Spyros280kdhfksajgfkjsf Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Πρόσφατα μπήκα στην διαδικασία να φτιάξω ένα καλό home cinema. Επέλεξα τα χρησιμοποιήσω ηχεία με 5.1 διάταξη. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω αν χρειάζεται να αγοράσω και subwoofer. Θα προσφέρει κάτι περισσότερο ή οι διαφορές δεν είναι μεγάλες και δεν θα καταλάβω αλλαγές;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 49 minutes ago, Spyros280kdhfksajgfkjsf said: Πρόσφατα μπήκα στην διαδικασία να φτιάξω ένα καλό home cinema. Επέλεξα τα χρησιμοποιήσω ηχεία με 5.1 διάταξη. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω αν χρειάζεται να αγοράσω και subwoofer. Θα προσφέρει κάτι περισσότερο ή οι διαφορές δεν είναι μεγάλες και δεν θα καταλάβω αλλαγές; Βασικά το subwoofer ειναι το βασικότερο στοιχείο ενός 5.1 συστήματος και κυριολεκτικά θα σου μεταμορφώσει όλη την ηχητική εμπειρία! 1
Argonaute Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Βασικά, τι συστημα εχεις στο μυαλό σου να φιαξεις? Θα πάρεις καποιο ετοιματζιδικο 5.1 φαση LG, SAMSUNG και τα λοιπά ή θα το κανεις κομμάτι κομμάτι με επιλογή ενισχυτή και ηχείων? Τι μεγεθη μεγαφωνων εχεις στο μυαλό σου για τα μπροστινα?
Spyros280kdhfksajgfkjsf Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 8 ώρες πριν, Argonaute είπε Βασικά, τι συστημα εχεις στο μυαλό σου να φιαξεις? Θα πάρεις καποιο ετοιματζιδικο 5.1 φαση LG, SAMSUNG και τα λοιπά ή θα το κανεις κομμάτι κομμάτι με επιλογή ενισχυτή και ηχείων? Τι μεγεθη μεγαφωνων εχεις στο μυαλό σου για τα μπροστινα? Δεν επέλεξα κάτι έτοιμο. Έχω ενισχυτή Yamaha και τα συνδέω όλα σε αυτόν. Μπροστά έχω κάποια tannoy, όχι πολύ μεγάλα. 1
Argonaute Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Κοιτα, αν εχουν μεγάλα ποιοτικά μεγαφωνα και καλό σχεδιασμό για να ανακλωνται οι χαμηλές, ισως να ειναι υπερβολή. Αν όμως θελεις να τρίζει το σαλόνι οταν βλέπεις τον Βράχο η τον Τερμηνεητορ το 2, θα χρειαστεις ένα. Ποια ειναι τα ηχεία σου ακριβώς?
Spyros280kdhfksajgfkjsf Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Argonaute είπε Κοιτα, αν εχουν μεγάλα ποιοτικά μεγαφωνα και καλό σχεδιασμό για να ανακλωνται οι χαμηλές, ισως να ειναι υπερβολή. Αν όμως θελεις να τρίζει το σαλόνι οταν βλέπεις τον Βράχο η τον Τερμηνεητορ το 2, θα χρειαστεις ένα. Ποια ειναι τα ηχεία σου ακριβώς? Μπροστά έχω δύο tannoy mercury v1. Στο κέντρο ένα Yamaha ns-c55 και πίσω δύο Yamaha ns-e55
tasos2012 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Ακόμα και με ένα τέτοιο η διαφορά θα είναι δραματική!!!!! https://www.skroutz.gr/s/13132801/Yamaha-NS-SW050-%CE%91%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%85%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-Subwoofer-%CE%BC%CE%B5-%CE%97%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-8-100W-%CE%9C%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF.html 2
grandp Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Subwoofer θα χρειαστείς και καλό θα ήταν όχι μόνο ένα.Τα subwoofer είναι απαραίτητα γιατί όσο καλά και να είναι τα ηχεία σου δε μπορούν να καλύψουν τόσο αποτελεσματικά όσο τα sub τις χαμηλές συχνότητες. Οι διαφορές που θα καταλάβεις θα είναι μεγάλες.
nakata1954 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Subwoofer θα χρειαστείς σίγουρα το θέμα ειναι τι subwoofer. Στο home cinema τα πάντα ειναι συνάρτηση μεγέθους χώρου ακρόασης/μεγέθους ηχείων.Δηλαδή αν έχεις έναν χώρο μεγέθους 60 τετραγωνικών ένα sub των 8 ιντσών (το οποίο ειναι μικρό ακόμα και για χώρο 20 τετραγωνικών) δεν πρόκειται να τον καλύψει με τίποτα οπότε θα χρειαστείς 12ιντσο η και μεγαλύτερο (σε πολλές περιπτώσεις και δύο). Το ίδιο ισχύει και για τα ηχεία. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2022 από nakata1954
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα