tzitzikas2 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Καλησπέρα. Η παλιά τάπα του ρεζερβουάρ είχε πρόβλημα και πήγα σε μεταχειρισμένα και έβαλλα μια σχεδόν ίδια. Σήμερα μόλις πάρκαρα μου ήρθε μια ελαφριά μυρωδια βενζίνης κοντά στο ρεζερβουάρ. Μόλις ξεβίδωσα την τάπα ακούστηκε ένας έντονος ήχος "φςςςςςςς" σαν να εξαερώνει πίεση αναθυμιάσεων βενζίνης κατα το ξεβίδωμα της τάπας του ρεζερβουάρ. Τι μπορεί να συμβαίνει? Η τάπα που έβαλα βιδώνει κανονικά, μάλιστα στο τέλος ακούγεται και το κλασικό κρακκκκ. Ειναι κάτι φυσιολογικό ή όχι? Επειδή με ανησυχεί παρακαλώ ας απαντήσει όποιος γνωρίζει κάτι στα σίγουρα. Ευχαριστώ!
NikosKallithea Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 13 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε Μόλις ξεβίδωσα την τάπα ακούστηκε ένας έντονος ήχος "φςςςςςςς" Aυτο ακουγετε παντα οταν ανοιγεις την ταπα, απλά εσυ, οπως και ολοι μας δηλαδη, δεν ανοίγουμε ποτε μονοι μας την τάπα για να το διαπιστωσουμε
tzitzikas2 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Aυτο ακουγετε παντα οταν ανοιγεις την ταπα, απλά εσυ, οπως και ολοι μας δηλαδη, δεν ανοίγουμε ποτε μονοι μας την τάπα για να το διαπιστωσουμε Καλησπέρα. Τι εννοείς δεν ανοίγουμε? Και στο πρατήριο δεν την ανοίγουν με τον ίδιο τρόπο? Εκεί δεν κάνει? Εγώ πρώτη φορά άκουσα αυτόν το ήχο. Επίσης να ρωτήσω είναι λογικό να μυρίζει ελαφρώς βενζίνη κοντά στην τάπα, δηλαδή σε απόσταση 0,5μ - 1μ από το πορτάκι της βενζίνης? Αναρωτιέμαι αν είναι καλή η μεταχειρισμένη τάπα που εβαλα στο ρεζερβουάρ ή έχει θέμα και θα πρέπει να την αλλάξω. Ευχαριστώ!
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, tzitzikas2 είπε Καλησπέρα. Τι εννοείς δεν ανοίγουμε? Και στο πρατήριο δεν την ανοίγουν με τον ίδιο τρόπο? Εκεί δεν κάνει? Εγώ πρώτη φορά άκουσα αυτόν το ήχο. Επίσης να ρωτήσω είναι λογικό να μυρίζει ελαφρώς βενζίνη κοντά στην τάπα, δηλαδή σε απόσταση 0,5μ - 1μ από το πορτάκι της βενζίνης? Αναρωτιέμαι αν είναι καλή η μεταχειρισμένη τάπα που εβαλα στο ρεζερβουάρ ή έχει θέμα και θα πρέπει να την αλλάξω. Ευχαριστώ! Φυσικό είναι να μυρίζει οταν βαζεις βγάζεις τάπα.Να κάνει θορυβο όχι γιατί σημαίνει ότι το φίλτρο αναθυμιάσεων ενεργού άνθρακα ή οι ανεπίστροφες βαλβίδες έχουν βουλώσει. Τι αμάξι είναι;
tzitzikas2 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Το αμάξι είναι Yaris vvt-i του 2005. Εννοώ ότι μυρίζει ελαφρώς βενζίνη με βιδωμενη την ταπ σαν να μην ταπωνει καλά. Αυτό το φίλτρο ενεργού άνθρακα κ;ι το αντεπιστροφο που βρίσκονται? Είναι επικίνδυνο έτσι? Μηπως έχει κάνει εξαεριστικό πανω η μεταχειρισμένη τάπα που πήρα και έχει βουλώσει, για αυτό κάνει το φςς? Να πάω σε κανονικό συνεργείο λες να τα δει? Μην πάω αντιπροσωπεία γιατί "σφάζουν". Ευχαριστώ 7 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Φυσικό είναι να μυρίζει οταν βαζεις βγάζεις τάπα.Να κάνει θορυβο όχι γιατί σημαίνει ότι το φίλτρο αναθυμιάσεων ενεργού άνθρακα ή οι ανεπίστροφες βαλβίδες έχουν βουλώσει. Τι αμάξι είναι; Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2021 από tzitzikas2
xsterg Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 εμενα με προβληματιζει οτι ειναι σχεδον ιδια με την παλια. 2
babisskg Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 22 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε Καλησπέρα. Η παλιά τάπα του ρεζερβουάρ είχε πρόβλημα και πήγα σε μεταχειρισμένα και έβαλλα μια σχεδόν ίδια. Σήμερα μόλις πάρκαρα μου ήρθε μια ελαφριά μυρωδια βενζίνης κοντά στο ρεζερβουάρ. Μόλις ξεβίδωσα την τάπα ακούστηκε ένας έντονος ήχος "φςςςςςςς" σαν να εξαερώνει πίεση αναθυμιάσεων βενζίνης κατα το ξεβίδωμα της τάπας του ρεζερβουάρ. Τι μπορεί να συμβαίνει? Η τάπα που έβαλα βιδώνει κανονικά, μάλιστα στο τέλος ακούγεται και το κλασικό κρακκκκ. Ειναι κάτι φυσιολογικό ή όχι? Επειδή με ανησυχεί παρακαλώ ας απαντήσει όποιος γνωρίζει κάτι στα σίγουρα. Ευχαριστώ! Ο θόρυβος είναι χαρακτηριστικός , όπως τον περιγράφετε , όμως πιο έντονος όταν το ρεζερβουάρ είναι κοντά στο να αδειάσει και οι αναθυμιάσεις στο εσωτερικό έχουν αυξηθεί . Οπότε και το γνωστό σφύριγμα , όταν ανοίγετε την τάπα . Για το ζήτημα της οσμής κοντά στην τάπα , νομίζω πως πρέπει να ελέγξετε τον σωλήνα που οδηγεί από το στόμιο στο ρεζερβουάρ για τυχόν διαρροές και μάλιστα σύντομα για κάθε ενδεχόμενο . Αν δεν υπάρχει διαρροή στην διαδρομή από το στόμιο μέχρι το ρεζερβουάρ , τότε μένετε στην τάπα και το πόσο στεγανή είναι .
JohnnypR Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Κοίτα μήπως έχει σαπίσει το λάστιχο στην τάπα και δεν σφραγιζει καλά
papoys1 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Στο παρελθόν είχα χάσει την τάπα από το προηγούμενο αυτοκίνητο έβαλα μία φτηνιάρικη που αγόρασα και ακούστε το πρόβλημα. Σε ταξίδι μου έσβηνε ξαφνικά το αυτοκίνητο και δεν έπαιρνε μπροστά αμέσως αλλά έπρεπε να περάσουν 10-15 λεπτά τουλάχιστον. Δεν ήξερα τι συμβαίνει και το έψαχνα. Μια μέρα σε ταξίδι κατά το σβήσιμο ανοίγω τυχαία την τάπα και ακούω και εγώ ένα ήχο σαν να ξεταπώνεις σφραγισμένη μαρμελάδα και να βγαίνει έντονη μυρωδιά βενζίνης . Έβαλα μπρος και πήρε αμέσως. Κατάλαβα ότι ήταν από την τάπα το πρόβλημα. Σταδιακά και μέχρι να γυρίσω Αθήνα άνοιγα την τάπα διότι η φαίνεται η παλιά δεν είχε εξαερισμό. Πήρα καινούργια και λύθηκε τελικά το πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα