lelos1 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 σκεφτομαι τον stardust απο public αν ειναι κανεις θεσσαλονικη που να θελει με το 1+1 βγαινει 240 η καθε μια συσκευή
The_Judas Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) ......... Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2023 από The_Judas
ekrepali Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 On 14/11/2021 at 23:13, ekrepali said: Spoiler Είδα τη φώτο σου κι είπα να καθαρίσω το Juro Pro της μητέρας μου που τον έχει 3 χρόνια, συνέχεια το αναβάλω. Μου έβγαλε το λάδι, 4 ώρες έφαγα. Τα πλαστικά πλαίσια έχουν βίδες μέχρι και στα πιο απίθανα σημεία... πίσω, κάτω, μέσα στη θυρίδα αερισμού, εσωτερικά. Χρειάστηκα μακρύ κατσαβίδι, πολύ κοντό, γωνία ηλεκτρικό, φιδάκι ηλεκτρικό. Μετά έπρεπε να βγούνε οι όλες οι φίσες απ'τη πλακέτα, να κοπούν τα δεματικά (ευτυχώς είχα για να ξαναβάλω μετά). Μετά ξεβίδωμα το πλαίσιο του ανεμιστήρα, ώστε να μπορώ να δουλέψω στα στοιχεία. Τι μαλλί και τι μαυρίλα έβγαλε, δε λέγεται. Και σε πολλά σημεία είχε πιάσει μια κοκκινίλα σαν φιλμ, όπως τα ενυδρεία. Οι διαδρομές κάτω απ'τα στοιχεία πολύ δύσκολο να καθαριστούν, εκεί έφαγα τη περισσότερη ώρα. Η συναρμολόγηση όσο καλά κι αν είχα οργανωθεί...κι αυτή μου έφαγε ώρα. Σε κάπια φάση μου έπεσε μια βίδα μπροστά απ'το συμπιεστή, ξαναέβγαλα το πλαίσια... άντε ξανά κούμπωμα. Αυτό έτσι και έρθει ψυκτικός να το κάνει συντήρηση... θα πάρει ένα 100άρικο τουλάχιστον. Μη πω και παραπάνω. Ή θα πει δεν αξίζει το κόπο, πάρε καινούργιο. Δεν είναι όπως τα κλιματιστικά που είναι το στοιχείο φάτσα κάρτα και σε μισή ώρα τα ξεπετάνε. Δήθεν τους έχουμε για καλό για να τραβάνε υγρασία. Όσοι δεν έχετε κάνει ποτέ συντήρηση στο αφυγραντήρα σας, έτσι είναι μέσα... υγεινομική βόμβα. Τι κι αν αλλάζετε φίλτρα κάθε χρόνο, μια τρύπα στο νερό κάνετε. @HERTHAN τον άνοιξα πάλι σήμερα... ωραία δουλειά βρήκα κάθε 2 χρόνια. 😄 Τις τελευταίες μέρες κάθε φορά που τον κλείναμε... έσταζε σταγόνες το σωληνάκι για κάνα δυο ώρες, κατάλαβα αμέσως ότι γέμισε πάλι με βρωμιά το πλαστικό κάτω απ'τα στοιχεία. Το σπίτι είναι πεντακάθαρο, τα φίλτρα τα πλένω συχνά, και το καλοκαίρι που δεν τον χρησιμοποιούμε τον τυλίγω με σακούλες. Πώς διάολο μπαίνει μέσα τόση πολύ σκόνη δεν το καταλαβαίνω. Υποτίθεται πως έχει και 10 χρόνια εγγύηση ο συμπιεστής... καλό ανέκδοτο! Εμένα κάνει μπαμ ότι έχω ανοίξει τον αφυγραντήρα... έχει σπάσει ένα πλαστικό ποδαράκι απ'το πλαίσιο του ανεμιστήρα, μού έχουν περισσέψει 3 βίδες κλπ. Για να ισχύουν τα 10 χρόνια εγγύηση του συμπιεστή, θα πρέπει να μην έχει ανοιχτεί ο αφυγραντήρας... ή να ανοιχτεί μόνο από εξουσιοδοτημένο τεχνικό. Ακόμα κι αν δεν ανοιχτεί πχ για 9 χρόνια, είναι δυνατόν να δεχτεί η εταιρία να καλύψει τη βλάβη αν ο αφυγραντήρας είναι σ'αυτή τη κατάσταση; Θα πούνε ότι έχει πολύ βρωμιά μέσα κι ότι δεν ακολουθήσαμε τις οδηγίες να πλένουμε συχνά τα φίλτρα κλπ κλπ
gthebest Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Θέλω να ρωτήσω την γνώμη σας έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής 2 αφυγραντήρες σε σπίτι 85 τετραγωνικά. Πρώτα δοκίμασα τον Morris MDB-16110HI. Παρατήρησα ότι ο αισθητήρας του φαίνεται να ρίχνει γρήγορα την υγρασία αλλά με δικό μου υγροστατη βρήκα μεγαλη απόκλιση. Δεν μπορούσε να ρίξει την υγρασία κάτω από 63 % με χαμηλή ταχύτητα ανεμιστήρα. Το μόνο καλό ήταν ότι αντί να δουλεύει διαρκώς μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας έκοβε ανά μισή ώρα και ξαναεπαιρνε για κάνα 10 λεπτό οπότε δεν έκαιγε πολύ ρεύμα. Αλλά δύσκολα έριχνε γενικά την υγρασία. Θα μου πείτε 16 λίτρων είναι οριακός για 85 τετραγωνικά σωστά. Οπότε δοκίμασα στην συνέχεια τον μεγαλύτερο Morris MDB-20310HI που είναι 20 λίτρων. Δυστυχώς και με αυτον δεν έμεινα ευχαριστημένος γιατί για να κατεβάσει την υγρασία από 70% στο 55% με smart mode προσπαθούσε για 5 ώρες αλλά είχε κολλήσει στο 57%. Αναγκαστικά να τον βγάλω από την smart λειτουργία και να τον ανεβάσω στο 60 για να κόψει. Σε σχέση με τον προηγούμενο έχει τουλάχιστον καλύτερη απόκριση η ένδειξη υγρασίας αλλά πολύ αργος στο να κατεβάσει την υγρασία. Είτε σε smart είτε στην χαμηλής ταχύτητας είτε στην υψηλή. Πάντως και στα σχόλια κάποιος στο skroutz έγραφε ότι πάλευε 14 ώρες συνεχόμενα για να κατεβάσει την υγρασία από το 85 στο 75 αρα έχει θέμα με την αποδοτικότητα. Βέβαια έχει χαμηλη κατανάλωση δεν λέω έλα όμως που δουλεύει ασταμάτητα μέχρι η υγρασία να πάει σε ένα λογικό επίπεδο οπότε δώρον αδωρον. Οπότε η επόμενη επιλογή μου είναι ο Inventor Comfort CF-WUHI-20L. Έχω διαβάσει σε σχόλια ότι έχει πολύ καλή αποδοτικότητα και ελπίζω να μην έχει τα θέματα των Morris. Το μόνο του μειονέκτημα είναι ότι όταν τον δουλεύεις αφυγρανση μαζί με καθαρισμό αέρα δεν κόβει πότε τον ανεμιστήρα. Ενώ στους Morris σε οποιαδήποτε λειτουργία κόβει πάντα τον ανεμιστήρα όταν πιάσει την επιθυμητή υγρασία. Ελπίζω κάποιος που ξέρει τους αφυγραντήρες αυτούς να με βοηθήσει τι να κάνω Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2023 από gthebest
sp3cial Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Καλημέρα! Σας παρακαλώ μια μικρή βοήθεια εκ μέρους της μανούλας μου! Θέλει αφυγραντηρα αλλά θέλει κατι με οικονομική κατανάλωση. Δεν την απασχολούν τα λεφτά αρκεί να πάρει κάτι αποδοτικό. Είναι μεγάλη (ευτυχώς δεν μας διαβάζει) και δεν ξέρει να χειρίζεται WiFi και τέτοια.. όποτε αν υπάρχει μια ευκολία χρήσης..Επισης αν γίνεται να μην είναι λίγα τα λίτρα του κάδου για να μην σκύβει και σηκώνει συνέχεια το δοχείο. Επίσης αν είναι εφικτό να είναι από Κωτσόβολο (με καμία έκπτωση;), αλλιώς αν επιμένετε για άλλο μοντέλο στείλτε μου. Σας ζάλισα αλλά τι να κάνουμε, μανούλα είναι μόνο μια 🤣 Αυτός εδώ είναι καλός; Έχετε κάποια άποψη; https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/afigranthres/afygrantires/238948-inventor-cb-wui-20l-combo
The_Judas Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 αν σε ενδιαφέρει η χαμηλή κατανάλωση υπάρχουν ορισμενοι kullhaus με 150watt. δεν έχω βρει κάτι πιο χαμηλό. ο inventor είναι στα 250watt, αξιιοπρεστατη κατανάλωση και αυτή ... 1
liakjim Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, gthebest είπε Καλημέρα. Θέλω να ρωτήσω την γνώμη σας έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής 2 αφυγραντήρες σε σπίτι 85 τετραγωνικά. Πρώτα δοκίμασα τον Morris MDB-16110HI. Παρατήρησα ότι ο αισθητήρας του φαίνεται να ρίχνει γρήγορα την υγρασία αλλά με δικό μου υγροστατη βρήκα μεγαλη απόκλιση. Δεν μπορούσε να ρίξει την υγρασία κάτω από 63 % με χαμηλή ταχύτητα ανεμιστήρα. Το μόνο καλό ήταν ότι αντί να δουλεύει διαρκώς μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας έκοβε ανά μισή ώρα και ξαναεπαιρνε για κάνα 10 λεπτό οπότε δεν έκαιγε πολύ ρεύμα. Αλλά δύσκολα έριχνε γενικά την υγρασία. Θα μου πείτε 16 λίτρων είναι οριακός για 85 τετραγωνικά σωστά. Οπότε δοκίμασα στην συνέχεια τον μεγαλύτερο Morris MDB-20310HI που είναι 20 λίτρων. Δυστυχώς και με αυτον δεν έμεινα ευχαριστημένος γιατί για να κατεβάσει την υγρασία από 70% στο 55% με smart mode προσπαθούσε για 5 ώρες αλλά είχε κολλήσει στο 57%. Αναγκαστικά να τον βγάλω από την smart λειτουργία και να τον ανεβάσω στο 60 για να κόψει. Σε σχέση με τον προηγούμενο έχει τουλάχιστον καλύτερη απόκριση η ένδειξη υγρασίας αλλά πολύ αργος στο να κατεβάσει την υγρασία. Είτε σε smart είτε στην χαμηλής ταχύτητας είτε στην υψηλή. Πάντως και στα σχόλια κάποιος στο skroutz έγραφε ότι πάλευε 14 ώρες συνεχόμενα για να κατεβάσει την υγρασία από το 85 στο 75 αρα έχει θέμα με την αποδοτικότητα. Βέβαια έχει χαμηλη κατανάλωση δεν λέω έλα όμως που δουλεύει ασταμάτητα μέχρι η υγρασία να πάει σε ένα λογικό επίπεδο οπότε δώρον αδωρον. Οπότε η επόμενη επιλογή μου είναι ο Inventor Comfort CF-WUHI-20L. Έχω διαβάσει σε σχόλια ότι έχει πολύ καλή αποδοτικότητα και ελπίζω να μην έχει τα θέματα των Morris. Το μόνο του μειονέκτημα είναι ότι όταν τον δουλεύεις αφυγρανση μαζί με καθαρισμό αέρα δεν κόβει πότε τον ανεμιστήρα. Ενώ στους Morris σε οποιαδήποτε λειτουργία κόβει πάντα τον ανεμιστήρα όταν πιάσει την επιθυμητή υγρασία. Ελπίζω κάποιος που ξέρει τους αφυγραντήρες αυτούς να με βοηθήσει τι να κάνω Θα τους δουλεύεις σε υψηλή ταχύτητα ανεμιστήρα και αποτελέσματα θα δεις μετά από 48 ώρες. 1
yositosi Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 hours ago, liakjim said: Θα τους δουλεύεις σε υψηλή ταχύτητα ανεμιστήρα και αποτελέσματα θα δεις μετά από 48 ώρες. Δεν θέλει να καταλάβει ο κόσμος ότι η "δηλωμένη" αφύγρανση είναι σε ΠΛΗΡΗ ταχύτητα και ΧΩΡΙΣ τα φίλτρα HEPA φορεμένα! Σε χαμηλότερη ταχύτητα η απόδοση πέφτει από πολύ ώς ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ, ανάλογα με το πόσο μαρκετίστικα θέλει ο καθένας να κάνει τον ανεμιστήρα να υπολειτουργεί για να βγαίνει και να διατυμπανίζεται χαμηλά ντεσιμπέλ, χωρίς φυσικά την ίδια στιγμή να μειώνεται η κατανάλωση! Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2023 από yositosi 3
gthebest Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Συμφωνώ χρειάζεται η μεγάλη ταχύτητα αλλά το βράδυ είναι το θέμα τι γίνεται όταν θέλεις να κοιμηθείς. Τελικά θα παραμείνω στον Morris. Πήγα σε ένα μαγαζί και είδα τον inventor τον έβαλα μπροστά και δίπλα ακριβώς έβαλα και τον Morris. Η χαμηλή ταχύτητα του inventor είναι σαν την υψηλή ταχύτητα του Morris. Οπότε καταλάβενετε τι φασαρία έκανε ο Inventor ειδικά όταν τον έβαζες και στις άλλες 2 μεγαλύτερες σκάλες που έχει. Ο πωλητής μου είπε ότι επειδή έχει πολύ παχύ φίλτρο έχουν βάλει μεγάλο ανεμιστήρα για να μπορεί να κάνει την αφυγρανση. Ο Morris στην χαμηλή ταχύτητα και με ρύθμιση στα 60 % δουλεύει πλέον μια χαρά. Ξεκινάει ανά μισή ώρα και δουλεύει το κομπρεσέρ για 5-10 λεπτά και πάλι σταματάει και τούμπαλιν. Κρατάει σταθερά 57-59 % την υγρασία στο σπίτι (μέτρηση με ψηφιακό υγρόμετρο) και τον έχω συνέχεια ανοιχτό. Το σπίτι είναι 85 τετραγωνικά 15ετιας με διαμέρισμα από πάνω και απο κάτω. Θερμοκρασία σπιτιού 22-23 βαθμούς χωρίς να χρησιμοποιώ θέρμανση αυτόν τον καιρό Υπενθυμίζω τα μοντέλα : Morris MDB-20310HI Inventor Comfort CF-WUHI-20L Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2023 από gthebest
Dimitris156 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Αν θέλω να χρησιμοποιώ τον αφυγραντήρα σε ένα χώρο 15-20 τμ, είναι υπερβολή να πάω σε 20αρη; Θα κάνει ίδια δουλειά με έναν 13αρη;
liakjim Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, gthebest είπε Συμφωνώ χρειάζεται η μεγάλη ταχύτητα αλλά το βράδυ είναι το θέμα τι γίνεται όταν θέλεις να κοιμηθείς. Τελικά θα παραμείνω στον Morris. Πήγα σε ένα μαγαζί και είδα τον inventor τον έβαλα μπροστά και δίπλα ακριβώς έβαλα και τον Morris. Η χαμηλή ταχύτητα του inventor είναι σαν την υψηλή ταχύτητα του Morris. Οπότε καταλάβενετε τι φασαρία έκανε ο Inventor ειδικά όταν τον έβαζες και στις άλλες 2 μεγαλύτερες σκάλες που έχει. Ο πωλητής μου είπε ότι επειδή έχει πολύ παχύ φίλτρο έχουν βάλει μεγάλο ανεμιστήρα για να μπορεί να κάνει την αφυγρανση. Ο Morris στην χαμηλή ταχύτητα και με ρύθμιση στα 60 % δουλεύει πλέον μια χαρά. Ξεκινάει ανά μισή ώρα και δουλεύει το κομπρεσέρ για 5-10 λεπτά και πάλι σταματάει και τούμπαλιν. Κρατάει σταθερά 57-59 % την υγρασία στο σπίτι (μέτρηση με ψηφιακό υγρόμετρο) και τον έχω συνέχεια ανοιχτό. Το σπίτι είναι 85 τετραγωνικά 15ετιας με διαμέρισμα από πάνω και απο κάτω. Θερμοκρασία σπιτιού 22-23 βαθμούς χωρίς να χρησιμοποιώ θέρμανση αυτόν τον καιρό Υπενθυμίζω τα μοντέλα : Morris MDB-20310HI Inventor Comfort CF-WUHI-20L Τη νύχτα θα τον κλείνεις και την ημέρα θα τον έχεις στην υψηλή ταχύτητα.
The_Judas Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 απ ότι κατάλαβα είτε έχουμε ρύθμιση σε χαμηλή είτε υψηλή κατανάλωση οι αφυγραντηρες καίνε σχεδόν το ίδιο; αν τον βάζουμε μακριά από τον υπνοδωμάτιο για να μην ενοχλεί ο θόρυβος, πάλι δεν θα κάνει τη δουλειά του στο θέμα της υγρασίας;
yositosi Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 4 hours ago, The_Judas said: απ ότι κατάλαβα είτε έχουμε ρύθμιση σε χαμηλή είτε υψηλή κατανάλωση οι αφυγραντηρες καίνε σχεδόν το ίδιο; αν τον βάζουμε μακριά από τον υπνοδωμάτιο για να μην ενοχλεί ο θόρυβος, πάλι δεν θα κάνει τη δουλειά του στο θέμα της υγρασίας; ναι καίνε σχεδόν το ίδιο σε ρεύμα αλλά φυσικά κάνουν διαφορετική αφύγρανση. Τώρα αν έχεις θεμα σε ένα δωμάτιο και τον βάλεις σε΄αλλο τότε όχι δύσκολο να γίνει δουλίτσα Γενικά τα τετραγωνικά που λένε είναι μαρκετίστικες μπουρδες! Τα μισα από όσα λένε ΚΑΙ ΑΜΑ... και αυτά για ενιαίο χώρο
ObeyWario! Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Κάποιος που να έχει να προτείνει value for money αφυγραντήρα με χαμηλή κατανάλωση, περισσότερο για να βοηθάει στο στέγνωμα ρούχων. Wifi και θόρυβος δεν με απασχολούν Τιμή ιδανικά μέχρι 130-150Ε, ταβάνι τα 200E αν μαυτά τα 50-70Ε επιπλέον μπορώ να πάω σε πολύ καλύτερη επιλογή Αυτά τα δύο με κόστος κάτω απο 100Ε τα έχει δοκιμάσει κάποιος; https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/afigranthres/afygrantires/260480-αφυγραντηρας-philco-teradry-12 https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/igieini-atmosfaira-domatiou/afigrantires/nuvelle-nde-12pl19-afigrantiras-12-00-lt-24h_3330397
liakjim Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, ObeyWario! είπε Κάποιος που να έχει να προτείνει value for money αφυγραντήρα με χαμηλή κατανάλωση, περισσότερο για να βοηθάει στο στέγνωμα ρούχων. Wifi και θόρυβος δεν με απασχολούν Τιμή ιδανικά μέχρι 130-150Ε, ταβάνι τα 200E αν μαυτά τα 50-70Ε επιπλέον μπορώ να πάω σε πολύ καλύτερη επιλογή Αυτά τα δύο με κόστος κάτω απο 100Ε τα έχει δοκιμάσει κάποιος; https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/afigranthres/afygrantires/260480-αφυγραντηρας-philco-teradry-12 https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/igieini-atmosfaira-domatiou/afigrantires/nuvelle-nde-12pl19-afigrantiras-12-00-lt-24h_3330397 https://www.skroutz.gr/s/25007379/Kullhaus-Alpha-Q13L-Afygrantiras-13lt.html Τον έχω. Καίει 135-140W. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα