Προς το περιεχόμενο

Απορίες και συμβουλές για αφυγραντήρα

pp6210

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, Nikos3254 είπε

Για τον Toyotomi δεν ξερω.
Εγώ invertor πηρα ειμαι φουλ ευχαριστημένος.
Και invertor έχω πάρει και στο σπίτι της γιαγιάς μου (παλιό σπίτι)
Πραγματικά πολύ καλός ο συγκεκριμένος και αθόρυβος σχετικά.
Εγώ για το δικό μου πήρα αυτόν https://www.skroutz.gr/s/25772230/Inventor-Premium-Ion-PR-ION-20L-Αφυγραντήρας-20lt-με-Ιονιστή-και-Wi-Fi.html επίσης πολύ καλός και αθόρυβος.
Και στο πατρικό μου έχω πάρει αυτόν επίσης πολυ΄ευχαριστημένος. https://www.skroutz.gr/s/38534150/Morris-MDP-20410HIW-Αφυγραντήρας-20lt-με-Ιονιστή-και-Wi-Fi.html#reviews.

Για μένα invertor με κλειστά μάτια

Σε ευχαριστω ,μάλλον σαν τον δικό σου θα παρω κ εγώ τελικά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

7 ώρες πριν, REPLAY33 είπε

Σε ευχαριστω ,μάλλον σαν τον δικό σου θα παρω κ εγώ τελικά!

Αυτός που πήρες έχει ένδειξη υγρασίας και δυνατότητα να την ρυθμίσεις όσο θες ;

8 ώρες πριν, REPLAY33 είπε

Αυτός που πήρες έχει ένδειξη υγρασίας και δυνατότητα να την ρυθμίσεις όσο θες ;

Έχει λειτουργία στεγνώματος.
Έχει λειτουγεία smart που παίζει μόνο του αναμεσα σε 45-55
Έχει λειτουργεία συνεχόμενη.
Έχει και ρυθμιζόμενο τι θέλεις εσύ και παίζει συν πλην 5 απο αυτό που του έχεις ρυθμισει.

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Μέτρηση αφυγραντικής ικανότητας ενός morris mdp20300i σε πραγματικές συνθήκες.

Δούλεψε 12ώρες σε laundry mode (για την ακρίβεια 12ώρες και 10λεπτά) πριν γεμίσει το δοχείο των 2.7λίτρων (μετρημένα από μένα αντί για τα και καλά 4 που λέει):

image.png.81175369846e772bca136aeceda59aa2.png

η υγρασία του χώρου πήγε κάπου έτσι:

image.png.897db3f314db7374a2665278cc399401.png

Τι λέει όμως στα χαρακτηριστικά του;

Δυνατότητα αφύγρανσης (lt/24h, 30oC RH80%) -> 24

Δυνατότητα αφύγρανσης (lt/24h, 26,7oC RH60%) -> 12

Εγώ στον χώρο είχα από 68% υγρασία μέχρι 44% και θερμοκρασία περίπου 20C.

Σε αυτές τις συνθήκες αφαίρεσε 2.7 λίτρα στο 12ωρο ή 5.4λίτρα/24ώρο.

• Like 1

Στις 23/4/2023 στις 9:19 ΠΜ, liakjim είπε

Τι λέει όμως στα χαρακτηριστικά του;

Δυνατότητα αφύγρανσης (lt/24h, 30oC RH80%) -> 24

Δυνατότητα αφύγρανσης (lt/24h, 26,7oC RH60%) -> 12

Εγώ στον χώρο είχα από 68% υγρασία μέχρι 44% και θερμοκρασία περίπου 20C.

Σε αυτές τις συνθήκες αφαίρεσε 2.7 λίτρα στο 12ωρο ή 5.4λίτρα/24ώρο.

Πρακτικά στο 24ωρο δεν θα αφαιρέσει το διπλάσιο του 2.7, γιατί το δεύτερο 12ωρο θα ξεκινήσει από μόλις 44%RH

Φαίνεται να είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα τα νούμερα που δίνει η εταιρία πάντως, βέβαια αν δεν κάνεις μετρήσεις όπως τις δικές σου στην πράξη είναι δύσκολο να καταλάβεις τι σημαίνουν. Γιατί κανένας σπίτι του δεν θα αφυγραίνει από x% RH σταθερά, όσο περνάει η ώρα θα πέφτει και έτσι θα πέφτει και η ποσότητα του νερού που θα αφαιρείται. 

• Like 1

52 λεπτά πριν, konc είπε

Πρακτικά στο 24ωρο δεν θα αφαιρέσει το διπλάσιο του 2.7, γιατί το δεύτερο 12ωρο θα ξεκινήσει από μόλις 44%RH

Φαίνεται να είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα τα νούμερα που δίνει η εταιρία πάντως, βέβαια αν δεν κάνεις μετρήσεις όπως τις δικές σου στην πράξη είναι δύσκολο να καταλάβεις τι σημαίνουν. Γιατί κανένας σπίτι του δεν θα αφυγραίνει από x% RH σταθερά, όσο περνάει η ώρα θα πέφτει και έτσι θα πέφτει και η ποσότητα του νερού που θα αφαιρείται. 

Έχεις δίκιο!

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Παλιότερα καθώς διάβαζα αυτο το θέμα ειχα διαβάσει οτι αμα αφήσεις κάποιες μέρες τον αφυγραντήρα ανοιχτό συνεχόμενα θα ρίξει μόνιμα την υγρασία στο δωμάτιο... ισχύει κάτι τέτοιο;; γιατί στο υπνοδωμάτιο μόνο έχουμε υγρασία που φτάνει μεχρι και το 82% ενω σαλόνι κτλ ειναι στο 60%...θα μπορούσα με κάποιο τρόπο να μειώσω την υγρασία ώστε να μην τον εχω καθε βράδυ να δουλεύει;

11 ώρες πριν, arxontas2323 είπε

Παλιότερα καθώς διάβαζα αυτο το θέμα ειχα διαβάσει οτι αμα αφήσεις κάποιες μέρες τον αφυγραντήρα ανοιχτό συνεχόμενα θα ρίξει μόνιμα την υγρασία στο δωμάτιο... ισχύει κάτι τέτοιο;; γιατί στο υπνοδωμάτιο μόνο έχουμε υγρασία που φτάνει μεχρι και το 82% ενω σαλόνι κτλ ειναι στο 60%...θα μπορούσα με κάποιο τρόπο να μειώσω την υγρασία ώστε να μην τον εχω καθε βράδυ να δουλεύει;

για να έχεις 82% ή έχεις κάπου κάποια διαρροή ή είναι θέμα μόνωσης. Για να επιτύχεις επίλυση πρέπει να διορθώσεις το πρόβλημα.

Αν αφήσεις τον αφυγραντήρα να δουλέψει σερί τότε στεγνώνει τα δομικά υλικά, πάντα υπό την προυπόθεση ότι δεν θα τα μουσκεύει παράλληλα κάποια άλλη πηγή υγρασίας!

1 ώρα πριν, yositosi είπε

για να έχεις 82% ή έχεις κάπου κάποια διαρροή ή είναι θέμα μόνωσης. Για να επιτύχεις επίλυση πρέπει να διορθώσεις το πρόβλημα.

Αν αφήσεις τον αφυγραντήρα να δουλέψει σερί τότε στεγνώνει τα δομικά υλικά, πάντα υπό την προυπόθεση ότι δεν θα τα μουσκεύει παράλληλα κάποια άλλη πηγή υγρασίας!

Στο σπίτι τώρα μπήκα...δεν είναι δικό μου...θα ενημερώσω τον ιδιοκτήτη(που σίγουρα θα το ξέρει) μπας και βγάλω καμία άκρη,απλά είπα μήπως με τον αφυγραντήρα λύσω κάπως το πρόβλημα μου προσωρινά ωστε να μην κοιμάμαι κάθε βράδυ με τον αφυγραντήρα ανοιχτό

18 ώρες πριν, Maurikycli είπε

^Αν έχεις τόση υγρασία θα είναι πρόβλημα το να κοιμάσαι με τον αφυγραντηρα σβηστό! 

έχω ήδη...με το που ξαπλώνω βήχω και το πρωί ξυπνάω μπουκωμένος και έχω καταρροή...θα τον χρησιμοποιήσω για κάποιες μέρες να δω αν θα αλλάξει κάτι

Στις 8/5/2023 στις 1:37 ΠΜ, arxontas2323 είπε

Η υγρασία είτε περνάει είτε μέσα από τα δομικά στοιχεία είτε από τις χαραμαδες των παραθύρων όταν φυσάει νότιας. Εάν δεν έχετε παρόμοια υγρασία στην ατμόσφαιρα  εκτός σπιτιού, η αν έχετε κλείσει όλα τα παράθυρα για ώρες και βλέπεις τέτοια διαφορά από δωμάτιο σε δωμάτιο, τότε έχεις θέμα με την μόνωση σε καμία ταράτσα. Είσαι σε τελευταίο όροφο; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...