MasterX Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Σε νεο συστημα που εφτιαξα η μητρικη Asus ROG Strix B550-F Gaming (Wi-FI) εχει και WiFi το οποιο εχει ενα διπλο καλωδιο με μηκος μικροτερο του ενος μετρου και δε με βολευει καθολου. Ιδανικα θα ηθελα να παει 3 μετρα πιο περα. Τα βυσματα αν δε κανω λαθος λεγονται SMA Αν παρω 2 τετοια καλωδια Nedis Καλώδιο Κεραίας WiFi SMA male - SMA female 3m (CSGP02010BK30) θα ειμαι θα ειμαι οκ; Διάμετρος: 2.8 mm και Αντίσταση: 50 Ohm βλεπω οτι γραφουν ειναι συμβατα; θα εχουν απωλειες; Καποια αλλα που βρισκω ειναι αρκετα ακριβοτερα Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2021 από MasterX
kostasbm Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 πηγαινε να σου φτιαξουν ενα στα μετρα σου μονοκομματο οχι με ανταπτορες αν αυτη ειναι η μονη λυση αλλαααααα κοιτα να τραβηξεις ενα καλωδιο εθερνετ να ησυχασεις
MasterX Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, kostasbm είπε πηγαινε να σου φτιαξουν ενα στα μετρα σου μονοκομματο οχι με ανταπτορες αν αυτη ειναι η μονη λυση αλλαααααα κοιτα να τραβηξεις ενα καλωδιο εθερνετ να ησυχασεις Ethernet δυστυχως δεν παιζει.. εχω το ρουτερ σε διπλανο διαμερισμα που μενουν οι δικοι μου. Η λυση με αυτες τις προεκτασεις θεωρεις θα εχει θεμα; Που να παω για να μου το φτιαξουν μονοκοματο; και θα ανοιξουν τη κεραια να το συνδεσουν εσωτερικα; δυσκολο μου φαινεται
Finn Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Όσο πιο μακρύ το καλώδιο τόσο μεγαλύτερες οι απώλειες. Αν βάλεις ένα 5μετρο καλώδιο θα χάσεις 25% περίπου του σήματος που έχεις.
MasterX Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Finn είπε Όσο πιο μακρύ το καλώδιο τόσο μεγαλύτερες οι απώλειες. Αν βάλεις ένα 5μετρο καλώδιο θα χάσεις 25% περίπου του σήματος που έχεις. με το 3μετρο λιγο καλυτερα; παιζει ρολο η διατομη; αυτο που εχει η κεραια ενσωματωμενο ειναι αρκετα λεπτο αλλα λιγοτερο απο μετρο
Finn Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, MasterX είπε με το 3μετρο λιγο καλυτερα; παιζει ρολο η διατομη; αυτο που εχει η κεραια ενσωματωμενο ειναι αρκετα λεπτο αλλα λιγοτερο απο μετρο Το λεπτό είναι LMR100 και έχει μεγαλύτερες απώλειες. Το LMR400 είναι χοντρό και έχει αρκετά λιγότερες απώλειες αλλά 8πλασιο κόστος.https://www.skroutz.gr/s/27322502/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%9A%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82-WiFi-N-male-N-female-3m-%CE%9C%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF-62054.html
MasterX Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Finn είπε Το λεπτό είναι LMR100 και έχει μεγαλύτερες απώλειες. Το LMR400 είναι χοντρό και έχει αρκετά λιγότερες απώλειες αλλά 8πλασιο κόστος.https://www.skroutz.gr/s/27322502/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%9A%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82-WiFi-N-male-N-female-3m-%CE%9C%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF-62054.html ναι και θελω 2 τετοια οποτε παω στα 36ε +μεταφ
Finn Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 15 λεπτά πριν, MasterX είπε ναι και θελω 2 τετοια οποτε παω στα 36ε +μεταφ Γιατι δύο ; Μη κανεις το λάθος να ενώσεις δύο μεταξύ τους, θα έχεις απώλειες και από τους κονεκτορες. Καλύτερα πάρε ένα δεκαμετρο.
MasterX Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 36 λεπτά πριν, Finn είπε Γιατι δύο ; Μη κανεις το λάθος να ενώσεις δύο μεταξύ τους, θα έχεις απώλειες και από τους κονεκτορες. Καλύτερα πάρε ένα δεκαμετρο. δες την πρωτη φωτο.. απο τη κεραια βγαινει ενα διπλο καλωδιο που καταληγει σε 2 βυσματα στη μητρικη Απλα αν ειναι να ανεβω τοσο σε χρηματα δεν θα υπαρχει καποια καλυτερη λυση με Wifi USB Adapter? που βαζεις ανετα 3 μετρα USB καλωδιο
kostasbm Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 14 ώρες πριν, MasterX είπε Ethernet δυστυχως δεν παιζει.. εχω το ρουτερ σε διπλανο διαμερισμα που μενουν οι δικοι μου. Η λυση με αυτες τις προεκτασεις θεωρεις θα εχει θεμα; Που να παω για να μου το φτιαξουν μονοκοματο; και θα ανοιξουν τη κεραια να το συνδεσουν εσωτερικα; δυσκολο μου φαινεται σε τι απόσταση είναι το ρουτερ ????εξέτασε όλες τις περιπτώσεις αλλά κυριως να τραβήξεις καλωδιο ....
MasterX Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, kostasbm είπε σε τι απόσταση είναι το ρουτερ ????εξέτασε όλες τις περιπτώσεις αλλά κυριως να τραβήξεις καλωδιο .... Θα ηταν σιγουρα καλυτερα το καλωδιο γιατι θα επιανα το μεγιστο της κατοσταρας γραμμης που εχω..προσπαθω να βρω μια λυση για αυτο. Αλλα τo ρουτερ ειναι 5-6 μετρα διαγωνια αλλα πισω απο το τοιχο σε διαφορετικο διαμερισμα! δυστυχως ειναι δυσκολο να τρυπησεις καπου για να περασεις καλωδιο, κατι που δε θα αρεσει και στη μανα μου να τρεχουν καλωδια στο σπιτι της. Ξερουμε αν θα εχει απωλειες το τηλεφωνικο καλωδιο που παει στο ρουτερ, αν το επεκτεινω 8 μετρα; Αλλιως ελεγα να βαλω την κεραια WiFi της μητρικης 3 μετρα μακρια απο μενα και το PC δηλαδη πιο κοντα στο τοιχο που ειναι το ρουτερ ωστε να πιασει καλυτερο σημα.
Finn Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, MasterX είπε Θα ηταν σιγουρα καλυτερα το καλωδιο γιατι θα επιανα το μεγιστο της κατοσταρας γραμμης που εχω..προσπαθω να βρω μια λυση για αυτο. Αλλα τo ρουτερ ειναι 5-6 μετρα διαγωνια αλλα πισω απο το τοιχο σε διαφορετικο διαμερισμα! δυστυχως ειναι δυσκολο να τρυπησεις καπου για να περασεις καλωδιο, κατι που δε θα αρεσει και στη μανα μου να τρεχουν καλωδια στο σπιτι της. Ξερουμε αν θα εχει απωλειες το τηλεφωνικο καλωδιο που παει στο ρουτερ, αν το επεκτεινω 8 μετρα; Αλλιως ελεγα να βαλω την κεραια WiFi της μητρικης 3 μετρα μακρια απο μενα και το PC δηλαδη πιο κοντα στο τοιχο που ειναι το ρουτερ ωστε να πιασει καλυτερο σημα. Με το τηλεφωνικό καλώδιο δε θα έχεις απώλειες σε αυτή την απόσταση. Απ' ότι βλέπω η κάρτα σου είναι WiFi 6 και η pcie έκδοση της για λάπτοπ έχει δύο pins για κεραία, στο ένα γράφει antenna και στο άλλο aux(βοηθητική). Οπότε ίσως και με ένα καλώδιο μόνο να είσαι οκ. 1
MasterX Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Finn είπε Με το τηλεφωνικό καλώδιο δε θα έχεις απώλειες σε αυτή την απόσταση. Απ' ότι βλέπω η κάρτα σου είναι WiFi 6 και η pcie έκδοση της για λάπτοπ έχει δύο pins για κεραία, στο ένα γράφει antenna και στο άλλο aux(βοηθητική). Οπότε ίσως και με ένα καλώδιο μόνο να είσαι οκ. τα 2 βυσματα και οι εισοδοι στη μητρικη δεν εχουν καποιο διαχωρισμο...οπως να'ναι τα συνδεεις. Λεω να δοκιμασω ολες τις λυσεις με τη σειρα.. θα παρω τα 2 καλωδια να δω ποσο καλα δουλευει με την επεκταση. Μετα λεω να δοκιμασω με ενα Wifi USB Adapter και 3 μετρα USB καλωδιο. Θα παρω ενα να υπαρχει ετσι κι αλλιως γιατι σε φασεις μου εχει χρειαστει. Κοιταω Σκρουτζ και βλεπω δυσκολη η επιλογη.. κατακλυζεται απο TP-Link για τα οποια δε διαβαζεις καλες κριτικες. Λεω να δοκιμασω αυτο Mercusys MW300UH 300Mbps αν και δεν γνωριζω τη μαρκα αλλα φαινεται ενδιαφερον..βεβαια ειναι 802.11n δηλαδη Wifi4, οποτε χειροτερο κατα καποιο τροπο απο τη κεραια της μητρικης; Εχει καποιος να προτεινει κατι καλυτερο;;; Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2021 από MasterX
vagelis2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Μπορείς να δοκιμάσεις και repeater ενδιάμεσα ρουτερ - πσ για να μη τραβάς καλώδια. Εγω έχω την b550 - xe και είχα θα με αποσυνδέσεις και ταχύτητα αλλά πέρασα το τελευταίο wifi driver και έστρωσε (με χίλια ζωρια έτσι όπως τα έχει κάνει η Asus)
MasterX Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, vagelis2019 είπε Μπορείς να δοκιμάσεις και repeater ενδιάμεσα ρουτερ - πσ για να μη τραβάς καλώδια. Εγω έχω την b550 - xe και είχα θα με αποσυνδέσεις και ταχύτητα αλλά πέρασα το τελευταίο wifi driver και έστρωσε (με χίλια ζωρια έτσι όπως τα έχει κάνει η Asus) μεχρι τωρα ειχα ενα TP-Link TL-WA750RE v1.2 150Mbps Universal WiFi Range Extender το οποιο ηταν τοποθετημενο σε πριζα που απεχει 3 μετρα απο το PC με το οποιο συνδεοταν με ethernet και σχεδον 3 μετρα μακρια απο το ρουτερ το οποιο ομως βρισκεται πισω απο το τοιχο που χωριζει τα 2 διαμερισματα (το ρουτερ το εχω στο διπλανο διαμερισμα των γονιων μου).. με αυτη τη τοπολογια επιανα 4.5ΜΒ/s απο τη 100αρα γραμμη. Δεν ξερω να παρω καποιο πιο συγχρονο Extender αν θακαταφερνει να πιασει μεγαλυτερη ταχυτητα...; Η τα Wifi adapters θα κανουν καλυτερη δουλεια; Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2021 από MasterX
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα