Προς το περιεχόμενο

Synology DS920+ και προσθήκη δίσκων

xakou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκέφτομαι να πάρω ένα DS920+ και να βάλω για αρχή  δύο δίσκους 4TB σε mirror.

Αν στο μέλλον θέλω να προσθέσω πχ 2 ακόμα δίσκους 4ΤΒ σε mirror ώστε να μεγαλώσει η χωρητικότητα και να πάει στα 8ΤΒ γίνετε εύκολα ή θα πρέπει να χαλάσω το raid (να κάνω format τους δίσκους) και να το ξαναστησω;

Επεξ/σία από xakou
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ds916+ με δύο δίσκους πρόσθεσα άλλους δύο. Δημιούργησα νέο storage pool και παίζει μια χαρά.

(DSM 7.0)

Επεξ/σία από elio_1
  • Like 1

νομίζω ότι από την 7.0 έκδοση και μετά δεν χρειάζεται να τα ξαναστήσει όλα από την αρχή . Φτιάχνει απλά  νέο pool .επέκτασης. Ωραίο μηχανάκι το 920+ ...

Γενικά η 7.0. έκδοση έδωσε μεγάλη ώθηση στο λειτουργικό και ήταν μεγάλο βήμα μπροστά. 

• Like 1

Στις 28/11/2021 στις 11:00 ΠΜ, xakou είπε

Αν στο μέλλον θέλω να προσθέσω πχ 2 ακόμα δίσκους 4ΤΒ σε mirror ώστε να μεγαλώσει η χωρητικότητα και να πάει στα 8ΤΒ γίνετε εύκολα ή θα πρέπει να χαλάσω το raid (να κάνω format τους δίσκους) και να το ξαναστησω;

Καλησπέρα και από εμένα! Είμαι και εγώ στη σκέψη του να πάρω το ίδιο Nas system. Τι δίσκους προτείνεται? Γιατί έχω διαβάσει ότι κάποιοι WD Red έχουν θέμα. Ισχύει? Ποιοί θεωρούνται πιο αξιόπιστοι? Ευχαριστώ!

Στις 28/11/2021 στις 11:00 ΠΜ, xakou είπε

Αν ξεκινήσεις με το Hybrid raid της Synology (το οποίο δεν είναι τίποτ' άλλο από συνδυασμό md-raid+lvm2) μπορείς να αυξήσεις το volume σου (δε χρειάζεται δηλαδή να φτιάξεις δεύτερο volume στο μέλλον) με πολλούς τρόπους. Μπορείς να προσθέσεις είτε άλλους 2 των 4TB και θα μετατραπεί σε raid5 με την τριπλάσια χωρητικότητα (12TB). Επίσης μπορείς να βάλεις 2 των 8TB στο μέλλον και να γίνει ένα raid5 με τα 4TB (12) και ένα raid1 με τα υπόλοιπα 4TB από τους 8ρηδες και να καταλήξεις με 16TB. Γενικά είναι πολύ ευέλικτο το hybrid raid της Synology. Το μόνο που θα διαλέξεις στην αρχή είναι πόσους δίσκους θες για redundancy - στη δική σου περίπτωση διαλέγεις έναν (SHR-1)

https://kb.synology.com/en-my/DSM/tutorial/What_is_Synology_Hybrid_RAID_SHR

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...