lefstef Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Ποσό που διαθέτουμε : 800€ Χρήση υπολογιστή : gaming Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: κανένα Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. αγοράστηκε 27" 1440p 144hz Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Κορυδαλλός Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? απ' όπου βγει πιο φθηνά μαζί με τα μεταφορικά Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? θα το συναρμολογήσω εγώ Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . θα βάλουμε windows 11 κουτί του αρέσει το purebase 500dx και θέλει και 1 tb nvme. κάρτα γραφικών παραγγείλαμε την 1650 oc που έβαλε προσφορά το πλαίσιο, όταν φτιάξουν με το καλό οι τιμές στις κάρτες σε 1-2 χρόνια θα μπει κάτι επιπέδου μέχρι 3070 για να υπολογιστεί το τροφοδοτικό.
JDROGAS Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Ρωτησα γιατι υπαρχει σε πολυ καλη τιμη το coolermaster και ειναι σε λευκο. Στα 785 ευρω. Εαν υπαρχει δυνατοτητα με αλλα 110 ευρω παει σε 11700k η σε 12600k & z690 Δεν γνωριζω εαν θα χρειαστεις ακομα καλυτερη ψυξη για τον 12600k. Παντως η arctic διαβασα πως υποστηριζει κανονικα το 1700 socket. 1
lefstef Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Κάπως έτσι το φανταζόμουν και εγώ. Με 5600x βγαίνει πιο ακριβό; πιο αποδοτικός ποιος είναι από τους δύο;
JDROGAS Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5600x vs 11600k 5600x vs 12600k O 11600k εχει και ενσωματωμενα γραφικα. Ο 5600x εχει κοντα στα 300 και ο 11600k κατι λιγοτερο απο 250,ναι για μενα ειναι πιο vfm αγορα ο ιντελ. Ο 12600k ειναι καλυτερος στα ιδια χρηματα περιπου με τον 5600x. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2021 από JDROGAS 1
lefstef Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Ευχαριστώ, το βραδάκι θα πέσει παραγγελία
triplex1 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 19 λεπτά πριν, lefstef είπε Κάπως έτσι το φανταζόμουν και εγώ. Με 5600x βγαίνει πιο ακριβό; πιο αποδοτικός ποιος είναι από τους δύο; ο 5600x αυτη τη στιγμη αγγιζει τα 300 ευρω , ο 5600g που εχει ενσωματωμενα κανει αυτη τη στιγμη 250ευρω σε συνδιασμο με μια b550 θα σε βγει φθηνοτερα απο εναν intel .
adtakhs Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, lefstef είπε Ευχαριστώ, το βραδάκι θα πέσει παραγγελία Πάρε μια μητρική των 60-65€ (B450 chip) βάλε τον 5600G που έπεσε η τιμή του επάνω, και ρίξε όσα μπορείς στην κάρτα γραφικών, γιατί εκεί που έχουν πάει οι τιμές τους .... Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2021 από adtakhs
nickol-us Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, adtakhs είπε Πάρε μια μητρική των 60-65€ (B450 chip) βάλε τον 5600G που έπεσε η τιμή του επάνω, και ρίξε όσα μπορείς στην κάρτα γραφικών, γιατί εκεί που έχουν πάει οι τιμές τους .... Και γιατί να μην πάρει έναν 10400f μαζί με ένα οικονομικό b460-b560; Καταλαβαίνω οτι μπορεί να υπάρχει μια λογική πίσω από αυτά που λέτε αλλά υποστηρίξτε την. Κάθε ένας αποζητά διαφορετικά πράγματα από ένα σύστημα. Εδώ στην περίπτωσή μας μιλάμε για gaming pc. Είναι καθαρά gaming επεξεργαστής ο 5600g; Σε καμία περίπτωση δεν είναι. Ακόμη και ο 10400f ίσως δώσει καλύτερες επιδόσεις σε παιχνίδια κατά περίπτωση, με το μισό κόστος. Τάσομαι κι εγώ υπέρ της πρότασης του jdrogas. Θεωρώ αυτή την στιγμή, με τις σημερινές τιμές, τις καλύτερα δυνατές περιπτώσεις στο υπάρχον budget.
adtakhs Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, nickol-us είπε Και γιατί να μην πάρει έναν 10400f μαζί με ένα οικονομικό b460-b560; Καταλαβαίνω οτι μπορεί να υπάρχει μια λογική πίσω από αυτά που λέτε αλλά υποστηρίξτε την. Κάθε ένας αποζητά διαφορετικά πράγματα από ένα σύστημα. Εδώ στην περίπτωσή μας μιλάμε για gaming pc. Είναι καθαρά gaming επεξεργαστής ο 5600g; Σε καμία περίπτωση δεν είναι. Ακόμη και ο 10400f ίσως δώσει καλύτερες επιδόσεις σε παιχνίδια κατά περίπτωση, με το μισό κόστος. Τάσομαι κι εγώ υπέρ της πρότασης του jdrogas. Θεωρώ αυτή την στιγμή, με τις σημερινές τιμές, τις καλύτερα δυνατές περιπτώσεις στο υπάρχον budget. Είναι όσο Gaming είναι και οι άλλοι , ο 5600G . Ναι στον 10400F με την προοπτική να πάει σε RX 6600XT ή μεγαλύτερη αν μιλάμε για GAMING σύστημα , μαζί με μια πολύ οικονομική μητρική γύρω στα 70€ . Το να πάει σε επεξεργαστή 11600Κ με 250€ + ψύκτρα + 160€ μητρική .... για να βάλει 1650 κάρτα γραφικών .... δεν αξίζει. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2021 από adtakhs
nickol-us Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, adtakhs είπε Ναι στον 10400F με την προοπτική να πάει σε RX 6600XT , μαζί με μια πολύ οικονομική μητρική γύρω στα 70€ . Το να πάει σε επεξεργαστή 11600Κ με 250€ + ψύκτρα .... για να βάλει 1650 κάρτα γραφικών .... δεν αξίζει. Όλες οι επιλογές είναι σωστές κατά τη γνώμη μου αρκεί να γίνονται πάνω στα σωστά κριτήρια... Ακόμη και ο 5600g είναι μια καλή επιλογή επεξεργαστή αρκεί να ξέρεις τα κριτήρια για τα οποία τον αγοράζεις. Με την λογική οτι φτιάχνει το καλύτερο δυνατό gaming σύστημα ώστε να κουμπώσει αργότερα μέχρι μια 3070, αξίζει ο 11600k/5600x και όχι ο 5600g. Φυσικά πάντα υπάρχουν και υποκειμενικά κριτήρια σε όσα λέγονται, για αυτό και είπα το "υποστηρίξτε αυτό που λέτε".
adtakhs Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, nickol-us είπε Όλες οι επιλογές είναι σωστές κατά τη γνώμη μου αρκεί να γίνονται πάνω στα σωστά κριτήρια... Ακόμη και ο 5600g είναι μια καλή επιλογή επεξεργαστή αρκεί να ξέρεις τα κριτήρια για τα οποία τον αγοράζεις. Με την λογική οτι φτιάχνει το καλύτερο δυνατό gaming σύστημα ώστε να κουμπώσει αργότερα μέχρι μια 3070, αξίζει ο 11600k/5600x και όχι ο 5600g. Φυσικά πάντα υπάρχουν και υποκειμενικά κριτήρια σε όσα λέγονται, για αυτό και είπα το "υποστηρίξτε αυτό που λέτε". Στο αργότερα, όλοι αυτοί οι επεξεργαστές θα έχουν 50€ ..... Δεν το φτιάχνουμε έτσι το σύστημα .... με το αργότερα... ειδικά όταν λέγεται πως οι τιμές των καρτών θα αρχίσουν να φτιάχνουν από το .... 2023.... Εγώ στον φίλο θα έλεγα, τα οικονομικότερα από CPU, RAM, SSD, κουτιά κ.λ.π. μπας και καταφέρει να πάρει καμιά μεσαία καρτούλα. Τίποτε άλλο. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2021 από adtakhs 1
JDROGAS Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Στο "βωμο της καρτας" συγγνωμη αλλα δεν μπορω εγω τουλαχιστον να θυσιασω ολοκληρο το υπολοιπο συστημα. Δεν μπορω να την κατανοησω αυτη τη λογικη ισως γιατι δεν ειμαι gamer. Δεν μπορω να προτεινω πχ εναν 10105 με μια φθηνη H410 απλα και μονο για να περισσεψει μπατζετ για μια 1660 η οτι τελος παντων μπορει να παρει καποιος με τα υπολοιπα χρηματα σε καρτα γραφικων. Οταν θα παρει την 3060-3070-3080 με τι θα τη συνοδευσει; με Β450 η με Η410; Και οταν οι καρτες απαξιωθουν (γιατι καποια στιγμη θα γινει κι αυτο) θα εχει τι; Ενα συστημα σαπιο με ενα φτηνο-τροφοδοτικο μια μητρικη των 60-70 ευρω κοκ; To internet δοξα τω Θεω ειναι εδω και το σκρουτζ και το bestprice και μπορει ο καθενας να αποφασισει τι θα παρει βλεποντας και δυο τρια βιντεο κι ενα review και μπορει να καταλαβει τι μπορει να παρει με τα χρηματα του. Διαφωνω με τον adtakhs 🙂 Δεν ειναι κακο ομως να ακουγονται ολες οι αποψεις.
adtakhs Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, JDROGAS είπε Στο "βωμο της καρτας" συγγνωμη αλλα δεν μπορω εγω τουλαχιστον να θυσιασω ολοκληρο το υπολοιπο συστημα. Δεν μπορω να την κατανοησω αυτη τη λογικη ισως γιατι δεν ειμαι gamer. Δεν μπορω να προτεινω πχ εναν 10105 με μια φθηνη H410 απλα και μονο για να περισσεψει μπατζετ για μια 1660 η οτι τελος παντων μπορει να παρει καποιος με τα υπολοιπα χρηματα σε καρτα γραφικων. Οταν θα παρει την 3060-3070-3080 με τι θα τη συνοδευσει; με Β450 η με Η410; Και οταν οι καρτες απαξιωθουν (γιατι καποια στιγμη θα γινει κι αυτο) θα εχει τι; Ενα συστημα σαπιο με ενα φτηνο-τροφοδοτικο μια μητρικη των 60-70 ευρω κοκ; To internet δοξα τω Θεω ειναι εδω και το σκρουτζ και το bestprice και μπορει ο καθενας να αποφασισει τι θα παρει βλεποντας και δυο τρια βιντεο κι ενα review και μπορει να καταλαβει τι μπορει να παρει με τα χρηματα του. Διαφωνω με τον adtakhs 🙂 Δεν ειναι κακο ομως να ακουγονται ολες οι αποψεις. Όταν κάποιος στους καιρούς που ζούμε , θέλει να πάρει έναν υπολογιστή για να παίξει παιχνίδια, δεν θα τον αγοράσει για να παίξει παιχνίδια σε 2 χρόνια .... Η ιστορία θυμίζει τα ακριβά laptop με τους Sandybridge, που τα έπαιρναν οι χρήστες με την ενσωματωμένη intel κάρτα και δεν είχαν τι να τα κάνουν .... Σε δυο χρόνια ότι επεξεργαστή και να πάρει κανείς σήμερα, ότι μητρική και ότι μνήμη .... θα τιμολογείται στο 1/5 της τιμή του σήμερα. Το ερώτημα θα είναι , δούλεψε; Παρήγαγε αυτά που έπρεπε στον χρόνο αυτό; Για έναν Gamer σίγουρα όχι. Για αυτό προτείνω: μητρική οικονομικότατη , αλλά αξιοπρεπή. Μνήμη αρκετή, και γρήγορο οικονομικό δίσκο, Τροφοδοτικό επώνυμο οικονομικό, και κουτί οικονομικό με καλό αερισμό και ότι μπορεί να κερδηθεί να μπει σε κάρτα γραφικών. .. Μετά από 2 χρόνια που οι τιμές των καρτών γραφικών ίσως πέσουν, βλέπουμε για αλλαγές , τι και πως. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2021 από adtakhs 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα