Προς το περιεχόμενο

Απορίες και συμβουλές για αφυγραντήρα

pp6210

Προτεινόμενες αναρτήσεις

24 λεπτά πριν, phanispal είπε

Πόσα τετραγωνικά είναι αυτοί οι δύο χώροι και πώς συνδέονται; 

Πόσα λίτρα είναι αυτός που έχεις τώρα;

Αν εννοείς για μέσα στο σπίτι, 45-60% είναι το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας.

Για τι χρήση τον θες; Για όταν κάνεις μπάνιο που γεμίζει υδρατμούς ή έχεις γενικά πρόβλημα στο μπάνιο;

Στο υπόλοιπο σπίτι έχεις θέμα με υγρασία; Επίσης, έχεις ήδη αφυγραντήρα για τους άλλους χώρους;

image.png.b6a307f277048a2375dd8d760b16a2ef.png

είναι απλα δυο υπνοδωματια με κανονικη πορτα, στο κοκκινο ειναι η πορτα και στα δυο η μια απεναντι απο την αλλη.

20 λιτρα ειναι ο αφυγραντηρας (https://www.skroutz.gr/s/24900390/Inventor-Eva-Ion-Pro-EP3-WiFi20L-Afygrantiras-me-Ionisti-kai-Wi-Fi-20lt.html)

Αν τον εχω κλειστο εχω υγρασια γυρω στα 70% αν τον αναψω παει στο 50%.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 hour ago, phanispal said:

Για τι χρήση τον θες; Για όταν κάνεις μπάνιο που γεμίζει υδρατμούς ή έχεις γενικά πρόβλημα στο μπάνιο;

Στο υπόλοιπο σπίτι έχεις θέμα με υγρασία; Επίσης, έχεις ήδη αφυγραντήρα για τους άλλους χώρους;

Έχω γενικά πρόβλημα στο μπάνιο με τους υδρατμούς και τον μη αερισμό του. 
Στο υπόλοιπο σπίτι δεν έχω κανένα θέμα και δεν έχω αφυγραντηρα σε κάποιο από τα υπόλοιπα δωμάτια.

Αν δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα, ας πούμε υγρασία απ' έξω, από πίσω, από πάνω κ.λπ., και το βασικό πρόβλημα προκύπτει από τη χρήση του μπάνιου για ντους, δοκίμασε να αφήνεις ανοιχτή την πόρτα, αν είναι εφικτό.

Οι οδηγίες του δικού μου αφυγραντήρα αναφέρουν να μην τοποθετείται στο μπάνιο, δεν ξέρω αν ισχύει γενικότερα.

• 1 μήνα μετά...

Καλησπερα, είμαι ανάμεσα σε primo 20Lt  στα 170 ευρω και σε Inventor Eva Ion 12lt πάνω κάτω τα ίδια τα βρίσκω σε τιμή λίγο  πιο ακριβό το  Inventor ,ο χώρος ειναι 45τμ αν και το θέλω για στέγνωμα ρούχων ,από κατανάλωση το primo  στα (300-380W χαμηλή κατανάλωση ισχύος) γράφει  και το Inventor Eva Ion 12lt κατανάλωση ισχύος στα 200w, επισης το primo ειναι για κάλυψη χώρων 100τμ το Inventor νομίζω κάπου στα 60τμ ..αξίζει να πάω σε primo 20L η θα χτυπάει κατανάλωση  στο ρευμα? σαν μαρκα επίσης ποια ειναι καλύτερη.

Έχω inventor premium 20lt όλη μέρα σε λειτουργία τον χειμώνα με ημερήσια κατανάλωση 4kwh-5kwh και όταν δεν έχει πολλή υγρασία πέφτει και στις 3kwh/day. Απλά τον κλείνω μόνο για να πλύνω το φίλτρο. Ανοίγει Οκτώβρη και κλείνει Μάιο.

• Like 1

Έχω ένα Toyotomi Zen εδώ και 5 χρονια, τρομερός θόρυβος, του βάζω χαρτοπετσέτα στον κάδο του νερού και μπλοκάρει και κάπως μειώνεται, τρίζει ολόκληρος και μετά σου λέει γιαπωνέζικο, αυτό εδώ https://www.skroutz.gr/s/13042525/Toyotomi-Zen-TDE-20DTI-Afygrantiras-me-Ionisti-20lt.html κάνα 220-230 τον είχα πάρει από Electronet αν θυμάμαι καλά το 2019.

5 χρόνια μετά παράγγειλα αυτόν εδώ της De Longhi https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/afigrantires-ionistes/afygrantires/delonghi-dexd216f-afugrantiras-16lt/1565649 στην τιμή που λέει 239€.

Έχουν διαφορές ο Toyo καίει 210watt ο Ντελόνγκι 300, ο γιαπωνέζος τραβάει 20λ/ώρα ο ιταλός 16λ/ώρα, αλλά οκ το σπιτι ειναι μικρό, εγώ θέλω να μην τρίζει και ο ιταλός μάλλον δεν τρίζει(ελπίζω δλδ) και είναι και ομορφότερος.

Απογοητεύτηκα με τον Τόγιοτομι, έχει κουμπιά αφής αλλά όχι οθόνη και κάνει σαν κομπρεσέρ, εξ ου και αποφάσισα να κάνω 5 χρόνια μετά την αλλαγή.

Έχει κανείς άποψη για τον Ντελόνγκι??

14 hours ago, Σπίθας Στο Σκοτάδι said:

Έχω ένα Toyotomi Zen εδώ και 5 χρονια, τρομερός θόρυβος, του βάζω χαρτοπετσέτα στον κάδο του νερού και μπλοκάρει και κάπως μειώνεται, τρίζει ολόκληρος και μετά σου λέει γιαπωνέζικο, αυτό εδώ https://www.skroutz.gr/s/13042525/Toyotomi-Zen-TDE-20DTI-Afygrantiras-me-Ionisti-20lt.html κάνα 220-230 τον είχα πάρει από Electronet αν θυμάμαι καλά το 2019.

5 χρόνια μετά παράγγειλα αυτόν εδώ της De Longhi https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/afigrantires-ionistes/afygrantires/delonghi-dexd216f-afugrantiras-16lt/1565649 στην τιμή που λέει 239€.

... Γιαπωνοτί??? Βάλε μανταλάκια στα μάτια και το ίδιο Ιάπωνας θα γινεις και εσύ!!! :D :D ... Μην πας Ιαπωνία και τους πεις ότι "Κίνα - Ιαπωνία ένα και το ίδιο, σχιστά μάτια όλοι", γιατί ειναι και παράξενοι αυτοί και μπορεί να κινδυνέψεις :P 

και πηγαίνοντας το ένα βήμα παραπέρα, δεν θα σχολιάσω πραγματική κατανάλωση/απόδοση. Είναι από τα μαγικά μοντέλα που συνοχή καμία πουθενά στα στοιχεία που αναρτώνταν. 

• Haha 1

8 ώρες πριν, yositosi είπε

... Γιαπωνοτί??? Βάλε μανταλάκια στα μάτια και το ίδιο Ιάπωνας θα γινεις και εσύ!!! :D :D ... Μην πας Ιαπωνία και τους πεις ότι "Κίνα - Ιαπωνία ένα και το ίδιο, σχιστά μάτια όλοι", γιατί ειναι και παράξενοι αυτοί και μπορεί να κινδυνέψεις :P 

και πηγαίνοντας το ένα βήμα παραπέρα, δεν θα σχολιάσω πραγματική κατανάλωση/απόδοση. Είναι από τα μαγικά μοντέλα που συνοχή καμία πουθενά στα στοιχεία που αναρτώνταν. 

Εντάξει βρε παιδί μου όταν λέω ''Ιάπωνας'' εννοώ που εδρεύει η εταιρία, ''made in China'' είναι... απλά σε θέματα θορύβου πραγματικά κομπρεσέρ, ό,τι χειρότερο.. ελπίζω ο Ντελόνγκι να βγεί πιο ήσυχος

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ Ή ΟΧΙ;

Ο αφυγραντηρας, σιγουρα δεν ειναι και 'καθαριστης' του αερα.

Ομως, εξαγει τον αερα αφου τον περνα απο τα εσωτερικα του.

Αρα, αφαιρει μονο και μονο, την υγρασια; Εννοω πχ, αλλες προσμιξεις ή προβληματικα στοιχεια, δεν καταληγουν μαζι με το νερο στον καδο;

Αν πχ μια εποχη εχουμε αερα με αρκετο χωμα και προσμιξεις (πχ αφρικανικη σκονη), δεν το στελνει στον καδο με το νερο, αφηνοντας, οχι απλα πιο στεγνο αερα και αλλα εν τελει και πιο καλης ποιοτητας αερα;

Επεξ/σία από mindreader

Την υγρασία δεδομένα την ρίχνει το κλιματιστικό, έχω υγρασιόμετρο και την κατεβάζει στο 35% μετά από 1 ώρα, απλά επειδή καίνε τα κλιματιστικά, το χειμώνα που το βάζει κανείς για να ζεσταθεί το βάζεις 30' ανεβάζει την θερμοκρασία του δωματίου και ρίχνει υγρασία και βάζεις μετά αφυγραντήρα και διατηρεί θερμοκρασία/υγρασία για κάνα 1,5-2 ώρες... ανάλογα βέβαια και στην ισχύ του, νομίζω αυτοί με ζεόλιθο ειναι πιο αποτελεσματικοί αλλά καίνε πολύ

• Haha 1

4 ώρες πριν, Σπίθας Στο Σκοτάδι είπε

Την υγρασία δεδομένα την ρίχνει το κλιματιστικό, έχω υγρασιόμετρο και την κατεβάζει στο 35% μετά από 1 ώρα, απλά επειδή καίνε τα κλιματιστικά, το χειμώνα που το βάζει κανείς για να ζεσταθεί το βάζεις 30' ανεβάζει την θερμοκρασία του δωματίου και ρίχνει υγρασία και βάζεις μετά αφυγραντήρα και διατηρεί θερμοκρασία/υγρασία για κάνα 1,5-2 ώρες... ανάλογα βέβαια και στην ισχύ του, νομίζω αυτοί με ζεόλιθο ειναι πιο αποτελεσματικοί αλλά καίνε πολύ

Το έσφαξες...

• Confused 1
  • Haha 1

6 hours ago, Σπίθας Στο Σκοτάδι said:

Να σου πω.

Τα παλια on/off κλιματιστικα που ειχα, οντως εριχναν την υγρασια.

Τα νεα inverter, οχι παντα.

Εχω υγρομετρα και βλεπω.

Κι ειναι κριμα. Αυτο σκεφτομαι. Δηλαδη, τις ζεστες μερες βαζω a/c, και πλεον λεω 'ή απο ζεστη θα παμε, ή απο υγρασία'. Πρεπει να διαλεξω τι θα ΄λουστω'. Αν δεν θελω υγρασια, δεν πρεπει να βαλω a/c. Αν βαλω a/c, συνηθως ανεβαινει η υγρασια στο δωματιο.

Δεν καταλαβαινω, γιατι τεχνικα ήταν τοσο δυσκολο να γινεται οντως αφυγρανση μαζι με την ψυξη.

Α, και αφυγραντηρα σε συνδυασμο με a/c, ειπωθηκε οτι δεν ειναι καλος συνδυασμος.

Ε παιρνεις τα βουνα αμα μπορεις, και απαλλασσεσαι απο ολα τα μαραφετια και τη δεη και την τεχνητη δροσια και την τεχνητη αφυγρανση, και ολα αυτα! Ε μα τι να πω!

Την καλημέρα μου παιδιά! Θέλω να βάλω αφυγραντήρα σε σπίτι σε νησί που πάω για δουλειά. Είναι 50m2, ενιαίος χώρος (35 κάτω, σαλόνι-κουζίνα και 15 πανω υπνοδωμάτιο). Ενώνονται με εσωτερική σκαλίτσα, σα μεζονετούλα. Οπότε είναι λίγο ψιλοτάβανο προφανώς. Τι θα μου προτείνατε σε μέγεθος? 

9 λεπτά πριν, gapart είπε

Την καλημέρα μου παιδιά! Θέλω να βάλω αφυγραντήρα σε σπίτι σε νησί που πάω για δουλειά. Είναι 50m2, ενιαίος χώρος (35 κάτω, σαλόνι-κουζίνα και 15 πανω υπνοδωμάτιο). Ενώνονται με εσωτερική σκαλίτσα, σα μεζονετούλα. Οπότε είναι λίγο ψιλοτάβανο προφανώς. Τι θα μου προτείνατε σε μέγεθος? 

Όπως το περιγράφεις δεν ειναι τα τμ εδώ το θέμα, αλλά το ύψος του σπιτιού που πρέπει η αφύγρανση να γίνει πάνω κάτω, οι επιλογές είναι να πάρεις δύο ένα για πάνω ένα για κάτω, ή έναν πολύ δυνατό για όλο το σπίτι(κόστος 450+€), άποψη μου βέβαια

https://www.skroutz.gr/s/36220573/Toyotomi-Reiko-TDE-30GDAPG-Afygrantiras-me-Ionisti-kai-Wi-Fi-30lt.html

19 λεπτά πριν, Σπίθας Στο Σκοτάδι είπε

Όπως το περιγράφεις δεν ειναι τα τμ εδώ το θέμα, αλλά το ύψος του σπιτιού που πρέπει η αφύγρανση να γίνει πάνω κάτω, οι επιλογές είναι να πάρεις δύο ένα για πάνω ένα για κάτω, ή έναν πολύ δυνατό για όλο το σπίτι(κόστος 450+€), άποψη μου βέβαια

https://www.skroutz.gr/s/36220573/Toyotomi-Reiko-TDE-30GDAPG-Afygrantiras-me-Ionisti-kai-Wi-Fi-30lt.html

Ευχαριστώ για την πρόταση. Νομίζω είναι λιγάκι υπερβολή. Δλδ το παιδί που έμενε είχε μέσα αν θυμάμαι έναν 12αρη. Εγώ σκέφτηκα να πάω λίγο πιο πάνω να λειτουργεί πιο άνετα. Μην το φανταστεις και 2οροφο... Και ο ιδιοκτήτης έναν μικρό μου πε να πάρω. Θα στείλω μια ενδεικτική φωτογραφία. Ελπίζω να βοηθά.

Στιγμιότυπο από 2024-08-25 11-58-56.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...