Mordred34 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Παιδια απλα γυριστε τον πισω οσοι ειστε στις 10 πρωτες μερες αγορας και παρτε τα λεφτα σας πισω....αυτο εκανα και εγω. Μιλαμε πραγματικα για τη μεγαλυτερη σαβουρα στις ηλεκτρονικες συσκευες που εχω αγορασει ποτε.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπερα θελω να αγορασω εναν αφυγραντηρα μονο για στεγνωμα ρουχων δεν με ενδιαφερει κατι αλλο, εχετε καποιον οικονομικο να προτεινετε γιατι αυτοι που βλεπω στο σκρουτζ εχουν 200+ ευρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emiliosk Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, Balrog είπε Φοβάται μήπως του πέσει η θερμοκρασία και δεν δουλέψει ο αφυγραντήρας στο εξοχικό όπως την άλλη φορά.. Εγώ λέω κράτα τον ζεόλιθο καλού - κακού και ας καίει κάτι παραπάνω. Κι αν αρχίσει να υπολειτουργεί όπως του Βασίλη23_ από πάνω, τι κάνεις; Καμιά πατέντα πρέπει να βρεις με μετεωρολογικό σταθμό μέσα στο σπίτι, που να τον συνδέεις με το wifi και τον ζεόλιθο με κανένα smart plug να τον ανάβεις μόνο όταν οι συνθήκες το απαιτούν. ... Λοιπόν εγώ ρωτούσα τις προάλλες για Kullhaus, αλλά τότε ήμουνα νουμπάς στο θέμα αφυγραντήρες. Έπεσε μπόλικο διάβασμα στο μεταξύ. Υπάρχουν πολύ καλές πληροφορίες και στις αρχικές σελίδες του thread. Βρήκα πολλά από τα φασόν τα δικά μας και στα AliBaba/ AliExpress (βάζω σε spoiler φωτό π.χ. από τα Kullhaus της Sani Hellas). Ειδικά τον ζεόλιθό τους, αν τον έφερναν σε μαύρο όπως κάνουν οι Αυστραλοί στη φωτό, μάλλον θα τον αγόραζα. Σίγουρα είναι ολόιδιο μηχάνημα (εσωτερικά) με το 10άρι της PureDry (ίδια dB, ίδια Watt και στις δύο σκάλες), αλλά τουλάχιστον της Sani βλέπεται και λίγο, ενώ αυτά της PureDry είναι σαν κάδοι σκουπιδιών! Πληρωμένες κριτικές Skroutz και στα δύο μοντέλα φυσικά, από άτομα που έχουν γράψει μόνο σε αυτά, άντε και σε κανένα κινητό για ξεκάρφωμα. Συμπερασματικά, απ' ό,τι καταλαβαίνω δεν αποφεύγεται με τίποτα η κινεζιά, οπότε πρέπει αναγκαστικά να βρει κανείς την καλή κινεζιά. Παραθέτω μερικά ευρήματα από την έρευνα αγοράς: Τα Delonghi DNS65/80 ίσως είναι μια τέτοια περίπτωση καλής κινεζιάς με ζεόλιθο, αλλά βγάζουν πολλά προβλήματα απ' ό,τι διαβάζω στις κριτικές. Μάλιστα μπήκα και στα site της ίδιας της εταιρείας διαφόρων χωρών, όπου έχει και ίδια σχόλια (εκεί δεν τις διαγράφουν τις αρνητικές κρητικές). [Btw, συνεχίζει να μου κάνει εντύπωση γιατί είμαστε από τις λίγες χώρες που οι πολυεθνικές φέρνουν τους αφυγραντήρες τους. Λόγω του ότι είμαστε παραθαλάσσια και νησιωτική χώρα; Ή επειδή έγινε trendy τα τελευταία χρόνια;] Μετά υπάρχει και ένα Sharp UDP16/20 που το φέρνει το Praktiker, αλλά και το Leroy κ.ά. Είναι επίσημο της Sharp Europe γιατί το βλέπω και στα site άλλων χωρών της εταιρείας, όμως δεν είναι ίδιο με τα Sharp που κυκλοφορούν στην Ιαπωνία και είναι μάλιστα πρώτα σε πωλήσεις στη χώρα αυτή. Η Rowenta επίσης είναι σχετικά σοβαρή εταιρεία του Γαλλικού Grupe SEB και βγάζει ένα μοντέλο, θορυβώδες αλλά ομορφούλι. Το ένα Mitsubishi που βλέπω στο Skroutz νομίζω ότι είναι υπό κατάργηση. Τα καινουργια μοντέλα τους στην Ιαπωνία έχουν κωδικούς MJ-P180TX, M120TX και M100TX. Υπάρχουν και τα Ισπανικά S&P, που τα εισάγουν οι Αφοι Καφφέ. Φαίνονται καλοφτιαγμένα εκ πρώτης όψεως, προφανώς κινέζικης κατασκευής και αυτά; Τελευταία "σοβαρή" πολυεθνική είναι η γερμανική Trotec, μόνο που τα μοντέλα τους τα βλέπω τα περισσότερα στο AliExpress με άλλο όνομα βέβαια. Ένα μάλιστα έχει ολόιδιο σασί με το S&P (βλ. φωτό στο spoiler). Μετά πάμε κατευθείαν σε Gree - Midea - Haier, που ξέρουμε ότι φτιάχνουν και για άλλους και είναι φτηνά και μικρά, πλην έντιμα.. Έβγαλε και η Xiaomi ένα ωραίο μηχανάκι φέτος, το CSJ1022DM, ενώ υπάρχει και ένα άλλο μικρό από το 2020, το Youpin Deerma. Μόνο στην Κίνα φυσικά, προς το παρόν τουλάχιστον. Προσωπικά το θέλω για ένα υπνοδωμάτιο ηλικιωμένου, μήπως τον βοηθήσει με τα μυοσκελετικά τώρα τον χειμώνα. Το modus operandi θα είναι το εξής: θα ανοίγει τα παράθυρα το πρωί να μπαίνει φρέσκος (υγρός) αέρας και από κάποια ώρα και μετά θα το δουλεύει ασταμάτητα μέχρι να πάει για ύπνο. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Μιας και βλέπω ότι έχεις ρίξει διάβασμα , κάποια άποψη για toyotomi? Έχει διάφορα μοντέλα με κομπρεσορα αλλά και με ζεόλιθο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ribo7 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Εγώ εδώ που μένω (Ολλανδία) δεν μπορούσα να πάω στις δοκιμασμένες επιλογές της Ελλάδας (π.χ., Invertor, Morris) και επέλεξα έναν από Amazon, συγκεκριμένα τον Greenmigo Alpha Q13 Pro wifi (πλέον δεν βρίσκω ακριβώς το ίδιο μοντέλο στο Amazon αλλά άλλες εκδόσεις). Τον αγόρασα 199€, μου φάνηκε καλός στα specs. Δυο μέρες που τον έχω βάλει να δουλέψει, μαζεύει νερό και κατεβάζει την υγρασία στο ποσοστό που θα του ορίσω. Τώρα στη πράξη αν η υγρασία στο χώρο όντως μειώνεται δε ξέρω πως να το κρίνω ακόμα. Έχω 2-3 υγρόμετρα των 10€ (π.χ., Thermometer) που αν τα βάλω στη μια άκρη του δωματίου θα δείξουν π.χ. 60% ενώ αν τα βάλω δίπλα στο παράθυρο θα δείξουν 75%. Γενικά επειδή δεν ανοίγω αρκετά το αέριο για θέρμανση, υπάρχει αρκετή υγρασία στα τζάμια, οπότε τον αγόρασα μπας και μαζεύει τπτ. Έχει και ενσωματωμένο ιονιστή, τώρα αν κάνει καλή δουλειά δεν έχω ιδέα. H εφαρμογή στο κινητο για απομακρυσμένο χειρισμό είναι της Tuya, απλοϊκή. Αυτό που θα ήθελα ως έξτρα είναι να του όριζα πότε να ανοίγει (έχει μόνο timer off). Πάντως μου κάνει εντύπωση πως τα σπίτια μπορούν να πάνω από 75-80% σε 50-55% και αντίστροφα τόσο γρήγορα. Γενικά προσπαθώ να αερίζω το σπίτι αλλά με το κρύο δεν είναι εφικτό κάθε μέρα γτ μετά μέχρι να ζεστάνει ο χώρος θα τα κάψω στο αέριο (το σπίτι δεν είναι και το πιο ενεργειακό). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MessengerOfGood Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 23 ώρες πριν, yositosi είπε Δηλαδή τι ακριβώς φοβάσαι; Αν με τον συμπιεστή θα έχω πρόβλημα υγρασίας επειδή το σπίτι είναι κλειστό όλους τους χειμερινούς (π.χ. Νοεμβριο-Μάρτιο) μήνες και δεν αερίζεται, ούτε θερμαίνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Έχω αυτόν, κάπου 100€ τον είχα πάρει και είναι μια χαρα. https://www.e-shop.gr/afygrantiras-12lt-life-super-dry-p-HAP.003444 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 12 λεπτά πριν, zio10 είπε Έχω αυτόν, κάπου 100€ τον είχα πάρει και είναι μια χαρα. https://www.e-shop.gr/afygrantiras-12lt-life-super-dry-p-HAP.003444 Για να το λες εσύ που είσαι από Γιάννενα και ξέρεις από υγρασία κάτι ξέρεις 😁 Θα τον έχω στα υπόψιν και περιεμενω και καμιά άλλη πρόταση από το φόρουμ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Exodia The Forbidden One είπε Καλησπερα θελω να αγορασω εναν αφυγραντηρα μονο για στεγνωμα ρουχων δεν με ενδιαφερει κατι αλλο, εχετε καποιον οικονομικο να προτεινετε γιατι αυτοι που βλεπω στο σκρουτζ εχουν 200+ ευρω. Ο αφυγραντήρας παίρνει πάρα πολύ ώρα για να στεγνώσει 1 ρούχο , πόσο μάλλον πολλά ρούχα... Για δύσκολα σημεία πχ λάστιχο σε γιακά ή μανίκια... άστο ξέχνα το. Μέχρι και κάτω απ'το κλιμαστικό που δοκίμασα χτες, άργησε να στεγνώσει ένα μπουφάν. Κι εμείς φέτος έχουμε πρόβλημα, επειδή δε θα ανάψουμε καθόλου καλοριφέρ... οπότε καταλήξαμε να πάρουμε 2η απλώστρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manos901 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Παιδιά πήρα και γω τον Morris mdp-25500hiw από τον κωστοβολο (2 ημέρες πριν) και έχω τα ίδια προβλήματα: 1. Έπιασε παγο από τις πρώτες ώρες και σταμάτησε να κατεβάζει την υγρασία. Τώρα το δοκιμάζω μόνο με το hepa (χωρίς τον άνθρακα) να δω εάν έχει διαφορά 2. Κάνει αρκετό θόρυβο: 50db σε απόσταση 3 μέτρων Ξέρει κανείς εάν μπορώ να κάνω υπαναχωρηση στον κωστοβολο και να πάρω τα λεφτά μου πίσω, από την στιγμή που τον έχω ανοίξει η έχω δικαίωμα μόνο για service?? Please help γιατί οι μέρες περνάνε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 28 λεπτά πριν, zio10 είπε Έχω αυτόν, κάπου 100€ τον είχα πάρει και είναι μια χαρα. https://www.e-shop.gr/afygrantiras-12lt-life-super-dry-p-HAP.003444 Αυτός βλέπω έχει δοχείο 2 λίτρων. Εγώ έχω αυτόν από πέρσι: https://www.skroutz.gr/s/25007101/Primo-PRDH-45007-Αφυγραντήρας-20lt.html?from=featured&product_id=96404121 που έχει 6.5 λίτρα δοχείο και παρατηρώ ότι με μια απλώστρα γεμίζει περίπου μέχρι τη μέση. Οπότε ίσως ο δικός σου να απαιτεί να τον αδειάσεις διαφορετικά θα σταματήσει. 6 λεπτά πριν, ekrepali είπε Ο αφυγραντήρας παίρνει πάρα πολύ ώρα για να στεγνώσει 1 ρούχο , πόσο μάλλον πολλά ρούχα... Για δύσκολα σημεία πχ λάστιχο σε γιακά ή μανίκια... άστο ξέχνα το. Θέλει 8-10 ώρες αλλά τα στεγνώνει. Απλά δεν είμαι σίγουρος αν θα έχεις ταχύτερο αποτέλεσμα αν έχεις τα ρούχα και τον αφυγραντήρα σε μικρό χώρο (π.χ. υπνοδωμάτιο), ή σε μεγαλύτερο (π.χ. σαλόνι). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Silencer1 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Ειμαι ο χρηστης που εγραψε αυτην την αξιολογηση αλλα τελικα δεν ισχυει. Μετα απο 10 ωρες ξαναπιασε παγο. Διορθωσα την αξιολογηση και θα την αναθεωρησω πληρως αναλογως την εξελιξη 5 ώρες πριν, liakjim είπε Για δείτε λίγο αυτό Ειμαι ο χρηστης που ανεβασε την αξιολογηση αυτην. Δυστυχως μετα απο 10 ωρες τα ιδια οποτε δεν φταινε τα φιλτρα. Θα αναθεωρησω πληρως την αξιολογηση μου κατοπιν του αιτηματος επιστροφης 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manos901 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, Silencer1 είπε Ειμαι ο χρηστης που εγραψε αυτην την αξιολογηση αλλα τελικα δεν ισχυει. Μετα απο 10 ωρες ξαναπιασε παγο. Διορθωσα την αξιολογηση και θα την αναθεωρησω πληρως αναλογως την εξελιξη Ειμαι ο χρηστης που ανεβασε την αξιολογηση αυτην. Δυστυχως μετα απο 10 ωρες τα ιδια οποτε δεν φταινε τα φιλτρα. Θα αναθεωρησω πληρως την αξιολογηση μου κατοπιν του αιτηματος επιστροφης Ξερεις εάν μπορούμε να το επιστρέψουμε και να πάρουμε τα χρήματα πίσω;; η μόνο αντικατάσταση/service δικαιούμαστε;; 2 ώρες πριν, Mordred34 είπε Παιδια απλα γυριστε τον πισω οσοι ειστε στις 10 πρωτες μερες αγορας και παρτε τα λεφτα σας πισω....αυτο εκανα και εγω. Μιλαμε πραγματικα για τη μεγαλυτερη σαβουρα στις ηλεκτρονικες συσκευες που εχω αγορασει ποτε.... Παίρνεις όντως τα λεφτά σου πίσω από την στιγμή που τον έχεις λειτουργήσει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 20 λεπτά πριν, ekrepali είπε Ο αφυγραντήρας παίρνει πάρα πολύ ώρα για να στεγνώσει 1 ρούχο , πόσο μάλλον πολλά ρούχα... Για δύσκολα σημεία πχ λάστιχο σε γιακά ή μανίκια... άστο ξέχνα το. Μέχρι και κάτω απ'το κλιμαστικό που δοκίμασα χτες, άργησε να στεγνώσει ένα μπουφάν. Κι εμείς φέτος έχουμε πρόβλημα, επειδή δε θα ανάψουμε καθόλου καλοριφέρ... οπότε καταλήξαμε να πάρουμε 2η απλώστρα. Δοκίμασα με κλιματιστικό καινούργιο που πήρα το καλοκαίρι να τα στεγνώσω στο dry αλλά θέλει σχεδόν μια μέρα οπότε σκέφτηκα είτε να πάρω αφυγραντήρα είτε αν δεν υπάρχει άλλη λύση να πάω σε στεγνωτηριο. 13 λεπτά πριν, phanispal είπε Αυτός βλέπω έχει δοχείο 2 λίτρων. Εγώ έχω αυτόν από πέρσι: https://www.skroutz.gr/s/25007101/Primo-PRDH-45007-Αφυγραντήρας-20lt.html?from=featured&product_id=96404121 που έχει 6.5 λίτρα δοχείο και παρατηρώ ότι με μια απλώστρα γεμίζει περίπου μέχρι τη μέση. Οπότε ίσως ο δικός σου να απαιτεί να τον αδειάσεις διαφορετικά θα σταματήσει. Θέλει 8-10 ώρες αλλά τα στεγνώνει. Απλά δεν είμαι σίγουρος αν θα έχεις ταχύτερο αποτέλεσμα αν έχεις τα ρούχα και τον αφυγραντήρα σε μικρό χώρο (π.χ. υπνοδωμάτιο), ή σε μεγαλύτερο (π.χ. σαλόνι). Νομίζω σε μικρότερο χώρο είναι καλύτερα, μου έχουν πει ότι κάποιοι έχουν και ειδική ντουλάπα που τα βάζεις μέσα για καλύτερα αποτελέσματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kronos73 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 56 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε Δοκίμασα με κλιματιστικό καινούργιο που πήρα το καλοκαίρι να τα στεγνώσω στο dry αλλά θέλει σχεδόν μια μέρα οπότε σκέφτηκα είτε να πάρω αφυγραντήρα είτε αν δεν υπάρχει άλλη λύση να πάω σε στεγνωτηριο. Νομίζω σε μικρότερο χώρο είναι καλύτερα, μου έχουν πει ότι κάποιοι έχουν και ειδική ντουλάπα που τα βάζεις μέσα για καλύτερα αποτελέσματα. Νομίζω για να στεγνώνεις μόνο ρούχα καλύτερα να πας σε στεγνωτηριο, τα απλά (χωρίς αντλία θερμότητας) δεν είναι πολύ ακριβότερα από ένα μεσαίο αφυγραντήρα και θα κάνεις καλύτερα και πιο γρήγορα τη δουλειά σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Ο αφυγραντήρας όμως βοηθάει και στη θέρμανση αλλά και στην αίσθηση μέσα στο σπίτι ειδικά τις βροχερές μέρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα