elpenor Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, yositosi said: η βρωμια δεν λεει τιποτα σε αυτή τη μέτρηση. Ο Stardust φοράει ανεμιστήρα dc, που τραβαει λιγότερο... ενώ ο άλλος ανεμιστήρα AC που τραβάει τα 24W. Η όλη διαφορά μεταξύ των 2 ως προς αυτό το σκέλος ειναι αυτά τα 20W. Όπως έχω γράψει όμως πολλές φορές δεν πιστεύω ότι έχουν την ίδια ροή αέρα, η εντύπωση που μου δίνουν είναι ότι ο το min του Atmosphere είναι το max του Stardust. Δεν υπάρχει τρόπος να το μετρήσω αυτό σωστά; Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2023 από elpenor
yositosi Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 1 minute ago, elpenor said: Όπως έχω γράψει όμως πολλές φορές δεν πιστεύω ότι έχουν την ίδια ροή αέρα, η εντύπωση που μου δίνουν είναι ότι ο το min του Atmosphere είναι το max του Stardust. Δεν υπάρχει τρόπος να το μετρήσω αυτό σωστά; όχι θελεις εξοπλισμό. Στο μέγιστο γενικά, ο atmosphere έχει τον πιο δυνατό ανεμιστήρα που έχω δει ποτέ σε αφυγραντήρα (κάπου 1200rpm αν θυμάμαι καλά), για αυτό και τσιρίζει τόσο πολύ!
elpenor Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, yositosi said: όχι θελεις εξοπλισμό. Στο μέγιστο γενικά, ο atmosphere έχει τον πιο δυνατό ανεμιστήρα που έχω δει ποτέ σε αφυγραντήρα (κάπου 1200rpm αν θυμάμαι καλά), για αυτό και τσιρίζει τόσο πολύ! Και τον πιο αθόρυβο συμπιεστή από αυτούς που έχω ακούσει. Κάθε φορά τον πιάνω για να δω αν δουλεύει ενώ σε αρκετούς από τους άλλους τους κουνάω μπας και μειωθεί το μπιρ μπιρ της αντλίας τους. Υποθέτω ότι ο Stardust έχει πιο θορυβώδη αντλία γιατί θα ήθελαν να κάνουν χώρο για το νερό (μεγάλωσαν πάρα πολύ το δοχείο), ακούγεται ακριβώς σαν κάτι D5 αντλίες που είχα πάρει για custom υδρόψυξη. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2023 από elpenor
yositosi Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 2 minutes ago, elpenor said: Και τον πιο αθόρυβο συμπιεστή από αυτούς που έχω ακούσει. Κάθε φορά τον πιάνω για να δω αν δουλεύει ενώ σε αρκετούς από τους άλλους τους κουνάω μπας και μειωθεί το μπιρ μπιρ της αντλίας τους. Υποθέτω ότι ο Stardust έχει πολύ πιο θορυβώδη αντλία γιατί θα ήθελαν να κάνουν χώρο για το νερό (μεγάλωσαν πάρα πολύ το δοχείο), ακούγεται ακριβώς σαν κάτι D5 αντλίες που είχα πάρει για custom υδρόψυξη. Δεν υπάρχει "αντλία". Anuodan συμπιεστή νομίζω ότι φοράει ο Stardust, που ειναι γενικά πολύ entry level. Το λέω με πασα επιφύλαξη, αλλά με υψηλό ποσοστό βεβαιότητας... Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος 1
elen46 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα,ψάχνω αφυγραντηρα για σπίτι 100τμ.με κακή μόνωση έως ανύπαρκτη σε περιοχή με πολύ υγρασία.Τι θα προτείνατε με βάση την ποιότητα,την αξιοπιστία, την χαμηλή κατανάλωση και την απαραίτητη εγγύηση χωρίς προϋποθέσεις;
Ducatista Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 12 ώρες πριν, elpenor είπε Έβγαλα όλα τα φίλτρα, τους έβαλα δίπλα δίπλα με μικρή απόσταση με το πίσω μέρος μπροστά στην ανοιχτή μπαλκονόπορτα. Μετράω το ρέυμα και θα δω πόσο νερό θα μαζέψουν. Δουλεύουν στο manual mode με επιλογή continue operation ώστε να μην σταματάνε και ανεμιστήρα στο medium. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου O Stardust μετράει πάντα 5-10 κάτω την υγρασία, ο Atmosphere είναι πιο κοντά στα υγρόμετρα μου. Ενώ ένα offset σε ένα αισθητήρα κανονικά είναι μικρό πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι μεγαλύτερο γιατί ο Stardust μόνο στο manual mode σε αφήνει να επιλέξεις εσύ την υγρασία που θέλεις ενώ ο Atmosphere σε όλα τα mode. Επίσης ο Atmosphere είναι πιο ευαίσθητος στα μικροσωματίδια (χωρίς να ξέρω ποιος είναι σωστός), όταν κάπνισα έξω στο μπαλκόνι (που πάντα λέω στη σύζυγο ότι δεν μπαίνει τίποτα μέσα γιατί στον ανοιχτό χώρο τα παίρνει ο αέρας) μετά άναψαν και οι δύο κόκκινο λαμπάκι, 60 ug/m έγραψε ο Stardust και 90 ο Atmosphere (και έμειναν κόκκινοι για αρκετή ώρα sigh). Επίσης μείον του Stardust ότι σε mode air purification έχει το fan στο minimum και δεν μπορείς να το αλλάξεις, ενώ στον Atmosphere το ρυθμίζεις. Ίσως είναι άδικο για τον Stardust που δεν έχω βάλει το max στον ανεμιστήρα. Ο λόγος είναι ότι στον Atmosphere ο μόνος τρόπος να βάλεις το max είναι να διαλέξεις Laundry (το διαλέγω όταν φεύγω από το σπίτι) στο οποίο όμως κάνει τοοοοόσο πολύ θόρυβο που ακόμα και στον άλλο όροφο ενοχλεί. Ο Stardust στο max κάνει ελάχιστα παραπάνω θόρυβο από ότι στο medium, γενικά ακούγεται ελάχιστα, μόνο η αντλία είναι πολύ εκνευριστική. Αυτά που γράφει η εταιρεία ότι οι δύο αφυγραντήρες έχουν ίδια ροή αέρα δεν τα πιστεύω, ο Atmosphere βγάζει αέρα με περισσότερη ορμή, το νοιώθω, κανονικά θα έπρεπε να συγκρίνω το minimum του Atmosphere με το max του Stardust. Πρώτη ένδειξη 265 watt o Atmosphere και 220 watt ο Stardust. @yositosi Ο δικός μου Atmosphere είναι ο 20lt όχι ο 25. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Όταν τον είχα αγοράσει είχα δει μέσα στο site της Inventor ότι έχει πολύ μικρές διαφορές από τον 25άρη και καμία απολύτως διαφορά στην ροή του αέρα. Ουσιαστικά όλα αυτά που είχα διαβάσει με έκαναν να πιστεύω ότι είναι σχεδόν το ίδιο μηχάνημα (ο 20 με τον 25), βέβαια τώρα που πουλάνε μόνο τον 25άρη μπορεί είναι refresh και να διαφέρει. CO / Fans Medium 1h 18m / 23-24 C / 55 - 60 υγρασία: Atmosphere 20lt -> 493ml / 0.358kWh -> 0.73kWh/l* Stardust 20lt -> 341ml / 0.297kWh -> 0.87kWh/l* (έσταξαν λιγότερο από 10ml οπότε στην ευνοϊκότερη περίπτωση 0.84kWh). Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Παρόλο που προσπάθησα πολύ δεν πρέπει κάποιος να πάρει κυριολεκτικά αυτά τα νούμερα, εγώ τα διαβάζω σαν "μάλλον ο Atmosphere είναι λίγο πιο οικονομικός σε αυτές τις συνθήκες/ρυθμίσεις". Αν όμως κάνουν και άλλοι μετρήσεις που συμφωνούν θα αρχίσουν να έχουν μεγαλύτερη αξία. *Με τις συγκεκριμένες συνθήκες του χώρου μου και τις ρυθμίσεις που έχω αναφέρει παραπάνω, τα νούμερα δεν είναι απαραίτητα ενδεικτικά για άλλες συνθήκες ή/και άλλες ρυθμίσεις. ------------------------------------------------------------------------------------------------- Οι προηγούμενες μετρήσεις ήταν στο medium. Έβαλα τώρα να τους συγκρίνω σε max (clothes drying), μόλις ξεκίνησε ο Stardust δεν τον άκουσα (έχω μουσική), όταν ξεκίνησε ο Atmosphere άγχος, κοντά στα 50db. Πρώτη ένδειξη 270watt o Atmosphere και 220watt o Stardust. Μετά από κάποια ώρα ο Atmosphere έχει σταθεροποιηθεί στα 285watt και ο Stardust στα 230watt (ζεστάθηκαν;). Μετά σχεδόν ταυτόχρονα έπεσαν λίγο και οι δύο. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Ο Stardust σε αυτό το mode δεν ανάβει λαμπάκι για μικροσωματίδια όμως τα μετράει στο app. Κάποια ιδέα γιατί ανεβοκατεβαίνει ταυτόχρονα η κατανάλωση και στους δύο; Εγώ δεν το καταλαβαίνω... ίσως το ότι άνοιξα έκλεισα την κουρτίνα ή ότι άναψαν κάποιο τζάκι κοντά και ανέβασε τα μικροσωματίδια.. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να διαφέρουν τόσο πολύ όλα μου τα αποτελέσματα από αυτά που γράφουν στην ιστοσελίδα τους. Μήπως παρόλο που γράφουν κατανάλωση 26.7℃ 60%ΣΥ ο Stardust θα φτάνει τα 260watt αν η υγρασία στο χώρο είναι μεγαλύτερη; Θα πάω να βάλω μία λεκάνη με ζεστό νερό από πίσω τους. Αλλά και στη ροή του αέρα δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ίδια... αρχίζω και πιστεύω ότι την καρτέλα τεχνικά χαρακτηριστικά την γράφει το τμήμα marketing με κριτήριο μόνο το τι βολεύει... Clothes Drying 1h 18m / 23-24 C / 55 - 60 υγρασία: Stardust 20lt -> 335ml / 0.297kWh -> 0.886 kWh/l Ακριβώς ίδια κατανάλωση και "παρόμοια αφύγρανση**" στο max με το medium με λίγο παραπάνω θόρυβο. Atmosphere 20lt -> 524ml / 0.365kWh -> 0.69kWh/l Μεγαλύτερη κατανάλωση στο max από το medium η οποία όμως δίνει ακόμα μεγαλύτερο efficiency στην αφύγρανση με ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ παραπάνω θόρυβο (το βάζω στο max μόνο όταν λείπω). Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου ----------------------- Παρατήρησα επίσης ότι ανάλογα με το που θα τοποθετήσω τους αφυγραντήρες παίρνω διαφορετικές μετρήσεις έντασης ήχου με το κινητό. Δεν μπορώ να επαναλάβω τις μετρήσεις που είχα κάνει σε προηγούμενο post. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Σε μεγάλο χώρο ο Atmosphere μετράει πολύ καλύτερα και γενικά υπάρχει τρομαχτική ανομοιομορφία στα αποτελέσματα. Η αντλία του Stardust κάνει σε όλες τις μετρήσεις παραπάνω θόρυβο από ότι είχα μετρήσει την προηγούμενη φορά, ίσως να δουλέυει μεταβλητά και να μην μπορώ να την ελέγξω για αυτό να έχω όλο διαφορετικές μετρήσεις. Ίσως το ότι ο θόρυβος τους είναι σε εντελώς διαφορετικές συχνότητες να κάνει το δωμάτιο (αντανακλάσεις) να παίζει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο. Θα πετάξω τα data και θα μετρήσω με το umic σε διαφορετικές θέσεις ώστε να καταλάβω καλύτερα τι γίνεται. Εντάξει respect για τις μετρήσεις! Εγώ προσωπικά μπερδεύτηκα παραπάνω βλέπω ότι ο atmosphere κάνει συνολικά καλύτερα πράγματα με όμως παραπάνω θόρυβο που αυτο από μόνο του είναι deal breaker καθώς δεν ξέρω αν μπορώ προσωπικά να κοιμηθώ με πάνω από 30-35db μήπως υπάρχει σε άλλο μοντέλο μια χρυσή τομή; τι λέτε οι έχοντες αφυγραντηρα;;;
elpenor Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 51 minutes ago, Ducatista said: Εντάξει respect για τις μετρήσεις! Εγώ προσωπικά μπερδεύτηκα παραπάνω βλέπω ότι ο atmosphere κάνει συνολικά καλύτερα πράγματα με όμως παραπάνω θόρυβο που αυτο από μόνο του είναι deal breaker καθώς δεν ξέρω αν μπορώ προσωπικά να κοιμηθώ με πάνω από 30-35db μήπως υπάρχει σε άλλο μοντέλο μια χρυσή τομή; τι λέτε οι έχοντες αφυγραντηρα;;; Όλοι οι αφυγραντήρες κάνουν θόρυβο δυστυχώς, δεν έχω βρει κάποιον που δεν ενοχλεί το βράδυ. Αν διάβασες μέσα στο σεντόνι έγραψα ότι δεν μπορώ να επαναλάβω τις μετρήσεις ήχου που είχα κάνει, ανάλογα με το που βάζω τους αφυγραντήρες μετράνε διαφορετικά, πάντα λιγότερο ο Stardust αλλά μικραίνει η διαφορά. Έχω σκεφτεί να κάνω μέχρι και Dehumidifier Crawl (από το Subwoofer Crawl) για να βρω την καλύτερη θέση να τους βάλω. Πέρα από αυτό η αίσθηση που έχω όταν τους ακούω και τους δύο σε night mode δεν είναι ότι o Stardust είναι αθόρυβος και ο άλλος θορυβώδης, και οι δύο με εκνευρίζουν απλά με διαφορετικό τρόπο, δεν ξέρω αν είναι αντικειμενικό να πω ότι κάποιος από τους δύο με ενοχλεί λιγότερο. Στις άλλες σκάλες αντιλαμβάνομαι ότι ο atmosphere είναι πιο θορυβώδης αλλά τη μέρα δεν είναι τόσο σημαντικό. Τώρα έψαχνα στο chatGPT να δω γιατί αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι τόσο διαφορετικό από αυτό που μετράω. Αυτό που μου έγραψε είναι ότι οι transient sounds μπορούν να ξεγελάσουν κάποια SPL meter και είναι ιδιαίτερα εκνευριστικοί στους ανθρώπους σε σχέση με τους συνεχόμενους ήχους. Συν το πόσο ρόλο παίζει η συχνότητα. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2023 από elpenor 1
Ducatista Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 53 λεπτά πριν, elpenor είπε Όλοι οι αφυγραντήρες κάνουν θόρυβο δυστυχώς, δεν έχω βρει κάποιον που δεν ενοχλεί το βράδυ. Αν διάβασες μέσα στο σεντόνι έγραψα ότι δεν μπορώ να επαναλάβω τις μετρήσεις ήχου που είχα κάνει, ανάλογα με το που βάζω τους αφυγραντήρες μετράνε διαφορετικά, πάντα λιγότερο ο Stardust αλλά μικραίνει η διαφορά. Έχω σκεφτεί να κάνω μέχρι και Dehumidifier Crawl (από το Subwoofer Crawl) για να βρω την καλύτερη θέση να τους βάλω. Πέρα από αυτό η αίσθηση που έχω όταν τους ακούω και τους δύο σε night mode δεν είναι ότι o Stardust είναι αθόρυβος και ο άλλος θορυβώδης, και οι δύο με εκνευρίζουν απλά με διαφορετικό τρόπο, δεν ξέρω αν είναι αντικειμενικό να πω ότι κάποιος από τους δύο με ενοχλεί λιγότερο. Στις άλλες σκάλες αντιλαμβάνομαι ότι ο atmosphere είναι πιο θορυβώδης αλλά τη μέρα δεν είναι τόσο σημαντικό. Τώρα έψαχνα στο chatGPT να δω γιατί αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι τόσο διαφορετικό από αυτό που μετράω. Αυτό που μου έγραψε είναι ότι οι transient sounds μπορούν να ξεγελάσουν κάποια SPL meter και είναι ιδιαίτερα εκνευριστικοί στους ανθρώπους σε σχέση με τους συνεχόμενους ήχους. Συν το πόσο ρόλο παίζει η συχνότητα. Καταλαβαίνω ακριβώς τι λες ας πούμε το κλίμα κάνει κάτι σαν θρόισμα αλλά το ψυγείο κάτι πιο ενοχλητικό αν Πόε ότι και τα 2 έχουν τα ίδια db με ενοχλεί ασύγκριτα το ψυγείο.... Στο θέμα της αφυγρανσης τώρα θεωρείς πως αν και ο atmosphere έχει καλύτερη απόδοση με μια πιο παρατεταμένη χρήση πιο πολλές ώρες δηλαδή ο stardust θα είναι καλύτερος με την έννοια ότι θα έχει και συνολικά χαμηλότερο θόρυβο; δεν ξέρω αν δουλεύει ξέρω γω 10 η 16 ώρες σε χαμηλότερη ένταση έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το να το έχεις στην δυνατότερη ρύθμιση αλλά λιγότερες ώρες γενικά δεν έχω χρησιμοποιήσει ξανά και έχω μερικές απορίες...
yositosi Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 2 hours ago, Ducatista said: δεν ξέρω αν μπορώ προσωπικά να κοιμηθώ με πάνω από 30-35db δεν θα κοιμάσαι με αφυγραντήρα! Για να μην ακούγεται εντελώς αφυγραντήρας τότε θα παιζει σε χαμηλή ταχυτητα ανεμιστήρα... και άρα απλά θα καταναλώνεις ρεύμα για να κάνεις πολύ μειωμένη αφύγρανση! Και εδώ ερχόμαστε στην ουσία... Αφυγραντήρας είναι, οχι κλιματιστικό, οχι θερμαντικο... και αρα δεν βλέπω τον λογο για τον οποίο πρέπει να τον έχουμε μαζί μας σε λειτουργία ενώ κοιμόμαστε.
Ducatista Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, yositosi είπε δεν θα κοιμάσαι με αφυγραντήρα! Για να μην ακούγεται εντελώς αφυγραντήρας τότε θα παιζει σε χαμηλή ταχυτητα ανεμιστήρα... και άρα απλά θα καταναλώνεις ρεύμα για να κάνεις πολύ μειωμένη αφύγρανση! Και εδώ ερχόμαστε στην ουσία... Αφυγραντήρας είναι, οχι κλιματιστικό, οχι θερμαντικο... και αρα δεν βλέπω τον λογο για τον οποίο πρέπει να τον έχουμε μαζί μας σε λειτουργία ενώ κοιμόμαστε. Ίσως αν δουλεύει πιο μακριά να κάνει δουλειά χωρίς να ενοχλεί πολύ (;) νομίζω το βράδυ δεν είναι πιο χρήσιμος η όχι,;; και μια άλλη ερωτηση καλύτερα είναι 2 αφυγραντηρες αν ο χώρος δεν είναι ενιαίος; αν είναι δίπατο το σπίτι στα πάνω δωμάτια θα κάνει δουλειά η τίποτα; η σε άλλο παράδειγμα αν στον κάτω χώρο τον έχεις στο σαλόνι στα δωμάτια που έχουν πόρτα ανοιχτή θα κάνει αφυγρανση η δύσκολα;; Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2023 από Ducatista
yositosi Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 2 hours ago, Ducatista said: Ίσως αν δουλεύει πιο μακριά να κάνει δουλειά χωρίς να ενοχλεί πολύ (;) νομίζω το βράδυ δεν είναι πιο χρήσιμος η όχι,;; και μια άλλη ερωτηση καλύτερα είναι 2 αφυγραντηρες αν ο χώρος δεν είναι ενιαίος; αν είναι δίπατο το σπίτι στα πάνω δωμάτια θα κάνει δουλειά η τίποτα; η σε άλλο παράδειγμα αν στον κάτω χώρο τον έχεις στο σαλόνι στα δωμάτια που έχουν πόρτα ανοιχτή θα κάνει αφυγρανση η δύσκολα;; 1. αν δεν ανοιγεις μπαλκονόπορτες τότε γιατί το βράδυ περισσοτερο? Αν "στεγνώσεις" το σπιτι τότε απλά κάνεις συντήρηση μετά (εκτός και αν έχεις θεματα δομικά όπου το ορθότερο ειναι να τα λυσεις! 2. Δύο όροφοι τότε δύο αφυγραντήρες 3. Εξαρτάται. Αν δεν εχεις πηγές υγρασίας ή λοιπά δομικά θέματα τότε σταδιακά ναι ο αφυγραντήρας θα στεγνωσει τον ευρύτερο χώρο. Φυσικά αν τον μεταφέρεις και αφήνεις να λειτουργήσει σε κάθε χώρο για μερικές ώρες τότε επιτυγχάνεις καλύτερα αποτελέσματα! Πάντα έχουμε κατά νου ότι τα "τετραγωνικά" που αναφέρουν οι εταιρείες είναι απλά αστεία, και απλά πήγαν σαν κόντρα, είπε κάτι ένας να ξεχωρίσει, ακολούθησε ο επομενος και μετά ο μεθεπόμενος και κατέληξε σε μια κόντρα "ένα να τις μετρήσουμε" μεταξύ 10χρονων! 1
ioanniskar Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Σε σπίτι 110τ.μ. με 65% υγρασία πώς θα επιλέξω τα κατάλληλα L/24h; Είχα διαβάσει παλιότερα πως υπολογίζουμε για τον ανοιχτό χώρο που θα τοποθετηθεί οπότε δεν έχει νόημα να προσθέτουμε τα τ.μ. και των υπνοδωματίων, λουτρών κ.τ.λ. Αν είναι έτσι σαλόνι/τραπεζαρία είναι περίπου 50τ.μ. Θα με καλύπτουν τα 16L/24h;
Ducatista Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, yositosi είπε 1. αν δεν ανοιγεις μπαλκονόπορτες τότε γιατί το βράδυ περισσοτερο? Αν "στεγνώσεις" το σπιτι τότε απλά κάνεις συντήρηση μετά (εκτός και αν έχεις θεματα δομικά όπου το ορθότερο ειναι να τα λυσεις! 2. Δύο όροφοι τότε δύο αφυγραντήρες 3. Εξαρτάται. Αν δεν εχεις πηγές υγρασίας ή λοιπά δομικά θέματα τότε σταδιακά ναι ο αφυγραντήρας θα στεγνωσει τον ευρύτερο χώρο. Φυσικά αν τον μεταφέρεις και αφήνεις να λειτουργήσει σε κάθε χώρο για μερικές ώρες τότε επιτυγχάνεις καλύτερα αποτελέσματα! Πάντα έχουμε κατά νου ότι τα "τετραγωνικά" που αναφέρουν οι εταιρείες είναι απλά αστεία, και απλά πήγαν σαν κόντρα, είπε κάτι ένας να ξεχωρίσει, ακολούθησε ο επομενος και μετά ο μεθεπόμενος και κατέληξε σε μια κόντρα "ένα να τις μετρήσουμε" μεταξύ 10χρονων! Υπόθεση έκανα για το βράδυ με την λογική ότι κοιμόμαστε στην πραγματικότητα ερώτηση έκανα αν όντως το βράδυ είναι πιο επιτακτική η ανάγκη της αφυγρανσης δεδομένο ότι έτσι και αλλιώς οτι δεν έχουμε ήλιο και είναι πιο χαμηλές θερμοκρασίες τότε υγρασία είναι στα πάνω της.. ναι φαντάζομαι ότι αν έχεις προβλήματα δόμησης τότε ο αφυγραντηρας δεν μπορεί να κάνει κάτι αν και από όσο διάβασα εδώ κάποιοι είχαν υδρατμούς στους τοίχους που φαντάζομαι ότι είναι κάποιο πρόβλημα κατασκευής και ο αφυγραντηρας το έλυσε πράγμα τρομερό αν το σκεφτείς! Η περιοχή που είναι το δικό μου σπίτι έχει άπειρη υγρασία όταν πέφτει ο ήλιος το απόγευμα οι υδρορροές στάζουν λες και ψιχαλιζει και επειδή τον χειμώνα πηγαίνω για σ.κ εκεί χωρίς να λύσω το πρόβλημα της υγρασίας δεν θέλω να ταλαιπωρούνται η οικογένεια μου ειδικά τα παιδιά μου που είναι μικρά Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2023 από Ducatista
phanispal Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, ioanniskar είπε Σε σπίτι 110τ.μ. με 65% υγρασία πώς θα επιλέξω τα κατάλληλα L/24h; Καταρχάς το 65% είναι πολύ σχετικό, εσύ πώς έβγαλες αυτό το ποσοστό; Όταν ο καιρός είναι βροχερός, μπορεί να έχεις 80% μέσα και όταν έχει βοριά και λιακάδα να έχεις 55%. Κατά δεύτερον, το επιθυμητό είναι 50-60%, οπότε το 65% σαν απόλυτο νούμερο δεν είναι απαγορευτικό.
ioanniskar Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 1 hour ago, phanispal said: Καταρχάς το 65% είναι πολύ σχετικό, εσύ πώς έβγαλες αυτό το ποσοστό; Όταν ο καιρός είναι βροχερός, μπορεί να έχεις 80% μέσα και όταν έχει βοριά και λιακάδα να έχεις 55%. Κατά δεύτερον, το επιθυμητό είναι 50-60%, οπότε το 65% σαν απόλυτο νούμερο δεν είναι απαγορευτικό. Εννοώ ότι κινείται γύρω απ το 65% στον κυρίως χώρο. Στην κουζίνα είναι λίγο πιο ψιλά. Στο γράφημα οι σταθερές γραμμές είναι λόγω πεσμένης μπαταρίας του μετρητή εκείνη τη στιγμή. Η απότομη μείωση είναι το πρωί με αερισμό χώρου. Το θέμα είναι αν μου αρκεί ο 16άρης για τα 50τ.μ σαλόνι. Οι πόρτες των υπολοίπων χώρων (κουζίνα/υπνοδωμάτα) είναι ανοιχτές οπότε συνυπολογίζουμε και αυτούς τους χώρους σαν έναν ενιαίο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα