Προς το περιεχόμενο

Απορίες και συμβουλές για αφυγραντήρα

pp6210

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Τσάμπα ρωτάτε για πρόταση αγοράς.

Το πράγμα είναι απλό.

Αν δεν έχετε υπογα που δεν βλέπει στη ζωή της θέρμανση, πάρτε με ζεόλιθο.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση πάρτε με συμπιεστή.

Για εξοχικό σε νησί του νότιου Αιγαίου σε ηλιόλουστη θέση που τον χειμώνα δεν θερμαίνεται και απλά θέλω να μην ανέβει η υγρασία σε βαθμό που να πιάσει μούχλα το σπίτι, τι συνιστάς; Ζεόλιθο ή συμπιεστή?

Θα δουλεύει σε μόνιμη σύνδεση με αποχέτευση και ρύθμιση σχετικής υγρασίας στο 70% ή και παραπάνω (τι λες για το παραπάνω?)

Επεξ/σία από MessengerOfGood
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε

Για εξοχικό σε νησί του νότιου Αιγαίου σε ηλιόλουστη θέση που τον χειμώνα δεν θερμαίνεται και απλά θέλω να μην ανέβει η υγρασία σε βαθμό που να πιάσει μούχλα το σπίτι, τι συνιστάς; Ζεόλιθο ή συμπιεστή?

Θα δουλεύει σε μόνιμη σύνδεση με αποχέτευση και ρύθμιση σχετικής υγρασίας στο 70% ή και παραπάνω (τι λες για το παραπάνω?)

70% είναι πολύ, σε εμάς από 55-60% και κάτω είμαστε σχετικά εντάξει. 

Ο αφυγραντηρας με ζεολιθο θα έχει κατανάλωση 500 με 800W για όσο δουλεύει η αντίσταση ενώ ο συμπιεστής από 100 μέχρι 400W στην χειρότερη. 

6 ώρες πριν, Mordred34 είπε

Για τον Rohnson εχω διαβασει καλες κριτικες και επιπροσθετα εχω βρει ενα βιντεακι που τον ακους τι θορυβο κανει στις 2 σκαλες λειτουργιας....

Τον πηρε κανείς αυτόν; Εχει χαμηλη κατανάλωση, δεν έχω πρόβλημα με υγρασία πολύ υψηλή αλλα θα την ρίχνει εύκολα και θα βοηθά και στην αίσθηση ζεστης στον ενιαίο μου χωρο 45τμ μιας και το αέριο θα ειναι στο 19.. επίσης ελπίζω να βοηθά στο στεγνωμα ρούχων. .

Αρχές εβδομάδας αγόρασα τον Morris mdp‑25500hiw μετά από διάβασμα των προτάσεων εδώ στο φόρουμ. 2 μέρες λειτουργεί καλά, μετά το βλέπω σταθερά 65 υγρασία τον ανοίγω πίσω είχε πάγο. Τον επιστρέφω στο κατάστημα μου δίνουν νέο, 2 μέρες καλά όλα χτες τ πρωί τα ίδια φουλ πάγος. Στη αρχή λέω φταίνε τα φίλτρα άνθρακα και ΗΕΡΑ αλλά τον ξαναδούλευω χωρίς αυτά, πάλι πάγος. Θερμοκρασία σπιτιού 19-21 , υγρασία ξεκίνησε από 68 και έφτασε και 45 και 50 ανετα μπορώ να πω. Καμιά ιδέα? Ο πάγος έλιωσε σε λίγα λεπτά αφού σταμάτησε τη λειτουργία και πήγε όλο το νερό στον κάδο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαλλον η Θερμοκρασία του χώρου είναι στα όρια αφυγραντηρα. Θα σου πρότεινα να τον πας πίσω και να πάρεις ένα με ζεολιθο

Επεξ/σία από smpt
  • Like 2

3 λεπτά πριν, txcellas είπε

Εγώ έχω 4 χρόνια με ζεολιθο και η γλυκιά ζεστη που βγάζει είναι ότι καλύτερο όταν εχει κρύο και υγρασία. 

για δώσε περισσότερες πληροφορίες, από ρεύμα τι καίει?

Πήρα με συμπιεστή γιατί σε όλες τις κριτικές και οδηγούς που διάβασα έλεγε πως αν δεν υπάρχει θέμα θερμοκρασίας είναι προτιμότερο, συν ότι καίει περισσότερο.. δηλαδή αν ανάψω θέρμανση και  πάω το σπίτι 25 θα λειτουργεί σωστά? 15-35 υποτίθεται δουλεύει αυτός, πιο χαμηλά σίγουρα όχι αλλά έχω 3 θερμόμετρα οπότε σίγουρα δε  έχει πέσει χαμηλότερα τωρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

για δώσε περισσότερες πληροφορίες, από ρεύμα τι καίει?

Αυτός είναι. Έχει και εγγύηση κάμποσα χρόνια αν θυμάμαι καλά. Αν δεν έχεις θέρμανση σπίτι (όπως εγώ που είμαι μόνο με αυτόνομα σώματα στο προτείνω 100%)

https://www.skroutz.gr/s/20398237/Inventor-Rise-RS3ION-8L-Αφυγραντήρας-8lt-Ζεόλιθου-με-Ιονιστή.html

199 ευρώ τον είχα πάρει το 2018 αν θυμάμαι καλά

Επεξ/σία από txcellas

το φαν σε τι ταχύτητα το έχεις low η high  ? image.png.92ae5f5d949d7790f13b9249b31a8262.png το σπίτι έχει κάτω απο16 -17 °C Δοκίμασες να το βάλεις σε επιλογή smart που είναι για 50 % υγρασία auto Να έχεις υπόψιν ότι του ζεόλιθου στα ίδια λίτρα καίνε περισσότερο  ρεύμα  από αυτούς με κομπρεσέρ Ψαχτο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

70% είναι πολύ, σε εμάς από 55-60% και κάτω είμαστε σχετικά εντάξει. 

Ο αφυγραντηρας με ζεολιθο θα έχει κατανάλωση 500 με 800W για όσο δουλεύει η αντίσταση ενώ ο συμπιεστής από 100 μέχρι 400W στην χειρότερη. 

Ευχαριστώ για την απάντηση (θα ήθελα να δώ και τη γνώμη του @liakjim που είπε για τον ζεόλιθο).

Πάντως δεν με ενδιαφέρει η άνεση (55-60%) αλλά να μη πιάσει μούχλα.

Επεξ/σία από MessengerOfGood

7 ώρες πριν, txcellas είπε

Αυτός είναι. Έχει και εγγύηση κάμποσα χρόνια αν θυμάμαι καλά. Αν δεν έχεις θέρμανση σπίτι (όπως εγώ που είμαι μόνο με αυτόνομα σώματα στο προτείνω 100%)

https://www.skroutz.gr/s/20398237/Inventor-Rise-RS3ION-8L-Αφυγραντήρας-8lt-Ζεόλιθου-με-Ιονιστή.html

199 ευρώ τον είχα πάρει το 2018 αν θυμάμαι καλά

τον ίδιο έχουμε , μια χαρά είναι αλλά κάνει θόρυβο πάντως

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...