Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
50 minutes ago, cuculos said:

ΔΕΝ είναι inverter! Ειναι με ανεμιστήρα DC και όχι AC! ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ, όχι συμπιεστή οπότε καμία σχέση... Γλυτώνεις καμία 10αριά watt κατανάλωσης δηλαδή με την υλοποίηση που έχουν κάνει!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/12/2023 στις 10:42 ΜΜ, yositosi είπε

ΔΕΝ είναι inverter! Ειναι με ανεμιστήρα DC και όχι AC! ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ, όχι συμπιεστή οπότε καμία σχέση... Γλυτώνεις καμία 10αριά watt κατανάλωσης δηλαδή με την υλοποίηση που έχουν κάνει!

Είναι καλύτερο μοντέλο από το προηγούμενο τον atmosphere?

Επεξ/σία από cuculos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/12/2023 στις 9:15 ΜΜ, Dimitris156 είπε

Νομίζω είσαι στην άλλη πλευρά εσύ, του υπερευαίσθητου στη φασαρία 😄 

Δε ξέρω, λέγοντας πάλι ότι τέρμα αθόρυβος αφυγραντήρας δεν υπάρχει, πιστεύω ότι ο συγκεκριμένες ανήκει άνετα στην κατηγορία των αθόρυβων.

καθώς ψάχνω και γω για αθόρυβο να πω ότι υπάρχει αλλά δεν τον φέρνουν πια...

μιλάω για μιτσουμπίσι, τον έχει ο αδερφός μου με είχε φάει πάρτον και πάρτον αλλά λόγω τιμής πήρα τον "αθόρυβο" τογιοτόμι...

να πω ότι είμαι στο σπίτι του στο μικρό του σαλόνι, και του λέω, γιατί δεν τον λειτουργείς; δουλεύει μου λέει...κόκαλο εγώ δεν άκουγα τίποτε !!!!!

ενώ ο δικός μου ο τογιοτόμι στο δίπλα δωμάτιο και δεν μπορώ να τον ακούω...και υποτίθεται ότι είναι αθόρυβος...

Επεξ/σία από kokos23
Δημοσ.

Για όποιον γνωρίζει επειδή είμαι άσχετος με το αντικείμενο: Το σπίτι είναι 140τμ και θέλω αφύγρανση για ένα υπνοδωμάτιο και το μπάνιο που είναι δίπλα. Αν πάρω για 60τμ θα με βολέψει για τα 2 αυτά δωμάτια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Αγόρασα πρόσφατα τον Inventor EVA pro 20L για χρήση σε διαμέρισμα στην Αθήνα 95-100τμ. Τον έχω τοποθετήσει στον κεντρικό διαδρομο του διαμερίσματος, στο μέσο της απόστασης μεταξύ των 3 υπνοδωματίων και του σαλονιού/κουζίνας, περίπου μοιρασμένα τετραγωνικά. Το διαμέρισμα είναι του 1995 με διπλά τζάμια και κουφώματα αλουμινίου και γενικά η υγρασια που έχει είναι 65-70% . 

Τον δουλεύω μία εβδομάδα τώρα και ακόμη και στον υψηλότερη ταχύτητα δεν καταφέρνει να κατεβάσει την υγρασία χαμηλότερα από το 57-58% εντός ενός λογικού χρόνου λειτουργίας. Αν ξεκινήσει απο υγρασία στο 70% π.χ. θα την κατεβασει πολυ γρήγορα, ίσως και σε μισή ώρα, στο 58-60%, αλλά μέχρι εκεί. Μπορεί να πρέπει να λειτουργεί στο turbo για 7-8 ώρες για να την ρίξει στο 55% που εχω ρυθμίσει να πιάσει.

Είναι φυσιολογική αυτή η απόδοση? 

Σας ευχαριστώ.

Επεξ/σία από anagnostopoulosd
Δημοσ.

Γιατί, άμα πιάσει 55%, τον κλείσεις και τον ξανανοίξεις μετά από τρία (3) λεπτά, νομίζεις ότι θα δείχνει 55%;

Μην τρελαίνεσαι.

Νερό μαζεύει; Αν μαζεύει κάνει τη δουλειά του, και όσο περισσότερο μαζεύει τόσο καλύτερα την κάνει. Μην κολλάς σε μια διψήφια ένδειξη.

Αυτές τις μέρες έχει τρομερή υγρασία, λες έξω να έχει 88% και μέσα να γίνεται να πέσει στο 50%;

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, phanispal είπε

Γιατί, άμα πιάσει 55%, τον κλείσεις και τον ξανανοίξεις μετά από τρία (3) λεπτά, νομίζεις ότι θα δείχνει 55%;

Μην τρελαίνεσαι.

Νερό μαζεύει; Αν μαζεύει κάνει τη δουλειά του, και όσο περισσότερο μαζεύει τόσο καλύτερα την κάνει. Μην κολλάς σε μια διψήφια ένδειξη.

Αυτές τις μέρες έχει τρομερή υγρασία, λες έξω να έχει 88% και μέσα να γίνεται να πέσει στο 50%;

Ναι νερό μαζεύει full, δηλαδή αδειάζω τα 3 λίτρα που χωράει σίγουρα μία φορά το 24 ώρο.

Σε ευχαριστω!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, anagnostopoulosd είπε

Καλησπέρα,

Αγόρασα πρόσφατα τον Inventor EVA pro 20L για χρήση σε διαμέρισμα στην Αθήνα 95-100τμ. Τον έχω τοποθετήσει στον κεντρικό διαδρομο του διαμερίσματος, στο μέσο της απόστασης μεταξύ των 3 υπνοδωματίων και του σαλονιού/κουζίνας, περίπου μοιρασμένα τετραγωνικά. Το διαμέρισμα είναι του 1995 με διπλά τζάμια και κουφώματα αλουμινίου και γενικά η υγρασια που έχει είναι 65-70% . 

Τον δουλεύω μία εβδομάδα τώρα και ακόμη και στον υψηλότερη ταχύτητα δεν καταφέρνει να κατεβάσει την υγρασία χαμηλότερα από το 57-58% εντός ενός λογικού χρόνου λειτουργίας. Αν ξεκινήσει απο υγρασία στο 70% π.χ. θα την κατεβασει πολυ γρήγορα, ίσως και σε μισή ώρα, στο 58-60%, αλλά μέχρι εκεί. Μπορεί να πρέπει να λειτουργεί στο turbo για 7-8 ώρες για να την ρίξει στο 55% που εχω ρυθμίσει να πιάσει.

Είναι φυσιολογική αυτή η απόδοση? 

Σας ευχαριστώ.

- Με τέτοια νούμερα υγρασίας τον αφήνεις να λειτουργεί σε 24ωρη βάση και να κλείνει μόνος του όταν πιάσει την επιθυμητή υγρασία. Δεν υπάρχει «λογικός χρόνος λειτουργίας».

2 ώρες πριν, anagnostopoulosd είπε

Ναι νερό μαζεύει full, δηλαδή αδειάζω τα 3 λίτρα που χωράει σίγουρα μία φορά το 24 ώρο.

Σε ευχαριστω!

- Μπορεί να συλλέξει και τη διπλάσια ποσότητα αν υπάρχει εσωτερική θερμοκρασία γύρω στους 20-22 βαθμούς.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, mdendrin είπε

Για όποιον γνωρίζει επειδή είμαι άσχετος με το αντικείμενο: Το σπίτι είναι 140τμ και θέλω αφύγρανση για ένα υπνοδωμάτιο και το μπάνιο που είναι δίπλα. Αν πάρω για 60τμ θα με βολέψει για τα 2 αυτά δωμάτια;

Για ένα υπνοδωμάτιο και ένα μπάνιο θα έβαζα 12-13άρι.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,ψάχνω για αφυγραντήρα για σπίτι 100τμ και έπεσε το μάτι μου σε αυτόν:https://www.epapantoniou.gr/afygranthraw-prdh-45008i-primo-25l-hlektronikow-r290-me-xrvmatikh--endeijh-ygrasiaw---ionisth---filtro-diplhw-drashw-leykow-84614-450008.html.

Τον είχαν 2-3 μαγαζιά προχθές στα 180€, αξίζει?Έχω 2-3 συσκευές primo και βγήκαν αρκετά καλές.Αλλιως λέω να πάω στον puredry sophia.Υπαρχει τίποτα καλύτερο στα ~250€?

Δημοσ.

Έχω τον 45007 αγορασμένο στα 135€ από προσφορά του eshop πρόπερσι.

Συζητήθηκε λίγες σελίδες πριν στη σελίδα 613 που ρωτούσε κι άλλος.

Ήθελα να αναφέρω επίσης ότι ακόμα κι αν τον έχω κλειστό (δεν εννοώ να έχω βγάλει το καλώδιο απ' την πρίζα προφανώς), κατά διαστήματα του τη βαράει και δουλεύει ο ανεμιστήρας για μερικά δευτερόλεπτα (όχι ο συμπιεστής). Δεν ξέρω αν έτσι κάνουν όλοι.

Δημοσ.

Ναι,έχω διαβάσει τα σχόλια στις πιο πίσω σελίδες.Το θέμα είναι ότι πρέπει να πάρω άμεσα αφυγραντηρα και δεν τον έχουν πλέον σε προσφορά τον 45008i.Ελεγα αφού θα ανέβω από τα 200€,να πάρω τον sophia,απλά δεν έχει ιονιστη και δεν ξέρω κατά πόσο παίζει ρόλο.

Δημοσ.

Καλησπέρα. Ψάχνω για αφυγραντήρα με αυτόνομη λειτουργία καθαριστή αέρα, 12 λίτρα, το πολύ 16. Με φιλτρο hepa και ενεργού άνθρακα και όχι με uvc. Υπάρχει κάποια πρόταση; Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Βρισκω νερα πανω στο δοχειο συλλογης νερου αλλά και απο κατω. Τι μπορει να φταιει? Χανει απο καπου αντι να πηγαινουν στο δοχειο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...