funkyjohny Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Όχι έχει βγάλει ως τώρα 6 δοχεία γεμάτα. Άρα θεωρείς ότι χρειάζομαι και δεύτερο? Το σπίτι είναι 110 τμ. και το έχω σε κεντρικό σημείο. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2022 από funkyjohny Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Droulas13 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Για 110τμ είσαι σχετικά οκ. Υπολόγισε ότι θες 7-10 μέρες να στεγνώσουν καλά και οι τοίχοι. Σε τι επίπεδο υγρασίας τον έχεις ρυθμίσει; Αυτές τις μέρες έχει σχετικά μεγάλη υγρασία έξω. Δεν πρέπει να ανοίγεις παράθυρα κλπ γιατί το σπίτι γεμίζει αμέσως υγρασία. Τι κουφώματα έχεις; Αν μπάζει το σπίτι παίζει και αυτό τον ρόλο του. Τον ίδιο έχω και εγώ, τον πήρα πριν 2 εβδομάδες και ακόμα είμαι σε φάση μετρήσεων με μετρητή ρεύματος κλπ, σε κάποια φάση θα κάνω ένα αναλυτικό review εδώ μέσα. Το μόνο που με έχει προβληματίσει είναι ότι δεν είναι και πολύ τίμιος ο κατασκευαστής στις μετρήσεις του, τουλάχιστον όσον αφορά στο πόσο καίει. Πχ ο κατασκευαστής λέει ότι στους 20 βαθμούς κελσίου και στο 60% υγρασία καίει 247 watt, ενώ εγώ πχ τώρα που δουλεύει στους 19,5-20 βαθμούς και στο 56-58% υγρασία ο μετρητής που έχω δείχνει ότι τραβάει 265 watt. Αυτά τα watt σε αυτή τη θερμοκρασία δικαιολογούνται με 80% υγρασία στη σελίδα του κατασκευαστή, όχι με ούτε 60%. Έχουν κλέψει δηλαδή στις μετρήσεις τους... Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2022 από Droulas13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
depmode Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Καλημέρα. Κάποια γνώμη για αυτόν εδώ https://www.skroutz.gr/s/20494348/Carrier-NextGen-II-CDF2-20Q7-Αφυγραντήρας-20lt-με-Wi-Fi.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Τον βρίσκω από φίλο σε προσφορά στα 165 Ευρώ. Δεν μπόρεσα να βρω περισσότερες πληροφορίες ή απόψεις. Θα χρησιμοποιηθεί κυρίως σε χώρο σαλοκουζινας 50 τ.μ. με αρκετή υγρασία λόγω μαγειρέματος, αλλά και σε υπνοδωμάτιο. Ευχαριστώ για οποίες απαντήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, depmode είπε Καλημέρα. Κάποια γνώμη για αυτόν εδώ https://www.skroutz.gr/s/20494348/Carrier-NextGen-II-CDF2-20Q7-Αφυγραντήρας-20lt-με-Wi-Fi.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Τον βρίσκω από φίλο σε προσφορά στα 165 Ευρώ. Δεν μπόρεσα να βρω περισσότερες πληροφορίες ή απόψεις. Θα χρησιμοποιηθεί κυρίως σε χώρο σαλοκουζινας 50 τ.μ. με αρκετή υγρασία λόγω μαγειρέματος, αλλά και σε υπνοδωμάτιο. Ευχαριστώ για οποίες απαντήσεις. Με δεδομένο ότι μιλάμε για μια παλιά εταιρεία με εμπειρία στον τομέα του κλιματισμού, θεωρώ πως είναι μια καλή επιλογή ο Carrier. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
summit1_1 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Είχα βάλει στο μάτι παλιά τους Kullhaus αλλά κάτι δεν μου άρεσε όταν έψαχνα την σελίδα του original κατασκευαστή και δεν τους πήρα. Πάντως, σίγουρα καλύτερη επιλογή από toyotomi. Καλησπέρα, @Basilhs23___ ποιός είναι ο original κατασκευαστής; Επίσης πως κατέληξες ότι είναι καλύτεροι από toyotomi? Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2022 από summit1_1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Με δεδομένο ότι μιλάμε για μια παλιά εταιρεία με εμπειρία στον τομέα του κλιματισμού, θεωρώ πως είναι μια καλή επιλογή ο Carrier. Η Carrier είναι εδώ και καιρό σε μεγάλο βαθμό κινέζικη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x-tra Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Στις 13/12/2022 στις 11:27 ΠΜ, x-tra είπε Πηρα τον alpha φαινεται εξαιρετικος θα επανελθω με κριτικη αναλυτικη αφου τον δουλεψω λοιπον, τον εβαλα χτες δουλεψε κανα 4 ωρο κατεβασε την υγρασια απο 70% στο 55% και εβγαλα περιπου 2 λιτρα νερο. Μετα τον αφησα ολο το βραδυ και λειτουργουσε standby δεν δουλεψε σχεδον καθολου το βραδυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
funkyjohny Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, Droulas13 είπε Για 110τμ είσαι σχετικά οκ. Υπολόγισε ότι θες 7-10 μέρες να στεγνώσουν καλά και οι τοίχοι. Σε τι επίπεδο υγρασίας τον έχεις ρυθμίσει; Αυτές τις μέρες έχει σχετικά μεγάλη υγρασία έξω. Δεν πρέπει να ανοίγεις παράθυρα κλπ γιατί το σπίτι γεμίζει αμέσως υγρασία. Τι κουφώματα έχεις; Αν μπάζει το σπίτι παίζει και αυτό τον ρόλο του. Τον ίδιο έχω και εγώ, τον πήρα πριν 2 εβδομάδες και ακόμα είμαι σε φάση μετρήσεων με μετρητή ρεύματος κλπ, σε κάποια φάση θα κάνω ένα αναλυτικό review εδώ μέσα. Το μόνο που με έχει προβληματίσει είναι ότι δεν είναι και πολύ τίμιος ο κατασκευαστής στις μετρήσεις του, τουλάχιστον όσον αφορά στο πόσο καίει. Πχ ο κατασκευαστής λέει ότι στους 20 βαθμούς κελσίου και στο 60% υγρασία καίει 247 watt, ενώ εγώ πχ τώρα που δουλεύει στους 19,5-20 βαθμούς και στο 56-58% υγρασία ο μετρητής που έχω δείχνει ότι τραβάει 265 watt. Αυτά τα watt σε αυτή τη θερμοκρασία δικαιολογούνται με 80% υγρασία στη σελίδα του κατασκευαστή, όχι με ούτε 60%. Έχουν κλέψει δηλαδή στις μετρήσεις τους... Το έχω στο αυτόματο και ανεβοκατεβάζει τον ανεμιστήρα συνέχεια. Ανοίγω κάποιες στιγμές να αεριστεί το σπίτι προφανώς. Στο αυτόματο απ' όσο ξέρω δε ρυθμίζεις θερμοκρασία. Να το βάλω στο manual με 55% να δω τι θα κάνει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Droulas13 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, funkyjohny είπε Το έχω στο αυτόματο και ανεβοκατεβάζει τον ανεμιστήρα συνέχεια. Ανοίγω κάποιες στιγμές να αεριστεί το σπίτι προφανώς. Στο αυτόματο απ' όσο ξέρω δε ρυθμίζεις θερμοκρασία. Να το βάλω στο manual με 55% να δω τι θα κάνει? Όχι δεν είπα ότι ρυθμίζεις θερμοκρασία, είπα πόσο καταναλώνει στη θερμοκρασία που είναι τώρα το σπίτι μου και ότι αυτή η κατανάλωση δεν συνάδει με τις τιμές του κατασκευαστή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
funkyjohny Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Εσύ το έχεις στο Auto η έχεις την επιλογή που ρυθμίζεις τις σκάλες του ανεμιστήρα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Droulas13 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Τον έχω στο 55% στη μεγάλη σκάλα του ανεμιστήρα. Να έχεις υπόψη σου ότι κάθε φορά που αερίζεις, ουσιαστικά ακυρώνεις την λειτουργία της αφύγρανσης γιατί η εξωτερική υγρασία καλύπτει ταχύτατα τον εσωτερικό χώρο. Ο λόγος που αερίζεις το σπίτι είναι κατά βάση για να μην μυρίζει. Ο λόγος που μυρίζει το σπίτι είναι γιατί οι οσμές παγιδεύονται στην υγρασία. Με την αφύγρανση δεν θα έχεις πρόβλημα με μυρωδιές στο σπίτι. Επίσης το σπίτι δεν είναι απόλυτα μονωμένο, οπότε και κλειστό να το έχεις, από τις χαραμάδες και από τα αναγκαστικά άνοιξε κλείσε (όταν μπαινοβγαίνεις στο σπίτι και όταν ανοίγεις τα παντζούρια ή βγαίνεις στα μπαλκόνια κλπ) ανανεώνεται επαρκώς ο αέρας του σπιτιού χωρίς να επιβαρύνεται η υγρασία στον ίδιο βαθμό. Προσωπικά στο δικό μου σπίτι βγάζω σταθερά 4 λίτρα την ημέρα χωρίς να αερίζω. Οκ 1-2 από αυτά είναι από υγρασία που παράγω ο ίδιος με μπάνια, μαγείρεμα και χνώτα. Τα υπόλοιπα 2-3 λίτρα από που είναι; Είναι από έξω, γιατί το σπίτι αερίζεται και χωρίς να το αερίζω επί τούτου. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2022 από Droulas13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x-tra Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εντυπωσεις απο τον Kullhaus Alpha Q20L Προερχομαι απο αφυγραντηρα με ζεολιθο, οποτε εχω εμπειρια και απο τις 2 τεχνολογιες. Αγορα 13/12/2022 οποτε δεν τον εχω δουλεψει ακομα πολυ για να εχω πληρης εικόνα. Τον εβαλα να κατσει μια ωρα για να σταθεροποιθει το υγρο, και μετα αμεσως τον εβαλα μπρος. Χειροκινητη λειτουργια στο 55% υγρασια και μπρος!!! Ειχα υγρασια 70-75% και αμεσως αρχιζει να πεφτειη υγρασια παρα πολυ γρηγορα με εντυπωσιακους ρυθμους θα ελεγα. Φτανω μετα απο κανα 2ωρο κοντα στο 60% οποτε αρχιζει να πεφτει με ποιο αργο ρυθμο. μετα απο κανα 4ωρο συνολικα φτανω στο 55% και μπανει σε standby mode. Νερο γυρω στα 2/5 λιτρα στον καδο περιπου. Συμπερασμα: σε σχεση με ζεολιθο σιγουρα οικονομικοτερος αλλα και πιο φασαριοζικος. Καλο ειναι να μπει καπου κοντα στα δωματια για να τραβαει την υγρασια λιγο γρηγοροτερα. Μεχρι τωρα ειμαι πολυ ικανοποιημενος Παιδια εχει νοημα να αεριζουμε το σπιτι ή γεμιζει υγρασια ταχύτατα ? Και επισης το νερο που βγαινει εινια απιονισμενο ωστε να χρησιμοποηθεθ στο ατμοσιδερο ? η απλα το πεταμε ? Thannks Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2022 από x-tra Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Οταν εχει πολυ υγρασια εξω, αντι να ανοιγεις να αεριστει το σπιτι, καλυτερα κλειστα, γιατι εισβαλει μες το σπιτι περισσοτερη υγρασια; Συνηθως λεγαμε, οτι αεριζεις για να μην εχεις υγρασια. Αλλα σε περιοδους με εντονη υγρασια στο περιβαλλον, μαλλον ισχυει το αντιθετο. Ολα κλειστα στο σπιτι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Εντάξει, το να ανοίξεις μία φορά για λίγο το πρωί/μεσημέρι δε νομίζω ότι είναι τόσο κακό, όση υγρασία και να έχει έξω. Το να ανοίξεις αρκετές φορές μέσα στη μέρα όντως θα ακυρώσει την ύπαρξη του αφυγραντήρα. 'Οσο νερό και να έχει τραβήξει πάλι υγρασία θα έχεις μέσα. Προσωπικά είμαι υπέρ του να ανοίγεις έστω για λίγο. Σκέψου αυτές τις μέρες που έχει υπερβολική υγρασία να έχεις μονίμως κλειστά. Δε νομίζω ότι δε θα μυρίζει άσχημα το σπίτι από ένα σημείο και μετά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 45 λεπτά πριν, mindreader είπε Οταν εχει πολυ υγρασια εξω, αντι να ανοιγεις να αεριστει το σπιτι, καλυτερα κλειστα, γιατι εισβαλει μες το σπιτι περισσοτερη υγρασια; Συνηθως λεγαμε, οτι αεριζεις για να μην εχεις υγρασια. Αλλα σε περιοδους με εντονη υγρασια στο περιβαλλον, μαλλον ισχυει το αντιθετο. Ολα κλειστα στο σπιτι; Έχουμε ξαναπεί, άλλο η σχετική υγρασία , άλλο η απόλυτη. Ο κρύος αέρας μπορεί να έχει στο μείγμα λιγότερους υδρατμούς πριν τον κορεσμό. Οπότε έξω μπορεί να έχει 10 βαθμούς και 95% σχετική και να είναι ο αέρας πιο ξηρός από μέσα που θα έχεις 20 και 60%. Όλα αυτά φαίνονται σε ένα ψυχρομετρικό διάγραμμα. Άρα αν αερισεις, θα πέσει η σχετική υγρασία μέσα στον χώρο σου γιατί θα βάλεις πιο ξηρό. Γενικά τον χειμώνα αερίζουμε ανεξαρτήτως εξωτερικής θερμοκρασίας. Παράδειγμα τώρα : Με κίτρινο κύκλο είναι οι σχετικές, με πράσινο οι απόλυτες. Στον χώρο έχω λιγότερη σχετική υγρασία από ότι έξω αλλά αν δεις τους πράσινους κύκλους, ο εξωτερικός αέρας είναι πιο ξηρός καθότι πιο κρύος ( από πίσω τρέχει εξίσωση που υπολογίζει την απόλυτη αναλόγως της θερμοκρασίας). 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα