ioanniskar Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 1 hour ago, phanispal said: Καταρχάς το 65% είναι πολύ σχετικό, εσύ πώς έβγαλες αυτό το ποσοστό; Όταν ο καιρός είναι βροχερός, μπορεί να έχεις 80% μέσα και όταν έχει βοριά και λιακάδα να έχεις 55%. Κατά δεύτερον, το επιθυμητό είναι 50-60%, οπότε το 65% σαν απόλυτο νούμερο δεν είναι απαγορευτικό. Εννοώ ότι κινείται γύρω απ το 65% στον κυρίως χώρο. Στην κουζίνα είναι λίγο πιο ψιλά. Στο γράφημα οι σταθερές γραμμές είναι λόγω πεσμένης μπαταρίας του μετρητή εκείνη τη στιγμή. Η απότομη μείωση είναι το πρωί με αερισμό χώρου. Το θέμα είναι αν μου αρκεί ο 16άρης για τα 50τ.μ σαλόνι. Οι πόρτες των υπολοίπων χώρων (κουζίνα/υπνοδωμάτα) είναι ανοιχτές οπότε συνυπολογίζουμε και αυτούς τους χώρους σαν έναν ενιαίο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ducatista Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, ioanniskar είπε Εννοώ ότι κινείται γύρω απ το 65% στον κυρίως χώρο. Στην κουζίνα είναι λίγο πιο ψιλά. Στο γράφημα οι σταθερές γραμμές είναι λόγω πεσμένης μπαταρίας του μετρητή εκείνη τη στιγμή. Η απότομη μείωση είναι το πρωί με αερισμό χώρου. Το θέμα είναι αν μου αρκεί ο 16άρης για τα 50τ.μ σαλόνι. Οι πόρτες των υπολοίπων χώρων (κουζίνα/υπνοδωμάτα) είναι ανοιχτές οπότε συνυπολογίζουμε και αυτούς τους χώρους σαν έναν ενιαίο; Μιας που το αναφέρατε κάποιος αξιόπιστος μετρητής υγρασίας με wifi ειδανικα 2 3 για να βάλω σε όλους τους χώρους Βρήκα κάτι παρόμοιο https://www.skroutz.gr/s/7940369/TFA-Ygrasiometro-THermometro-Epitrapezio-Klima-Monitor-30-3054-10-30-3054-10.html?product_id=23495087&sponsored=listing Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2023 από Ducatista Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gogkroj Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 τι γνωμη εχετε για τον αισθητήρα sonoff SNZB-02 για μετρήσεις? Ειναι αξιόπιστος? Παρατηρησα οτι καταγραφει ιστορικο ανα μια ωρα θα προτιμούσα λιγοτερο. Εσεις ποιους χρησιμοποιείτε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ψάχνω 12άρι οικονομικό αφυγραντήρα να τον κάνω δώρο για τη μάνα μου. Ιδιαιτερότητα ότι μένει Σάμο οπότε σε περίπτωση βλάβης δεν θα είναι νομίζω εύκολη η αντιμετώπιση. Θέλω μεγάλη εγγύηση πχ 5+ χρόνια. Οπότε σκέφτομαι για τον inventor comfort CF-ION-12L. Λογικοφανής επιλογή; Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2023 από liakjim Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick_81 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 10 λεπτά πριν, liakjim είπε Ψάχνω 12άρι οικονομικό αφυγραντήρα να τον κάνω δώρο για τη μάνα μου. Ιδιαιτερότητα ότι μένει Σάμο οπότε σε περίπτωση βλάβης δεν θα είναι νομίζω εύκολη η αντιμετώπιση. Θέλω μεγάλη εγγύηση πχ 5+ χρόνια. Οπότε σκέφτομαι για τον inventor comfort CF-ION-12L. Λογικοφανής επιλογή; https://shopflix.gr/spiti-kipos/oikiakes-syskeyes/thermansi-and-klimatismos/syskeyes-poiotitas-aera/afygrantires/afygrantiras-kullhaus-alpha-q13l-13lt-145w-leyko-1394381/ Τσέκαρε λίγο και αυτόν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, nick_81 είπε https://shopflix.gr/spiti-kipos/oikiakes-syskeyes/thermansi-and-klimatismos/syskeyes-poiotitas-aera/afygrantires/afygrantiras-kullhaus-alpha-q13l-13lt-145w-leyko-1394381/ Τσέκαρε λίγο και αυτόν. Τον έχω. Έχει 3 χρόνια εγγύηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick_81 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, liakjim είπε Τον έχω. Έχει 3 χρόνια εγγύηση. Στο site του αντιπροσώπου πάντως λέει ότι έχει 5 έτη. Αλλά αφού τον έχεις σίγουρα ξέρεις καλύτερα. https://www.sanihellas.gr/el-gr/afygrantires-sympiestis/afygrantiras-alpha-q13l Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, nick_81 είπε Στο site του αντιπροσώπου πάντως λέει ότι έχει 5 έτη. Αλλά αφού τον έχεις σίγουρα ξέρεις καλύτερα. https://www.sanihellas.gr/el-gr/afygrantires-sympiestis/afygrantiras-alpha-q13l 5 έχει μόνο ο συμπιεστής. Το μηχάνημα έχει 3. Δεν χρειάζεται να το έχεις, απλά να το δεις 😅 https://www.kullhaus.gr/αφυγραντήρες-kullhaus/kullhaus-alpha-q13l/ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Λέω να πάρω τον morris MDB-12110HI. Έχει κανείς εικόνα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δεν πάει στα κομμάτια, τον πήρα. Πόσο χάλιας να είναι; 😅 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lowbaper7 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 10/11/2023 στις 5:48 ΜΜ, elpenor είπε Απόκρυψη περιεχομένων O Stardust μετράει πάντα 5-10 κάτω την υγρασία, ο Atmosphere είναι πιο κοντά στα υγρόμετρα μου. Ενώ ένα offset σε ένα αισθητήρα κανονικά είναι μικρό πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι μεγαλύτερο γιατί ο Stardust μόνο στο manual mode σε αφήνει να επιλέξεις εσύ την υγρασία που θέλεις ενώ ο Atmosphere σε όλα τα mode. @yositosi Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Όταν τον είχα αγοράσει είχα δει μέσα στο site της Inventor ότι έχει πολύ μικρές διαφορές από τον 25άρη και καμία απολύτως διαφορά στην ροή του αέρα. Ουσιαστικά όλα αυτά που είχα διαβάσει με έκαναν να πιστεύω ότι είναι σχεδόν το ίδιο μηχάνημα (ο 20 με τον 25), βέβαια τώρα που πουλάνε μόνο τον 25άρη μπορεί είναι refresh και να διαφέρει. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Ο Stardust σε αυτό το mode δεν ανάβει λαμπάκι για μικροσωματίδια όμως τα μετράει στο app. Κάποια ιδέα γιατί ανεβοκατεβαίνει ταυτόχρονα η κατανάλωση και στους δύο; Εγώ δεν το καταλαβαίνω... ίσως το ότι άνοιξα έκλεισα την κουρτίνα ή ότι άναψαν κάποιο τζάκι κοντά και ανέβασε τα μικροσωματίδια.. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να διαφέρουν τόσο πολύ όλα μου τα αποτελέσματα από αυτά που γράφουν στην ιστοσελίδα τους. Μήπως παρόλο που γράφουν κατανάλωση 26.7℃ 60%ΣΥ ο Stardust θα φτάνει τα 260watt αν η υγρασία στο χώρο είναι μεγαλύτερη; Θα πάω να βάλω μία λεκάνη με ζεστό νερό από πίσω τους. Αλλά και στη ροή του αέρα δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ίδια... αρχίζω και πιστεύω ότι την καρτέλα τεχνικά χαρακτηριστικά την γράφει το τμήμα marketing με κριτήριο μόνο το τι βολεύει... Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Σε μεγάλο χώρο ο Atmosphere μετράει πολύ καλύτερα και γενικά υπάρχει τρομαχτική ανομοιομορφία στα αποτελέσματα. Η αντλία του Stardust κάνει σε όλες τις μετρήσεις παραπάνω θόρυβο από ότι είχα μετρήσει την προηγούμενη φορά, ίσως να δουλέυει μεταβλητά και να μην μπορώ να την ελέγξω για αυτό να έχω όλο διαφορετικές μετρήσεις. Ίσως το ότι ο θόρυβος τους είναι σε εντελώς διαφορετικές συχνότητες να κάνει το δωμάτιο (αντανακλάσεις) να παίζει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο. Θα πετάξω τα data και θα μετρήσω με το umic σε διαφορετικές θέσεις ώστε να καταλάβω καλύτερα τι γίνεται. Σε μενα ο Stardust δειχνει το ιδιο με το υγρασιομετρο που εχω. Η διαφορα ειναι οτι το υγρασιομετρο του stardust ει αι ευαισθητο και διαβαζει αμεσα την αλλαγη ενω το υγρασιομετρο tfa που εχω θελει τον χρονο του για να δειξει το ιδιο ποσοστο υγρασιας. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2023 από Lowbaper7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
myst77 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, έχω σπιτι 110τμ, διαμερισμα τελευταιου οροφου (σοφιτα απο πανω) ανοιχτό γυρω γυρω κοντα σε δασος οπου η περιοχη το πρωι εχει υγρασια, παχνη στα αυτοκινητα κτλ Θέρμανση φυσικό αέριο που δουλευει 21-22 βαθμους Με ενδιαφερει αφυγραντηρας για τον χώρο. Χρειαζεται να είναι 20lt; να κοιταξω αυστηρα αυτους που λενε για πανω απο 100τμ κάλυψη; Απο τη πλευρα των υπνοδωματιων το πρωι νιωθουμε κρυο/υγρασια Επίσης επειδη 2 ατομα εχουμε θεμα με αλλεργιες, μπουκωματα το πρωι, λαιμος και ασθα θα με ενδιεφερε φιλτρο HEPA οπως ειδα. Το σπιτι πιανει και ευκολα σκονη λογο περιοχης Κοστος ως 250 ευρω. Τι προτεινετε για τα παραπανω; Ευχαριστώ Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2023 από myst77 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tunic Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Στις 10/11/2023 στις 9:43 ΜΜ, yositosi είπε άρα δεν βγάινουν οι rated καταναλώσεις που δίνουν (26,7C @ RH60%)! Στις συνθήκες που μετράς θα έπρεπε να ήταν κοντά στο 10% ΚΑΤΩ από τις rated συνθήκες! Άλλα λένε στα site και άλλα λένε τα ταμπελάκια πάνω στα μηχανήματα. Δες φωτό που έχω πρόχειρες και ισχύει για ότι έχω δεί μέχρι τώρα. Στις 10/11/2023 στις 9:45 ΜΜ, elpenor είπε Ναι, ο Atmosphere είναι παραπάνω και ο άλλος πολύ λιγότερο. Κάτι ακόμα που μέτρησα τώρα, στο purification με τον αέρα σχετικά καθαρό ο Stardust έχει τον ανεμιστήρα κλειδωμένο στο minimum και καίει μόνο 5W ενώ ο Atmosphere αν τον βάλεις εσύ στο minimum καίει 24W. Έχω και άλλους να μετρήσω, θα δω πότε θα βρω χρόνο, τώρα που κατάλαβα ότι δεν ισχύουν αυτά που γράφουν είμαι περίεργος τι θα βρω στους άλλους. Την ίδια εικόνα έχω και εγώ. Παλιό 12λτ/24h συμπιεστή vs νέο 20λτ/24h συμπιεστή επίσης, με θηρίο ανεμιστήρα και πολύ θόρυβο. Στον ίδιο χώρο δίπλα δίπλα στο φουλ σε 18h το μικρό μάζεψε 4.5 λτ με 208w/h και το μεγάλο - καινούριο 3.25λτ με 259w/h. Με συνοπτικές διαδικασίες επιστράφηκε και πήρα τα λεφτά μου πίσω. Τώρα ψάχνω να δω τι θα κάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lelos1 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα ο stardust αξίζει για αγορά για σπίτι 80 τετραγωνικά μέτρα με υγρασία στο 75-80% το βράδυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Στις 13/11/2023 στις 11:28 ΠΜ, nick_81 είπε https://shopflix.gr/spiti-kipos/oikiakes-syskeyes/thermansi-and-klimatismos/syskeyes-poiotitas-aera/afygrantires/afygrantiras-kullhaus-alpha-q13l-13lt-145w-leyko-1394381/ Τσέκαρε λίγο και αυτόν. Καλή πρόταση μου φαίνεται. Πολύ χαμηλή κατανάλωση και χωρίς πολλά φρου-φρου (wifi-φίλτρα κλπ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα