Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

Καλημέρα! Πήγα σήμερα να καθαρίσω το φίλτρο στον αφυγραντήρα και παρατήρησα πάρα πολύ βρωμία ( ή μούχλα?) συσσωρευμένη στα στοιχεία του μηχανήματος. Επίσης, το ακροφύσιο που ρίχνει το νερό στο ρεζερβουάρ ήταν σχεδόν βουλομένο από λασπωμένη σκόνη. Το μηχάνημα δεν έχει δουλέψει ποτέ χωρίς φίλτρα, και υποψιάζομαι μήπως δεν έφευγαν τα νερά στο ρεζερβουάρ και συσσωρεύονταν στα στοιχεία και κόλλησε σκόνη. Γενικά είναι αρκετά νωπά εκεί όλα με έντονη αίσθηση υγρασίας.

Πως μπορώ να καθαρίσω τα στοιχεία με ασφάλεια χωρίς να τα καταστρέψω? Επισυνάπτω μερικές φωτογραφίες να δείτε τι εννοώ.

IMG_20191122_112505.jpg

IMG_20191122_112522.jpg

Τα έξω χοντρά με πινέλο. Μετά καλό φύσημα με αέρα (επάνω στα στοιχεία μόνο). Μπορείς να ρίξεις και κανένα καθαριστικό κλιματιστικών, αλλά δεν πιστεύω ότι απαιτείται (με τις σκόνες λογικά θα καθαρίσουν όλα μια χαρά)

Για την τρύπα εξόδου, λογικά με αέρα θα τα πετάξει όλα μέσα στο δοχείο

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Devil, μήπως έχεις ακούσει από κοντά τον juro-pro με τον περιστροφικό συμπιεστή διπλού ρότορα;

@yositosi εσύ;

ΥΓ Αυτό το όλα για τα κλιματιστικά δεν ισχύει και το ξέρεις. Είναι χαώδης η διαφορά των twin rotary (πχ Toshiba, Fujitsu ) , από τους απλούς. Οι δεύτεροι έχουν τον κλασικό ήχο ψυγείου. Οι 1οι όχι. 

θα σου απαντήσω κάνοντας παράθεση/προσθήκη στο σεντόνι που είχα βάλει στη σελίδα 413

Eva II Pro / EP3 Eva II Pro / EVP MDP20300i MDP20400IW

Θόρυβος (δηλωμένος) σε όλες τις ταχύτητες (db) 37/42/45 37/42/45 38/40 38/40
Θόρυβος που μέτρησα σε laundry mode (ελάχιστες τιμές ανά ταχύτητα)** 41,2/46,2/49,4 ??? ??? 39,2/44,4
Δηλωμένη κατανάλωση σε 26,7C / RH60% 260W 260W 222W 222W
Κατανάλωση που μέτρησα σε 23C / RH46% laundry mode *** 260~270W ??? ??? 207~209W

ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ:

4. Θόρυβος που μέτρησα εγώ... Μέτρηση σε ενιαίο χώρο 70~80τμ χωρίς πολλά πολλά μέσα. Αυτό σημαίνει ότι όσο ανεβαίνει η ένταση ανεβαίνουν και οι αντανακλάσεις (το έχω παρατηρήσει). Επίπεδο θορύβου με όλα κλειστά 32db. Εργαλείο μέτρησης ένα Mastech MS6700, που μετράει με εύρος 30~130db. Μέτρηση σε ευθεία από κάθε συσκευή σε απόσταση 1 μέτρου. Όλες οι μετρήσεις με συμπιεστή ΑΝΑΜΜΕΝΟ. Ντεσιμπελόμετρο στο χέρι... και επειδη λόγω αυτού βλέπω αυξομείωση ως και 0.7db (χαμηλότερη με μέγιστη τιμή) οι τιμές που αναγράφω είναι οι ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ (παίζει με τη ροή να κάνουν αυξομείωση οι ανεμιστήρες... αλλα πιθανοτερο το κόβω το ελάχιστο τρεμόπαιγμα του χεριού μου να ευθύνεται περισσότερο). Σαν τιμές και σε σχέση και με άλλα μοντέλα που έχω μετρήσει τα νούμερα έχουν συνοχή. Σε χαμηλή ταχύτητα, ο ανεμιστήρας του Morris ίσα που ακούγεται, ενώ και του inventor αν και ένα τσικ πιο πάνω... είναι πολύ αθόρυβος.

ΠΡΟΣΟΧΗ για να μην βγουν τα όποια λάθος συμπεράσματα, τα νούμερα είναι πρακτικά μια προσομείωση ως προς το τι ακούει το αφτί ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ μεταξύ μοντέλων! Με άλλο μετρητή, ή και με τον ίδιο σε άλλο χώρο τα νούμερα θα διαφέρουν σε απόλυτους αριθμούς, αλλά οι συσχετισμοί θα παραμείνουν... σημείο το οποιο ουσιαστικά ήθελα να δω (ποιός είναι πιο θορυβώδης). Διαφορετικά ΜΟΝΟ σε εργαστήριο για ακριβή νούμερα!!!! Το τονίζω γιατί αντιστοιχα "φαινομενικά υψηλά" νουμερα έναντι των δηλωμένων έχω δει για όλα τα μοντέλα που έχω μετρήσει (και έχω μετρήσει μπόλικα, και έχω δει ποιά μοντέλα δηλώνονται ρεαλιστικά και ποιά μαρκετίστικα). Αυτό προς αποφυγή παρανοήσεων ή παρερμηνεύσεων.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ,, στην χαμηλή ταχύτητα θέλεις δεν θέλεις ακούς το χουρχούρισμα από το κύκλωμα ψύξης. Δεν μιλάω για συμπιεστές, αλλά για το ψυκτικό που ακούγεται να γυρνάει στο κύκλωμα, και το οποίο εκ των πραγμάτων είναι αναπόφευκτο. Αυτό λοιπόν εμένα με κάνει να πιστεύω με μεγάλη βεβαιότητα ότι στην πράξη έχουμε πιάσει "πάτο" (ή σχεδόν πάτο) σε εφικτό επίπεδο αθόρυβης λειτουργίας! Για την ακρίβεια, στις χαμηλές ταχύτητες ουσιαστικα περισσότερο ακούγονται σαν ένα ψυγειάκι ξενοδοχείου (στον eva και λίγο ο αέρας αλλά πολύ λίγο). Αν κάποιος κοιμάται άνετα σε ένα ξενοδοχείο με ψυγειάκι κομπρεσεράτο, τότε όλα οκ και για νυχτερινή χρήση στον ίδιο χώρο. Στη δεύτερη ταχύτητα ο Morris παραμένει πολύ ήσυχος (εδώ πλεον υπερκαλύπτει ο αέρας το κύκλωμα), και ο Eva λίγο πιο θορυβώδης αλλά και πάλι σε πολύ καλά επίπεδα. Στην ταχύτητα Turbo ο Eva αρχίζει και ακούγεται πλεόν καλούτσικα... και για βράδυ δεν είναι, εκτός και αν κλειστεί σε άλλο δωμάτιο με κλειστή πόρτα. Επειδή όμως οι εντάσεις δεν είναι στα απίστευτα ύψη γενικότερα, αυτά μπορούν να ειναι και υποκειμενικά ως προς την "ακουστικη ανοχή". 

Στα παραπάνω δεν μετρούσα/σύγκρινα μόνο 2 συσκευές αλλά και άλλες. Απλά επειδή δεν ήταν της παρούσης, και επειδή θα έπρεπε να γράψω βιβλίο είχα επικεντρωθεί στα μοντέλα τα οποία μου αναφέρθηκαν. 

Στις ΙΔΙΕΣ λοιπόν συνθήκες με τους παραπάνω, και με τις ακριβώς ίδιες παραδοχές, ο Juropro Perla 22L με τηλεχειριστήριο / χρώματος κρεμ (παραγωγή 2018) μου έβγαλε 44,8dB (A) σε χαμηλή ταχύτητα, 47,3dB (A) στην υψηλή.

ΑΛΛΟ το κομπρεσέρ κλιματιστικού, και ΑΛΛΟ το κομπρεσέρ που είναι πρακτικά κατηγορίας "mini-fridge" και το οποίο φοράνε όλα αυτά τα προιόντα ;) 

Επεξ/σία από yositosi
  • Thanks 2
  • Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, turbakiasss είπε

Καλημέρα! Πήγα σήμερα να καθαρίσω το φίλτρο στον αφυγραντήρα και παρατήρησα πάρα πολύ βρωμία ( ή μούχλα?) συσσωρευμένη στα στοιχεία του μηχανήματος. Επίσης, το ακροφύσιο που ρίχνει το νερό στο ρεζερβουάρ ήταν σχεδόν βουλομένο από λασπωμένη σκόνη. Το μηχάνημα δεν έχει δουλέψει ποτέ χωρίς φίλτρα, και υποψιάζομαι μήπως δεν έφευγαν τα νερά στο ρεζερβουάρ και συσσωρεύονταν στα στοιχεία και κόλλησε σκόνη. Γενικά είναι αρκετά νωπά εκεί όλα με έντονη αίσθηση υγρασίας.

Πως μπορώ να καθαρίσω τα στοιχεία με ασφάλεια χωρίς να τα καταστρέψω? Επισυνάπτω μερικές φωτογραφίες να δείτε τι εννοώ.

IMG_20191122_112505.jpg

IMG_20191122_112522.jpg

Φύσημα με κομπρεσέρ αέρα και πινέλο  . Μετά μπορείς να ρίξεις απολυμαντικό-καθαριστικό για κλιματιστικά . Θα χρειαστείς μάσκα στόματος , γυαλιά προστασίας για τα μάτια και ψεκαστήρα προπιέσεως . 
Για απολυμαντικό-καθαριστικό δες αυτό :  NCH Everbrite  (θέλει αραίωση με νερό ,βλέπε οδηγίες στο μπουκάλι) .

Ο αφυγραντήρας είναι λογικό να γίνει έτσι όταν το φίλτρο το αφήνεις να πιάσει αρκετή σκόνη . Όταν μπουκώσει σε ένα βαθμό τότε μέρος του αέρα (και η σκόνη) εισέρχεται  απο όπιο διάκενο υπάρχει περιμετρικά του φίλτρου .  Σιγά σιγά θα συμβεί αυτο που βλέπεις . 

Μην αμελείτε τον καθαρισμό των φίλτρων. Καθε 2 βδομάδες το πολυυυ κάθε μήνα . Όσο πιο συχνά τα καθαρίζεις τόσο το καλύτερο .  Σε περιβάλλον με σκόνη μη σου πω κάθε βδομάδα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, yositosi είπε

Στις ΙΔΙΕΣ λοιπόν συνθήκες με τους παραπάνω, και με τις ακριβώς ίδιες παραδοχές, ο Juropro Perla 22L με τηλεχειριστήριο / χρώματος κρεμ (παραγωγή 2018) μου έβγαλε 44,8dB (A) σε χαμηλή ταχύτητα, 47,3dB (A) στην υψηλή.

Ο θόρυβος στον perla , θα έλεγες ότι ήταν από τον ανεμιστήρα ή από τον συμπιεστή; (βασικά ένα sound spectrum θα μας το έδειχνε αυτό με το να έχουμε λειτουργία fan μόνο και μετά και συμπιεστή ή χωρίς spectrum αλλά μόνο απόλυτες τιμές με μόνο ανεμιστήρα και μετά με συμπιεστή).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Μην αμελείτε τον καθαρισμό των φίλτρων. Καθε 2 βδομάδες το πολυυυ κάθε μήνα . Όσο πιο συχνά τα καθαρίζεις τόσο το καλύτερο .  Σε περιβάλλον με σκόνη μη σου πω κάθε βδομάδα.

+1 +1 +1 (γενικά όσα thumbs up μπορώ να βάλω στο παραπάνω :D )

9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ο θόρυβος στον perla , θα έλεγες ότι ήταν από τον ανεμιστήρα ή από τον συμπιεστή; (βασικά ένα sound spectrum θα μας το έδειχνε αυτό με το να έχουμε λειτουργία fan μόνο και μετά και συμπιεστή ή χωρίς spectrum αλλά μόνο απόλυτες τιμές με μόνο ανεμιστήρα και μετά με συμπιεστή).

Από τον τριχοειδή και εκεί! Guaranteed and checked!!! Από όσους είδα για την ακρίβεια ήταν ο πρώτος που ξεκινούσε με το καλημέρα το "κοχλασματάκι/κροταλισματάκι" (πες το όπως θέλεις).

ΜΗΝ συγχέεις τα κλιματιστικά με τους αφυγραντήρες! Εδώ έχεις πρακτικά "εσωτερική+εξωτερική μονάδα" σε ένα κέλυφος!

Ο μόνος αφυγραντήρας που έχω δει να ακούγεται παραπάνω με το που παίρνει το κύκλωμα ψύξης μπροστά ήταν ο Morris, αλλά ήταν λογικό και αναμενόμενο γιατί ο ανεμιστήρας του είναι μακράν ο πιο σιωπηλός (χαμηλόστροφος βασικά)

image.png.12031f82075fff2aaa76a57f9647077a.png

Λογικό και αυτό γιατί έχει άλλη προσέγγιση σχεδιαστικά. Λόγω αυξημένου ύψους του έχει τα μεγαλύτερα ψυγεία σε εξωτερικό εμβαδό. Αρα κάνει πιο αποδοτικά περάσματα του αέρα (μεγαλύτερη μετωπική επιφάνεια πρόσκρουσης του αέρα), και άρα μπορουν και πέφτουν οι στροφές του ανεμιστήρα. Η χαμηλή κατανάλωση του δεν βγαίνει με μαγικούς τρόπους (τα νούμερα τα είδες και εσύ και αναλογικά είμαστε σε συμφωνία και με τις δικές μου δοκιμές)

Επεξ/σία από yositosi
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Ωραία. Άρα μια χαρά ο Μόρις χαχαχαχα

εντάξει εξαρτάται από την ακουστική ευαισθησία του καθενός!!! Γενικά το θέμα του θορύβου σε αυτές τις συσκευές σηκώνει μεγάλη κουβέντα όταν φτάνουμε στο σκέλος "τον βάζω στην κρεβατοκάμαρα ή όχι". Tονίζω την παράμετρο αυτή, γιατί πχ ένας γενικά θορυβώδης αφυγραντήρας όπως και αν βαφτιστεί, θορυβώδης θα παραμείνει... Το θέμα είναι το πόσο ενοχλεί και πότε.

Για εμένα ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ όχι, την οποιαδήποτε τέτοια συσκευή στην κρεβατοκάμαρα. Gimmick θανάτου οι χαμηλές ταχύτητες λειτουργίας, γιατί όταν βάζεις χαμηλότερη ταχύτητα καταναλώνεις ίδιο ρεύμα αλλά μειώνεις από λίγο, ως πολύ την αφυγραντική ικανότητα (πχ μοντέλα που ρίχνουν παρα πολύ στροφές για ένα sleep mode, έχει ιδιαίτερα αισθητή τη μείωση αφυγραντικής ικανότητας)! Κοινώς, κάνεις μια τρύπα στο νερό... ενώ στην πράξη επειδή δεν μιλάμε για κλιματιστικό ή θερμαντικό που όταν κοιμάσαι θέλεις να σου βελτιώνουν την ατμόσφαιρα του χώρου, ο αφυγραντήρας δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο πρέπει να λειτουργεί μέσα σε μια κρεβατοκάμαρα.

Having said this. Και μετά από πολλές ώρες δοκιμών, συγκρίσεων, κλπ κλπ, η τοποθέτηση μου ως προς την ορθή (για την τσέπη μας πάντα) χρήση είναι...

1. τον ανάβουμε όταν πρέπει και για όσο πρέπει σε full speed για να έχουμε τη μέγιστη αποδοτικότητα (consumption vs dehumidification)

2. ορίζουμε μια ρεαλιστική επιθυμητή υγρασία. Οσο στεγνώνει ο αέρας, τόσο αυξάνεται η αναλογία ρεύματος που καίμε έναντι του νερού που τραβάμε! Ενα 55~60% για εμένα είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ! Από εκεί και πέρα πρακτικά απλά καταναλώνουμε ρεύμα ψιλο-άσκοπα ;) 

3. Αν απλώνουμε μέσα στο σπίτι προτιμούμε, αν υπάρχει φυσικά αυτή η επιλογή, να κλείσουμε αφυγραντήρα + ρούχα σε ένα μαζεμένο δωμάτιο και το κοπανάμε να δουλεύει στο full. Τα ρούχα θα στεγνώσουν μέσα σε ώρες (όχι πάνω από 10 αν είναι μεγάλη η συσκευή), και η επιπρόσθετη υγρασία δεν θα μοιραστεί σε όλο το σπίτι.

4. Αν βγάζουμε βίτσιο να βγαίνουμε μελανιασμένοι από το καυτό νερό όταν κάνουμε μπάνιο, καλό να βάζουμε εκεί δίπλα να δουλέψει λίγο ο αφυγραντήρας Ή αν έχουμε φουρφούρι, ή παράθυρο στο μπάνιο να το αφήνουμε ανοιχτό και να κλείνουμε την εσώπορτα.

Επεξ/σία από yositosi
Δημοσ.
15 ώρες πριν, vasioula1 είπε

Γυρω στα 200 ευρω. Wifi σιγουρα δεν το θεωρω απαραίτητο. Τωρα για τα υπολοιπα που λες δεν ηξερα οτι υπάρχουν τοσες παραμετροι. Εναν που να κανει τη δουλεια του και να αξιζει τα χρηματα του θα ηθελα :)

https://www.skroutz.gr/c/449/afygranthres/m/77_137_183_296_1088_3784/Delonghi_or_Singer_or_Rohnson_or_Toyotomi_or_Morris_or_Inventor/f/582471/20-23-lt.html?o=αφυγραντηρες&order_by=popularity&order_dir=desc&price_max=250.0&price_min=150.001

Διάλεξε  και περίμενε black friday για το πανηγύρι τιμών .  

Απο όλους αυτούς με wi-fi αυτοί :
https://www.skroutz.gr/c/449/afygranthres/m/77_137_183_296_1088_3784/Delonghi_or_Singer_or_Rohnson_or_Toyotomi_or_Morris_or_Inventor/f/582471_808645/20-23-lt-WiFi.html?o=αφυγραντηρες&order_by=popularity&order_dir=desc&price_max=250.0&price_min=150.001

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, yositosi είπε

3. Αν απλώνουμε μέσα στο σπίτι προτιμούμε, αν υπάρχει φυσικά αυτή η επιλογή, να κλείσουμε αφυγραντήρα + ρούχα σε ένα μαζεμένο δωμάτιο και το κοπανάμε να δουλεύει στο full. Τα ρούχα θα στεγνώσουν μέσα σε ώρες (όχι πάνω από 10 αν είναι μεγάλη η συσκευή), και η επιπρόσθετη υγρασία δεν θα μοιραστεί σε όλο το σπίτι.

Aν δεν κανω λαθος ειχες γραψει οτι τον βαζουμε στο full και τον θετουμε στο 35%?

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Aν δεν κανω λαθος ειχες γραψει οτι τον βαζουμε στο full και τον θετουμε στο 35%?

Αν ΔΕΝ έχει ειδικό πλήκτρο/μενού για στέγνωμα ρούχων (τα οποία είναι μακροεντολές στην πράξη) τότε επιλέγουμε την χαμηλότερη δυνατή ρύθμιση υγρασίας, δηλαδή 35% στα καλύτερα μοντέλα ή 40% στα πιο απλά και φυσικά υψηλή ταχύτητα στον ανεμιστήρα (κάποια έχουν ξεχωριστό πλήκτρο continuous για συνεχή λειτουργία)

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Ο δικός μας έχει ξεχωριστό πλήκτρο για στέγνωμα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mitsarasss είπε

Meaco 20l platinum τα αξίζει τα λεφτά του ; 75 τ.μ. η τιμή δεν είναι θέμα.

Παλιό μεν, αλλά αξιόλογο μηχάνημα. Μηχανικά για εμένα, μοναδικό του ψεγάδι ο θόρυβος του που είναι αρκετούτσικα υψηλός. Από πλευράς καταναλώσεων, χωρίς να είναι κορυφή, κυμαίνεται σε άκρως αποδεκτά επίπεδα.

• Like 1
Δημοσ.

Παραθέτω το video σε sleep mode .

Ακούγεται πολύ καθαρά ο έντονος ήχος ψυγείου από τον συμπιεστή. Εμένα με ενοχλεί στον ύπνο.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ο δικός μας έχει ξεχωριστό πλήκτρο για στέγνωμα.

Ναι το ξερω απλα το ειχα διαβασει που το ειχε γραψει και σε προηγουμενο post και λεω μηπως κανουμε κατι διαφορετικο.

Τι διασταση εχει το καλωδιο μπορεις να το δεις?

Επεξ/σία από HERTHAN
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Παραθέτω το video σε sleep mode .

Ακούγεται πολύ καθαρά ο έντονος ήχος ψυγείου από τον συμπιεστή. Εμένα με ενοχλεί στον ύπνο.

με τη διπλοπενιά στο τέλος με έστειλες αδιάβαστο :D:D:D :D 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...