trib Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Το μελάνι θα μπορούσε ακόμη και να παραχθεί από μόνο του, κάτι που θα οδηγούσε σε κτίρια τα οποία ενδεχομένως να επιδιορθώνονταν από μόνα τους. Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε για τρισδιάστατες εκτυπώσεις ανθρώπινων οργάνων, τώρα όμως θα έχουμε και υλικό το οποίο θα έχει τη δική του αυτόνομη ζωή. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Phys.org, επιστήμονες έχουν αναπτύξει ένα ζωντανό μελάνι που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιος για να εκτυπώσει εξίσου ζωντανά υλικά για τη δημιουργία τρισδιάστατων δομών. Η ομάδα κατασκεύασε γενετικά κύτταρα για το E.Coli και άλλα μικρόβια για να δημιουργήσουν ζωντανές νανοϊνες, σύνδεσαν αυτές τις ίνες και πρόσθεσαν κι άλλα υλικά για να παράγουν ένα μελάνι που θα μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει σε έναν τυπικό 3D εκτυπωτή. Οι ερευνητές έχουν προσπαθήσει να παράγουν ζωντανό υλικό στο παρελθόν, αλλά ήταν δύσκολο να προσαρμόσουν αυτές τις ουσίες στις προβλεπόμενες τρισδιάστατες δομές. Βέβαια, τώρα δεν είχαν τέτοιο θέμα. Οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα υλικό για ένα αντικαρκινικό φάρμακο αλλά και ένα άλλο που αφαίρεσε την τοξίνη BPA από το περιβάλλον. Τα σχέδια μπορούν να προσαρμοστούν και σε άλλες εργασίες. Οποιεσδήποτε πρακτικές χρήσεις θα μπορούσαν ακόμα να είναι αρκετά μακριά. Δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα παράγεται μαζικά το μελάνι, για παράδειγμα. Ωστόσο, υπάρχει δυνατότητα πέρα από τις άμεσες ιατρικές προσπάθειες και τις προσπάθειες κατά της ρύπανσης. Οι δημιουργοί οραματίστηκαν κτίρια που επισκευάζονται μόνα τους ή αυτοσυναρμολογούμενα υλικά για κτίρια της Σελήνης και του Άρη που θα μπορούσαν να μειώσουν την ανάγκη για πόρους από τη Γη. Το μελάνι θα μπορούσε ακόμη και να κατασκευαστεί μόνο του στις κατάλληλες συνθήκες. Με άλλα λόγια, μπορεί να μην χρειάζονται πολύ περισσότεροι από μερικούς βασικούς πόρους για να παράγει κάποιος ό, τι χρειάζεται. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
stormoffire Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Φήμες λένε για την ύπαρξη ζωντανού καλαμαριού που θα χτυπιέται στους ρυθμούς της χέβυ-μέταλ μουσικής και θα βγάζει μελάνι για την εκτύπωση! 1
papercuts Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) δηλαδη θα μπορεσω να φαω το σπιτι μου? Jokes aside δεν μπορω να φανταστω πως θα χτισουν/επισκευασουν κτηρια ετσι, δεν θα ειναι πολυ χρονοβορο? Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2021 από papercuts
Xviper13 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Τέλος η εποχή που υπήρχαν σοβαρά άτομα εδώ μέσα και σχολίαζαν σαν να μην βρίσκονται στο Facebook. Στο θέμα τώρα… Εμένα η φαντασία μου πάει μέχρι και στο ότι αυτό το υλικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το χτίσιμο του σώματος ενός ρομπότ. Λίγο ΑΙ, λίγο από αυτό το υλικό, λίγο από κάτι άλλο που θα ανακοινώσουν στο μέλλον. Νομίζω δεν απέχουμε πολλές δεκαετίες από την δημιουργία ενός οργανικού ρομπότ. Δεν είναι άσχημο. Πάντα όμως να γίνει για καλό όλων μας. Ελπίζω. Η εξέλιξη είναι καλοδεχούμενη. 7 1
tsakvas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Xviper13 είπε Τέλος η εποχή που υπήρχαν σοβαρά άτομα εδώ μέσα και σχολίαζαν σαν να μην βρίσκονται στο Facebook. Στο θέμα τώρα… Εμένα η φαντασία μου πάει μέχρι και στο ότι αυτό το υλικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το χτίσιμο του σώματος ενός ρομπότ. Λίγο ΑΙ, λίγο από αυτό το υλικό, λίγο από κάτι άλλο που θα ανακοινώσουν στο μέλλον. Νομίζω δεν απέχουμε πολλές δεκαετίες από την δημιουργία ενός οργανικού ρομπότ. Δεν είναι άσχημο. Πάντα όμως να γίνει για καλό όλων μας. Ελπίζω. Η εξέλιξη είναι καλοδεχούμενη. φιλε μου θα σε στενοχορισω , πρωτα θα παει για στρατιωτικο σκοπο και μετα ισως το δουμε για τους πολιτες. ετσι και αλλιως βαδιζουμε για τον τριτο παγκοσμιο πολεμο.
I'm_busy Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 12 λεπτά πριν, tsakvas είπε φιλε μου θα σε στενοχορισω , πρωτα θα παει για στρατιωτικο σκοπο και μετα ισως το δουμε για τους πολιτες. ετσι και αλλιως βαδιζουμε για τον τριτο παγκοσμιο πολεμο. 1 ώρα πριν, Xviper13 είπε Τέλος η εποχή που υπήρχαν σοβαρά άτομα εδώ μέσα και σχολίαζαν σαν να μην βρίσκονται στο Facebook. Στο θέμα τώρα… Εμένα η φαντασία μου πάει μέχρι και στο ότι αυτό το υλικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το χτίσιμο του σώματος ενός ρομπότ. Λίγο ΑΙ, λίγο από αυτό το υλικό, λίγο από κάτι άλλο που θα ανακοινώσουν στο μέλλον. Νομίζω δεν απέχουμε πολλές δεκαετίες από την δημιουργία ενός οργανικού ρομπότ. Δεν είναι άσχημο. Πάντα όμως να γίνει για καλό όλων μας. Ελπίζω. Η εξέλιξη είναι καλοδεχούμενη. *10 years later* Φτιάχνουν στυλό που γράφει μόνο του με ζωντανή μελάνη, i-nnovation-Pen (το καπάκι για τη φόρτιση πωλείται ξεχωριστά).
afantos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 To refill πόσο πάει; Τα original μελάνια φαίνεται να είναι ακριβά....
mandos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 12 ώρες πριν, stormoffire είπε Φήμες λένε για την ύπαρξη ζωντανού καλαμαριού που θα χτυπιέται στους ρυθμούς της χέβυ-μέταλ μουσικής και θα βγάζει μελάνι για την εκτύπωση!
WaveExDare Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δηλαδή εάν βάλεις ιμιτασιόν μελάνι θα σε δαγκάνει??
alcemist Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Υπάρχουν εκατοντάδες γκρουπ και δεκάδες δημοσιεύσεις κάθε εβδομάδα στον τομέα αυτό, συμπεριλαμβανομένων και Ελληνικών ομάδων. Υπάρχει και Ελληνική εταιρία που εκτυπώνει κύτταρα, ίσως όχι για σπίτια αλλά για άλλες ενδιαφέρουσες εφαρμογές. Βέβαια το συγκεκριμένο του άρθρου είναι από το Harvard και περιλαμβάνει αναλυτική περιγραφή. 1
anax111 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Εγώ αυτό που θα ήθελα να δω είναι μία βαφή που να απορρίπτει αυτόματα οποιαδήποτε ξένη ουσία από πάνω της. Μπας και γλυτώσουμε από τα άθλια πασαλείμματα του κάθε ηλίθιου με σπρέι που κάνουν τις πόλεις μας τις ποιο άσχημες της Ευρώπης και ίσως του κόσμου.
skiabox Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 20 ώρες πριν, Xviper13 είπε Τέλος η εποχή που υπήρχαν σοβαρά άτομα εδώ μέσα και σχολίαζαν σαν να μην βρίσκονται στο Facebook. Στο θέμα τώρα… Εμένα η φαντασία μου πάει μέχρι και στο ότι αυτό το υλικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το χτίσιμο του σώματος ενός ρομπότ. Λίγο ΑΙ, λίγο από αυτό το υλικό, λίγο από κάτι άλλο που θα ανακοινώσουν στο μέλλον. Νομίζω δεν απέχουμε πολλές δεκαετίες από την δημιουργία ενός οργανικού ρομπότ. Δεν είναι άσχημο. Πάντα όμως να γίνει για καλό όλων μας. Ελπίζω. Η εξέλιξη είναι καλοδεχούμενη. Υπάρχουν σοβαρά άτομα με χιούμορ και σοβαρά άτομα χωρίς που μπορεί να πηγαίνει και προς την κατάθλιψη. Μάντεψε με ποιο είδος θέλουν όλοι να κάνουν παρέα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα