korakios Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, txcellas είπε Εμένα στο low με νανουριζει πάντως 😆 ο θόρυβος του ανεμιστήρα στο low είναι χαμηλός αλλά κάπου συντονίζει το πλαστικό και πλέον αν το βάλεις να αλλάζει κατεύθυνση ακούγεται έντονα ευτυχώς δεν την παλεύω με υγρασία κάτω απο 60% και δεν χρειάζεται εκεί που κοιμάμαι το χρησιμοποιώ για το χωριό ή κανα υπόγειο (και κλασσικά για στέγνωμα ρούχων το χειμώνα)
txcellas Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 55 λεπτά πριν, korakios είπε ο θόρυβος του ανεμιστήρα στο low είναι χαμηλός αλλά κάπου συντονίζει το πλαστικό και πλέον αν το βάλεις να αλλάζει κατεύθυνση ακούγεται έντονα ευτυχώς δεν την παλεύω με υγρασία κάτω απο 60% και δεν χρειάζεται εκεί που κοιμάμαι το χρησιμοποιώ για το χωριό ή κανα υπόγειο (και κλασσικά για στέγνωμα ρούχων το χειμώνα) Ποτε δεν το βάζω να κάνει swing. Δε νομίζω ότι κάνει τόσο θόρυβο. Πριν 2 χρόνια θυμάμαι ότι έκανε και εμένα και το έστειλα στην αντιπροσωπεία και το διόρθωσαν πάντως και από τότε κάνει σαν ανεμιστήρας λαπτοπ θόρυβο.
Ins0mniac Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Οπότε δεν έχει ξαναγίνει σε κανέναν κάτι παρόμοιο ε..
catmaster Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Ins0mniac είπε Οπότε δεν έχει ξαναγίνει σε κανέναν κάτι παρόμοιο ε.. Αν αναφέρεσε στο θέμα του πάγου , όχι δεν είναι νορμάλ σε τέτοιες θερμοκρασίες να πιάνει πάγο ο αφυγραντήρας. Εγώ έχω ένα morris Mde-12290 καθώς και ένα toyotomi Sen Tde-20gap20 , και σε κανένα μηχάνημα δεν πιάνει πάγο - μπορεί να ξεκινήσει defrost αν μιλάμε για θερμοκρασία χώρου κοντά στους 12 (και κάτω) βαθμούς. Κάτι δεν πάει καλά με το μηχάνημα. 1
yositosi Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, Ins0mniac είπε Οπότε δεν έχει ξαναγίνει σε κανέναν κάτι παρόμοιο ε.. όχι δεν ειναι νορμάλ. Κάτι δεν λειτουργεί σωστά.
Balrog Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Διαβάζω ότι ορισμένοι τους αφυγραντήρες τους έχετε σχεδόν όλη την ώρα ανοιχτούς. Αυτό σημαίνει ότι δεν ανοίγετε καθόλου παράθυρα για να μπει φρέσκος αέρας στο σπίτι; Ή ανοίγουμε μισή ώρα το πρωί και μετά όλη μέρα μέχρι να κοιμηθούμε το βάζουμε να δουλεύει; Θέλω να πω, πώς τα χρησιμοποιούμε σωστά αυτά τα μηχανάκια; Μεταξύ ζεολίθου και συμπιεστή υπάρχουν τα γνωστά υπέρ και κατά. Αλλά για να το κάνω πιο συγκεκριμένο, εάν δεν σας ενδιέφερε ούτε η κατανάλωση, ούτε το κόστος αγοράς, ούτε να λειτουργεί σε χαμηλές θερμοκρασίες, θα αγοράζατε π.χ. τον Kullhaus DDQ10L ή τον Kullhaus Alpha Q13L; Ή κάνουν την ίδια δουλειά εάν βγάλεις από την εξίσωση τα προηγούμενα;
Balrog Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Τους παραπάνω τους βρίσκω σε προσφορά στα 199€ και 109€ αντίστοιχα, δηλαδή μικρή διαφορά σε απόλυτες τιμές για κάτι που θα μείνει στο σπίτι χρόνια.
MessengerOfGood Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 30/11/2022 στις 6:53 ΜΜ, Balrog είπε Διαβάζω ότι ορισμένοι τους αφυγραντήρες τους έχετε σχεδόν όλη την ώρα ανοιχτούς. Αυτό σημαίνει ότι δεν ανοίγετε καθόλου παράθυρα για να μπει φρέσκος αέρας στο σπίτι; Ή ανοίγουμε μισή ώρα το πρωί και μετά όλη μέρα μέχρι να κοιμηθούμε το βάζουμε να δουλεύει; Θέλω να πω, πώς τα χρησιμοποιούμε σωστά αυτά τα μηχανάκια; Μεταξύ ζεολίθου και συμπιεστή υπάρχουν τα γνωστά υπέρ και κατά. Αλλά για να το κάνω πιο συγκεκριμένο, εάν δεν σας ενδιέφερε ούτε η κατανάλωση, ούτε το κόστος αγοράς, ούτε να λειτουργεί σε χαμηλές θερμοκρασίες, θα αγοράζατε π.χ. τον Kullhaus DDQ10L ή τον Kullhaus Alpha Q13L; Ή κάνουν την ίδια δουλειά εάν βγάλεις από την εξίσωση τα προηγούμενα; Εγώ έχω στο εξοχικό 4 αφυγραντήρες (ο ένας ζεόλιθου) γιατί είναι μεγάλο και ο ένας δεν κάνει όσο δυνατός και αν είναι. Είναι συνδεδεμένοι σε μόνιμη αποχέτευση (το νερό πάει στο σωληνάκι, όχι στον κάδο). Το σπίτι είναι κλειστό (με ένα ελάχιστο εξαερισμό από την καμινάδα του τζακιού) τους χειμερινούς μήνες. Δεν είμαι εκεί για να ανοίξω τα παράθυρα ή το καλοριφέρ. Το σπίτι είναι σε ηλιόλουστο μέρος (βλέπει ανατολή) σε νησί του νότιου Αιγαίου αλλά δεν ξέρω τι θερμοκρασίες έχει μέσα όταν δουλεύουν οι αφυγραντήρες (δεν έχω ιδέα αν και πόσο κάνουν απόψυξη δηλαδή). Η ρύθμιση είναι ψηλά (περίπου στο 70% σχετική υγρασία) γιατί το μόνο που ενδιαφέρει είναι να μην πιάσουν οι τοίχοι, τα έπιπλα και τα υφάσματα μούχλα (την έπαθα μια φορά και δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι!). Προφανώς δεν με ενδιαφέρει ο θόρυβος. Σκέφτομαι να αντικαταστήσω αυτόν με τον ζεόλιθο με έναν με συμπιεστή αλλά ψιλοφοβάμαι... Τι νομιζετε??? Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2022 από MessengerOfGood
Balrog Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Με ζεόλιθο δεν κυκλοφορούν και πάρα πολλά φορητά. Μου δίνεται η εντύπωση ότι καταργούνται σιγά - σιγά, για λόγους οικονομίας και περιβαλλοντικούς. Αν και για επαγγελματικές χρήσεις (βλ. κάτι θηριώδη μηχανήματα), απ' ό,τι κατάλαβα είναι μονόδρομος ο ζεό. Και μόνο που τον βάζουν στο Daikin Ururu Sarara Tralala (όπως μου είπε ένα φιλαράκι που ξέρει απ' αυτά), λέει πολλά. Διάβασα όμως σε έναν Εγγλέζο κατασκευαστή (μάλλον φασόν και αυτός φέρνει) ότι αυτά με ζεόλιθο, ναι μεν βγάζουν τριπλάσια υγρασία, αλλά είναι 100% σπατάλη γιατί αυτή την επιπλέον υγρασία την τραβάνε λέει απ' έξω (απ' τις χαραμάδες). Αλήθεια ή ψέματα, don't know. Ο ίδιος σύγκρινε τα δικά του με τα Meaco (Εγγλέζικη) και τα Delonghi (Ιταλική), μάρκες που κατονόμασε ως κορυφαίους ανταγωνιστές του. Και οι δύο αυτές μάρκες είναι κινεζιές πλέον, όπως όλα σχεδόν. Έριξα μια ματιά στο γιαπωνέζικο Amazon και ακόμη και εκεί έχει κατακλυστεί ο τόπος από φασόν κινεζιές. Υπ' όψιν ότι στην Άπω Ανατολή τα μηχανάκια αυτά τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά για στέγνωμα ρούχων σε εσωτερικούς χώρους και το λένε και στην περιγραφή των προϊόντων. Πράγμα που αν ισχύει μου κάνει εντύπωση, μιας και πολλές μεγαλουπόλεις στην Ασία είναι τίγκα στην υγρασία (και την ατμοσφαιρική ρύπανση). ΥΓ: Λοιπόν τον βρήκα, Ebac λέγεται αυτός ο Εγγλέζος και είναι από τους γωνστούς. Τάχα μου τα συναρμολογεί σε εργοστάσιο στην Αγγλία (βίντεο). Ορίστε και αυτό που γράφει για τους ζεόλιθους, που μάλλον παπάτζες είναι: Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2022 από Balrog
yositosi Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 16 ώρες πριν, MessengerOfGood είπε Σκέφτομαι να αντικαταστήσω αυτόν με τον ζεόλιθο με έναν με συμπιεστή αλλά ψιλοφοβάμαι... Τι νομιζετε??? Δηλαδή τι ακριβώς φοβάσαι;
flyier69 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 27/11/2022 στις 8:06 ΠΜ, Ins0mniac είπε Αρχές εβδομάδας αγόρασα τον Morris mdp‑25500hiw μετά από διάβασμα των προτάσεων εδώ στο φόρουμ. 2 μέρες λειτουργεί καλά, μετά το βλέπω σταθερά 65 υγρασία τον ανοίγω πίσω είχε πάγο. Τον επιστρέφω στο κατάστημα μου δίνουν νέο, 2 μέρες καλά όλα χτες τ πρωί τα ίδια φουλ πάγος. Στη αρχή λέω φταίνε τα φίλτρα άνθρακα και ΗΕΡΑ αλλά τον ξαναδούλευω χωρίς αυτά, πάλι πάγος. Θερμοκρασία σπιτιού 19-21 , υγρασία ξεκίνησε από 68 και έφτασε και 45 και 50 ανετα μπορώ να πω. Καμιά ιδέα? Ο πάγος έλιωσε σε λίγα λεπτά αφού σταμάτησε τη λειτουργία και πήγε όλο το νερό στον κάδο. Καλησπερα.το ιδιο προβλημα με τον συγκεριμενο αντιμετωπιζω και εγω.Δευτερη μερα λειτουγιας και πηγα να δειξω στην συζηγο πως μπαινουν τα φιλτρα.μολις πηγα να βγαλω το μαυρο (ανθρακα)ηταν κολλημενο απο τον παγο!!!!καποια οδηγια η ειμαι για αντιπροσωπεια? Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2022 από flyier69
catmaster Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, flyier69 είπε Καλησπερα.το ιδιο προβλημα με τον συγκεριμενο αντιμετωπιζω και εγω.Δευτερη μερα λειτουγιας και πηγα να δειξω στην συζηγο πως μπαινουν τα φιλτρα.μολις πηγα να βγαλω το μαυρο (ανθρακα)ηταν κολλημενο απο τον παγο!!!!καποια οδηγια η ειμαι για αντιπροσωπεια? Είσαι ο τρίτος κάτοχος σε μια εβδομάδα που αναφέρει το πρόβλημα πάγου του συγκεκριμένου. Δεν είναι νορμάλ όπως το ξαναέγραψα να πιάνει πάγο σε τέτοιες θερμοκρασίες - εδώ υπάρχει pattern δεν είναι τυχαίο. Είτε είναι πολύ μεγάλος ο συμπιεστής και μικρός ο εναλλάκτης , είτε η βεβιασμένη κυκλοφορία αέρα μέσω του ανεμιστήρα έχει κακή σχεδίαση - με αποτέλεσμα να παγιδεύεται για μεγάλο διαστημα ο αέρας και να παγώνει πολύ παραπάνω από το επιθυμητό.Μπορεί ακόμη και ο σένσορας θερμοκρασίας-υγρασίας να είναι σε λάθος σημείο εντός του μηχανήματος και να παρερμηνεύει τις ενδείξεις. Μην το πολυσκέφτεστε -υπαναχώρηση αγοράς και επιστροφή μηχανήματος και τα χρηματά πίσω θα επέλεγα προσωπικά. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2022 από catmaster
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εμένα ο δικός μου μάρκας honeywell από 18-19 βαθμούς και κάτω δυσκολεύει τρομερα να ρίξει την υγρασια και από ένα σημείο περίπου στο 70% και μετά σταματάει ο συμπιεστής και δουλεύει μόνο με τον ανεμιστήρα για να λιώσει ο πάγος και να πέσει το νερό. Από εκείνη την θερμοκρασία και πάνω αν αυξηθεί η θερμοκρασία ρίχνει την υγρασια σχετικα σύντομα..... Αντε να βγάλω άκρη τι φταίει και τι όχι. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2022 από Basilhs23___
Balrog Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Φοβάται μήπως του πέσει η θερμοκρασία και δεν δουλέψει ο αφυγραντήρας στο εξοχικό όπως την άλλη φορά.. Εγώ λέω κράτα τον ζεόλιθο καλού - κακού και ας καίει κάτι παραπάνω. Κι αν αρχίσει να υπολειτουργεί όπως του Βασίλη23_ από πάνω, τι κάνεις; Καμιά πατέντα πρέπει να βρεις με μετεωρολογικό σταθμό μέσα στο σπίτι, που να τον συνδέεις με το wifi και τον ζεόλιθο με κανένα smart plug να τον ανάβεις μόνο όταν οι συνθήκες το απαιτούν. ... Λοιπόν εγώ ρωτούσα τις προάλλες για Kullhaus, αλλά τότε ήμουνα νουμπάς στο θέμα αφυγραντήρες. Έπεσε μπόλικο διάβασμα στο μεταξύ. Υπάρχουν πολύ καλές πληροφορίες και στις αρχικές σελίδες του thread. Βρήκα πολλά από τα φασόν τα δικά μας και στα AliBaba/ AliExpress (βάζω σε spoiler φωτό π.χ. από τα Kullhaus της Sani Hellas). Ειδικά τον ζεόλιθό τους, αν τον έφερναν σε μαύρο όπως κάνουν οι Αυστραλοί στη φωτό, μάλλον θα τον αγόραζα. Σίγουρα είναι ολόιδιο μηχάνημα (εσωτερικά) με το 10άρι της PureDry (ίδια dB, ίδια Watt και στις δύο σκάλες), αλλά τουλάχιστον της Sani βλέπεται και λίγο, ενώ αυτά της PureDry είναι σαν κάδοι σκουπιδιών! Πληρωμένες κριτικές Skroutz και στα δύο μοντέλα φυσικά, από άτομα που έχουν γράψει μόνο σε αυτά, άντε και σε κανένα κινητό για ξεκάρφωμα. Συμπερασματικά, απ' ό,τι καταλαβαίνω δεν αποφεύγεται με τίποτα η κινεζιά, οπότε πρέπει αναγκαστικά να βρει κανείς την καλή κινεζιά. Παραθέτω μερικά ευρήματα από την έρευνα αγοράς: Τα Delonghi DNS65/80 ίσως είναι μια τέτοια περίπτωση καλής κινεζιάς με ζεόλιθο, αλλά βγάζουν πολλά προβλήματα απ' ό,τι διαβάζω στις κριτικές. Μάλιστα μπήκα και στα site της ίδιας της εταιρείας διαφόρων χωρών, όπου έχει και ίδια σχόλια (εκεί δεν τις διαγράφουν τις αρνητικές κρητικές). [Btw, συνεχίζει να μου κάνει εντύπωση γιατί είμαστε από τις λίγες χώρες που οι πολυεθνικές φέρνουν τους αφυγραντήρες τους. Λόγω του ότι είμαστε παραθαλάσσια και νησιωτική χώρα; Ή επειδή έγινε trendy τα τελευταία χρόνια;] Μετά υπάρχει και ένα Sharp UDP16/20 που το φέρνει το Praktiker, αλλά και το Leroy κ.ά. Είναι επίσημο της Sharp Europe γιατί το βλέπω και στα site άλλων χωρών της εταιρείας, όμως δεν είναι ίδιο με τα Sharp που κυκλοφορούν στην Ιαπωνία και είναι μάλιστα πρώτα σε πωλήσεις στη χώρα αυτή. Η Rowenta επίσης είναι σχετικά σοβαρή εταιρεία του Γαλλικού Grupe SEB και βγάζει ένα μοντέλο, θορυβώδες αλλά ομορφούλι. Το ένα Mitsubishi που βλέπω στο Skroutz νομίζω ότι είναι υπό κατάργηση. Τα καινουργια μοντέλα τους στην Ιαπωνία έχουν κωδικούς MJ-P180TX, M120TX και M100TX. Υπάρχουν και τα Ισπανικά S&P, που τα εισάγουν οι Αφοι Καφφέ. Φαίνονται καλοφτιαγμένα εκ πρώτης όψεως, προφανώς κινέζικης κατασκευής και αυτά; Τελευταία "σοβαρή" πολυεθνική είναι η γερμανική Trotec, μόνο που τα μοντέλα τους τα βλέπω τα περισσότερα στο AliExpress με άλλο όνομα βέβαια. Ένα μάλιστα έχει ολόιδιο σασί με το S&P (βλ. φωτό στο spoiler). Μετά πάμε κατευθείαν σε Gree - Midea - Haier, που ξέρουμε ότι φτιάχνουν και για άλλους και είναι φτηνά και μικρά, πλην έντιμα.. Έβγαλε και η Xiaomi ένα ωραίο μηχανάκι φέτος, το CSJ1022DM, ενώ υπάρχει και ένα άλλο μικρό από το 2020, το Youpin Deerma. Μόνο στην Κίνα φυσικά, προς το παρόν τουλάχιστον. Προσωπικά το θέλω για ένα υπνοδωμάτιο ηλικιωμένου, μήπως τον βοηθήσει με τα μυοσκελετικά τώρα τον χειμώνα. Το modus operandi θα είναι το εξής: θα ανοίγει τα παράθυρα το πρωί να μπαίνει φρέσκος (υγρός) αέρας και από κάποια ώρα και μετά θα το δουλεύει ασταμάτητα μέχρι να πάει για ύπνο. Spoiler Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2022 από Balrog 1 1
liakjim Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Στις 27/11/2022 στις 8:06 ΠΜ, Ins0mniac είπε Αρχές εβδομάδας αγόρασα τον Morris mdp‑25500hiw μετά από διάβασμα των προτάσεων εδώ στο φόρουμ. 2 μέρες λειτουργεί καλά, μετά το βλέπω σταθερά 65 υγρασία τον ανοίγω πίσω είχε πάγο. Τον επιστρέφω στο κατάστημα μου δίνουν νέο, 2 μέρες καλά όλα χτες τ πρωί τα ίδια φουλ πάγος. Στη αρχή λέω φταίνε τα φίλτρα άνθρακα και ΗΕΡΑ αλλά τον ξαναδούλευω χωρίς αυτά, πάλι πάγος. Θερμοκρασία σπιτιού 19-21 , υγρασία ξεκίνησε από 68 και έφτασε και 45 και 50 ανετα μπορώ να πω. Καμιά ιδέα? Ο πάγος έλιωσε σε λίγα λεπτά αφού σταμάτησε τη λειτουργία και πήγε όλο το νερό στον κάδο. 12 ώρες πριν, flyier69 είπε Καλησπερα.το ιδιο προβλημα με τον συγκεριμενο αντιμετωπιζω και εγω.Δευτερη μερα λειτουγιας και πηγα να δειξω στην συζηγο πως μπαινουν τα φιλτρα.μολις πηγα να βγαλω το μαυρο (ανθρακα)ηταν κολλημενο απο τον παγο!!!!καποια οδηγια η ειμαι για αντιπροσωπεια? Για δείτε λίγο αυτό 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα