Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 21/11/2024 στις 5:07 ΜΜ, White__Dragon είπε

Σκέφτομαι σοβαρά να πάρω έναν Puredry PDD 8519 Famous με ζεόλιθο και έναν Morris Stealth με συμπιεστή και έναν αυτοματοποιημένο διακόπτη που να κλείνει τον έναν και να ανοίγει τον άλλον σε ένα όριο θερμοκρασίας (το τελευταίο πρέπει να το ψάξω). Για ενιαίο σπίτι 25-30τμ στο Ηράκλειο Κρήτης χωρίς θέρμανση. Νομίζω πως σε με τις τιμές που έχει πιάσει το ρεύμα, σε βάθος χρόνου είναι η καλύτερη λύση για εξοικονόμιση ενέργειας, παρά το αρχικό κόστος. Αν κάποιος έχει αντίθετη γνώμη ας μου το πει.

Αν είσαι 30τμ ενιαίο σπίτι, μόνο έναν αφυγραντηρα πάρε.

Στις 21/11/2024 στις 10:48 ΜΜ, butters είπε

Καλησπέρα, γνώμη για τον Toyotomi Reiko (skroutz link); Για διαμέρισμα 110 τ.μ. με υγρασία. Αν έχετε να προτείνετε κάποια αξιόλογη εναλλακτική (με φίλτρο HEPA, λειτουργία ιονιστή και όσο λιγότερο θόρυβο γίνεται), είναι καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ!

Να πιάσει όλο το σπίτι δεν παίζει, μόνο αν είναι ενιαίος χωρος.

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 ώρες πριν, iznodur είπε

Δουλεύει κανονικά δεν έχω παράπονο αλλά θεωρώ πως κάνει αρκετό θόρυβο περισσότερο από ένα air condition

Πόσο θόρυβο κάνει σε db; Και τι κατανάλωση έχει; Στη συσκευασία τι αναγράφεται βασικά ή στη συσκευή αν μπορείς να μας πεις.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Για οικιακη χρηση, απο τι ποσοστο υγρασιας και πανω, συνηθως παιρνετε την αποφαση να αναψετε τον αφυγραντηρα;

Δεν μπαίνει έτσι το θέμα, «κάνω ότι κάνουν και οι άλλοι».

- Πρώτα ενημερώνεται κάποιος για το ποια είναι ή ιδανική θερμοκρασία και υγρασία από επιστημονική πηγή. Μετά ανάλογα με το τι κατάλαβε και την οικονομική του δυνατότητα επιλέγει έναν τρόπο λειτουργίας του αφυγραντήρα.

- Το καλύτερο είναι να επιλέξεις ένα ανώτατο όριο υγρασίας που θεωρείς αποδεκτό για την περίπτωσή σου, και να αφήσεις τον αφυγραντήρα να ενεργοποιείται και απενεργοποιείται μόνος του.

• Like 1
Δημοσ.
15 minutes ago, filipN said:

Δεν μπαίνει έτσι το θέμα, «κάνω ότι κάνουν και οι άλλοι».

- Πρώτα ενημερώνεται κάποιος για το ποια είναι ή ιδανική θερμοκρασία και υγρασία από επιστημονική πηγή. Μετά ανάλογα με το τι κατάλαβε και την οικονομική του δυνατότητα επιλέγει έναν τρόπο λειτουργίας του αφυγραντήρα.

- Το καλύτερο είναι να επιλέξεις ένα ανώτατο όριο υγρασίας που θεωρείς αποδεκτό για την περίπτωσή σου, και να αφήσεις τον αφυγραντήρα να ενεργοποιείται και απενεργοποιείται μόνος του.

Εχω δει πολλα τα τελευταια χρονια. Ανακαλυπτεις, ποσο 'σχετικες' ειναι τελικα και οι μετρησεις.

Γιατι το λεω;

Γιατι εχω με 80% να 'τρεχουν νερο οι τοιχοι', κι εχω δει με 90% να υπαρχει μεν προφανεστατη υγρασια αλλα 'να μην τρεχουν νερο οι τοιχοι'.

Δημοσ.
3 hours ago, mindreader said:

Εχω δει πολλα τα τελευταια χρονια. Ανακαλυπτεις, ποσο 'σχετικες' ειναι τελικα και οι μετρησεις.

Γιατι το λεω;

Γιατι εχω με 80% να 'τρεχουν νερο οι τοιχοι', κι εχω δει με 90% να υπαρχει μεν προφανεστατη υγρασια αλλα 'να μην τρεχουν νερο οι τοιχοι'.

αν το σπιτι ειναι πιο ζεστό και ο τοίχος πιο κρύος τότε θα έχεις υγροποίηση

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- Αν κάποιο σημείο της τοιχοποιίας, συνήθως κάποιος εξωτερικός τοίχος, ή ταβάνι που βλέπει η εξωτερική πλευρά του τον ουρανό, έχει μεγάλη διαφορά από τη θερμοκρασία του αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού θα συμβεί υγροποίηση στα ψυχρότερα σημεία της τοιχοποιίας ή στα μονά τζάμια στις ψυχρότερες μέρες του χρόνου.

- Υπάρχουν όμως κάποιοι περιορισμοί. Σε σπίτι χωρίς μόνωση και μονά τζάμια με εσωτερική σχετική υγρασία έως 60% είναι πρακτικά πολύ δύσκολο έως αδύνατο να εμφανιστεί υγροποίηση. Θα υπάρξει ελάχιστη και εύκολα ελέγξιμη μόνο στον βαρύ χειμώνα. Σε επίπεδα 80-90% που γράφτηκε παραπάνω και σε σπίτι που η εσωτερική θερμοκρασία είναι ανσασέρ θα υπάρξει υγροποίηση και ο όγκος της θα αυξάνεται ανάλογα με την αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας και τη μείωση της εξωτερικής.

- Σε ένα σπίτι χωρίς μόνωση, αλλά με συνεχή θέρμανση και σταθερή εσωτερική θερμοκρασία γύρω στους 20°C υγροποίηση θα παρουσιάζεται στις ποιο κρύες εποχές μόνο στα τζάμια (μονά), αλλά και γι αυτά υπάρχει φτηνή αλλά όχι καλαίσθητη λύση. Το φαινόμενο μπορεί να κατανοηθεί καλύτερα αν μετρήσει κάποιος τη θερμοκρασία της τοιχοποιίας και των τζαμιών και συμβουλευτεί μετά κάποιο διαδικτυακό Dew Point Calculator.

Επεξ/σία από filipN
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/afigranthres/afygrantires/181051-inventor-ep3-wifi16l-eva-ii-pro-wifi

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/afigranthres/afygrantires/268642-αφυγραντ-rohnson-r92016-true-ion-health

Ποιόν απ τους δύο; Όποιον και να πάρω με καλύπτει στο θέμα αφύγρανσης. Αν και δεν περιμένω πολλά από συσκευές τέτοιου μεγέθους, τσεκάρω και τις δυνατότητες καθαρισμού/ιονισμού/φίλτρων κτλ μιας και το σπίτι τιγκάρει εύκολα στη σκόνη. 

Ο Rohnson υπάρχει μόνο στην τσέχικη ιστοσελίδα. Παραεισαγωγή; Καλύπτομαι σε περίπτωση προβλήματος;

Αγνοούμε το γεγονός πως είναι εκθεσιακό μοντέλο. Αφυγραντηρας είναι, πόση καταπόνηση να έχει δεχτεί;

Ο Inventor μοίαζει πιο σίγουρη και δοκιμασμένη λύση.  Κάτι άλλο μέχρι 200 περίπου ευρώ; Ή αγορά θα γίνει αποκλειστικά από Κωτσόβολο.

Επεξ/σία από gkr41

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...