Προς το περιεχόμενο

Απορίες και συμβουλές για αφυγραντήρα

pp6210

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Για μένα σκέψου να αγοράσεις μια smart πρίζα για να ελέγχεις το μηχάνημα και πάρε οποιοδήποτε μοντέλο θες με ζεόλιθο που δεν έχει wi-fi . Tα περισσότερα μοντέλα της αγοράς έχουν auto-restart . Οπότε με το πριζάκι θα ελέγχεις το on/off του αφυγραντήρα . Το smart πριζακι θέλει internet πρόσβαση όπως και το wi-fi των αφυγραντήρων για να μπορείς να ελέγχεις τον αφυγραντήρα . 

Σε ευχαριστώ φίλε, απλώς φαντάζομαι πως με το wifi, έχεις και το app της συσκευής. Με αυτό θα μπορείς να δείς τι υγρασία έχει ο χώρος κλπ., πιό ολοκληρωμένη κατάσταση ελέγχου. Χωρίς να ξέρεις τι γίνεται με την υγρασία, δεν θα ξέρεις εάν πρέπει ή όχι να τον ανάψεις, οπότε οικονομία στο ρεύμα.
Αναρωτιέμαι εάν υπάρχουν υγρασιόμετρα με wi-fi, ώστε να μπορεί να το συμβουλεύεται ο χρήστης και κατά συνέπεια να ανάβει ή όχι τον αφυγραντήρα.

Επεξ/σία από zoranb
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 9/10/2019 στις 1:31 ΠΜ, Dare-Devil είπε

Τσιμπημένο δεν είναι το συγκεκριμένο μπριζάκι; Μπας κ είναι προτιμότερο κανά SonOf?

1 ώρα πριν, zoranb είπε

Τσιμπημένο δεν είναι το συγκεκριμένο μπριζάκι; Μπας κ είναι προτιμότερο κανά SonOf?

Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με πριζάκια για να σου πώ λεπτομέρειες . Της TP-Link τυχαία στο έβαλα . Ναι υπάρχουν καλύτερες προτάσεις με λιγότερα λεφτά . 

Μάρκες που θα σου έλεγα να κοιτάξεις είναι TP-Link  sonoff   και blitzwolf . 

Προσωπικά έχω αδυναμία στα προϊόντα της blitzwolf . Δεν με έχουν απογοητεύσει και έχουν καλό VFM . 
Βέβαια για Sonoff και blitzwolf θα σου έλεγα να παραγγείλεις απο banggood  που παίζουν καλές τιμές . 
https://www.banggood.com/SONOFF-S20-10A-2200W-Wifi-Wireless-Remote-Control-Socket-Smart-Timer-Plug-Smart-Home-Power-Socket-Support-Alexa-p-1142285.html?rmmds=search&ID=532403&cur_warehouse=CN

https://www.banggood.com/SONOFF-S26-10A-AC90V-250V-Smart-WIFI-Socket-USUKAUEU-Wireless-Plug-Power-Sockets-p-1308841.html?rmmds=search&ID=532402&cur_warehouse=CN

https://www.banggood.com/BlitzWolf-BW-SHP6-EU-Plug-Metering-Version-WIFI-Smart-Socket-220V-240V-10A-Work-with-Amazon-Alexa-p-1356981.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN

https://www.banggood.com/BlitzWolf-BW-SHP2-16A-Smart-WIFI-Socket-220V-EU-Plug-Work-with-Amazon-Alexa-Google-Assistant-Compatible-with-BlitzWolf-Tuya-APP-p-1292899.html?rmmds=search&ID=47184&cur_warehouse=CN

https://www.banggood.com/BlitzWolf-BW-SHP8-3680W-16A-Smart-WIFI-Wall-Outlet-EU-Plug-Socket-Timer-Remote-Control-Power-Monitor-Work-with-Alexa-Google-Assistant-IFTTT-p-1502402.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN

• Like 1

Εκεί που είχα την εντύπωση πως είχα ρυθμίσει το σχέδιο του αφυγραντήρα, σίγουρος πως θα με βολέψει η λύση που σκέφτηκα, ξαφνικά όλα θόλωσαν!

Σχεδόν πάντα όταν επισκέπτομαι το εξοχικό μετά από 3-4 μήνες κλεισούρας το χειμώνα, μυρίζει μούχλα και μαζί μυρίζουν τα σεντόνια/ρούχα κλπ.

Σκεπτόμουν την αγορά ενός αφυγραντήρα, τον οποίο θα ενεργοποιώ απομακρυσμένα μέσω wi-fi αφού θα ελέγχω την υγρασία του χώρου μέσω του app του αφυγραντήρα. Συσκευή με Ζεόλιθο, επειδή το σπίτι είναι κλειστό αρκετούς χειμωνιάτικους μήνες και υποψιάζομαι πως η θερμοκρασία μάλλον κινείται κάπου ανάμεσα στους 10-15 βαθμούς.

Με ζεόλιθο κ wi-fi, μόνο ένας αφυγραντηρας υπάρχει, ο πανάκριβος Morris 10251W με τα 350€, τα οποία για αφυγραντήρα δεν μπορώ να διαθέσω. Οπότε μοιραία άρχισε να μπαίνει σε εφαρμογή το planB. Ένας φθηνός αφυγραντήρας με Ζεόλιθο μεν, απλό σε χαρακτηριστικά δε… χωρίς ιονιστή και wi-fi. Tην απουσία του wi-fi θα την κάλυπτα με ένα smart plug wi-fi μπριζάκι, με το οποίο θα τον άνοιγα από απόσταση ανάβοντάς/κλείνοντάς τον. Το πρόβλημα όμως είναι το ότι με την πατέντα αυτή, δεν θα μπορούσα να ξέρω εάν ο αφυγραντήρας πραγματικά χρειάζεται να ανάψει ή όχι, καθώς δεν θα είχα εικόνα της υγρασίας τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο μόνος τρόπος για να το πετύχω αυτό φαντάζομαι πως είναι ένας σένσορας υγρασίας που να μου δίνει εικόνα μέσω wi-fi.

Πώς σας φαίνεται σαν σχέδιο; Υστερεί κάπου; Θα έχω σωστή εικόνα αλλά και εύκολη χρήση στην ανάγωση της υγρασίας έτσι με την πατέντα ή καλύτερα να πάρω τον Morris που τα έχει όλα σ’ένα?

Έχω σκάσει με το θέμα!

1 ώρα πριν, zoranb είπε

Εκεί που είχα την εντύπωση πως είχα ρυθμίσει το σχέδιο του αφυγραντήρα, σίγουρος πως θα με βολέψει η λύση που σκέφτηκα, ξαφνικά όλα θόλωσαν!

Σχεδόν πάντα όταν επισκέπτομαι το εξοχικό μετά από 3-4 μήνες κλεισούρας το χειμώνα, μυρίζει μούχλα και μαζί μυρίζουν τα σεντόνια/ρούχα κλπ.

Σκεπτόμουν την αγορά ενός αφυγραντήρα, τον οποίο θα ενεργοποιώ απομακρυσμένα μέσω wi-fi αφού θα ελέγχω την υγρασία του χώρου μέσω του app του αφυγραντήρα. Συσκευή με Ζεόλιθο, επειδή το σπίτι είναι κλειστό αρκετούς χειμωνιάτικους μήνες και υποψιάζομαι πως η θερμοκρασία μάλλον κινείται κάπου ανάμεσα στους 10-15 βαθμούς.

Με ζεόλιθο κ wi-fi, μόνο ένας αφυγραντηρας υπάρχει, ο πανάκριβος Morris 10251W με τα 350€, τα οποία για αφυγραντήρα δεν μπορώ να διαθέσω. Οπότε μοιραία άρχισε να μπαίνει σε εφαρμογή το planB. Ένας φθηνός αφυγραντήρας με Ζεόλιθο μεν, απλό σε χαρακτηριστικά δε… χωρίς ιονιστή και wi-fi. Tην απουσία του wi-fi θα την κάλυπτα με ένα smart plug wi-fi μπριζάκι, με το οποίο θα τον άνοιγα από απόσταση ανάβοντάς/κλείνοντάς τον. Το πρόβλημα όμως είναι το ότι με την πατέντα αυτή, δεν θα μπορούσα να ξέρω εάν ο αφυγραντήρας πραγματικά χρειάζεται να ανάψει ή όχι, καθώς δεν θα είχα εικόνα της υγρασίας τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο μόνος τρόπος για να το πετύχω αυτό φαντάζομαι πως είναι ένας σένσορας υγρασίας που να μου δίνει εικόνα μέσω wi-fi.

Πώς σας φαίνεται σαν σχέδιο; Υστερεί κάπου; Θα έχω σωστή εικόνα αλλά και εύκολη χρήση στην ανάγωση της υγρασίας έτσι με την πατέντα ή καλύτερα να πάρω τον Morris που τα έχει όλα σ’ένα?

Έχω σκάσει με το θέμα!

Ποιος σου λέει ότι ο αφυγραντήρας θα ανάψει μόνος του όταν δεχθεί ρεύμα;

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Ποιος σου λέει ότι ο αφυγραντήρας θα ανάψει μόνος του όταν δεχθεί ρεύμα;

Εάν έχει "Αυτόματη Επανεκκίνηση" δεν θα ανάψει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, zoranb είπε

Φυσικά, τί μας πέρασες.... μπρίκια κολλάμε ή ψύλλους πεταλώνουμε; :-)

Δοκίμασα με το πριζακι μου στον Inventor EVA πρώτο μοντέλο που έχω και δουλεύει το κόλπο.

Αν και μεταξύ μας δεν κατανοώ πιο είναι το θέμα. Θα πάρεις έναν αφυγραντήρα και θα τον έχεις μόνιμα στο auto ανοιχτον. Αυτός θα βλέπει επίπεδα υγρασίας και τα ρυθμίζει εκεί που θες.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Αν και μεταξύ μας δεν κατανοώ πιο είναι το θέμα. Θα πάρεις έναν αφυγραντήρα και θα τον έχεις μόνιμα στο auto ανοιχτον. Αυτός θα βλέπει επίπεδα υγρασίας και τα ρυθμίζει εκεί που θες.

Εκεί είναι το ζήτημα, πόσο καλός είναι ο υγροστάτης που θα έχει για να ανιχνεύει την υγρασία. Βρισκόμενος εγώ μακριά, κ απών όταν θα δουλεύει, πώς θα ξέρω πότε κ για πόσο θα λειτουργεί; Μήπως θα λειτουργεί συνέχεια; Μήπως ελάχιστα; Μήπως καθόλου; Με λίγα λόγια δεν θα ξέρω τι πραγματικά θα συμβαίνει στο χώρο καθώς δεν έχω κάποιο έλεγχο σχετικό!

Επεξ/σία από zoranb
  • Confused 1

Το εχουμε γραψει πολλες φορες εδω, σε αφυγραντηρες με ζεολιθο, πριζακι wifi ή πριζακι με χρονοδιακοπτη δε πρεπει να μπαινει, διοτι ο αφυγραντηρας οταν παιρνει εντολη να κλεισει πρεπει να δουλεψει ακομα 10 λεπτα περιπου για να στεγνωσει, ενω με αυτα τα πριζακια σταματαει αμεσως και δεν στεγνωνει. 

• Like 2

ΩΧ τώρα αυτό ήτανε μαχαιριά! :shock:  Μισό όμως, γιατί μόνο στο Ζεόλιθο, κ στο συμπιεστή δεν υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα που πρέπει να κάνει αποπάγωση;

1 λεπτό πριν, zoranb είπε

ΩΧ τώρα αυτό ήτανε μαχαιριά! :shock:  Μισό όμως, γιατί μόνο στο Ζεόλιθο, κ στο συμπιεστή δεν υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα που πρέπει να κάνει αποπάγωση;

Μπα στον συμπιεστη οταν πατας το off της συσκευης κλεινει αμεσως. Σε ζεολιθο οταν πατας το off της συσκευης εξακολουθει να δουλευει μονο ο ανεμιστηρας για καποια λεπτα διαφορετικα μυριζει ασχημα η συσκευη.

• Like 1

ΚΑΜΙΑ σχέση! Αποπάγωση γίνεται στον συμπιεστή σε χαμηλές θερμοκρασίες, κάτι εντελώς άσχετο με αυτό που σου λένε. Στα μοντέλα ζεολίθου, όταν γίνεται αφύγρανση, μόλις πατήσεις να σβήσει η συσκευή συνεχίζει να γυρνάει αέρα για λίγα λεπτά προκειμένου να στεγνώσει ο δίσκος! Αν εσύ κόψεις τα ρεύματα η συσκευή θα μείνει "κόκαλο" εκεί που δούλευε (ανοιχτή περσίδα και χωρίς στέγνωμα) με ότι κακό αυτό συνεπάγεται. Μη ενδεδειγμένη λειτουργία και χρήση της συσκευής.

Επιπρόσθετα, έχε κατά νού ότι όταν μια συσκευή που φέρει πλακέτα τη λειτουργείς μέσω της πρίζας, είναι σαν να της κάνεις "μικρά ηλεκτροσόκ" όλη την ώρα (αναλογία χάρη λόγου), μιας και δεν αφήνεις να γίνει το σωστό "soft start / soft close" που ενδεχομένως κάνει ο προγραμματισμός της πλακέτας της ;) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/10/2019 στις 7:58 ΜΜ, Dare-Devil είπε

Οι αφυγραντήρες με συμπιεστή όσο πέφτει θερμοκρασία  χαμηλά (κάτω απο 15 βαθμούς) τόσο πιο συχνά θα χρειάζονται να μπαίνουν σε κατάσταση απόψυξης του στοιχείου (de-frost) . Όταν δουλεύουν σε defrost δεν κάνουν αφύγρανση και σπαταλάς ενέργεια για να το defrost . Επίσης μειώνεται η αφυγραντική τους ικανότητα .

Σχετικά με το ξεπάγωμα.

Στην περίπτωση μου, που κινούμαι σε θερμοκρασίες 10-15, εάν εχω συμπιεστή, δεν θα μπαίνει σε στάδιο αποπάγωσης ο αφυγραντήρας πιο συχνά; Άρα κ πιθανό να συμπέσει ένα κλείσιμο τότε;

Επεξ/σία από zoranb

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...