Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 3/12/2023 στις 5:46 ΜΜ, Dimitris156 είπε

Έχει συγκρίνει κανείς από κοντά τον https://www.skroutz.gr/s/16121638/Kullhaus-Qualis-12L-Ion-Afygrantiras-me-Ionisti-12lt.html#specs

με τον https://www.skroutz.gr/s/25007379/Kullhaus-Alpha-Q13L-Afygrantiras-13lt.html#specs?

Ο δεύτερος φαίνεται να είναι πολύ πιο αθόρυβος, 95m3/h vs 140m3/h ενώ είναι και 60€ φθηνότερος. Με ανησυχεί όμως το 2,3 λίτρα χωρητικότητα, μου φαίνεται αρκετά μικρό. Ο πρώτος επίσης φτάνει σε τιμή τα 16άρια.

Να ανησυχείς αν πηγαίνεις σπάνια στο διαμέρισμα που θα λειτουργεί. Διαφορετικά, ακόμα και αν υπάρχει υψηλή εσωτερική υγρασία, με θερμοκρασία γύρω στους 20-21 °C δεν θα γεμίσει το δοχείο του πριν περάσουν 12-15 ώρες.

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος inverter αφυγραντήρας που να είναι και σχετικά αθόρυβος για τις βραδυνές ώρες;

Ιδανικά μέχρι 300€, αλλά μπορεί να μεταβληθεί.

Δημοσ.
15 minutes ago, csontheline said:

Υπάρχει κάποιος inverter αφυγραντήρας;

Ξεκινάμε από τα βασικά... ΟΧΙ από το πρώτο σκέλος...!

Δημοσ.
1 hour ago, yositosi said:

Ξεκινάμε από τα βασικά... ΟΧΙ από το πρώτο σκέλος...!

Ότι δεν υπάρχει Inverter αφυγραντήρας;

Αν ναι, ο γούγλης βγάζει αποτελέσματα. Απλά είναι εεεεελαφρώς τσιμπημένοι. Οπότε, το ερώτημά μου καταλήγει να απαντάται με το "υπάρχουν, αλλά όχι για ~300€".

Ζεόλιθο για την ζέστη κιόλας ή με συμπιεστή; Και ποιος είναι πιο "εύκολος" στο καθάρισμα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, csontheline είπε

Ότι δεν υπάρχει Inverter αφυγραντήρας;

Αν ναι, ο γούγλης βγάζει αποτελέσματα.

Μήπως βρήκες inventor αφυγραντήρες;🙃

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
2 hours ago, liakjim said:

Μήπως βρήκες inventor αφυγραντήρες;🙃

https://www.lg.com/sg/dehumidifier/md19gqga1/

https://www.lowes.com/pl/Inverter-technology--Dehumidifiers-Humidifiers-dehumidifiers-Heating-cooling/4294620974?refinement=2165600060

Από ότι φαίνεται, η απάντηση στο αρχικό ερώτημά μου, είναι "όχι, δεν γνωρίζει κάτι κανείς, ψάχτο μόνος σου".

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, csontheline είπε

https://www.lg.com/sg/dehumidifier/md19gqga1/

https://www.lowes.com/pl/Inverter-technology--Dehumidifiers-Humidifiers-dehumidifiers-Heating-cooling/4294620974?refinement=2165600060

Από ότι φαίνεται, η απάντηση στο αρχικό ερώτημά μου, είναι "όχι, δεν γνωρίζει κάτι κανείς, ψάχτο μόνος σου".

Έχουν έρθει Ελλάδα; Δεν νομίζω να κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά inverter αφυγραντήρας.

ΥΓ Καλή φάση ο lg. Twin rotary inverter. Λογικά δεν θα ακούγεται καθόλου ο συμπιεστής του.

Δημοσ.
11 hours ago, csontheline said:

Υπάρχει κάποιος inverter αφυγραντήρας που να είναι και σχετικά αθόρυβος για τις βραδυνές ώρες;

Ιδανικά μέχρι 300€, αλλά μπορεί να μεταβληθεί.

Εγώ τον εχω βάλει να κλείνει αυτόματα μεταξυ 23:00-08:00 και είναι κομπλέ.
(Inventor atmosphere XL)

Δημοσ.
7 hours ago, liakjim said:

Έχουν έρθει Ελλάδα; Δεν νομίζω να κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά inverter αφυγραντήρας.

ΥΓ Καλή φάση ο lg. Twin rotary inverter. Λογικά δεν θα ακούγεται καθόλου ο συμπιεστής του.

παλιό μοντέλο! Του 2016 νομίζω, με R134a (οπότε μην φιλικό για Ε.Ε.), και το βασικότερο με ένα κόστος στα ουράνια, χωρίς παράλληλα να προσφέρει κάποια ουσιαστικά οφέλη στη λειτουργία (αφυγραντήρας είναι, όχι κλιματιστικό ή ψυγείο τα οποία λειτουργουν ουσιαστικά διαρκώς και έχεις οφέλη με τη μεταβολή συχνότητας του συμπιεστή)

• Like 1
Δημοσ.
6 hours ago, MakeGreeceSexyAgain said:

Εγώ τον εχω βάλει να κλείνει αυτόματα μεταξυ 23:00-08:00 και είναι κομπλέ.
(Inventor atmosphere XL)

Το θέμα είναι ότι ανεβαίνει η υγρασία στα δωμάτια τις ώρες του ύπνου. Ακόμα και αν κατέβει στο 50% και τον σβήσω, ο καθαριστής δείχνει 70+ μετά από μερικές ώρες. Πέρα από τα μέτρια προς κακά κουφώματα και την γενικότερη υγρασία, δεν έχει κάποιο άλλο θέμα υγρασίας το σπίτι. 

Αλλά, νομίζω, θα με καλύψει ένας ζεόλιθου. Θα πάω να δω από βδομάδα. 

Δημοσ.
3 minutes ago, csontheline said:

Το θέμα είναι ότι ανεβαίνει η υγρασία στα δωμάτια τις ώρες του ύπνου. Ακόμα και αν κατέβει στο 50% και τον σβήσω, ο καθαριστής δείχνει 70+ μετά από μερικές ώρες. Πέρα από τα μέτρια προς κακά κουφώματα και την γενικότερη υγρασία, δεν έχει κάποιο άλλο θέμα υγρασίας το σπίτι. 

Αλλά, νομίζω, θα με καλύψει ένας ζεόλιθου. Θα πάω να δω από βδομάδα. 

τον βάζεις σε λειτουργία και βλέπεις αυτό το 70+ που αναφέρεις ενώ λειτουργεί και κάνει αφύγρανση ή το βλέπεις ενώ ο αφυγραντήρας ειναι σε κατάσταση αναμονής?

Σε ρωτάω γιατί αν ισχύει το 1ο τότε σίγουρα έχεις κάποιο αρκετά σοβαρό θέμα υγρασίας (ή από κάπου ποτίζει ή το σπίτι μπάζει πανηγυρικά).

Από την άλλη, αν ισχύει το 2ο, τότε έχεις μια πλασματική να αναπόφευκτη ένδειξη καθώς "στατικά" χωρίς τον ανεμιστήρα να τραβάει φρέσκο αέρα, ένας αφυγραντήρας δείχνει την υψηλή ΤΟΠΙΚΗ (εντός της συσκευής υγρασία) που ανιχνεύει ο υγροστάτης του.

Δημοσ.
6 minutes ago, yositosi said:

τον βάζεις σε λειτουργία και βλέπεις αυτό το 70+ που αναφέρεις ενώ λειτουργεί και κάνει αφύγρανση ή το βλέπεις ενώ ο αφυγραντήρας ειναι σε κατάσταση αναμονής?

Σε ρωτάω γιατί αν ισχύει το 1ο τότε σίγουρα έχεις κάποιο αρκετά σοβαρό θέμα υγρασίας (ή από κάπου ποτίζει ή το σπίτι μπάζει πανηγυρικά).

Από την άλλη, αν ισχύει το 2ο, τότε έχεις μια πλασματική να αναπόφευκτη ένδειξη καθώς "στατικά" χωρίς τον ανεμιστήρα να τραβάει φρέσκο αέρα, ένας αφυγραντήρας δείχνει την υψηλή ΤΟΠΙΚΗ (εντός της συσκευής υγρασία) που ανιχνεύει ο υγροστάτης του.

Παίρνει μπρος ο αφυγραντήρας. Δουλεύει και κατεβάζει την υγρασία στο 50-55%. Έρχεται η ώρα του ύπνου (πες 22:00). Σβήνει ο αφυγραντήρας. Ξεκινάει ο καθαριστής (διαφορετικό μηχάνημα). Στο συγκεκριμένο δωμάτιο κλείνουν τα παράθυρα (προφανώς, είναι χειμώνας) και η πόρτα μένει ελάχιστα ανοιχτή (ας πούμε στο 1/10). Πηγαίνω και εγώ για ύπνο (~ 3 ώρες μετά). Ο καθαριστής δείχνει ~70% (ενίοτε και παραπάνω) υγρασία με σωστή θερμοκρασία (21-23).

Οπότε, η λύση ενός αθόρυβου αφυγραντήρα, είναι μονόδρομος στην περίπτωσή μου. Διάβασα ότι του ζεόλιθου δεν χρειάζεται να κάνουν θόρυβο και ταυτόχρονα βγάζουν ζέστη λόγω των αντιστάσεων (ή κάτι τέτοιο).

Δημοσ.
10 ώρες πριν, csontheline είπε

Παίρνει μπρος ο αφυγραντήρας. Δουλεύει και κατεβάζει την υγρασία στο 50-55%. Έρχεται η ώρα του ύπνου (πες 22:00). Σβήνει ο αφυγραντήρας. Ξεκινάει ο καθαριστής (διαφορετικό μηχάνημα). Στο συγκεκριμένο δωμάτιο κλείνουν τα παράθυρα (προφανώς, είναι χειμώνας) και η πόρτα μένει ελάχιστα ανοιχτή (ας πούμε στο 1/10). Πηγαίνω και εγώ για ύπνο (~ 3 ώρες μετά). Ο καθαριστής δείχνει ~70% (ενίοτε και παραπάνω) υγρασία με σωστή θερμοκρασία (21-23).

Οπότε, η λύση ενός αθόρυβου αφυγραντήρα, είναι μονόδρομος στην περίπτωσή μου. Διάβασα ότι του ζεόλιθου δεν χρειάζεται να κάνουν θόρυβο και ταυτόχρονα βγάζουν ζέστη λόγω των αντιστάσεων (ή κάτι τέτοιο).

Με θερμοκρασία 20+ δεν πας σε ζεόλιθο, είναι για κρύους χώρους, χωρίς θέρμανση. Για κάτω από 16 θα έλεγα. Αν είναι για δωμάτιο, πήρα ένα Kullhaus 13άρι προχτές. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι τέρμα αθόρυβος αφυγραντήρας δεν υπάρχει, εμένα μου φαίνεται ότι πιο κάτω δε πάει. Λιγότερο θορυβώδης και από τον puredry με ζεόλιθο που έχω. Τον έβαλα μάλιστα στο δωμάτιο την πρώτη μέρα και κοιμήθηκα άνετα, χωρίς καν να το βάλω στο sleeping mode. Βέβαια είμαι και λίγο αναίσθητος στη φασαρία, ειδικά όταν νυστάζω οπότε δεν είμαι και απόλυτος :D.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, Dimitris156 είπε

Βέβαια είμαι και λίγο αναίσθητος στη φασαρία, ειδικά όταν νυστάζω οπότε δεν είμαι και απόλυτος :D.

Μάλλον γιατί με τον συγκεκριμένο προσωπικά δεν μπορώ να κοιμηθώ ακόμη και αν είναι σε sleeping mode. 🙂

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μάλλον γιατί με τον συγκεκριμένο προσωπικά δεν μπορώ να κοιμηθώ ακόμη και αν είναι σε sleeping mode. 🙂

Νομίζω είσαι στην άλλη πλευρά εσύ, του υπερευαίσθητου στη φασαρία 😄 

Δε ξέρω, λέγοντας πάλι ότι τέρμα αθόρυβος αφυγραντήρας δεν υπάρχει, πιστεύω ότι ο συγκεκριμένες ανήκει άνετα στην κατηγορία των αθόρυβων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...