Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω 2 τηλεοράσεις με περίπου το ίδιο λογισμικό: την SONY KDL-40W605B και την SONY KDL-32W600A που έχουν και δορυφορική λήψη.
Με τη βοήθεια φίλου έχω στήσει ενα κεραιοσύστημα (ένα μεγάλο πιάτο και ένα μικρό με 4 τετραπλά LNB και 4 DiSEcQ) και με τους δέκτες μου (edision & ferguson) πιάνω 4 δορυφόρους (Hotbird 13, Astra 19, Astra 23,5 & Astra 28). Σε όλες τις θέσεις που στέλνουν τα DiSEcQ πιάνω και τους 4 δορυφόρους με τους δέκτες Edision & Ferguson.

Οι TV SONY έχουν θέση για 4 δορυφόρους. Δίνω στον κάθε δορυφόρο τα αντίστοιχα A,B,C & D των DiSEcQ αλλά στην KDL-32W600A Hotbird βγαίνει στη θέση 1 ΑΛΛΑ ΚΑΙ 3 και Astra 19 βγαίνει στη θέση 2 ΑΛΛΑ ΚΑΙ 4. Κανονικά έπρεπε να βγαίνει
1. Hotbird 13 στο Α
2. Astra 19,2 στο Β
3. Astra 23,5 Στο C
4 Astra 28 στο D
όπως έχει στηθεί το κεραιοσύστημα και όπως πιάνουν και οι ανεξάρτητοι δέκτες edision & ferguson. Δοκίμασα και στο σαλόνι (SONY KDL-40W605B) και κατέβασε και τους 4 δορυφόρους.

Όχι όμως στο υπνοδωμάτιο (KDL-32W600A) με full search δηλ. blind search όπου βρίσκει μόνο τις Hotbird 13 &  Astra 19,2 εις διπλούν. Δηλ. δεν πιάνει το κανάλι Forces TV, που είναι σίγουρα μόνο στον Astra 28,2E, ούτε το κανάλι Ocko TV, που είναι σίγουρα μόνο στον Astra 23,5E. Στο ίδιο σημείο λήψης (εκει που στέλνει το ίδιο DiSEcQ) έβαλα έναν δέκτη Edision και τα πιάνει όλα σωστά.

Θα με τρελάνει αυτή η KDL-32W600A. Όπως είπα, η άλλη στο σαλόνι (KDL-40W605B) τα πιάνει όλα κανονικά!

Tι μπορεί να συμβαίνει? Νομίζω η  KDL-32W600A φοράει το firmware PKG4.600EUA που νομίζω είναι το τελευταίο διαθέσιμο.

Επεξ/σία από MessengerOfGood
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε

Έχω 2 τηλεοράσεις με περίπου το ίδιο λογισμικό: την SONY KDL-40W605B και την SONY KDL-32W600A που έχουν και δορυφορική λήψη.
Με τη βοήθεια φίλου έχω στήσει ενα κεραιοσύστημα (ένα μεγάλο πιάτο και ένα μικρό με 4 τετραπλά LNB και 4 DiSEcQ) και με τους δέκτες μου (edision & ferguson) πιάνω 4 δορυφόρους (Hotbird 13, Astra 19, Astra 23,5 & Astra 28). Σε όλες τις θέσεις που στέλνουν τα DiSEcQ πιάνω και τους 4 δορυφόρους με τους δέκτες Edision & Ferguson.

Οι TV SONY έχουν θέση για 4 δορυφόρους. Δίνω στον κάθε δορυφόρο τα αντίστοιχα A,B,C & D των DiSEcQ αλλά στην KDL-32W600A Hotbird βγαίνει στη θέση 1 ΑΛΛΑ ΚΑΙ 3 και Astra 19 βγαίνει στη θέση 2 ΑΛΛΑ ΚΑΙ 4. Κανονικά έπρεπε να βγαίνει
1. Hotbird 13 στο Α
2. Astra 19,2 στο Β
3. Astra 23,5 Στο C
4 Astra 28 στο D
όπως έχει στηθεί το κεραιοσύστημα και όπως πιάνουν και οι ανεξάρτητοι δέκτες edision & ferguson. Δοκίμασα και στο σαλόνι (SONY KDL-40W605B) και κατέβασε και τους 4 δορυφόρους.

Όχι όμως στο υπνοδωμάτιο (KDL-32W600A) με full search δηλ. blind search όπου βρίσκει μόνο τις Hotbird 13 &  Astra 19,2 εις διπλούν. Το περίεργο είναι ότι το κανάλι Forces TV, που είναι σίγουρα μόνο στον Astra 28,2E, το περιλαμβάνει στη λίστα των καναλιών. Όμως το κανάλι Ocko TV, που είναι σίγουρα μόνο στον Astra 23,5E, δεν το περιλαμβάνει. Στο ίδιο σημείο λήψης (εκει που στέλνει το ίδιο DiSEcQ) έβαλα έναν δέκτη Edision και τα πιάνει όλα σωστά.

Θα με τρελάνει αυτή η KDL-32W600A. Όπως είπα, η άλλη στο σαλόνι (KDL-40W605B) τα πιάνει όλα κανονικά!

Tι μπορεί να συμβαίνει? Νομίζω η  KDL-32W600A φοράει το firmware PKG4.600EUA που νομίζω είναι το τελευταίο διαθέσιμο.

η σονυ εχει το ποιο περιεργο συστημα στη σαρωση..σπαστικο θα ελεγα ...εχεις κανει Update?? σβησε την εγκατασταση και καντα ποα την αρχη

πρεπει καταρχας να βεβαιωθεις αν δινει εντολη στο disceq η τιβι.....το δικο μου disceq εχει λαμπακι και οταν αλλαζω δορυφορο μπορω να δω αν οντως αλλαξε - εδωσε εντολη

Δημοσ.

Πολύ σπαστικό σίγουρα. Και μετά δεν μπορείς να δείς από ποιόν δορυφόρο πιάνει το κάθε συγκεκριμένο κανάλι.

Γι αυτό ψάχνω να δώ αν έχει πιάσει κάποιο κανάλι που ξέρω ότι είναι μόνο σε ένα δορυφόρο.

Τα δικά μου disceq είναι στην ταράτσα και δεν έχουν και λαμπακι.

Ποιά εγκατάσταση να σβήσω; Εννοείς να κάνω επαναφορά της TV στις εργοστασιακές ρυθμίσεις (πάω να την κάνω τώρα...);

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά απο reset to factory setings ξαναέκανα full search και στους 4 δορυφόρους (Α Β C D) και δεν άλλαξε τιποτε.

Το περίεργο είναι ότι "βρίσκει" το Forces TV και μόλις πάω να το επιλέξω εξαφανίζεται και δεν ξαναεμφανίζεται στη λίστα...

Επεξ/σία από MessengerOfGood

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...