vagos789 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Δοκιμασα αφυγραντηρα σε σπιτι που ειναι στα ~5 m αποσταση απο θαλασσα Θελει αδειασμα καθε 24ωρο 🤣 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Πόσα λίτρα δοχείο όμως; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
a_f_a Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 2 hours ago, vagos789 said: Δοκιμασα αφυγραντηρα σε σπιτι που ειναι στα ~5 m αποσταση απο θαλασσα Θελει αδειασμα καθε 24ωρο 🤣 Μένουμε σχεδόν πάνω στη Ποσειδόνως και η υγρασία αυτές τις μέρες ειναι το κάτι άλλο. 2 αφυγραντήρες και πάλι αισθάνομαι μια κουφόβραση (αδειασμα περίπου καθε 1,5 μέρα) . Από τις 3 το απομεσήμερο και μετά τους κλείνουμε και πάιζει μπάλα το κλιματιστικό και ισιώνουμε. Το βράδυ ακόμα με κλιματισμό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Έχει και τα κατά του να είσαι δίπλα στη θάλασσα, τι να κάνουμε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-WISE- Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Παίδες, σε σπίτι γύρω στα 80 τμ (2 δωμάτια) έχετε να προτείνετε κάποιον vfm αφυγραντήρα. Επειδή δεν σκαμπάζω πολλά, αξίζει να πάρεις έναν αφυγραντήρα για τα τετραγωνικά του σπιτιού και απλά να το αφήνεις σε ένα δωμάτιο και να τραβάει από όλο το σπίτι ή μπορείς να πάρεις ένα μικρότερο πχ 50-60τμ και να τον πηγαίνεις από δωμάτιο σε δωμάτιο να κάνει δουλειά; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Θεωρώ πως εξαρτάται και απ' το πρόβλημα που έχεις με την υγρασία. Αν για κάποιους λόγους έχεις πολλή υγρασία εντός, φαντάζομαι ένας μεγάλος, άσχετα με τα τετραγωνικά, είναι καλύτερη επιλογή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 οι Toyotomi είναι καλοί ; τους βλέπω σε πολύ καλή τιμή και με πολλά φουλ έξτρα (hepa, χαμηλή κατανάλωση κλπ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Παίζει ρόλο η τοποθέτηση του αφυγραντήρα στον χώρο; Πρέπει να είναι σε ανοιχτό χώρο; Σε κεντρικό σημείο; Κοντά σε μπαλκόνι; Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2023 από The_Judas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Όχι κοντά σε (μπαλκονό)πορτα, καλύτερα κοντά σε τοίχο. Και κάπου στο μέσο του χώρου που θες να αφυγράνεις. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ducatista Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Παιδια θέλω να πάρω αφυγραντηρα για σπίτι που είναι κοντά στην θάλασσα 20-25 μετρα και τον χειμώνα αν και θεωρητικά είναι καλή και καινούρια κατασκευή έχει υγρασία το σπίτι είναι 120 τετραγωνικά και βρήκα αυτόν που είναι και σχετικά καινούριος μήπως έχει άποψη κάνεις;;; https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/afigranthres/afygrantires/291744-αφυγρ-inventor-sd-ioninv-20l-stardust Στις 2/11/2023 στις 6:17 ΜΜ, elpenor είπε Τους έχω μπροστά μου δίπλα δίπλα, ότι απορία έχεις πεσμου να τους μετρήσω. Το φίλτρο HEPA του atmosphere είναι κλασσικό άσπρο HEPA με πυκνά διαχωριστικά, του Stardust είναι λίγο μεγαλύτερο σε επιφάνεια, με ίδιο πάχος, ποιο αραιά διαχωριστικά και δύο όψεις. Απόκρυψη περιεχομένων Μου δίνει την εντύπωση ότι περνάει περισσότερος αέρας όταν φυσάω μέσα στο HEPA του Stardust όπως και το ότι είναι ελαφρά πιο έυκαμπτο. Επειδή του atmosphere είναι χρησιμοποιημένο δεν έχει νοήμα να τα ζυγίσω ή να προσπαθήσω να κάνω σοβαρή σύγκριση μέχρι να πάρω καινούργιο. Σχετικά με το θόρυβο όταν είσαι σε ένα δωμάτιο με απόλυτη ησυχία και ξεκινάει ο Atmosphere ο ανεμιστήρας στο min ακούγεται πολύ έντονα (avg 41.7db στο 1 μέτρο με το κινητό) και δημιουργεί ένα άγχος αν κοιμούνται άλλοι. Ο συμπιεστής ακούγεται πολύ αμυδρά από κάτω σε χαμηλές συχνότητες (σαν ένα αμυδρο γουργουρητό). Όταν ξεκινάει ο Stardust με τον ανεμιστήρα στο max (έχει ένα κόλλημα στο app και δεν θυμάται το setting) ακούγεται πολύ λίγο και μόλις το βάζεις στο min πραγματικά λίγο (περίπου 32db στο κινητό από ένα 1m, δύσκολο να μετρήσεις τόσο λίγο).... Μετά από κάποια ώρα που ξεκινάει ο συμπιεστής (σε αντίθεση με τον Atmosphere που ανοίγει ακαριαία) ακούς ένα ήχο σχετικά εκνευριστικό, ήχο αντλίας όχι τόσο βαθύ και η συνολική ένταση του ήχου ανεβαίνει όχι όμως σε επίπεδα να σε αγχώνει για αυτούς που κοιμούνται (avg 36.2db στο 1 μέτρο με το κινητό όταν σταθεροποιηθεί σε χαμηλή λειτουργία με λίγη υγρασία στο χώρο). Όταν έχει περισσότερη υγρασία κάνει περισσότερο θόρυβο, όμως με τις δοκιμές μου δεν έμεινε υγρασία στο χώρο για να μετρήσω. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Οι μετρήσεις έγιναν με το κινητό και τους αφυγραντήρες ακριβώς στην ίδια θέση. Το ακριβές νούμερο από τα db που μετράει το κινητό και που διαμορφώνει ο χώρος μου είναι εντελώς αδιάφορο όμως η διαφορά ανάμεσα στους δύο με ίδιες όλες τις συνθήκες έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Η Inventor μιλάει για μικρότερη διαφορά και ίσως να είναι σε ειδικό θάλαμο, πρακτικά όμως ο Stardust δημιουργεί το συναίσθημα "πολύ εκνευριστική αυτή η αντλία" ενώ ο Atmosphere "σίγουρα είναι αυτή η μικρότερη σκάλα; Καλύτερα να τον απομακρύνω/κλείσω και θα τον βάλω πάλι/μέσα το πρωϊ". Σίγουρα ο Stardust όταν δουλεύει χαλαρά είναι πιο αθόρυβος από κάθε άλλο αφυγραντήρα που έχει περάσει από τα χέρια μου (Morris, TCL, PD), μακάρι ο ήχος του να είχε λίγο καλύτερη χροιά. Διαβάζω στο site της Inventor ότι βγάζουν περίπου τον ίδιο αέρα σε κάθε σκάλα όμως ο θόρυβος που κάνει ο atmosphere σου δίνει την εντύπωση ότι βγάζει πολύ περισσότερο. Γενικα ο καινούργιος μιας που με ενδιαφέρει τον δουλέψες να μας πεις εντυπώσεις; δεν έχω ξαναπάρει ποτέ και εκτός από θόρυβο κλπ δεν ξέρω τι άλλο θα πρέπει να ελέγξω ώστε να κάνω την καλύτερη επιλογή πάντως σίγουρα ο θόρυβος είναι νούμερο ένα θεωρώ για μένα αλλά επειδή τον χειμώνα πάμε με τα παιδιά μου στο σπίτι εκείνο και είναι μικρά ακόμη θα ήθελα το καλύτερο δυνατό ειδικά αν βελτιώνει την ποιότητα του αέρα με το hepa Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2023 από Ducatista Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Έβγαλα όλα τα φίλτρα, τους έβαλα δίπλα δίπλα με μικρή απόσταση με το πίσω μέρος μπροστά στην ανοιχτή μπαλκονόπορτα. Μετράω το ρέυμα και θα δω πόσο νερό θα μαζέψουν. Δουλεύουν στο manual mode με επιλογή continue operation ώστε να μην σταματάνε και ανεμιστήρα στο medium. Spoiler O Stardust μετράει πάντα 5-10 κάτω την υγρασία, ο Atmosphere είναι πιο κοντά στα υγρόμετρα μου. Ενώ ένα offset σε ένα αισθητήρα κανονικά είναι μικρό πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι μεγαλύτερο γιατί ο Stardust μόνο στο manual mode σε αφήνει να επιλέξεις εσύ την υγρασία που θέλεις ενώ ο Atmosphere σε όλα τα mode. Επίσης ο Atmosphere είναι πιο ευαίσθητος στα μικροσωματίδια (χωρίς να ξέρω ποιος είναι σωστός), όταν κάπνισα έξω στο μπαλκόνι (που πάντα λέω στη σύζυγο ότι δεν μπαίνει τίποτα μέσα γιατί στον ανοιχτό χώρο τα παίρνει ο αέρας) μετά άναψαν και οι δύο κόκκινο λαμπάκι, 60 ug/m έγραψε ο Stardust και 90 ο Atmosphere (και έμειναν κόκκινοι για αρκετή ώρα sigh). Επίσης μείον του Stardust ότι σε mode air purification έχει το fan στο minimum και δεν μπορείς να το αλλάξεις, ενώ στον Atmosphere το ρυθμίζεις. Ίσως είναι άδικο για τον Stardust που δεν έχω βάλει το max στον ανεμιστήρα. Ο λόγος είναι ότι στον Atmosphere ο μόνος τρόπος να βάλεις το max είναι να διαλέξεις Laundry (το διαλέγω όταν φεύγω από το σπίτι) στο οποίο όμως κάνει τοοοοόσο πολύ θόρυβο που ακόμα και στον άλλο όροφο ενοχλεί. Ο Stardust στο max κάνει ελάχιστα παραπάνω θόρυβο από ότι στο medium, γενικά ακούγεται ελάχιστα, μόνο η αντλία είναι πολύ εκνευριστική. Αυτά που γράφει η εταιρεία ότι οι δύο αφυγραντήρες έχουν ίδια ροή αέρα δεν τα πιστεύω, ο Atmosphere βγάζει αέρα με περισσότερη ορμή, το νοιώθω, κανονικά θα έπρεπε να συγκρίνω το minimum του Atmosphere με το max του Stardust. Πρώτη ένδειξη 265 watt o Atmosphere και 220 watt ο Stardust. @yositosi Ο δικός μου Atmosphere είναι ο 20lt όχι ο 25. Spoiler Όταν τον είχα αγοράσει είχα δει μέσα στο site της Inventor ότι έχει πολύ μικρές διαφορές από τον 25άρη και καμία απολύτως διαφορά στην ροή του αέρα. Ουσιαστικά όλα αυτά που είχα διαβάσει με έκαναν να πιστεύω ότι είναι σχεδόν το ίδιο μηχάνημα (ο 20 με τον 25), βέβαια τώρα που πουλάνε μόνο τον 25άρη μπορεί είναι refresh και να διαφέρει. CO / Fans Medium 1h 18m / 23-24 C / 55 - 60 υγρασία: Atmosphere 20lt -> 493ml / 0.358kWh -> 0.73kWh/l* Stardust 20lt -> 341ml / 0.297kWh -> 0.87kWh/l* (έσταξαν λιγότερο από 10ml οπότε στην ευνοϊκότερη περίπτωση 0.84kWh). Spoiler Παρόλο που προσπάθησα πολύ δεν πρέπει κάποιος να πάρει κυριολεκτικά αυτά τα νούμερα, εγώ τα διαβάζω σαν "μάλλον ο Atmosphere είναι λίγο πιο οικονομικός σε αυτές τις συνθήκες/ρυθμίσεις". Αν όμως κάνουν και άλλοι μετρήσεις που συμφωνούν θα αρχίσουν να έχουν μεγαλύτερη αξία. *Με τις συγκεκριμένες συνθήκες του χώρου μου και τις ρυθμίσεις που έχω αναφέρει παραπάνω, τα νούμερα δεν είναι απαραίτητα ενδεικτικά για άλλες συνθήκες ή/και άλλες ρυθμίσεις. ------------------------------------------------------------------------------------------------- Οι προηγούμενες μετρήσεις ήταν στο medium. Έβαλα τώρα να τους συγκρίνω σε max (clothes drying), μόλις ξεκίνησε ο Stardust δεν τον άκουσα (έχω μουσική), όταν ξεκίνησε ο Atmosphere άγχος, κοντά στα 50db. Πρώτη ένδειξη 270watt o Atmosphere και 220watt o Stardust. Μετά από κάποια ώρα ο Atmosphere έχει σταθεροποιηθεί στα 285watt και ο Stardust στα 230watt (ζεστάθηκαν;). Μετά σχεδόν ταυτόχρονα έπεσαν λίγο και οι δύο. Spoiler Ο Stardust σε αυτό το mode δεν ανάβει λαμπάκι για μικροσωματίδια όμως τα μετράει στο app. Κάποια ιδέα γιατί ανεβοκατεβαίνει ταυτόχρονα η κατανάλωση και στους δύο; Εγώ δεν το καταλαβαίνω... ίσως το ότι άνοιξα έκλεισα την κουρτίνα ή ότι άναψαν κάποιο τζάκι κοντά και ανέβασε τα μικροσωματίδια.. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να διαφέρουν τόσο πολύ όλα μου τα αποτελέσματα από αυτά που γράφουν στην ιστοσελίδα τους. Μήπως παρόλο που γράφουν κατανάλωση 26.7℃ 60%ΣΥ ο Stardust θα φτάνει τα 260watt αν η υγρασία στο χώρο είναι μεγαλύτερη; Θα πάω να βάλω μία λεκάνη με ζεστό νερό από πίσω τους. Αλλά και στη ροή του αέρα δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ίδια... αρχίζω και πιστεύω ότι την καρτέλα τεχνικά χαρακτηριστικά την γράφει το τμήμα marketing με κριτήριο μόνο το τι βολεύει... Clothes Drying 1h 18m / 23-24 C / 55 - 60 υγρασία: Stardust 20lt -> 335ml / 0.297kWh -> 0.886 kWh/l Ακριβώς ίδια κατανάλωση και "παρόμοια αφύγρανση**" στο max με το medium με λίγο παραπάνω θόρυβο. Atmosphere 20lt -> 524ml / 0.365kWh -> 0.69kWh/l Μεγαλύτερη κατανάλωση στο max από το medium η οποία όμως δίνει ακόμα μεγαλύτερο efficiency στην αφύγρανση με ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ παραπάνω θόρυβο (το βάζω στο max μόνο όταν λείπω). Spoiler ----------------------- Παρατήρησα επίσης ότι ανάλογα με το που θα τοποθετήσω τους αφυγραντήρες παίρνω διαφορετικές μετρήσεις έντασης ήχου με το κινητό. Δεν μπορώ να επαναλάβω τις μετρήσεις που είχα κάνει σε προηγούμενο post. Spoiler Σε μεγάλο χώρο ο Atmosphere μετράει πολύ καλύτερα και γενικά υπάρχει τρομαχτική ανομοιομορφία στα αποτελέσματα. Η αντλία του Stardust κάνει σε όλες τις μετρήσεις παραπάνω θόρυβο από ότι είχα μετρήσει την προηγούμενη φορά, ίσως να δουλέυει μεταβλητά και να μην μπορώ να την ελέγξω για αυτό να έχω όλο διαφορετικές μετρήσεις. Ίσως το ότι ο θόρυβος τους είναι σε εντελώς διαφορετικές συχνότητες να κάνει το δωμάτιο (αντανακλάσεις) να παίζει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο. Θα πετάξω τα data και θα μετρήσω με το umic σε διαφορετικές θέσεις ώστε να καταλάβω καλύτερα τι γίνεται. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2023 από elpenor 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yositosi Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) @elpenor η μέτρηση θορύβου με κινητό απλά δεν παίζει! Θελει ειδικό χώρο, όπου μετράνε με ειδικά επαγγελματικά μικρόφωνα, σε ΑΔΕΙΟ το στουντιο φυσικά, σε απόσταση 1 μέτρου μπρος/πισω/πλαγια και κανονικά δηλώνεις την υψηλότερη τιμη (άσχετα βέβαια που κάποιοι δηλώνουν ΟΤΙ να'ναι). Με το κινητό ανάλογα και πως το πιάνεις δίνει άλλα για άλλα. Εντελώς αναξιόπιστο μέσο, ούτε καν για να έχεις "συγκριτικό μπουσουλα". Για τις καταναλώσεις, δεν θα σχολιάσω... γιατί θα ειναι σεντόνι! ΣΩΣΤΟΣ παντως που μέτρησες την ουσία... "watt ανά ml νερού που μάζεψε", εκεί ειναι η ουσία BTW, για πες και υγρασία/θερμοκρασία που τα μετράς τα ρεύματα. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2023 από yositosi 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, yositosi said: @elpenor η μέτρηση θορύβου με κινητό απλά δεν παίζει! Θελει ειδικό χώρο, όπου μετράνε με ειδικά επαγγελματικά μικρόφωνα, σε ΑΔΕΙΟ το στουντιο φυσικά, σε απόσταση 1 μέτρου μπρος/πισω/πλαγια και κανονικά δηλώνεις την υψηλότερη τιμη (άσχετα βέβαια που κάποιοι δηλώνουν ΟΤΙ να'ναι). Με το κινητό ανάλογα και πως το πιάνεις δίνει άλλα για άλλα. Εντελώς αναξιόπιστο μέσο, ούτε καν για να έχεις "συγκριτικό μπουσουλα". Όπως τα λες, ίσως αν τους βάλω σε μεγάλο σαλόνι και μετρήσω με το umic από πολλές πλευρές να αρχίσω να καταλαβαίνω παραπάνω πράγματα. 8 minutes ago, yositosi said: BTW, για πες και υγρασία/θερμοκρασία που τα μετράς τα ρεύματα. 23 βαθμούς και υγρασία κοντά στο 57 (έκανα edit τώρα που την επιβεβαίωσα από τη μνήμη των υγρόμετρων). Φαίνεται στα screenshots της κάθε μέτρησης κάπου μέσα στο σεντόνι, ο atmosphere μόνο μετράει σωστά. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2023 από elpenor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yositosi Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 4 minutes ago, elpenor said: 23 βαθμούς και υγρασία κοντά στο 57 (έκανα edit τώρα που την επιβεβαίωσα από τη μνήμη των υγρόμετρων). Φαίνεται στα screenshots της κάθε μέτρησης κάπου μέσα στο σεντόνι, ο atmosphere μόνο μετράει σωστά. άρα δεν βγάινουν οι rated καταναλώσεις που δίνουν (26,7C @ RH60%)! Στις συνθήκες που μετράς θα έπρεπε να ήταν κοντά στο 10% ΚΑΤΩ από τις rated συνθήκες! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, yositosi said: άρα δεν βγάινουν οι rated καταναλώσεις που δίνουν (26,7C @ RH60%)! Στις συνθήκες που μετράς θα έπρεπε να ήταν κοντά στο 10% ΚΑΤΩ από τις rated συνθήκες! Ναι, ο Atmosphere είναι παραπάνω και ο άλλος πολύ λιγότερο. Κάτι ακόμα που μέτρησα τώρα, στο purification με τον αέρα σχετικά καθαρό ο Stardust έχει τον ανεμιστήρα κλειδωμένο στο minimum και καίει μόνο 5W ενώ ο Atmosphere αν τον βάλεις εσύ στο minimum καίει 24W. Έχω και άλλους να μετρήσω, θα δω πότε θα βρω χρόνο, τώρα που κατάλαβα ότι δεν ισχύουν αυτά που γράφουν είμαι περίεργος τι θα βρω στους άλλους. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2023 από elpenor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα