johnieXoX Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 https://www.skroutz.gr/c/2276/Metrites-Ygrasias.html?from=catspan&keyphrase=+%CF%85%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%83αν κινηθεις εως τα 30ε εχεις κανει τη δουλεια σου κοιτάζω στο skroutz, και τα περισσότερα είναι όργανα μέτρησης υγρασίας ξυλείας. μάλλον στους μετεωρολογικούς σταθμούς πρέπει να κοιτάξω, οπότε λέω για αυτό tfa 35.1102 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
villasg Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Τελικα βαρεθηκα να ψαχνω συγκρινω κλπ κλπ κλπ . Πηρα μεσω ενος γνωστου τον Olimpia Splendid Aquaria Thermo . Δεν τον φερνει ο εδω αντιπροσωπος , αυτος ειναι παραεισαγωγη και μαλιστα ηταν τελευταιο κομματι στο skroutz ξεκινα απο 332 € αλλα τον πηρα αρκετα πιο φτηνα . Ειμουν ετοιμος για τον rohnson 9120 που ειναι και απο τους πιο ομορφους αλλα Επελεξα αυτον λογω του της τιμης και οτι η Olimpia Splendid εχει εξειδίκευση σε αφυγραντηρες , επισης ο τροπος χειρησμου - controls κλπ δεν ειναι ιδιος με αλλες μαρκες αρα δεν ειναι καποιο Universal - πατρον κινεζικο που απλα βαζει ο καθενας την μαρκα του επανω . Επισης εχει ενσωματωμενη αντισταση 1000w ( αεροθερμο ενα πραγμα ) για περιπτωσεις που ο χωρος εχει πολυ χαμηλη θερμοκρασια και δεν εχουμε αλλο τροπο θερμανσης Πρωτη εντυπωση ειναι οτι ειναι πιο ογκώδης απο αλλους ιδιας καλυψης , δεν βγαζει τον αερα απο πανω αλλα απο την μια πλαγια μερια τραβαει και απο την αλλη τον βγαζει . Περισοτερες εντυπωσεις , θορυβο κλπ οταν μπει σε λειτουργεια και δοκιμαστει . Εχει 4 επιλογές λειτουργίας : Αφύγρανση + καθαρισμός αέρα Αφύγρανση + θέρμανση + καθαρισμός αέρα Ανακύκλωση με καθαρισμό αέρα Αυτόματη αφύγρανση + καθαρισμός αέρα Να η απόδοση χωρις την χρηση της αντιστασης 1000w Να και το εγχειριδιο χρησης του Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Καλησπερα και απο εμενα . Ειμαι και εγω σε αναζητηση ( εχω πηξει βασικα ) συστηματος αφυγρανσης . Μενω επαρχια σε σπιτι 80 τμ , μονοκατοικια . Εχω βαλει στο ματι τους εξης Philco PDH-716EA 320 Wat 80 m² 40-42 dB Olimpia SPLENDID SECCO 16 ECO 255 Watt 75 m² 36 dB Olimpia Splendid Aquaria 22 295 Watt 92 m² 40 dB Meaco 12L 165 Watt 80 m² 44 dB Meaco 20L Platinum 255 Watt 150 m² 46 dB Rohnson R-9120 260 Watt 100 m² 42 dB Με ενδιαφερει να μην εχει πολυ θορυβο λειτουργειας και να ειναι και λιγα watt Οποια βοηθεια δεκτη Έψαχνες ΠΆΡΑ πολύ καιρό!!! Άντε καλορίζικος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
villasg Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Εκατσαν αναμεσα διαφορες καταστασεις και αφραγκιες οποτε .......... τελος καλο ολα καλα ============= Λοιπον 1η δοκιμη , στο σπιτι της αθηνας 64 τετραγωνικα , θεση στο κεντρο του σπιτιου ( χωλ ). Συνθηκες 24° 66 % υγρασια ωρα 17:00 . Μετα απο 2 1/2 ωρες εφτασε στο 55% . Δεν μπορεις να το εχεις στο δωματιο που εισαι , εχει θορυβο ( παρολο που λεει 40 db δεν μας λεει κανεις σε ποια αποσταση το εχει μετρησει . Δεν εχει τριγμους αυτο που ακουγετε ειναι ο ανεμηστηρας και ο συμπιεστης , σαν τον αποροφητηρα της κουζινας στην 1η σκαλα ( μικρη ). Ενα "κακο" ειναι οτι δεν εχει σκαλες να ρυθμισεις τον ανεμηστηρα οπως εχουν αλλοι Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2015 από villasg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Melli Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 ενα σχόλιο για τους Philco... Είνια η καλύτερη ελληνικη εταιρεία για αφυγραντηρες και η εξυπηρέτηση της εταιριας σε περιπτωση βλάβης άψογη. Τα στοιχεία αυτά μου τα είπε γειτονάς μμου που έχει μαγαζι με ηλεκτρικά και δουλεύει χρόνια με ηλεκτρικές συκσευές. ΟΙ Olimpia Splendid αν και με 3 χρονια εγγύηση πολλές φορές το service καθυστερεί πολύ. Οι juro Pro, μπηκαν προσφατα στην αγορά με αφυγραντηρες οποτε ολοκληρωμένη εικόνα δεν υπάρχει, και στηριζόμαστε στο μεγάλο ονομα της εταρείας. Τέλος ο Rohnson δινει 4 χρόνια εγγύηση και ειναι ενα πλεονεκτημα, που οπως και εγώ, το θεώρησα ως το κριτήριο αγοράς. Οσο για την αντιπροσωπια, απροβλημάτιστη και αυτή μέχρι στιγμής. Για τους meaco δυστυχώς δεν μπορούσε να μου πει, καθώς δεν μπορει να τους εμπορευτεί, απλά οπως έχει αναφερθεί είναι από τα πιο ισχυρά ονόματα και ολοι στην αγορά το ξέρουν. Πάντως δώστε πλύ μεγάλη σημασία στα watt... επειδή βλέπω ολοι εχουμε βασανιστεί με τους αφυγραντηρες ας ξαναθυμήσω το ποστ μου που είναι επιβεβαιωμένο απο επαγγελματία πωλητή... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Έχουν περάσει αρκετοί μήνες χρήσης του Meaco DD8L.Τον είχα αγοράσει τον περασμένο Φλεβάρη,τον έβαλα στην πρώτη σκάλα ανεμιστήρα,50% επιθυμητή υγρασία και απλά τον παράτησα να δουλεύει έκτοτε σε αυτές τις ρυθμίσεις. Το σπίτι,ισόγειο 52μ2 έχει υγρασία χειμώνα-καλοκαίρι. Κακώς,κάκιστα αμέλησα να πάρω και έναν μετρητή ευθύς εξαρχής,για να έχω μια ιδέα για την κατανάλωση.Πλέον ξέρω οτι με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις,είναι της τάξης των 355watt. Το μόνο σίγουρο είναι οτι ο αφυγραντήρας δέν δουλεύει συνέχεια. Στην παρούσα φάση και έχοντας σταθεροποιήσει την υγρασία χώρου σε ένα εύρος 52~55%,θέλω να δώ την κατανάλωση σε ημερήσια βάση για να υπολογίσω (μπακάλικα) τι μου κοστίζει στον εκκαθαριστικό λογαριασμό. Θα δώ τις μετρήσεις τον επόμενων μηνών και αν δω οτι οικονομικά είναι ασύμφορος,θα σκεφτώ σοβαρά να τον πουλήσω και να προσανατολιστώ σε έναν με συμπιεστή (ίσως τον Rohnson R-9120 που προτάθηκε). Πολύ φοβάμαι όμως οτι εκεί που θα λύσω το ένα πρόβλημα (κατανάλωση), θα αποκτήσω άλλο (θόρυβος).Δέν ξέρω κατα πόσο τα ratings είναι αξιόπιστα.Πχ ο Meaco DD8L είναι rated@39 db(a) και τον μέτρησα 44,ακριβώς όπως και στο βίντεο...και τα 44 db(a) είναι οριακά αποδεκτά για τα αυτιά μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fuorigioco1981 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 στον maeco dd8l τα watt πανε αναλογα με την σκαλα του ανεμιστηρα η εκει που δειχνει τις σταγονες?330-650 ποσο ειναι δεν θυμαμαι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Ανάλογα τον ανεμιστήρα. 30/355/695 είδα με τον μετρητή... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fuorigioco1981 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Ανάλογα τον ανεμιστήρα. 30/355/695 είδα με τον μετρητή... εχει πρωτη δευτερη και ρουχα .δηλαδη η πρωτη καιει μονο 30? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
villasg Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Tα 30w ειναι μμονο ο ανεμηστηρας που τσεκαρει την υγρασια . Οι σκαλες ειναι 2 , η 2 η ειναι και τα ρουχα ( απλα ειναι continues , δεν κοβει οταν πιασει το ποσοστο ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Λοιπόν...μετρήσεων συνέχεια με τον Meaco DD8L Εντός 24 ωρών,στην πρώτη σκάλα ανεμιστήρα (355watt) και target 50% υγρασία κατανάλωσε 6kw.Μάζεψε περίπου 3lt,ουσιαστικά δουλεύοντας κάτι παραπάνω απο 16 ώρες. Μιλάμε δηλαδή για μια κατανάλωση της τάξεως των 360kw / δίμηνο. Δέν είμαι σίγουρος πόσο κοστολογείται η κιλοβατώρα ακριβώς.Εντελώς μπακάλικα και έχοντας ακούσει οτι με τις προσαυξήσεις πάει επι 2,μιλάμε για μια επιβάρυνση ~60 ευρώ στον εκκαθαριστικό λογαριασμό,με την προϋπόθεση οτι υφίσταται νυχτερινό ρεύμα και δέν έχουμε ξεπεράσει την κλίμακα τιμολόγησης Θα κάνω και μια δοκιμή με μικτές ρυθμίσεις στην ταχύτητα ανεμιστήρα (χαμηλή όταν κοιμάμαι/είμαι εντός και υψηλή όταν είμαι εκτός σπιτιού) για να δώ αν είναι πιο αποδοτικός/οικονομικός έτσι. Δαγκώνομαι ήδη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lexusr450 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 tenshi σωστο ειναι το κοστος των 60ε που λεσ,για αυτο θελει ρυθμισςμα στη μεσαια σκαλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fuorigioco1981 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 tenshi σωστο ειναι το κοστος των 60ε που λεσ,για αυτο θελει ρυθμισςμα στη μεσαια σκαλα την εννοεις ρυθμισμα? στην καταναλωση δεν παιζει ρολο και στις ποσες σταγονες το εχουμε?το ιδιο ειναι στα ρουχα και το ιδιο στην μια σταγονα?για πειραια ξερει κανεις μια σταγονα ειναι καλη για διαμερισμα χωρις τρελη υγρασια στο 6ο οροφο.? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnieXoX Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 η υγρασία στο υπνοδωμάτιο μετρήθηκε στο 79-85% το σπίτι είναι συνολικά γύρω στα 60 τ.μ., στα δυτικά προάστια, και για θέρμανση χρησιμοποιούνται air conditions. από μια γρήγορη έρευνα αγοράς, κατέληξα σε κάποιο αφυγραντήρα με συμπιεστή, καθώς δύσκολα θα πέσει η θερμοκρασία του χώρου κάτω από τους 15 oC, αλλά και λόγω μικρότερης κατανάλωσης. τα βασικά χαρακτηριστικά που με ενδιαφέρουν, είναι ο θόρυβος λειτουργίας και η κατανάλωση. σε γενικές γραμμές, υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτόν Meaco-12L με βάση τον θόρυβο και την κατανάλωση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fuorigioco1981 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 οι σκαλες του ανεμιστηρα εαν τις ακουσεις ειναι τρεις δεν ειναι 2!τα 2 ανεμιστηρακια με τα ρουχα εχουν διαφορα εντασης! συν το μονο ανεμιστηρακι συνολο τρεις σκαλες. αρα γιατι δινονται μονο 2 τιμες καταναλωσης?? maeco dd8l Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα