Basilhs23___ Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Αερισμός του σπιτιού μόνο για 10 λεπτά το πρωί άνοιγμα όλα τα παράθυρα των δωματίων και οι πορτες μαζί με φωταγωγο μην πω και εξώπορτα ακόμα για λίγο, μετα κλείσιμο και τέλος. 18 ώρες πριν, liakjim είπε Η Carrier είναι εδώ και καιρό σε μεγάλο βαθμό κινέζικη. Το ξέρω. Η μεταφορά εμπειρίας δεν νομίζω να έχει ακυρωθεί με την αλλαγή ιδιοκτησιας, μετοχων κτλ. 20 ώρες πριν, summit1_1 είπε Καλησπέρα, @Basilhs23___ ποιός είναι ο original κατασκευαστής; Επίσης πως κατέληξες ότι είναι καλύτεροι από toyotomi? Η toyotomi είναι γνωστή μόνο σε Ελλάδα, Ιταλία και κάτι χώρες του Καυκάσου. Ανύπαρκτη σε διεθνές επίπεδο, ούτε ιαπωνική φυσικά, κινέζικη του σωρού. Από παλιά ειδικευοταν στην κατασκευη σομπων. Τα μεν κλιματιστικά που έχει καταναλώνουν πολύ και κάνουν μαγειρέματα στα specs. Δε νομίζω να είναι και κάτι καλύτερο στους αφυγραντηρες. Οπότε την θεωρώ σίγουρα χειρότερη από την άλλη μάρκα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dante80 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Η toyotomi είναι γνωστή μόνο σε Ελλάδα, Ιταλία και κάτι χώρες του Καυκάσου. Ανύπαρκτη σε διεθνές επίπεδο, ούτε ιαπωνική φυσικά, κινέζικη του σωρού. Η Toyotomi προφανώς είναι Ιαπωνική εταιρία. Τρίζουν τα κόκκαλα του Kazuharu Nakamura...😛😛 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Η toyotomi είναι γνωστή μόνο σε Ελλάδα, Ιταλία και κάτι χώρες του Καυκάσου. Ανύπαρκτη σε διεθνές επίπεδο, ούτε ιαπωνική φυσικά, κινέζικη του σωρού. Από παλιά ειδικευοταν στην κατασκευη σομπων. Τα μεν κλιματιστικά που έχει καταναλώνουν πολύ και κάνουν μαγειρέματα στα specs. Δε νομίζω να είναι και κάτι καλύτερο στους αφυγραντηρες. Οπότε την θεωρώ σίγουρα χειρότερη από την άλλη μάρκα. Δεν νομίζω ότι πρέπει να συνδέουμε τα κλιματιστικά με τους αφυγραντήρες. Τα πάντα εξαρτώνται από τα εξαρτήματα που βάζουν μέσα. Στα κλιματιστικά τα μηχανήματα είναι gree, στους αφυγραντήρες δεν έχω ιδέα. Πάντως όπως υπάρχουν πολύ φθηνά κλιματιστικά με καλή συμπεριφορά, έτσι μπορεί να υπάρχουν και αφυγραντήρες. Στην πράξη φαίνονται αυτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Οταν πρωι, μεσημερι, βραδυ, απογευμα, ολες τις ωρες τις μερας σχεδον, βλεπεις πχ τον δρομο βρεγμενο χωρις να εχεις βρεξει, καταλαβαινεις τι παιζει απο υγρασια... Πριν λιγες μερες παντως, εντος σπιτιου εδειχνε -για πρωτη φορα οσο μπορω να θυμηθω- υγρασια το υγρομετρο στο 65%, και ανοιξα να αεριστει το σπιτι και με τη σκεψη 'να φυγει η υγρασια', και πηγε η υγρασια στο 75% !!!!!!!!!!!!!! Ξεκινησαν να τρεχουν οι τοιχοι νερα!!! Μετα εβαλα οτι ειχα και δεν ειχα, κλιματιστικα, θερμανση, αφυγραντηρα, και δεν ξανανοιξα τιποτε, ουτε αερισμο ουτε πορτες, τιποτε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x-tra Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Παιδια παρατηρηση το εξης με τον Kullhaus Alpha Q20L, ενω ειναι σε standby Με 55% υγρασια, βγαζω να αδειασω τον καδο και μολις τον ξαναβαζω μου δειχνει 60% υπαρχει καποια εξηγηση για αυτο ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, mindreader είπε Οταν πρωι, μεσημερι, βραδυ, απογευμα, ολες τις ωρες τις μερας σχεδον, βλεπεις πχ τον δρομο βρεγμενο χωρις να εχεις βρεξει, καταλαβαινεις τι παιζει απο υγρασια... Πριν λιγες μερες παντως, εντος σπιτιου εδειχνε -για πρωτη φορα οσο μπορω να θυμηθω- υγρασια το υγρομετρο στο 65%, και ανοιξα να αεριστει το σπιτι και με τη σκεψη 'να φυγει η υγρασια', και πηγε η υγρασια στο 75% !!!!!!!!!!!!!! Ξεκινησαν να τρεχουν οι τοιχοι νερα!!! Μετα εβαλα οτι ειχα και δεν ειχα, κλιματιστικα, θερμανση, αφυγραντηρα, και δεν ξανανοιξα τιποτε, ουτε αερισμο ουτε πορτες, τιποτε! Αν στο σπίτι σου εμφανίζονται νερά και σταγόνες σε τοίχους και ταβάνια τοτε έχεις σχετική υγρασία πάνω από 100% εσωτερικά. Ελπίζω να έχεις αφυγραντηρα γιατί αυτό αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για την κατάσταση του σπιτιού. 5 ώρες πριν, x-tra είπε Παιδια παρατηρηση το εξης με τον Kullhaus Alpha Q20L, ενω ειναι σε standby Με 55% υγρασια, βγαζω να αδειασω τον καδο και μολις τον ξαναβαζω μου δειχνει 60% υπαρχει καποια εξηγηση για αυτο ? Έχω διαπιστώσει και εγώ κάτι τέτοια περίεργα με τον δικό μου, οπότε αφαιρώ και βάζω την λεκάνη υπάρχει μια ελάχιστη αλλαγή της τιμής του οργάνου, αλλά δεν ξέρω που οφείλεται ούτε και η αλλαγή είναι πάντα προς τα επάνω ή προς τα κάτω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
catmaster Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, x-tra είπε Παιδια παρατηρηση το εξης με τον Kullhaus Alpha Q20L, ενω ειναι σε standby Με 55% υγρασια, βγαζω να αδειασω τον καδο και μολις τον ξαναβαζω μου δειχνει 60% υπαρχει καποια εξηγηση για αυτο ? Μάλλον είναι η υγρασία που παραμένει στιγμιαία στον συλλέκτη (fins) καθώς δεν έχει προλάβει ο ανεμιστήρας να μεταφέρει φρέσκο αέρα- μπορεί και ο σένσορας υγρασίας να είναι πιο ευαίσθητος σε αλλαγές. Αν παρατηρήσετε στους περισσότερους αφυγραντήρες που φτάνουν στην επιθυμητή υγρασία , πριν σταματήσουν κλείνει ο συμπιεστής και λειτουργεί για μικρό χρονικό διάστημα μόνο σε fan mode - ο λόγος είναι να μην μείνει καθόλου υγρασία στον συλλέκτη - και τα περισσότερα κλιματιστικά έχουν αυτή τη λειτουργία νομίζω. Ενας ψυκτικός μου είχε αναφέρει πως το να κλείνεις τέτοια μηχανήματα με kill switch - έξυπνες πρίζες μόνο κακο μπορεί να κάνιε τελικά γιατί επηρεάζεται ο σωστός κύκλος διακοπής λειτουργίας του μηχανήματος. Από την άλλη βέβαια τα περισσότερα ψυγεία που λειτουργούν με την ίδια λογική (συμπιεστής-συλλέκτης) δεν έχουν ζήτημα καθώς κλείνουν χωρίς να χρειαστεί κύκλος λειτουργίας ανεμιστήρα η ανάκτησης ψυκτικού. ps Επειδή αναφέρθηκε πως τα toyotomi είναι κινέζικα κατηγορίας σκουπιδαριού, είμαι κάτοχος ενός 20λιτρου αφυγραντήρα εδώ και 4 χρόνια και δεν είχα κανένα πρόβλημα με την απόδοσή του. Κατεβάζει την υγρασία από 75% στο 55% σε χώρο 150 κυβικών με θερμοκρασία 19-20 βαθμούς σε μιαμιση ώρα σε σπίτι στα βόρεια νομού Αττικής παλαιάς δόμησης με ενεργειακά κουφώματα και σχετικά μέτρια μόνωση (σε σχέση με πιο σύγχρονες) , που εδώ η υγρασία δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα και στην υγεία μας και στις κτιριακές κατασκευές. Το αρνητικό που μπορώ να προσάψω είναι ο θόρυβος που είναι αρκετός και είναι καθαρά σχεδιαστικό ελάττωμα , αφού αν το μηχάνημα πατάει σε χαλί μειώνεται. Σίγουρα με καλύτερα silent blocks η σφίξιμο σε κάποιες βίδες της μονάδας θα μειωθεί , αλλά γιατί να μην υπάρχει πρόβλεψη αρχικά από τον κατασκευαστή είναι το θέμα. Σε θόρυβο δηλαδή σε σχέση με ένα morris αφυγραντήρα που έχω είναι μεγάλη η διαφορά Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2022 από catmaster 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilica89 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα σε όλους, έγραψα και πριν δύο σελίδες,θα ήθελα να ακούσω γνώμες/ προτάσεις αγοράς ενός αφυγραντήρα, τους χειμερινούς μήνες έχω σχεδόν σε όλο το σπίτι(όχι υπόγειο) 70-80% υγρασία,το σπίτι είναι 80τμ(4 ίδια δωμάτια σε τετραγωνικά) οπότε θα μπει κάπου στη μέση θα ήθελα να μου δώσετε κάποιες προτάσεις μέχρι 300€,και επίσης επειδή δεν είχα ξανά αφυγραντήρας,αυτά λειτουργούν σαν τα AC και μετά σταματάνε είτε συνεχίζουν να καταναλώνουν ρεύμα συνέχεια? Ευχαριστώ προκαταβολικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
catmaster Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Vasilica89 είπε Καλησπέρα σε όλους, έγραψα και πριν δύο σελίδες,θα ήθελα να ακούσω γνώμες/ προτάσεις αγοράς ενός αφυγραντήρα, τους χειμερινούς μήνες έχω σχεδόν σε όλο το σπίτι(όχι υπόγειο) 70-80% υγρασία,το σπίτι είναι 80τμ(4 ίδια δωμάτια σε τετραγωνικά) οπότε θα μπει κάπου στη μέση θα ήθελα να μου δώσετε κάποιες προτάσεις μέχρι 300€,και επίσης επειδή δεν είχα ξανά αφυγραντήρας,αυτά λειτουργούν σαν τα AC και μετά σταματάνε είτε συνεχίζουν να καταναλώνουν ρεύμα συνέχεια? Ευχαριστώ προκαταβολικά Καταναλώνουν ρεύμα όσο η υγρασία παραμένει πάνω από τη επιλογή που βάζεις , μετά σταματάνε και μπαίνουν σε stand-by mode , και ξαναρχίζουν όταν ανέβει το ποσοστό υγρασίας. Καταναλώσεις εν ώρα λειτουργίας πχ απο toyotomi 20λίτρων στα 270watt , morris 12 λίτρων 165watt. Την πρώτη φορά που θα μπεί το μηχάνημα σε λειτουργία μπορεί να δουλέυει σερί για ώρες -ίσως και μέρες , ανάλογα το μηχάνημα ,την υγρασία που κρατά το σπίτι και τα ανοίγματα-κουφώματα που έχει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LIONOR Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 13/12/2022 στις 11:27 ΠΜ, x-tra είπε Πηρα τον alpha φαινεται εξαιρετικος θα επανελθω με κριτικη αναλυτικη αφου τον δουλεψω Να σε ρωτησω στο δωματιο που τον εχεις ποσα τ.μ. ειναι; Και ποσα τ.μ. ειναι ολο το σπιτι; ΄Πιανει' και τα άλλα δωματια (αν εχεις υγρομετρο, βλεπεις διαφορα στην υγρασια;) Εχεις παρατηρησει αν οντως λειτουργει η εξοικονομηση ενεργειας; Δηλ ξεκινα-σταματα κλπ; Εχεις βαλει καποιον μετρητη ενεργειας μηπως να δουμε πχ ποσα w καταναλωνει σε ενα 24ωρο; Απο θορυβο πως τα παει; Νομιζω εχει δυο σκαλες. Μπορεις να μεινεις πχ στο δωματιο που εχει τοποθετηθει ή σου... παιρνει τα αυτια; Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2022 από LIONOR Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manos901 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, LIONOR είπε Να σε ρωτησω στο δωματιο που τον εχεις ποσα τ.μ. ειναι; Και ποσα τ.μ. ειναι ολο το σπιτι; ΄Πιανει' και τα άλλα δωματια (αν εχεις υγρομετρο, βλεπεις διαφορα στην υγρασια;) Εχεις παρατηρησει αν οντως λειτουργει η εξοικονομηση ενεργειας; Δηλ ξεκινα-σταματα κλπ; Εχεις βαλει καποιον μετρητη ενεργειας μηπως να δουμε πχ ποσα w καταναλωνει σε ενα 24ωρο; Απο θορυβο πως τα παει; Νομιζω εχει δυο σκαλες. Μπορεις να μεινεις πχ στο δωματιο που εχει τοποθετηθει ή σου... παιρνει τα αυτια; Και εμένα ο θόρυβος είναι πολύ σημαντικός. Εάν μπορείς γράψε τις εντυπώσεις σου. Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Andytse13 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Μήπως κάποιος έλυσε το πρόβλημα με τον πάγο στο Morris MDP-25500HIW Αφυγραντήρας 25lt με Ιονιστή και Wi-Fi.Μετα τον έλεγχο στο service λύθηκε το πρόβλημα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x-tra Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Στις 17/12/2022 στις 3:36 ΜΜ, LIONOR είπε Να σε ρωτησω στο δωματιο που τον εχεις ποσα τ.μ. ειναι; Και ποσα τ.μ. ειναι ολο το σπιτι; ΄Πιανει' και τα άλλα δωματια (αν εχεις υγρομετρο, βλεπεις διαφορα στην υγρασια;) Εχεις παρατηρησει αν οντως λειτουργει η εξοικονομηση ενεργειας; Δηλ ξεκινα-σταματα κλπ; Εχεις βαλει καποιον μετρητη ενεργειας μηπως να δουμε πχ ποσα w καταναλωνει σε ενα 24ωρο; Απο θορυβο πως τα παει; Νομιζω εχει δυο σκαλες. Μπορεις να μεινεις πχ στο δωματιο που εχει τοποθετηθει ή σου... παιρνει τα αυτια; Φιλε 120 τ.μ το σπιτι το καλυπτει ανετα. ΤΟν εχω εξω απο τα δωματια αλλα διατηρει το 55% της υγρασιας σε ολο το σπιτι. Ειναι πολυ καλος, αθορυβος στην μικρη σκαλα μην περιμενεις εντελως εννοειται. Μπαινει σε standby μολις πιασει το 55% που εχω ορισει. Αφοβα παρτον 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spocky Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Αγορασα προσφατα εναν Juro-pro Eco 2 Wifi 20Lt. Εντυπωσεις: Θετικα: Κατεβαζει γρηγορα την υγρασια σε σπιτι 100τμ και εχει μεγαλα φιλτρα ανθρακα και HEPA με ιονιστη. Σε σχεση με τον αντιστοιχο Morris της κατηγοριας χρηματων μου φαινεται πιο στιβαρη κατασκευη και λιγοτερο πλαστικουρα. Σαν την κυρια λειτουργια δλδ αφυγρανση ειμαι ικανοποιημενος. Αρνητικα: Ειναι θορυβωδης αλλα δεν εχω δει αλλον για να συγκρινω διαφορες. Εχω παρατηρησει οτι ενω πχ του οριζω αφυγρανση στα 65 δεν κοβει οταν παει πχ 64 αλλα κοβει οποτε αποφασισει. Μπορει πχ να σταματησει να δουλευει στα 60 η στα 57. Δεν ξερω γιατι γινεται αυτο. Ενα ακομη προβλημα που παρατηρησα ειναι οτι οταν τον αποσυνδεσω απο την πριζα πρπει να ξανακανω την διαδικασια pairing με την εφαρμογη Tuya (η εφαρμογη της JuroPro ποτε δεν μου δουλεψε) στο Android γιατι χανει την συσκευη. Λες και δεν εχει εσωτερικη μπαταρια να κραταει στην μνημη τo connection που εχει γινει. Καταναλωση γυρω στα 235w στην αφυγρανση και 35w στον καθαρισμο αερα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filipN Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, x-tra είπε Φιλε 120 τ.μ το σπιτι το καλυπτει ανετα. ΤΟν εχω εξω απο τα δωματια αλλα διατηρει το 55% της υγρασιας σε ολο το σπιτι. Ειναι πολυ καλος, αθορυβος στην μικρη σκαλα μην περιμενεις εντελως εννοειται. Μπαινει σε standby μολις πιασει το 55% που εχω ορισει. Αφοβα παρτον - Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. - Πρώτον ένας αφυγραντήρας 20Lit, δεν επαρκεί για το μέσο όρο των οικιών με εμβαδόν 120τμ και με ύψος όχι πάνω από 3m. Μπορεί να είναι επαρκής μόνο σε περιοχές με μικρή σχετική υγρασία και σε διαμέρισμα που οι ένοικοί του κάνουν καλή διαχείρηση του χώρου (επαρκής εξαερισμός, στέγνωμα των ρούχων στην αυλή, κλπ). - Δεύτερον, οι περισσότεροι αφυγραντήρες που κυκλοφορούν στην αγορά δείχνουν χαμηλότερα επίπεδα υγρασίας από τα πραγματικά. Τρίτο και τελευταίο, σε ένα χώρο γύρω στα 100-120τμ είναι πρακτικά αδύνατον να υπάρχουν τα ίδια επίπεδα σχετικής υγρασίας σε όλα τα δωμάτια αν υπάρχει ένας μόνο αφυγραντήρας ο οποίος λειτουργεί πάντα στον ίδιο χώρο. Ακόμα και αν όλες οι εσωτερικές πόρτες είναι πάντα ανοικτές, είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν διαφορές της τάξης του 5% (+/- 2%). Αν η σχετική υγρασία διατηρείται σταθερά και για μεγάλα χρονικά διαστήματα γύρω στο 55% σε όλους τους χώρους ενός διαμερίσματος, τότε αυτό οφείλεται στη χαμηλή (και παρόμοια) υγρασία της περιοχής, τον σωστό εξαερισμό και γενικά στην ορθολογική διαμόρφωση και διαχείρηση του χώρου και όχι στην επενέργεια του αφυγραντήρα. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2022 από filipN Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα