Lowbaper7 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εφτασε η ωρα....σπιτι 80τμ. Αυτες τις μερες εχει 72-74% υγρασια μεσα. Inventor Atmosphere 25 Xl ή τον καινουριο Inventor Stardust 20lt? Ο νεος ειναι ωραιος αλλα ο παλιος ειναι αλλιως? Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2023 από Lowbaper7
Inler Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Για σπίτι 50τμ και budget 150-200€ τι επιλογές έχουμε?
mindreader Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Καποτε εβαζα κι εγω αφυγραντηρα στην πριζα. Εκει που πηγαν οι τιμες της δεη ομως πλεον, δεν τολμω καν. Υπαρχουν ηλεκτρικες συσκευες που θα ξεχαστουν, αυτη ειναι μια απο αυτες. 1
giorgos_76 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, mindreader είπε Καποτε εβαζα κι εγω αφυγραντηρα στην πριζα. Εκει που πηγαν οι τιμες της δεη ομως πλεον, δεν τολμω καν. Υπαρχουν ηλεκτρικες συσκευες που θα ξεχαστουν, αυτη ειναι μια απο αυτες. Αν δεν βάλεις αφυγραντήρα, θα τα δώσεις στους μπογιατζήδες τότε...Χώρια που κάνεις και οικονομία στην θέρμανση 1
tinapo Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός αφυγραντήρα για τουλάχιστον 90 τμ. Ο χώρος έχει κεντρική θέρμανση (καλοριφέρ) και θερμοκρασίες 21+ Με ενδιαφέρει ο καθαρισμός του αέρα στον χώρο. Βλέπω ότι κάποιοι έχουν φίλτρο ενεργού άνθρακα (πχ Puredry Sofia PD2419) κάποιοι δεν έχουν αλλά έχουν ιονιστή (πχ Inventor Stardust). Ποιοι πιστεύετε ότι είναι καλύτεροι; Θέλω να είναι όσο γίνεται πιο αθόρυβος και με φυσιολογική κατανάλωση ρεύματος. Δεν ξέρω τι κόστος υπάρχει σχετικά με την αλλαγή των φίλτρων. Δεν με ενδιαφέρει το wifi. Διαθέτω περίπου 350€ (εκτός κι αν πρόκειται για κάτι εξαιρετικό) Ευχαριστώ
elpenor Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 hours ago, tinapo said: Με ενδιαφέρει ο καθαρισμός του αέρα στον χώρο. Βλέπω ότι κάποιοι έχουν φίλτρο ενεργού άνθρακα (πχ Puredry Sofia PD2419) κάποιοι δεν έχουν αλλά έχουν ιονιστή (πχ Inventor Stardust). Δεν ξέρω τι κόστος υπάρχει σχετικά με την αλλαγή των φίλτρων. Το κόστος στα φίλτρα είναι πολύ σχετικό με το είδος του φίλτρου. Ένα μεγάλο φίλτρο HEPA είναι από τη φύση του ακριβό και ασύγκριτα αποτελεσματικό. Κάτι μικροσκοπικά φίλτρα και κάτι παλιού τύπου που είναι σκέτο πλαστικό δεν έχουν πραγματική αξία και εξαρτάται από τη μάρκα το πόσο τα χρεώνει. Τα άνθρακα είναι μία ενδιάμεση κατάσταση. Γενικά όταν λέμε τα τελευταία χρόνια ότι μία συσκευή καθαρίζει τον αέρα εννούμε ότι έχει φίλτρο HEPA, όσο πιο μεγάλο και μεγαλύτερη η ροή τόσο πιο αποτελεσματικό. Ιονιστές ήταν της μόδας πριν από 20-30 χρόνια, σήμερα κανένας δεν τους χρησιμοποιεί. Τα φίλτρα άνθρακα κάνουν κάτι με τις μυρουδιές αλλά χαλάνε γρήγορα και δεν μπορούν να συγκριθούν στον καθαρισμό με τα HEPA. Τα φίλτρα σε αρκετούς αφυγραντήρες είναι τόσο μικρά που είναι βασικά κοροϊδία, έχω ένα TCL που το φίλτρο είναι σαν σπιρτόκουτο. Εγώ τα μεγάλα τα HEPA (όπως αυτό που μπαίνει στον Stardust) τα πληρώνω 25 ευρώ περίπου και τα αλλάζω κάθε χρόνο, υπάρχουν μάρκες που τα έχουν με 18 ευρώ (όπως η Juro Pro). Θεωρώ φανταστική τη δουλειά που κάνουν και δεν ζω καν σε πόλη να έχει μικροσωματίδια, το νοιώθεις όμως ότι ο αέρας βελτιώνεται. Αν ζούσα σε πόλη θα άλλαζα τα HEPA κάθε λίγους μήνες χρήσης, βασικά μόλις τα δω να έχουν βρωμίσει. Τα μικρά πλαστικά φίλτρα και κάτι αφρούς που έχουν άλλοι αφυγραντήρες δεν χαλάνε οπότε απλά τα πλένω. Τα άνθρακα και κάτι μικροσκοπικά HEPA τα έχω πετάξει χωρίς να τα αντικαταστήσω. Το μεγάλο HEPA δημιουργεί και extra αντίσταση στον αέρα οπότε όσοι το βάζουν πρέπει να βγάλουν ένα καλύτερο προϊόν ώστε να μην ακούγεται και καταναλώνει παραπάνω. Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2023 από elpenor 1
yositosi Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 On 27/10/2023 at 10:26, tinapo said: Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός αφυγραντήρα για τουλάχιστον 90 τμ. Ο χώρος έχει κεντρική θέρμανση (καλοριφέρ) και θερμοκρασίες 21+ Με ενδιαφέρει ο καθαρισμός του αέρα στον χώρο. Βλέπω ότι κάποιοι έχουν φίλτρο ενεργού άνθρακα (πχ Puredry Sofia PD2419) κάποιοι δεν έχουν αλλά έχουν ιονιστή (πχ Inventor Stardust). Ποιοι πιστεύετε ότι είναι καλύτεροι; Θέλω να είναι όσο γίνεται πιο αθόρυβος και με φυσιολογική κατανάλωση ρεύματος. Δεν ξέρω τι κόστος υπάρχει σχετικά με την αλλαγή των φίλτρων. εφόσον έχεις θερμοκρασίες άνω των 21C θα έχεις και καλή απόδοση αφύγρανσης από έναν αφυγραντήρα συμπιεστή. Για τα φίλτρα... μύθοι και πραγματικότητες... 1. Κοιτάμε το φίλτρο να είναι ΠΛΗΡΟΥΣ κάλυψης της επιφάνειας εισαγωγής του αέρα διαφορετικά είναι "να'χαμε να λέγαμε να διαφημίζαμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες" (αυτό εφόσον μας ενδιαφέρει το σκέλος του φιλτραρίσματος)! 2. Τύποι φίλτρων, ΑΝΘΡΑΚΑΣ... Ενα φίλτρο άνθρακα κρατάει κάποια σκόνη αλλα τα πολύ χοντρά. Δεν προορίζεται να κρατάει σκόνη αλλά να διαχειρίζεται "χημικά και οσμές". Τα φίλτρα άνθρακα διακρίνονται σε δύο τύπους, τα "νηματοειδή" που είναι σαν ύφασμα και τα φίλτρα κόκκων άνθρακα (πιο χοντρή κατασκευή). 3. Τύποι φίλτρων, HEPA... Διάφοροι τύποι, U11, H11, H13... Οσο πιο πάνω, τόσο πιο πυκνό! Οσο πιο πυκνό, τόσο πιο μεγάλες οι αντιστάσεις ροής αλλα και υψηλότερο το φιλτράρισμα. Αυξάνεται ο θόρυβος αλλα και η θερμοκρασία της επιφάνειας του αφυγραντήρα (ειδικά στο εμπρόσθιο μέρος όπου ειναι το μοτέρ του ανεμιστήρα). 4. ΠΑΝΤΑ να έχουμε κατά νου ότι η αφυγραντική απόδοση/μέτρηση μιας συσκευής αναφέρεται σε χρήση ΧΩΡΙΣ τα φίλτρα! Φορώντας τα φίλτρα η απόδοση πέφτει ως και 20%. Αντίστοιχα η κατανάλωση ανεβαίνει ελάχιστα γιατί ούτως η άλλως ο ανεμιστήρας δεν τραβάει και τίποτα το τρελό σε ρεύμα. 5. ΠΑΝΤΑ να έχουμε κατα νου ότι τα φιλτρα απλά βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα. Ενας αφυγραντήρας είναι πρωταρχικά αφυγραντήρας, και ακόμα και με ανεξάρτητη λειτουργία καθαρισμού, παραμένει αφυγραντήρας! ΔΕΝ μπορεί να πιάσει ούτε για πλάκα την απόδοση ενός πραγματικού καθαριστή αέρα. (όπου τα φίλτρα ειναι διαφορετικά, όπου τα CADR απλά καμία σχέση, και όπου φυσικά δεν υπάρχει η "βρώμα" της υγρασίας μέσα στη συσκευή!) Για την κατανάλωση... Εδώ κοιτάμε να δούμε "πραγματικά" και συγκρίσιμα νούμερα! Η συνήθης και παγκοσμίως "αποδεκτή" δηλωμένη τιμή είναι η rated κατανάλωση σε συνθήκες 26.7C με υγρασία 60%! Οσο υψηλότερη η υγρασία/θερμοκρασία τόσο υψηλότερη η κατανάλωση που έχουμε από την ίδια συσκευή αλλά και αντίστοιχα ειναι και πολύ υψηλότερη η αφύγρανση (άρα η απόδοση, δηλαδή ποσο νερό τραβάμε ανά watt που καίμε, είναι υψηλότερη!). Αντιθέτως, όσο πέφτει η θερμοκρασία και/ή η υγρασία τόσο μειώνεται η κατανάλωση αλλα γκρεμίζεται και η αφυγραντική απόδοση. Τέλος, όταν βλέπουμε, συγκρίνουμε, θέλει να βλέπουμε προσεχτικά τι νούμερο μας δείχνουν μιας και κάποιες εταιρείες χωρίς να λένε ψέματα, δηλώνουν νούμερα σε "διαφορετικές συνθήκες", όπως πχ η Puredry που δηλώνει σε 20C και 60% (και άρα τα νούμερα είναι κάπου στο 15% περίπου πιο χαμηλά σε σύγκριση με τις τιμές που δίνουν άλλοι εισαγωγείς γιατί δίνουν σε rated συνθήκες 26,7C!) Για τον θόρυβο... Δοκιμάζουμε να ακούσουμε μια συσκευή ή ζητάμε ΕΠΙΣΗΜΑ (οχι προφορικά) να μας δώσουν πλήρεις τιμές - αν φυσικά είμαστε τόσο ευαισθητοποιημένοι ως προς το σκέλος του θορύβου!!! Η συνηθης πρακτική είναι να δηλώνουν οι περισσότεροι ένα μαγικό νούμερο που είτε είναι μπουρδα, είτε ανταποκρίνεται σε ΜΙΑ μαγική ρύθμιση, τύπου "sleep"!! Ο ανεμιστήρας σεταρισμένος να υπολειτουργεί, αφύγρανση φυσικά μηδαμινή... και ένα νόυμερο θορύβου για να έχουμε να πουλάμε! Κανόνας 1ος... Οταν έχουμε 2 ή 3 ρυθμίσεις ανεμιστήρα τότε πρεπει να έχουμε και 2 ή 3 τιμές στάθμης θορύβου (απλή λογική!). Αφύγρανση αποδοτική όπου δεν πετάμε ρεύμα άσκοπα γίνεται στην ΠΛΗΡΗ ταχύτητα οπότε και εκεί μας ενδιαφέρει τι θόρυβο κάνει. (παραπάνω ως προς αυτό μπορεί να αναλυθεί σε ξεχωριστό ποστ γιατί σε αυτό το σκέλος τα πράγματα έχουν πραγματικά ξεφύγει) Για την εγγύηση... Κοιτάμε τα ψιλά γράμματα! Αν πχ έχει αναγκαίο σέρβις κάθε χρόνο, τότε μάπα το καρπουζι! Πληρώνουμε σε βάθος χρόνου το κόστος να μας κάνουν αντικατάσταση! Αν απαιτείται κάποια εγγραφή κάπου, τότε κοιτάμε να την κάνουμε ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ για να μην προσπαθούν να μας βγάλουν τρελούς αύριο/μεθαύριο. Για τα φίλτρα... Ψάχνουμε και ρωτάμε τα κόστη ώστε να μην πληρώνουμε στη 2ετία μια νέα συσκευή. Για εμένα προσωπικά το μεγαλύτερο όφελος του φίλτρου είναι ότι πρωταρχικά προστατεύει τη συσκευή γιατί δεν την αφήνει να γεμίζει με σκόνες και άρα να μειωθεί η απόδοση της (για ανθρώπινο φίλτρο μιλάμε και όχι για "πνίχτη" όπου απλά ζοριζει τον ανεμιστήρα και τη συσκευή κάνοντας την να ζεματάει!) Συχνότητα αλλαγής φίλτρων. Εφόσον δεν τα θεωρώ πραγματικούς καθαριστές αέρα, θεωρώ ότι μια φορά στο 15ήμερο καθάρισμα (πλύσιμο) του εξωτερικού προφίλτρου (νάυλον) και με τη σκούπα ένα ρούφηγμα της σκονης (τραβάμε προς τα ΕΞΩ, δηλαδή ΑΝΤΙΘΕΤΑ από τη ροή εισόδου του αέρα στον αφυγραντήρα) στα υπόλοιπα φίλτρα. ΔΕΝ πλένουμε τα φίλτρα HEPA μιας και από όσο γνωρίζω όλα όσα κυκλοφορούν είναι μη πλενόμενα. ΔΕΝ πλένουμε τα φίλτρα άνθρακα ΓΕΝΙΚΑ γιατί γίνονται "λάσπη". Τα φίλτρα με μια μέτρια/νορμάλ χρήση μερικών ωρών ημερησίως σε ένα σπιτι που δεν ειναι "σαλούν από σκόνες" εμπειρικά κρατάνε κανένα 6μηνο (δηλαδή σεζόν). Αν φυσικά κάνουμε έντονη χρήση στεγνώματος ρούχων σε "πλυστιαριό δωμάτιο", τότε τα χνούδια αυξάνονται οπότε θέλει συχνότερα καθαρίσματα/αντικαταστάσεις. 3 4
Dimitris156 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Είχα αγοράσει πέρσι ένα αφυγραντήρα με ζεόλιθο για χώρο στο σπίτι με πολύ υγρασία που δε θερμαινόταν. Επειδή από φέτος το χειμώνα θα υπάρχει μια θέρμανση σε εκείνον το χώρο, ας πούμε 17-18 βαθμούς, αξίζει να τον αντικαταστήσω με έναν με συμπιεστή?
yositosi Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, Dimitris156 said: Είχα αγοράσει πέρσι ένα αφυγραντήρα με ζεόλιθο για χώρο στο σπίτι με πολύ υγρασία που δε θερμαινόταν. Επειδή από φέτος το χειμώνα θα υπάρχει μια θέρμανση σε εκείνον το χώρο, ας πούμε 17-18 βαθμούς, αξίζει να τον αντικαταστήσω με έναν με συμπιεστή? Ναι. Ένας 24 με 25 λίτρα θα έχει πολύ κοντινή απόδοση με λιγότερο από τη μισή κατανάλωση. Αν το δουλεύεις ώρες τότε σίγουρα αξίζει 1
Lowbaper7 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Αγοραστηκε ο Inventor Stardust... Προηγουμενος αφυγραντηρας meaco ddl8 με ζεολιθο. Μοντελο 10ετιας. Μου εκανε ιδιαιτερη καλη εντυπωση η ποιοτητα κατασκευης!!! Η διαφορα στην ποιοτητα αερα, λογω φιλτρου HEPA, αντιληπτη. Πολυ ευχρηστο το APP της Inventor. Ριχνει την υγρασια αρκετα γρηγορα αλλα λογω του οτι το σπιτι ειχε 70-72% σταθερα τις τελευταιες μερες χρειαζεται να τον μετακινω απο σαλονι στα δωματια για να τραβηξει πιο γρηγορα απο εκει την υγρασια μεχρι να σταθεροποιηθει. Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι οταν δουλευει σαν καθαριστης μονο η max ταχυτητα ειναι πολυ μεγαλυτερη απο την max που εχει οταν κανει και αφυγρανση. Ο θορυβος εντελως υποκειμενικος...ο ανεμιστηρας σε σχεση με τον meaco θα τον ελεγα και αθορυβο. Τωρα αν ενοχλει ο συμπιεστης? Εμενα οχι. Θα επανελθω μολις πεσει στα χερια μου εναε μετρητης και με καταναλωση 2 1
marksk Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Καλημέρα πείτε καμιά ιδέα για αγορά αφυγραντήρα 20 lt . Κοιτούσα αυτόν Meaco MeacoDry Arete One αλλά δεν το στέλνει το κατάστημα. budget δεν θέλω να φτάσω στα 300. Wifi κτλ δεν είναι και τόσο απαραίτητα
thessalos_ Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Καλησπέρα. Επειδή και μένα χτυπάει κάτι 80αρια υγρασία στο σπίτι νομίζω πως πρέπει να πάρω αφυγραντήρα. Ζέστη λόγω του μικρού θα έχουμε σίγουρα πάνω από 21 οπότε μιλάμε για συμπιεστή και σίγουρα θέλω απαραίτητα να έχει φίλτρο HEPA. Ανάμεσα στον kullhaus Qualis 25L Ion τον meaco platinum 20lt και τον inventor atmosphere XL 25lt ποιον θα προτείνατε;
elpenor Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) On 24/10/2023 at 08:33, Lowbaper7 said: Εφτασε η ωρα....σπιτι 80τμ. Αυτες τις μερες εχει 72-74% υγρασια μεσα. Inventor Atmosphere 25 Xl ή τον καινουριο Inventor Stardust 20lt? Ο νεος ειναι ωραιος αλλα ο παλιος ειναι αλλιως? Τους έχω μπροστά μου δίπλα δίπλα, ότι απορία έχεις πεσμου να τους μετρήσω. Το φίλτρο HEPA του atmosphere είναι κλασσικό άσπρο HEPA με πυκνά διαχωριστικά, του Stardust είναι λίγο μεγαλύτερο σε επιφάνεια, με ίδιο πάχος, ποιο αραιά διαχωριστικά και δύο όψεις. Spoiler Μου δίνει την εντύπωση ότι περνάει περισσότερος αέρας όταν φυσάω μέσα στο HEPA του Stardust όπως και το ότι είναι ελαφρά πιο έυκαμπτο. Επειδή του atmosphere είναι χρησιμοποιημένο δεν έχει νοήμα να τα ζυγίσω ή να προσπαθήσω να κάνω σοβαρή σύγκριση μέχρι να πάρω καινούργιο. Σχετικά με το θόρυβο όταν είσαι σε ένα δωμάτιο με απόλυτη ησυχία και ξεκινάει ο Atmosphere ο ανεμιστήρας στο min ακούγεται πολύ έντονα (avg 41.7db στο 1 μέτρο με το κινητό) και δημιουργεί ένα άγχος αν κοιμούνται άλλοι. Ο συμπιεστής ακούγεται πολύ αμυδρά από κάτω σε χαμηλές συχνότητες (σαν ένα αμυδρο γουργουρητό). Όταν ξεκινάει ο Stardust με τον ανεμιστήρα στο max (έχει ένα κόλλημα στο app και δεν θυμάται το setting) ακούγεται πολύ λίγο και μόλις το βάζεις στο min πραγματικά λίγο (περίπου 32db στο κινητό από ένα 1m, δύσκολο να μετρήσεις τόσο λίγο).... Μετά από κάποια ώρα που ξεκινάει ο συμπιεστής (σε αντίθεση με τον Atmosphere που ανοίγει ακαριαία) ακούς ένα ήχο σχετικά εκνευριστικό, ήχο αντλίας όχι τόσο βαθύ και η συνολική ένταση του ήχου ανεβαίνει όχι όμως σε επίπεδα να σε αγχώνει για αυτούς που κοιμούνται (avg 36.2db στο 1 μέτρο με το κινητό όταν σταθεροποιηθεί σε χαμηλή λειτουργία με λίγη υγρασία στο χώρο). Όταν έχει περισσότερη υγρασία κάνει περισσότερο θόρυβο, όμως με τις δοκιμές μου δεν έμεινε υγρασία στο χώρο για να μετρήσω. Spoiler Οι μετρήσεις έγιναν με το κινητό και τους αφυγραντήρες ακριβώς στην ίδια θέση. Το ακριβές νούμερο από τα db που μετράει το κινητό και που διαμορφώνει ο χώρος μου είναι εντελώς αδιάφορο όμως η διαφορά ανάμεσα στους δύο με ίδιες όλες τις συνθήκες έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Η Inventor μιλάει για μικρότερη διαφορά και ίσως να είναι σε ειδικό θάλαμο, πρακτικά όμως ο Stardust δημιουργεί το συναίσθημα "πολύ εκνευριστική αυτή η αντλία" ενώ ο Atmosphere "σίγουρα είναι αυτή η μικρότερη σκάλα; Καλύτερα να τον απομακρύνω/κλείσω και θα τον βάλω πάλι/μέσα το πρωϊ". Σίγουρα ο Stardust όταν δουλεύει χαλαρά είναι πιο αθόρυβος από κάθε άλλο αφυγραντήρα που έχει περάσει από τα χέρια μου (Morris, TCL, PD), μακάρι ο ήχος του να είχε λίγο καλύτερη χροιά. Διαβάζω στο site της Inventor ότι βγάζουν περίπου τον ίδιο αέρα σε κάθε σκάλα όμως ο θόρυβος που κάνει ο atmosphere σου δίνει την εντύπωση ότι βγάζει πολύ περισσότερο. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2023 από elpenor 2
yositosi Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 @elpenor Τους αφυγραντήρες ΠΑΝΤΑ να τους συγκρίνεις σε πληρη σκάλα λειτουργίας. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις η απόδοση πέφτει από λίγο ως πολύ (ως και ~40% χαμηλότερη αφύγρανση), οπότε για "λιγότερο θόρυβο" καταλήγεις να πληρώνεις ρεύματα, μιας και ανεξάρτητα ταχυτητας ανεμιστήρα ο συμπιεστής απλά τραβάει τα ίδια, και να μην έχεις σωστή αφύγρανση! Επίσης, τα Hepa "πνίγουν" κάπου στο 20% την αφυγραντική απόδοση as it is, και φυσικά ΟΛΑ τα μοντέλα είναι rated απόδοσης ΧΩΡΙΣ τα φίλτρα αυτά! Σχετικό, άσχετο πάντως, για μέτρα και καταναλώσεις (αν έχεις μετρητή φυσικά). Ο παλιός είναι 25άρης που καίει (rated) ελάχιστα παραπάνω από τον νέο που είναι 20άρης... Βασικά ο stardust γενικά καίει αρκετούτσικα για σύγχρονο 20άρη (260W rated έχει)
vagos789 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Δοκιμασα αφυγραντηρα σε σπιτι που ειναι στα ~5 m αποσταση απο θαλασσα Θελει αδειασμα καθε 24ωρο 🤣
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα