Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, x-tra είπε

Επειδή έχω μικρά παιδιά και βλέπω ότι έχουν βήχα και λέω μήπως χειροτερεύουν και από την υγρασία .

Μίλα όμως πρώτα με παιδίατρο, γιατί δεν είναι απολύτως σίγουρο ότι πρέπει να ρίξεις την υγρασία στο χώρο. Το λέω γιατί υπάρχουν περιπτώσεις με βήχα σε μικρά παιδιά που χρειάζεται υγρασία και αν τη ρίξεις (π.χ. με τζάκι) επιδεινώνεται το πρόβλημα.

Εξάλλου ~70% δεν είναι και τραγικό ποσοστό, 50-60% είναι το θεμιτό.

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, x-tra είπε

Μένω σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας, έχω υγρασία κυρίως του χειμερινούς μήνες. Θερμοκρασία μέσα στο σπίτι έχω 20 βαθμούς δεν αντέχω παραπάνω ζεστή ούτως ή άλλως.

Υγρασια όπως είπα έχω γύρω στο 70%.

Επειδή έχω μικρά παιδιά και βλέπω ότι έχουν βήχα και λέω μήπως χειροτερεύουν και από την υγρασία . Απλά λόγω οικονομικών δεν μπορώ να πάρω 2, οπότε αναγκαστικά πρέπει να πάρω έναν. Το σπίτι που νοικιάζω είναι 120 τ.μ. οπότε θέλω έναν να τον βάζω έξω από τα υπνοδωμάτια να τραβάει την υγρασία . Διάβασα για Kullhaus αλλά είδα ότι έχει μόνο 2 χρόνια εγγύηση οπότε λέω για inventor ή Toyotomi .

Έχετε να μου πρότεινετε για αυτά τα τ.μ κάποιον ?

Δεν μπορώ να επενδύσω σε μόνωση εφόσον ενοικιάζω το σπίτι.

Μένω σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας 

Για τα παιδιά και το βήχα μπορεί να χρειάζεστε Air Purifier και όχι απαραίτητα αφυγραντήρα. Ρώτηστε τον γιατρό σας.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Manos901 είπε
2 ώρες πριν, hf77 είπε

Φιάσκο γιατί με τον morris?

2 ώρες πριν, Manos901 είπε

Διάβασε στις προηγούμενες σελίδες για περισσότερα. 

Εν ολίγοις έπιανε παγο από την πρώτη ώρα και έκανε σαν εξωτερική μονάδα air condition 

δεν ισχύει το

https://www.insomnia.gr/forums/topic/782269-απορίες-και-συμβουλές-για-αφυγραντήρα/?do=findComment&comment=59561024

?

Δημοσ.

τραγικοι παιδια, μακρυα απο morris, μετα απο το δικο μου φιασκο με το πλυντηριο πιατων, να μου χαρισουν τωρα αφυγραντηρα θα τους στειλω ξερετε που...

1,5 χρονο αγορα και ακομα παιδευομαι γιατι δεν το αλλαζουν το ρδελοπου τους και μου κολλαει η πλακετα και δεν δουλευουν τα κουμπια και

εχουν ερθει 10 φορες τεχνικοι και εχουν αλλαξει πλακετες και παλι μετα απο λιγο κολλαει,

προσπαθω τωρα να τους πιασω στη γραμμη να τους βρισω παλι..

μεχρι και συνηγορο καταναλωτη εφτασα, δεν βλεπω να ιδρωσε το αυτι τους..

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Manos901 είπε

Εγω μετά το φιάσκο με τον 

https://www.skroutz.gr/s/38802171/Morris-MDP-25500HIW-Αφυγραντήρας-25lt-με-Ιονιστή-και-Wi-Fi.html

Σκέφτομαι να πάω στον 

https://www.skroutz.gr/s/16121799/Kullhaus-Qualis-20L-Ion-Αφυγραντήρας-20lt-με-Ιονιστή.html

Που διαβάζω πολύ καλές κρητικές. Απλά δεν έχει wifi και σκέφτομαι να τον δουλέψω με wifi πρίζα. 

1. Το έχει κανείς; από θόρυβο πως είναι; 

2. Ξέρει κανείς εάν πραγματικά μπορείς να δουλέψεις αφυγραντήρα με wifi πρίζα χωρίς πρόβλημα; 

3. Είπα να πάω σε 20lt αντί για 25lt για να περιορίσω τον θόρυβο. Λογικά θα έχω χαμηλωτερα επίπεδα θορύβου 

Από ότι κατάλαβα βρέθηκε λύση με τον μόρις.

Επίσης, όχι, δεν πρέπει να ανοιγοκλείνεις τον αφυγραντήρα από το ρεύμα (με την wifi πρίζα).

Δημοσ.
16 ώρες πριν, korakios είπε

Δεν το δοκίμασα γιατί το είχα ήδη επιστρέψει. Εγώ προσωπικά δεν το εμπιστεύομαι εάν είναι λάθος οι οδηγίες 

4 ώρες πριν, liakjim είπε

Από ότι κατάλαβα βρέθηκε λύση με τον μόρις.

Επίσης, όχι, δεν πρέπει να ανοιγοκλείνεις τον αφυγραντήρα από το ρεύμα (με την wifi πρίζα).

Μπορείς να μου πεις τι θέμα μπορεί να προκαλέσει από την στιγμή που έχει αυτόματη εκκίνηση από διακοπή; 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Manos901 είπε

Μπορείς να μου πεις τι θέμα μπορεί να προκαλέσει από την στιγμή που έχει αυτόματη εκκίνηση από διακοπή; 

Υποτίθεται ότι οι ηλεκτρονικές σύσκευές δεν αρέσκουνται στα black outs / επαναφορές τάσης. Στην πράξη δεν ξέρω ούτε τι κάνει το πριζάκι ούτε τις ανοχές της συσκευής, αλλά θα προτιμούσα να ανοιγοκλείνουν από τον διακόπτη τους. Ίσως να λέω και κουταμάρες, ίσως να έχουν και κάποια βάση.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,

Είμαι μεταξυ Toyotomi Sonzai TDE-20GA20 Αφυγραντήρας 20lt με Wi-Fi και Kullhaus Qualis 20L Ion Αφυγραντήρας 20lt με Ιονιστή

Κλεινω προς Kullhaus Που εχει και ιονιστη αλλα μου φαινεται ακριβος εσεις τι λετε ?

Επεξ/σία από x-tra
Δημοσ.

Εχω εδω και μερικα χρονια αυτον Toyotomi Zen TDE-16DTI, και βλεπω πχ σε σχεση με τον Toyotomi Sonzai TDE-16GA20 που ποσταρες αντι για 20 μεγαλη διαφορα στην καταναλωση που παιζει ρολο γιατι τους δουλεουμε πολλες ωρες, 140w vs 330w. Τεραστιο νουμερο αν ειναι αληθινο.

image.png.a65b00890d7dd4ec5df1dd1300b8c448.png

VS

image.png.88118314cd8a808de94333761d5fa1cf.png

Δημοσ.

Πηρα τον alpha φαινεται εξαιρετικος θα επανελθω με κριτικη αναλυτικη αφου τον δουλεψω

• Like 2
Δημοσ.
Στις 13/12/2022 στις 11:27 ΠΜ, x-tra είπε

Πηρα τον alpha φαινεται εξαιρετικος θα επανελθω με κριτικη αναλυτικη αφου τον δουλεψω

Είχα βάλει στο μάτι παλιά τους Kullhaus αλλά κάτι δεν μου άρεσε όταν έψαχνα την σελίδα του original κατασκευαστή και δεν τους πήρα. Πάντως, σίγουρα καλύτερη επιλογή από toyotomi. 

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,θα ήθελα να ακούσω γνώμες/ προτάσεις αγοράς ενός αφυγραντήρα, τους χειμερινούς μήνες έχω σχεδόν σε όλο το σπίτι(όχι υπόγειο) 70-80% υγρασία,το σπίτι είναι 80τμ(4 ίδια δωμάτια σε τετραγωνικά) οπότε θα μπει κάπου στη μέση,είδα/βλέπω από αξιολογήσεις ένα Morris 24400iw αλλά θα ήθελα κ άλλες γνώμες, μέχρι 300€,και επίσης επειδή δεν είχα ξανά αφυγραντήρας,αυτά λειτουργούν σαν τα AC και μετά σταματάνε είτε συνεχίζουν να καταναλώνουν ρεύμα συνέχεια? Ευχαριστώ προκαταβολικά 

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Κάτοχος kullhaus qualis 25lt εδώ και πέντε μέρες και ιδιαίτερα προβληματισμένος. Το σπίτι είχε υγρασία κοντά στο 80% και δουλεύει σερί στο αυτόματο πέντε μέρες αλλά βλέπω πολύ μεγάλες αποκλείσεις στην τιμή υγρασίας. Από 52 πάει αμέσως 59-60 και ξανά πάλι 54 και μετά ξανά πάλι 60. Δε τον έχω ακούσει ούτε μια μέρα να σταματάει όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα για την ιδανική λειτουργία του. Έχει τύχει σε κάποιον κάτι αντίστοιχο? 

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, funkyjohny είπε

Καλησπέρα σε όλους! Κάτοχος kullhaus qualis 25lt εδώ και πέντε μέρες και ιδιαίτερα προβληματισμένος. Το σπίτι είχε υγρασία κοντά στο 80% και δουλεύει σερί στο αυτόματο πέντε μέρες αλλά βλέπω πολύ μεγάλες αποκλείσεις στην τιμή υγρασίας. Από 52 πάει αμέσως 59-60 και ξανά πάλι 54 και μετά ξανά πάλι 60. Δε τον έχω ακούσει ούτε μια μέρα να σταματάει όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα για την ιδανική λειτουργία του. Έχει τύχει σε κάποιον κάτι αντίστοιχο? 

Αν δουλεύει σερί, δεν πέφτει ιδιαίτερα η υγρασία, και συλλέγει νερό στο δοχείο, απλά έχεις παρά πολύ υγρασία στο σπίτι σου και το μηχάνημα δεν επαρκεί για την μείωση της η τον όγκο του χώρου σου. 

Το πρόβλημα είναι αν δουλεύει συνέχεια και δεν βγάζει νερό από κάτω. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...