Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Huawei πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα νέο smartwatch, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα διαθέτει ένα αρκετά σπάνιο χαρακτηριστικό.

Η Κινέζικη εταιρεία έλαβε πιστοποίηση για την πώληση μίας φορετής συσκευής που παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση και επομένως το επερχόμενο smartwatch της αναμένεται να ενσωματώνει και σφυγμομανόμετρο (πιεσόμετρο).

Κάποιος leakster βρήκε μία εικόνα της συσκευής, την οποία και δημοσίευσε αμέσως στο Κινεζικό κοινωνικό δίκτυο Weibo. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Huawei Watch D αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στα τέλη Δεκεμβρίου.

Huawei Watch D  2.jpg

Το προϊόν βρίσκεται αυτή τη περίοδο στα τελευταία στάδια των δοκιμών και σύμφωνα με τον leakster που δημοσίευσε τη φωτογραφία στο Weibo, η ακρίβεια των μετρήσεων κρίνεται πολύ καλή. Όταν κυκλοφορήσει στην αγορά, το Huawei Watch D θα είναι ένα από πρώτα smartwatch που μετρούν την πίεση στο αίμα. Από άποψη σχεδιασμού επίσης θα ξεχωρίζει σε μεγάλο βαθμό από την υπόλοιπη προϊοντική γκάμα της Κινεζικής εταιρείας.

Το Huawei Watch D έχει λάβει πιστοποιητικό ως ιατρική συσκευή State Drug Administration Class II στην Κίνα ωστόσο θα χρειαστεί ένα διάστημα ωσότου λάβει σχετική έγκριση από τις ανάλογες υπηρεσίες και σε άλλες χώρες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όχι και τόσο σπάνιο όταν το κάνει κοτζάμ Samsung εδώ και 2 χρόνια και σίγουρα κάποιος με περισσότερες γνώσεις από εμένα θα πει και άλλους κατασκευαστές πριν από αυτήν. 

Δημοσ.

Σημαντικο σε τετοιες εφαρμογες ειναι η ακριβεια των αποτελεσμάτων. Περιμένω λοιπον σίγουρα να ειναι medical grade και τιποτα λιγοτερο. Αυτα να τα βλεπει και η Xiaomi. Το θελουμε στο Mi Band 7.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mixakias είπε

Όχι και τόσο σπάνιο όταν το κάνει κοτζάμ Samsung εδώ και 2 χρόνια και σίγουρα κάποιος με περισσότερες γνώσεις από εμένα θα πει και άλλους κατασκευαστές πριν από αυτήν. 

Όντως το Samsung σου μετράει την πίεση; Σοβαρά ρωτάω.

Δημοσ.
27 minutes ago, oletiras said:

Σημαντικο σε τετοιες εφαρμογες ειναι η ακριβεια των αποτελεσμάτων. Περιμένω λοιπον σίγουρα να ειναι medical grade και τιποτα λιγοτερο. Αυτα να τα βλεπει και η Xiaomi. Το θελουμε στο Mi Band 7.

ναι στο πιο απλο μοντελο της xiaomi τον 20 ευρω θα στο βαλουν.....δεν το λεω ειρωνικα.ειναι πολυ φτηνο μοντελο για να το βαλουν εκει ειδικα στο επομενο μοντελο εκτος αν η τιμη του σταματησει να ειναι στον πατο.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Nix_ είπε

Όντως το Samsung σου μετράει την πίεση; Σοβαρά ρωτάω.

Έχω το active 2 και ΝΑΙ το κάνει. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, poulinos είπε

ναι στο πιο απλο μοντελο της xiaomi τον 20 ευρω θα στο βαλουν.....δεν το λεω ειρωνικα.ειναι πολυ φτηνο μοντελο για να το βαλουν εκει ειδικα στο επομενο μοντελο εκτος αν η τιμη του σταματησει να ειναι στον πατο.

Προφανως και δεν περιμενω να ειναι φτηνο... ας το βαλουν ομως σε καποιο μοντελο που να δουλευει με το mifit. Θα ειναι πολυτιμη βοηθεια.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, mixakias είπε

Έχω το active 2 και ΝΑΙ το κάνει. 

Μάλλον έχεις μπερδευτεί φίλε μου. Δεν σου μετράει την αρτηριακή πίεση. Τους παλμούς της καρδιάς σου μετράει. Αρτηριακή πίεση δεν υπάρχει κανένα ρολοί να μετράει ακόμα εξού και το άρθρο. 

• Like 7
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Aekkosto είπε

Μάλλον έχεις μπερδευτεί φίλε μου. Δεν σου μετράει την αρτηριακή πίεση. Τους παλμούς της καρδιάς σου μετράει. Αρτηριακή πίεση δεν υπάρχει κανένα ρολοί να μετράει ακόμα εξού και το άρθρο. 

https://news.samsung.com/global/samsung-expands-vital-blood-pressure-and-electrocardiogram-tracking-to-galaxy-watch3-and-galaxy-watch-active2-in-31-more-countries

• Like 1
Δημοσ.

Το θεμα δεν ειναι αν το έχουν φθηνοτερα smartwatches η ποιος το εβγαλε πρωτος , αυτες ειναι αδιαφορες πληροφοριες , το ερωτημα ειναι ποσο αξιοπιστες μετρήσεις κανουν .Ειχα παρει δυο κινεζικα πιεσομετρα απο το ali με φουλ καλες αξιολογησεις και τα τεσταρα με ενα γνήσιο Omron made in japan (γιατι παιζουν και πολλες απομιμησεις ) αλλα και με την κλασικη φουσκα και εδειχναν ότι νανε και δεν ειναι να παιζεις μαυτα.  Αντε να δουμε και την Apple να το βαζει στα μελοντικα apple watch , για μενα το πιο χρήσιμο ( τυπου ιατρικων μετρήσεων εφαρμογων ) απο οσα έχουν βαλει  μέχρι τωρα.

• Like 5
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gidi είπε

Σωστά το παραθέτεις εσύ αλλά πρέπει να διαβάσεις με προσοχή ότι τα ρολόγια αυτά δεν έχουν dedicated "σφυγμομανόμετρο (πιεσόμετρο)". 

Samsung : " Users should measure their blood pressure when at rest, as they would do with a traditional cuff, and refrain from measuring when they are working out, smoking or drinking. The blood pressure measurement or Samsung Health Monitor app cannot diagnose hypertension, other conditions, or check for signs of a heart attack. It is not meant to replace traditional methods of diagnosis or treatment by a qualified healthcare professional."

Το Huawei θα ενσωματώνει dedicated όργανο για την μέτρηση πίεσης και όχι όπως οτιδήποτε άλλο στην αγορά εώς τώρα που το κάνει με τους σένσορες που έχει κατά προσέγκιση. 

Ελπίζω να έγινα κατανοητός στο τι εννοώ και αν κάνω λάθος και έχουν dedicated σφυγμομανόμετρο (πιεσόμετρο) τα Samsung, δικό μου λάθος αλλά το έχω και εγώ στην κατοχή μου και έχω κάνει δοκιμές και δεν είναι ποτέ σωστό σε σχέση με κανονικό πιεσόμετρο που έχω δοκιμάσει στον πατέρα μου. Για αυτό το αγόρασα άλλωστε και απογοητεύτικα γιατί δεν κάνει την δουλειά. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Aekkosto είπε

Σωστά το παραθέτεις εσύ αλλά πρέπει να διαβάσεις με προσοχή ότι τα ρολόγια αυτά δεν έχουν dedicated "σφυγμομανόμετρο (πιεσόμετρο)". 

Samsung : " Users should measure their blood pressure when at rest, as they would do with a traditional cuff, and refrain from measuring when they are working out, smoking or drinking. The blood pressure measurement or Samsung Health Monitor app cannot diagnose hypertension, other conditions, or check for signs of a heart attack. It is not meant to replace traditional methods of diagnosis or treatment by a qualified healthcare professional."

Το Huawei θα ενσωματώνει dedicated όργανο για την μέτρηση πίεσης και όχι όπως οτιδήποτε άλλο στην αγορά εώς τώρα που το κάνει με τους σένσορες που έχει κατά προσέγκιση. 

Ελπίζω να έγινα κατανοητός στο τι εννοώ και αν κάνω λάθος και έχουν dedicated σφυγμομανόμετρο (πιεσόμετρο) τα Samsung, δικό μου λάθος αλλά το έχω και εγώ στην κατοχή μου και έχω κάνει δοκιμές και δεν είναι ποτέ σωστό σε σχέση με κανονικό πιεσόμετρο που έχω δοκιμάσει στον πατέρα μου. Για αυτό το αγόρασα άλλωστε και απογοητεύτικα γιατί δεν κάνει την δουλειά. 

Χωρίς να είμαι ιατρός, να σημειώσω ότι κατά την άποψή μου υπάρχουν δύο τρόποι να προσεγγίσεις το θέμα της εκτίμησης της πίεσης.

1) Με μηχανικό τρόπο, σα να λέμε σφίγγοντας τον καρπό, πράγμα που θα απαιτούσε ένα λουράκι που φουσκώνει.

2) Υπολογιστικά, όπως το κάνει η Samsung με χρήση του αισθητήρα παλμών και κάποιον αλγόριθμο.

Το πρώτο δε βολεύει για ένα ρολόι καθημερινής χρήσης και το δεύτερο έχεις θέματα ακρίβειας, όπως ανέφερες. Εδώ οι Apple fanboys κατανοούν γιατί η Apple δεν το έχει ξεφουρνίσει ακόμη στο Apple Watch.

Θεωρώ ότι και η Huawei θα επιλέξει το δεύτερο τρόπο γιατί μιλάμε για ένα mainstream ρολόι και όχι για ένα ιατρικό εργαλείο.

Επεξ/σία από gidi
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, oletiras said:

Προφανως και δεν περιμενω να ειναι φτηνο... ας το βαλουν ομως σε καποιο μοντελο που να δουλευει με το mifit. Θα ειναι πολυτιμη βοηθεια.

σιγα σιγα θα γινει σε ολο και περισσοτερα smartwatch και σιγα σιγα ολο και περισσοτερη συμβατοτητα με περισσοτερα προγραμματα. αλλα ναι αν ειναι να μπει θα μπει σε καποια ναυαρχιδα για αρχη πριν περασει στα υπολοιπα μοντελα.ως τοτε υπομονη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...