καμία εφορία. 

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, 1comment είπε

Γιατί να το κάνει αυτό; Αφού δεν θέλει να αγοράσει κάτι. Θέλει απλά να τα αφήσει στην άκρη. Γνώμη μου  είναι να τα αφήσει σπίτι του και να τα ξοδεύει όπως εκείνος θέλει. Δεν θα τον ενοχλήσει ποτέ καμία εφορία. 

Για να μάθει αν μπορεί να τα δικαιολογήσει στην εφορία, αν μπορεί τότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα να τα καταθέσει σε τράπεζα.

Όσο για την γνώμη σου είναι εντελώς άκυρη μια και το ζητούμενο είναι να ΜΗΝ τα έχει σε μετρητά στο σπίτι του.

• Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, 1comment είπε

Το ποσό δεν είναι δα και τεράστιο για να πεις ότι "πιάνει χώρο". Φαντάζομαι θα χωράνε ακόμα και σε μια σακούλα σουπερμαρκετ ή ενα κουτί. Μπορεί να σκεφτεί καλές κρυψώνες εντός του σπιτιού. Αυτά δεν είναι τίποτα.

Ο διαρρήκτης εννοείς? διάβασε λίγο εδώ και θα πάρεις μια ιδέα

29 λεπτά πριν, 1comment είπε

Γνώμη μου  είναι να τα αφήσει σπίτι του

Πού είναι το καλύτερο μέρος να κρύψεις τα χρήματά σου;”

”Στην τράπεζα,” είπε ο διαρρήκτης με ένα πνιχτό χαμόγελο.

https://www.in2life.gr/everyday/howto/article/124009/krypste-ta-lefta-sas-symvoyles-enos-diarrhkth.html

Δημοσ.

Δυσκολα..ολα ειναι δικοπο μαχαιρι..απο την μια τρεμεις στην σκεψη μην σε κλεψει κανενας επενδυτης..απο την αλλη και στην τραπεζα μπορει να μπλεξεις με εφορια κλπ. καθε αποφαση εχει τα θετικα και αρνητικα.θα προτεινα καλη κρυψωνα μεσα σε σπιτι ακομα και αν χρειαστει σκαψιμο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...