Προς το περιεχόμενο

Απορίες και συμβουλές για αφυγραντήρα

pp6210

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προφανώς η διαφορά τιμής είναι στα πόσα λίτρα την ημέρα μπορεί να κάνει αφυγρανση. Αν πάρεις ένα 20 ή 24lt, λογικά θα δουλέψει και πολύ λιγότερο από έναν 12αρι.

Οποτε, ειδικά αν έχεις κάνα σπίτι 50+ τμ, και έχεις μια σχετική υγρασία, θα πήγαινα σε 20αρι (όπως και έχω). 

Πάντως εμείς εύκολα στεγνώνουμε ρούχα. Απλά βάζω να χτυπάει τα ρούχα ο αέρας που βγαίνει, και συνήθως κλείνω και το δωμάτιο. Σε λίγες ώρες συνήθως στεγνώνουν τα περισσότερα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Σε ένα βράδυ χοντρικά τα στεγνώνει τα ρούχα. Παίζει ρόλο και το πόσο βρεγμένα βγαίνουν από το πλυντήριο. Μπορείς να κάνεις ένα έξτρα στύψιμο.

Και το στεγνωτήριο πάντως θέλει αρκετές ώρες να τα στεγνώσει. 

Προσωπικά στεγνώνω τα ρούχα απλώνοντας τα κάτω από το κλιματιστικό που έτσι και αλλιώς δουλεύει για θέρμανση. Στεγνώνουν πιο γρήγορα από τον αφυγραντήρα. Προφανώς διαχέεται η υγρασία στον χώρο αλλά ο αφυγραντήρας τον επαναφέρει.

• Like 1

3 ώρες πριν, Manos901 είπε

Παιδιά πήρα και γω τον Morris mdp-25500hiw από τον κωστοβολο (2 ημέρες πριν) και έχω τα ίδια προβλήματα:

1. Έπιασε παγο από τις πρώτες ώρες και σταμάτησε να κατεβάζει την υγρασία. Τώρα το δοκιμάζω μόνο με το hepa (χωρίς τον άνθρακα) να δω εάν έχει διαφορά

2. Κάνει αρκετό θόρυβο: 50db σε απόσταση 3 μέτρων 

Ξέρει κανείς εάν μπορώ να κάνω υπαναχωρηση στον κωστοβολο και να πάρω τα λεφτά μου πίσω, από την στιγμή που τον έχω ανοίξει η έχω δικαίωμα μόνο για service?? 

Please help γιατί οι μέρες περνάνε

Μολις χθες εκανα στον Κωτσοβολο υπαναχωρηση για τον ιδιο ακριβως αφυγραντηρα....

3 ώρες πριν, Manos901 είπε

Ξερεις εάν μπορούμε να το επιστρέψουμε και να πάρουμε τα χρήματα πίσω;; η μόνο αντικατάσταση/service δικαιούμαστε;; 

επισκευή / αντικατάσταση και αν εξακολουθήσει τότε παίρνεις τα λεφτά πίσω (ίσως να χρειαστεί μέσω ΣτΚ)

πιστεύω πάντως οτι το κατάστημα θα σου δώσει άνετα πιστωτικό για αγορά άλλου αφυγραντήρα

27 λεπτά πριν, korakios είπε

επισκευή / αντικατάσταση και αν εξακολουθήσει τότε παίρνεις τα λεφτά πίσω (ίσως να χρειαστεί μέσω ΣτΚ)

πιστεύω πάντως οτι το κατάστημα θα σου δώσει άνετα πιστωτικό για αγορά άλλου αφυγραντήρα

Ουτε επισκευη ουτε αντικατασταση....αμα δεν εχουν περασει 10 ημερολογιακες μερες απο την ημερομηνια της αγορας εχεις δικαιωμα υπαναχωρησης.Αυτο ακριβως εκανα χθες και μαλιστα στον Κοτσωβολο που ρωταει ο φιλος....

1 ώρα πριν, Mordred34 είπε

Ουτε επισκευη ουτε αντικατασταση....αμα δεν εχουν περασει 10 ημερολογιακες μερες απο την ημερομηνια της αγορας εχεις δικαιωμα υπαναχωρησης

δεν είδα πότε έκανε αγορά , αν μπορεί εννοείται αξιοποιεί την υπαναχώρηση

5 ώρες πριν, zio10 είπε

Σε ένα βράδυ χοντρικά τα στεγνώνει τα ρούχα. Παίζει ρόλο και το πόσο βρεγμένα βγαίνουν από το πλυντήριο. Μπορείς να κάνεις ένα έξτρα στύψιμο.

Και το στεγνωτήριο πάντως θέλει αρκετές ώρες να τα στεγνώσει. 

Δεν ξέρω καθόλου ούτε από στεγνωτηριο φαντάζομαι έχει κάποιο πρόγραμμα σαν το πλυντήριο που κάνει 2-2:30 ώρες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Mordred34 είπε

Μιλαμε πραγματικα για τη μεγαλυτερη σαβουρα στις ηλεκτρονικες συσκευες που εχω αγορασει ποτε....

Όλες οι μάρκες που πουλούσαν διαχρονικά οι Αμοιρίδης - Σαββίδης για πέταμα είναι. Είναι απορίας άξιο πώς τα καταφέρνουν και δεν υπάρχει προϊόν με την επωνυμία Morris που να είναι της προκοπής. Έχω επανειλημμένα καεί γι' αυτό ακούγομαι έτσι απόλυτος..

18 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Καλησπερα θελω να αγορασω εναν αφυγραντηρα μονο για στεγνωμα ρουχων δεν με ενδιαφερει κατι αλλο, εχετε καποιον οικονομικο να προτεινετε γιατι αυτοι που βλεπω στο σκρουτζ εχουν 200+ ευρω.

Σε ορισμένες Ασιατικές μεγαλουπόλεις, που οι κάτοικοι δεν έχουν χώρο και μένουν ο ένας πάνω στον άλλο, κυρίως για στέγνωμα τους αγοράζουνε και όχι τόσο για να φτιάξουν ατμόσφαιρα, παρ' ότι έχουν τρελή υγρασία λόγω μουσώνων. Το στέγνωμα των ρούχων είναι η κατ' εξοχήν χρήση του αφυγραντήρα και η πιο δύσκολη δουλειά, για αυτό και η λειτουργία "στεγνώματος" ισοδυναμεί ουσιαστικά με το να δουλεύει στο full το μηχάνημα.

17 ώρες πριν, emiliosk είπε

Μιας και βλέπω ότι έχεις ρίξει διάβασμα , κάποια άποψη για toyotomi? Έχει διάφορα μοντέλα με κομπρεσορα αλλά και με ζεόλιθο 

Ο Γιαπωνέζος είναι εγγύηση, που έλεγε και η παλιά διαφήμιση με τα igloo, αν τη θυμάται κανείς. Δεν έχω άποψη, κινέζικα είναι όπως όλα, αλλά απ' ό,τι διάβασα στο θέμα έχουν ΟΚ πλαστικά. Στα κλιματιστικά τους πάντως, που ανέκαθεν ήταν της Gree ή της Media αλλά τα διαφήμιζαν για γιαπωνέζικα λόγω αντιπροσωπείας Chofu, εμένα με χάλασε αυτό και πήγα και πήρα κατευθείαν το αντίστοιχο Gree.

16 ώρες πριν, ribo7 είπε

Εγώ εδώ που μένω (Ολλανδία) δεν μπορούσα να πάω στις δοκιμασμένες επιλογές της Ελλάδας (π.χ., Invertor, Morris) και επέλεξα έναν από Amazon, συγκεκριμένα τον Greenmigo Alpha Q13 Pro wifi (πλέον δεν βρίσκω ακριβώς το ίδιο μοντέλο στο Amazon αλλά άλλες εκδόσεις).

Πάντως μου κάνει εντύπωση πως τα σπίτια μπορούν να πάνω από 75-80% σε 50-55% και αντίστροφα τόσο γρήγορα.

Εμ, την πάτησες γιατί οι Ελληνικές εταιρείες ξεχωρίζουν για την ποιότητα κατασκευής και το R&D στο συγκεκριμένο τομέα. Τουλάχιστον να έπαιρνες έναν Kullhaus Alpha Q13L, αντί για αυτόν τον Greenmigo που δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του :] Πλάκα πλάκα, έχουν καλά πλαστικά, στο τσακ ήμουνα και εγώ να πάρω το ίδιο. Και εμένα μου φαίνεται ότι το αντίστροφο ισχύει και τα σπίτια παίρνουν πολύ εύκολα την υγρασία του περιβάλλοντος, για αυτό απ' ό,τι έχω καταλάβει θέλει σπίτια ερμητικά κλειστά. Για την αφύγρανση θέλει ώρες όμως.

Επεξ/σία από Balrog

2 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Δεν ξέρω καθόλου ούτε από στεγνωτηριο φαντάζομαι έχει κάποιο πρόγραμμα σαν το πλυντήριο που κάνει 2-2:30 ώρες.

Οι αφυγραντήρες έχουν ένα πρόγραμμα για ρούχα που στην ουσία είναι να δουλεύουν στο φουλ.

Αν μιλάμε για πολλά ρούχα και το ένα και το άλλο θέλουν αρκετές ώρες να τα στεγνώσουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το δικό μου πάντως στεγνωτήριο τα στεγνώνει στο 2ωρο και τα κάνει αφράτα και δεν θέλουν καν σιδέρωμα.

δεν υπάρχει σύγκριση κατά την άποψή μου με τους αφυγραντήρες.....

Επεξ/σία από dtk-386

18 ώρες πριν, Mordred34 είπε

Ουτε επισκευη ουτε αντικατασταση....αμα δεν εχουν περασει 10 ημερολογιακες μερες απο την ημερομηνια της αγορας εχεις δικαιωμα υπαναχωρησης.Αυτο ακριβως εκανα χθες και μαλιστα στον Κοτσωβολο που ρωταει ο φιλος....

Ειμαι εντός των 10 ημερών!! Αλλά μπορώ να κάνω υπαναχωρηση ακόμα και εάν τον έχω λειτουργήσει; 

(μου είπε κάποιος από το τσατ του κωτσοβουλου ότι δεν μπορώ εάν τον έχω ανοίξει) 

17 ώρες πριν, korakios είπε

δεν είδα πότε έκανε αγορά , αν μπορεί εννοείται αξιοποιεί την υπαναχώρηση

Εάν γνωρίζεις εάν μπορώ να τον γυρίσω αφού τον έχω ήδη λειτουργήσει μια μέρα θα ήμουν ευγνώμων! 

Spoiler
Στις 3/12/2022 στις 1:41 ΜΜ, Manos901 είπε

Παιδιά πήρα και γω τον Morris mdp-25500hiw από τον κωστοβολο (2 ημέρες πριν) και έχω τα ίδια προβλήματα:

1. Έπιασε παγο από τις πρώτες ώρες και σταμάτησε να κατεβάζει την υγρασία. Τώρα το δοκιμάζω μόνο με το hepa (χωρίς τον άνθρακα) να δω εάν έχει διαφορά

2. Κάνει αρκετό θόρυβο: 50db σε απόσταση 3 μέτρων 

Ξέρει κανείς εάν μπορώ να κάνω υπαναχωρηση στον κωστοβολο και να πάρω τα λεφτά μου πίσω, από την στιγμή που τον έχω ανοίξει η έχω δικαίωμα μόνο για service?? 

Please help γιατί οι μέρες περνάνε

αν το πήρες απο κατάστημα δε γίνεται , υπαναχώρηση , αν το πήρες online και παραλαβή απο κατάστημα ίσως σε αφήσει να κάνεις (λέω ίσως γιατί σε άλλο νήμα αναφέρθηκε οτι δε γίνεται , προσωπικά απο Κ έχω κάνει)

στη χειρότερη ζητάς πιστωτικό εξηγώντας το πρόβλημα και παίρνεις κάτι άλλον

είμαστε oftopic

Inventor eva ii wifi pro 

Αν τον λειτουργω στο smart όλη μέρα είναι σωστή χρήση; 

Επίσης ενώ δίνει υγρασία 50-55 γεμίζει ένα με ενάμιση δοχείο την ημέρα (12 ώρες λειτουργίας)

9 ώρες πριν, Manos901 είπε

Ειμαι εντός των 10 ημερών!! Αλλά μπορώ να κάνω υπαναχωρηση ακόμα και εάν τον έχω λειτουργήσει; 

(μου είπε κάποιος από το τσατ του κωτσοβουλου ότι δεν μπορώ εάν τον έχω ανοίξει) 

Εάν γνωρίζεις εάν μπορώ να τον γυρίσω αφού τον έχω ήδη λειτουργήσει μια μέρα θα ήμουν ευγνώμων! 

Μια χαρα θα το παρουν πισω αρκει να εχεις κρατησει τα παντα απο την αρχικη συσκευασια....εγω τον χρησιμοποιησα για 6 μερες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...