drdedus Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Ασε μην μιλάμε για νανούρισμα με θόρυβο. Εμένα μου το ειπαν αυτό με συνταγη γιατρού. Οπως και να βάζω να ακουω fm ανάμεσα σε 2 σταθμους. Να μην κλεινω τον υπολογιστή για να δουλευει ο ανεμιστήρας κλπ Άσε πονεμένη ιστορία Κλαίω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgemvg Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Με άλλα λόγια δεν ειναι για 150 τετραγωνικά. Μάλλον στο 1/3 απο οσο λέει είναι. ΑΡΑ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ. Οποιος δεν βαριέται μπορεί να κανει την πράξη. Εχουν πει και τα παιδια πιο πριν ότι οι εταιριες στη Ελλάδα μεταφράζουν τα κυβικά μέτρα σε τετραγωνικά μέτρα. Άρα στα περισσότερα μοντέλα τον αριθμό αυτό θα τον διαιρέιτε δια τρία, όσο περίπου το ύψος του ταβανιού. Εκτός εάν το γράφει καθαρά ότι είναι κυβικά μέτρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lexusr450 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 το σκρουτζ ηδη αφερεσε τα μ3 Ο 20 λιτροσ ειναι για max 60 m2 kai o 10litros ειναι για max 20-25 μ2 , τα πραγματα ειναι απλα αν ψαξεις λιγο στο google Παλι θα επανελθω στο προηγουμενο ερωτημα αν θεσ να καθαριζεισ τον αερα περνεις καθαριστη αερα , οι λειτουργιεσ των αφυγραντηρων το κανουνε σαν παρεργο τον καθαρισμο και οχι σαν κυριως και δεν ειναι τοσο πλουσιοι σε φιλτρα. Δεν ξερω καν αν μπορεισ να παιζεις χωρισ την χρηση του αφυγρατηρα τον καθαρισμο αερα δηλαδη στο φαν μονο, ασ μασ απαντησει καποιος που ηδη εχει ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g.shock Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Παίδες εγώ αγόρασα τον INVENTOR EVA 20lt και βρήκα την υγειά μου. https://www.skroutz.gr/s/5875349/Inventor-Eva-DE-MDDF20.html ........ http://inventoraircondition.gr/syskeues/afygrantiras/ Είναι φορτωμένος με πάρα πολλά καλούδια.... ιονιστή , ειδικό πρόγραμμα για στέγνωμα των ρούχων (την έπεισα την γυναίκα και γλίτωσα το στεγνωτήριο ), και το βασικότερο για εμένα, με αυτά που έχω διαβάσει δεξιά-αριστερά, είναι το πρόγραμμα "έξυπνη αφύγρανση SMD. Το SMD αυτό που κάνει σε αντίθεση με άλλους αφυγραντήρες είναι οτι έχει ενσωματωμένο έναν θερμοστάτη (εκτός του υγρασιόμετρου ) και διαβάζει συνέχεια την θερμοκρασία του χώρου...με αυτό το πρόγραμμα στην ουσία δεν μπορείς να "παίξεις" την επιλογή υγρασίας που θέλεις μέσα στον χώρο σου αλλά σου την προσαρμόζει αυτόματα ο αφυγραντήρας βάση θερμοκρασίας. Άρα διαβάζει θερμοκρασία, διαβάζει την υγρασία και σου επιλέγει το ιδανικό ποσοστό υγρασίας που πρέπει να έχεις μέσα στον χώρο σου (αν θυμάμαι καλά μου είχαν πει οτι ρυθμίζει το ποσοστό υγρασίας χώρου ανάμεσα στο 45-55%). Δεύτερο και πολύ βασικό ...τον αγόρασα μόνο 229€ και όχι μια περιουσία όπως κάποιοι άλλοι που κοστίζουν 300€ και 350€ !!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
drdedus Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Εχουν πει και τα παιδια πιο πριν ότι οι εταιριες στη Ελλάδα μεταφράζουν τα κυβικά μέτρα σε τετραγωνικά μέτρα. Άρα στα περισσότερα μοντέλα τον αριθμό αυτό θα τον διαιρέιτε δια τρία, όσο περίπου το ύψος του ταβανιού. Εκτός εάν το γράφει καθαρά ότι είναι κυβικά μέτρα. Δεν ειναι στα περισσότερα μοντέλα.Σε αυτους που αναφέρω δεν παίζει κατι τέτοιο. Παίζει κάτι άλλο αν προσεξεις όμως. Στα μοντέλα aquaria ενώ λένε οτι είναι 30-40 τετραγωνικά παραπάνω τα κυβικά η τα watt ειναι πάνω κάτω τα ίδια. Συν ότι όλοι αυτοι που αναφέρουμε ειναι τα ίδια watt. Τρέχα γύρευε δηλαδή. Το ζητούμενο είναι ένα. Σε ενα χώρο 45μ2 σε ενα χ σενάριο πόσο παραπάνω θα κάψει ο airdry 30 απο τον airdry 16 και πόσο γρηγορότερα θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟ ΕΡΏΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΘΕΊ ΠΟΥΘΕΝΑ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lexusr450 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Το ερωτημα σου ειναι ωραιο και ισχυει για καθε μαρκα αφυγραντηρα : Στα 45 μ2 με μια υγρασια 70% και θερμοκρασια 20 C ασ που με οτι σε 24 ωρεσ θα αδειασεις 4 λιτρα νερο Με καταναλωση ο ενασ 265 W gia 16λιτρα kai ο αλλος 600W για 30 λιτρα που σημαινει οτι πανω κατω εχουνε την ιδια καταναλωση ανα λιτρο , ο μικροσ ειναι 10% οικονομικοτεροσ αν κανεισ μεθοδο των 3 Ο 30 λιτρος θα πιασει ποιο γρηγορα το αποτελεσμα , τωρα για παραδειγμα αν ειχανε την ιδια καταναλωση ο ενασ 265 και ο αλλοσ 2*265=530 W , θα καταναλωνανε το ιδιο απλα ο ενασ θα εκοβε το συμπιεστη στο μισο χρονο απο τον αλλο Τα μ2 που αναφερει η Philco οπως και ολοι οι αλλοι ειναι μουφα http://www.lozos.eu/cms/uploads/general/deh_ion_lowres.pdf Αν θελέτε να μην παπαδιαζεστε χρησιμοποιηστε την απο κατω φορμουλα Βασικα βλεπεις τα μ3 παροχησ αερα του ανεμιστηρα του αφυγρατηρα και διερεις δια το υψος του σπιτιου (2,8 με 3 μετρα συνηθωσ) 10 λιτρα =ανεμιστηρασ 100 με 120 μ3 την ωρα = καλυψη 30μ2 16/20 λιτρα=ανεμιστηρασ 150 με 170 μ3 την ωρα = καλυψη 56μ2 25/30 λιτρα =ανεμιστηρασ 210 μ3 την ωρα = καλυψη 70μ2 40 λιτρα =ανεμιστηρασ 350 μ3 την ωρα = καλυψη 115μ2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lexusr450 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Παίδες εγώ αγόρασα τον INVENTOR EVA 20lt και βρήκα την υγειά μου. https://www.skroutz.gr/s/5875349/Inventor-Eva-DE-MDDF20.html ........ http://inventoraircondition.gr/syskeues/afygrantiras/ Είναι φορτωμένος με πάρα πολλά καλούδια.... ιονιστή , ειδικό πρόγραμμα για στέγνωμα των ρούχων (την έπεισα την γυναίκα και γλίτωσα το στεγνωτήριο ), και το βασικότερο για εμένα, με αυτά που έχω διαβάσει δεξιά-αριστερά, είναι το πρόγραμμα "έξυπνη αφύγρανση SMD. Το SMD αυτό που κάνει σε αντίθεση με άλλους αφυγραντήρες είναι οτι έχει ενσωματωμένο έναν θερμοστάτη (εκτός του υγρασιόμετρου ) και διαβάζει συνέχεια την θερμοκρασία του χώρου...με αυτό το πρόγραμμα στην ουσία δεν μπορείς να "παίξεις" την επιλογή υγρασίας που θέλεις μέσα στον χώρο σου αλλά σου την προσαρμόζει αυτόματα ο αφυγραντήρας βάση θερμοκρασίας. Άρα διαβάζει θερμοκρασία, διαβάζει την υγρασία και σου επιλέγει το ιδανικό ποσοστό υγρασίας που πρέπει να έχεις μέσα στον χώρο σου (αν θυμάμαι καλά μου είχαν πει οτι ρυθμίζει το ποσοστό υγρασίας χώρου ανάμεσα στο 45-55%). Δεύτερο και πολύ βασικό ...τον αγόρασα μόνο 229€ και όχι μια περιουσία όπως κάποιοι άλλοι που κοστίζουν 300€ και 350€ !!! Το SMD ακουγεται πολυ εξυπνο χαρακτηριστικο γιατι κατα αυτο το τροπο θα εχεισ σχετικα θερμο αερα και χαμηλη καταναλωση . Ποιοι αλλοι αφυγραντηρεσ εκτος απο τον inventor EVA το εχουνε ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
drdedus Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Ψήνομαι να πάρω τον 30 αλλά ολοι μου λένε οχι. Πωλητές αντιπρόσωποι κλπ. Οταν ρωταω πόσο παραπάνω θα καίω μου λενε αρκετά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ORFEAS1979 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Ψήνομαι να πάρω τον 30 αλλά ολοι μου λένε οχι. Πωλητές αντιπρόσωποι κλπ. Οταν ρωταω πόσο παραπάνω θα καίω μου λενε αρκετά. Φαντάσου ότι εγώ με 2 20λιτρους καταναλώνω οριακά λιγότερο! Γενικά κάτω από 55% υγρασία αργούν να κατεβάσουν τους έχω ρύθμιση να κόβουν στο 45% και με συνεχή λειτουργία από το πρωί, τα καταφέρνουν το απογευμα. Το καλό είναι ότι με ρύθμιση του θερμοστάτη στους 20 βαθμούς πλέον είμαστε άνετα ενώ πριν την αγορα των αφυγραντήρων τον είχα 21.5βαθμούς για να αισθάνομαστε την ίδια άνεση. Ο θερμοστάτης είναι ψηφιακός με μέτρηση του 0.1 βαθμου. Το σπίτι ειναι 100τμ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
drdedus Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Και εχεις 2 αφυγραντηρες σε λειτουργία? Εχει υγρασία εκει που εισαι η περιοχή και το σπίτι? Κάτω απο 55 αν εχεις πχ λαρυγγιτιδα δεν είναι καλό ετσι άκουσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ORFEAS1979 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Και εχεις 2 αφυγραντηρες σε λειτουργία? Εχει υγρασία εκει που εισαι η περιοχή και το σπίτι? Κάτω απο 55 αν εχεις πχ λαρυγγιτιδα δεν είναι καλό ετσι άκουσα. Υγρασία που τσακίζει τα πάντα μιλάμε για Λάρισα!!!Το 50% ειναι ο στόχος και γενικά οτιδήποτε κάτω του 60% ειναι καλά. Αν ο αφυγραντήρας έχει 45% στην περιοχη κοντά του όσο απομακρύνεσαι αυτή θα αυξάνετε οπότε στα 5 μετρα μακρία του έχεις ας πουμε 50% στην κουζίνα ή το μπάνιο περισσότερο κτλ. Η υγρασία είναι σχετική και με την θερμοκρασία που έχεις στον χώρο για να σου δημιουργεί προβλήματα. Αν ήταν όπως λες τότε το καλοκαίρι θα υποφέραμε όλοι από λαρυγγίτιδα ή φαρυγγίτιδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g.shock Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Lexusr450 δεν γνωρίζω αν το έχει κάποιος άλλος...εγώ το χαρακτηριστικό αυτό (SMD) το έμαθα από τα μαγαζιά που είχαν τους INVENTOR. drdedus νομίζω οτι τα 30 λίτρα είναι λίγο υπερβολή για ένα σπίτι...εκτός και εαν έχεις κανένα σαλόνι τέρας οπότε εκεί πάω πάσο ! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
drdedus Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Υπερβολη μπορεί να είναι γιατί δεν έχω μεγάλο ενιαίο χωρο απλά παω να μειώσω τον χρόνο που χρειάζεται για να κατέβει η υγρασία σε επιθυμητά επίπεδα απο την ώρα που θα κλείσω τα παράθυρα. Το ερώτημα ειναι αν θα κάψω μέχρι 20% παραπάνω γιατί μέχρι τόσο πιστεύω αξίζει. Ο χωρος ειναι περιπου 45 τετραγωνικα, αλλά ο αφυγραντηρας θα μπει σε ένα σημείο σχετικά μακριά μας εκει που ενώνεται ο ενιαιος με το υπόλοιπο σπίτι. Στην ουσία επειδή δεν έχει διαδρόμους είναι περίπου λες και ειναι όλο ενιαίος 80 τετραγωνικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zerg13 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Πως καταλαβαίνουμε αν χρειαζόμαστε υγραντήρα ή αφυγραντήρα; Κλιματιστικό έχω αν έχει καμια σχέση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Silverage Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Αν είναι ξερή η ατμόσφαιρα θές υγραντήρα, αν τρέχουν νερά απο τον τοίχο αφυγραντήρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα