Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, θα αγοράσω ένα μεταχειρισμενο αυτοκίνητο, και υπάρχει πάλι το ερώτημα αν δηλωθεί το σωστό πόσο ή θα δώσω μαύρα ένα μέρος τους, εγώ δεν έχω κάτι να κρύψω, είμαι μισθοτος και τα χρήματα προέρχονται από αποζημίωση από απόλυση που την έλαβα μέσω τράπεζας νόμιμα. Ο πωλητής είναι ιδιώτης, και το ποσό είναι 3.300€, το ποσό το δικαιολογω.

Έχει νόημα να δώσω ένα μέρος μαύρα; 

Αν πουλήσεις ένα αμάξι πληρώνεις φόρο αν το πουλήσεις ακριβότερα; Ρωτάω γιατί θα πουλήσω μετά αυτό που έχω και στην μετάβηβαση βγάλαμε μικρότερο πόσο, τη θα συμβεί αν ο αγοραστής θέλει το σωστό ποσό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν πληρωνεις φορο οτι αμαξι και σε οτι ποσο αν το πουλησεις .

Γραψε οτι θελεις σαν αντιτιμο αφου δεν εχεις προβλημα  με το που τα βρηκες και δωστα οπως θελεις αν και κανονικα γινεται με τραπεζικη καταθεση

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ARRASS είπε

Καλημέρα, θα αγοράσω ένα μεταχειρισμενο αυτοκίνητο, και υπάρχει πάλι το ερώτημα αν δηλωθεί το σωστό πόσο ή θα δώσω μαύρα ένα μέρος τους, εγώ δεν έχω κάτι να κρύψω, είμαι μισθοτος και τα χρήματα προέρχονται από αποζημίωση από απόλυση που την έλαβα μέσω τράπεζας νόμιμα. Ο πωλητής είναι ιδιώτης, και το ποσό είναι 3.300€, το ποσό το δικαιολογω.

Έχει νόημα να δώσω ένα μέρος μαύρα; 

Αν πουλήσεις ένα αμάξι πληρώνεις φόρο αν το πουλήσεις ακριβότερα; Ρωτάω γιατί θα πουλήσω μετά αυτό που έχω και στην μετάβηβαση βγάλαμε μικρότερο πόσο, τη θα συμβεί αν ο αγοραστής θέλει το σωστό ποσό;

Αυτό είναι συμφωνία μεταξύ σας . Καλό είναι γραφτεί στη δήλωση τα κάνεις και μεταφορά με έμβασμα , και εάν θες να δώσεις τα υπόλοιπα μάυρα .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, paylidis είπε

Το ποσό είναι πολύ μικρό για να κανείς κάτι τέτοιο… βάλε ολόκληρα τα νούμερα…

Και εγώ αυτό σκέφτομαι, να κάνω μία κίνηση μέσω ebanking, και να μην κυκλοφορω με τόσα λεφτά πάνω μου. Νόμιμα και ηθικά... 

Απλά φαίνεται ότι σχεδόν όλοι βάζουν ένα ποσό μαύρα. 

Επεξ/σία από ARRASS
  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ARRASS είπε

Και εγώ αυτό σκέφτομαι, να κάνω μία κίνηση μέσω ebanking, και να μην κυκλοφορω με τόσα λεφτά πάνω μου. Νόμιμα και ηθικά... 

Απλά φαίνεται ότι σχεδόν όλοι βάζουν ένα ποσό μαύρα. 

Οτααν καποιος πουλαει ειναι χαζο να βαλει πιο λιγα εκτος και αν ο αγοραστης δεν μπορει να καλυψει το ποσο της αγορας.

Δημοσ.

Ο κάθε φορολογούμενος "χτίζει" ένα αποθεματικό. Δηλαδή με τα λεφτά που έχει σαν κέρδος κάθε χρόνο είναι σαν να τα έχει στην άκρη. Αυτό χρησιμεύει σε περίπτωση που στο μέλλον θέλεις να κάνεις μια αγορά και έτσι να δικαιολογήσεις από που προήρθαν τα χρήματα με τα οποία την έκανες. Επομένως σαν αγοραστή σε συμφέρει να δηλώσεις λιγότερα χρήματα γιατί έτσι δεν μικραίνεις το αποθεματικό σου.

Όμως υπάρχει ο κίνδυνος αν γίνει κάποια "στραβή" στην συναλλαγή ο άλλος να στο παίξει κινέζος και να σου γυρίσει μόνο το ποσό που έχει δηλωθεί. Επίσης το ποσό είναι πολύ μικρό και καλύτερα να το δηλώσεις όλο όπως αναφέρουν και οι προηγούμενοι συμφορίτες! 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...