thanos8527 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Καλησπέρα σας, Έχω ταχύτητα 200 mbps down και 20mbps up και για κάποιον λόγο, ενώ είναι συνδεδεμένα ενσύρματα, τόσο το PS5, όσο και η τηλεόραση μου δείχνουν πολύ χαμηλές ταχύτητες, οι οποίες αλλάζουν κιόλας (άλλοτε 150mbps down και 7mbps up και άλλοτε 130mbps down 5mbps up) . Το router (Η300s) είναι κλειδωμένο στα 214mbps down και 20mbps up , το οποίο επιβεβαιώνω με speedtest απο το κινητό (πιάνει 202mbps down και 20,8mbps up) αλλά και απο το PS5 (!), το οποίο στο δικό του τεστ μου δείχνει τις τιμές που ανέφερα πιο πρίν. Ακόμα και σε παιχνίδια ή προσγράμματα που δοκίμασα να κατεβάσω, η ταχύτητα δείχνει οτι είναι γύρω στα 150mbps. Πρίν είχα σύνδεση με 100mbps up και 10mbps down και όλα έπαιζαν ακριβώς σε αυτές τις ταχύτητες.Υπόψιν οτι δεν είμαι πολύ σχετικός με τα router, οπότε αν μπορώ να αλλάξω κάποιες ρυθμίσεις, θα εκτιμούσα αναλυτικές οδηγίες. Επίσης, να σας πώ οτι έχω αλλάξει καλώδια για δοκιμή αλλά δεν έγινε κάτι διαφορετικό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
spyros_s Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Καλησπέρα, Οταν παίρνεις τις μετρήσεις παρατηρείς μήπως ο ρούτερ σου κάνει κάποια στιγμιαία βύθιση στην ταχύτητα; Όταν κάνεις μετρήσεις μήπως είσαι συνδεδεμένος και σε άλλη συσκευή και κάτεβάζεις κάτι; Δοκίμασες να κάνεις μέτρηση έχοντας αποσυνδέσει γειτονικές συσκευές (καλωδιακές και ασύρματες); Οταν λες καλώδιο εννοείς από το ρούτερ απευθείας στην κονσόλα, όχι μέσω άλλη συσκευής τύπου Powerline; Για πόσα μέτρα καλώδιο μιλάμε; Υπόψιν ότι κανένας πάροχος δεν δίνει γραπτώς σταθερή ταχύτητα και στην πλειοψήφία είναι έως Χ νούμερο (πχ Εως 200Mbps). Έλεγξε για λάθη στη γραμμη σου μέσω του ρούτερ ή μέσω παρόχου.
thanos8527 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 21 ώρες πριν, spyros_s είπε Καλησπέρα, Οταν παίρνεις τις μετρήσεις παρατηρείς μήπως ο ρούτερ σου κάνει κάποια στιγμιαία βύθιση στην ταχύτητα; Όταν κάνεις μετρήσεις μήπως είσαι συνδεδεμένος και σε άλλη συσκευή και κάτεβάζεις κάτι; Δοκίμασες να κάνεις μέτρηση έχοντας αποσυνδέσει γειτονικές συσκευές (καλωδιακές και ασύρματες); Οταν λες καλώδιο εννοείς από το ρούτερ απευθείας στην κονσόλα, όχι μέσω άλλη συσκευής τύπου Powerline; Για πόσα μέτρα καλώδιο μιλάμε; Υπόψιν ότι κανένας πάροχος δεν δίνει γραπτώς σταθερή ταχύτητα και στην πλειοψήφία είναι έως Χ νούμερο (πχ Εως 200Mbps). Έλεγξε για λάθη στη γραμμη σου μέσω του ρούτερ ή μέσω παρόχου. Καλημέρα, Δεν κάνει βυθίσεις, είναι σταθερά άνω των 200mbps. Μετρήσεις έχω κάνει ξεχωριστά σε pc, tv και ps5 και όλα κυμαίνονται στο ίδιο. Είχα switch, αλλά το έβγαλα και έβαλα καλώδια κατευθείαν απο το router και ξαναέκανα δοκιμές. Δεν άλλαξε κάτι. Τα utp είναι max 3 μέτρα και το τηλεφωνικό απο την πρίζα στο ρούτερ είναι 2 μέτρα. Ισχύει αυτό για τον πάροχο, αλλά δεν έχω θέμα εκέι. Όπως προανέφερα το ρούτερ κλειδώνει παραπάνω απο οτι θα έπρεπε και είναι σταθερό. Λάθη έχει πολύ λίγα που είδα στο ρουτερ. Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα