Maxxx4 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπερα στην παρεα. Θα ηθελα την βοήθεια καποιου να με κατευθύνει σε καποιους αφυγραντήρες και να διαλεξω. Διαβασα αρκετες σελιδες εδω και ειδα αρκετα μοντελα στα σκρουτζομαγαζα αλλα δυσκολεύομαι να κατασταλαξω σε κάποιον αφυγραντηρα που θα μου κάνει πραγματικα δουλεια. Καταρχην μενω σε νησι κοντά στη θαλλασα, σπιτι 80τμ με ενδοδαπεδια θερμανση και υγρασια ακομα και στα μεσα οκτωμβρη να αγγιζει 80%. Σπιτι πετρινο με ξυλινη σκέπη . Θα ηθελα αν υπάρχει καποιος να με υποδιξει καποιον δοκιμασμενο αφυγραντιρα η βαση των γνωσεων του . Πανω απο ολα θελω ιονιστη(hepa η κατι καλυτερο ) να υπαρχει καθαρος αερας καθοτι υπάρχει παιδί με ασθμα. 20 λιτρα με ενδηξη υγρασιας στο πανελ του. Μπατζετ περιπου 250 ευρω η 300 αν υπαρχει μεγαλη διαφορα στον αφυγραντιρα.Θορυβος δεν με απασχολει αρκει να γίνετε δουλεια σωστα. Ευχαριστω εκτων προτερων και συγνωμη για την ταλαιπωρία. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2019 από Maxxx4
yositosi Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 44 λεπτά πριν, Maxxx4 είπε Καλησπερα στην παρεα. Θα ηθελα την βοήθεια καποιου να με κατευθύνει σε καποιους αφυγραντήρες και να διαλεξω. Διαβασα αρκετες σελιδες εδω και ειδα αρκετα μοντελα στα σκρουτζομαγαζα αλλα δυσκολεύομαι να κατασταλαξω σε κάποιον αφυγραντηρα που θα μου κάνει πραγματικα δουλεια. Καταρχην μενω σε νησι κοντά στη θαλλασα, σπιτι 80τμ με ενδοδαπεδια θερμανση και υγρασια ακομα και στα μεσα οκτωμβρη να αγγιζει 80%. Σπιτι πετρινο με ξυλινη σκέπη . Θα ηθελα αν υπάρχει καποιος να με υποδιξει καποιον δοκιμασμενο αφυγραντιρα η βαση των γνωσεων του . Πανω απο ολα θελω ιονιστη(hepa η κατι καλυτερο ) να υπαρχει καθαρος αερας καθοτι υπάρχει παιδί με ασθμα. 20 λιτρα με ενδηξη υγρασιας στο πανελ του. Μπατζετ περιπου 250 ευρω η 300 αν υπαρχει μεγαλη διαφορα στον αφυγραντιρα.Θορυβος δεν με απασχολει αρκει να γίνετε δουλεια σωστα. Ευχαριστω εκτων προτερων και συγνωμη για την ταλαιπωρία. τι θερμοκρασίες έχεις στο σπίτι σου το χειμώνα;
zoranb Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Στις 9/10/2019 στις 1:31 ΠΜ, Dare-Devil είπε Αν θες νa έχει ενσωματωμένο wi-fi : https://www.skroutz.gr/s/20424818/Morris-MDD-10251W.html Aπο κει και πέρα όποιον άλλο αφυγραντήρα επιλέξεις αν έχει auto-restart χαρακτηριστικό μπορείς να αγοράσεις ένα μπριζάκι wi-fi και να τον κλείνεις/ανοίγεις όποτε θες . https://www.skroutz.gr/c/449/afygranthres/f/698106/me-zeolitho-desiccant.html?order_by=popularity&order_dir=desc Όλα αυτά προϋποθέτουν να έχεις modem wi-fi στο χώρο σου . Μπριζάκι σαν και αυτό: https://www.kafkas.gr/proionta/ktiriakos-exoplismos/exypno-spiti/aftonoma-systimata-aftomatismou/elenchos-diacheirisi/diafora-proionta/tp-link-wi-fi-smart-plug-191705_191705/?affid=4&skr_prm=WyJiM2YwMDdlNC05ZDQxLTQ1NDMtYmQ1NC01OGNiYzc2NzUwODYiLDE1NzA1NzQ3NTg3NDIseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0&skuId=191718 Απ'ότι κατάλαβα το άναψε σβήσε απομακρυσμένα, μπορώ το κάνω είτε με το μπριζάκι, είτε με τη wifi λειτουργία, εάν έχει, ο ίδιος ο αφυγραντήρας. Σαν λειτουργικότητα ποιό από τα δύο είναι καλύτερο; Eπίσης γιατί πρέπει να έχει λειτουργία auto-restart για να δουλέψει με το μπριζάκι; Εάν πάρω κάποιον που δεν έχει auto-restart και θελήσω να βάλω το μπριζάκι, δεν θα δουλέψει; Απλώς θα ανάψει χωρίς να έχει εντολή να λειτουργήσει;
Maxxx4 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, yositosi είπε τι θερμοκρασίες έχεις στο σπίτι σου το χειμώνα; Συνήθως επηδη η γυναικα μου ειναι κρυουλιαρα... 23 βαθμους το λιγοτερο.. μπορει και 24 αν επιμενει να κρυονει. Ισως φτεει και η υγρασια σωστα?
yositosi Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 44 λεπτά πριν, zoranb είπε Απ'ότι κατάλαβα το άναψε σβήσε απομακρυσμένα, μπορώ το κάνω είτε με το μπριζάκι, είτε με τη wifi λειτουργία, εάν έχει, ο ίδιος ο αφυγραντήρας. Σαν λειτουργικότητα ποιό από τα δύο είναι καλύτερο; Eπίσης γιατί πρέπει να έχει λειτουργία auto-restart για να δουλέψει με το μπριζάκι; Εάν πάρω κάποιον που δεν έχει auto-restart και θελήσω να βάλω το μπριζάκι, δεν θα δουλέψει; Απλώς θα ανάψει χωρίς να έχει εντολή να λειτουργήσει; με το μπριζάκι απλά ανάβεις-σβήνεις! Για αυτό θέλεις το auto-restart ώστε να ανάβει στις τελευταίες ρυθμίσεις του (με το μπριζάκι πρακτικά είναι σαν να του προκαλείς διακοπές ρεύματος). Μέσω ενός wifi εννοείται ότι έχεις πολύ πιο πλήρη έλεγχο μιας και ανάβεις/σβήνεις/ρυθμίζεις + βλέπεις συνθήκες χώρου! 2 λεπτά πριν, Maxxx4 είπε Συνήθως επηδη η γυναικα μου ειναι κρυουλιαρα... 23 βαθμους το λιγοτερο.. μπορει και 24 αν επιμενει να κρυονει. Ισως φτεει και η υγρασια σωστα? Σίγουρα η υγρασία κάνει την αίσθηση του "κρύου" πιο έντονη. Τώρα με 23 βαθμούς στο χώρο σου πας άνετα για αφυγραντήρα τεχνολογίας συμπιεστή! Για 80τμ ένας 20άρης (ακόμα και λίγο μεγαλύτερο δεν σε χαλάει), θα το παλέψει να σου κάνει τη δουλειά. Τώρα για τα φιλτραρίσματα... οτιδήποτε παραπάνω υπάρχει βοηθάει, ΑΛΛΑ, εδώ λίγο κάτι σημαντικό. Αναφέρεις παιδί με αναπνευστικά προβλήματα! Φίλε μου, σε τέτοιες περιπτώσεις ΔΕΝ πας σε αφυγραντήρα και τις μαρκετίστικες μπούρδες που αναφέρονται για 2-σε-1! Αν τίθεται θέμα υγείας τότε αποκλειστικά και ΜΟΝΟ σε air-purifier, το οποίο θα έιναι και σοβαρό (πχ βλέπε Winix) και το οποίο θα έχει ΣΕΙΡΑ από σοβαρά και αξιόλογα φίλτρα πάνω του μαζί με σχετικές πιστοποιήσεις και όχι τις μούφες με τους αφυγραντήρες όπου μπαίνει ένα φιλτράκι και αρχίζουν τα μαγικά για φιλτραρίσματα θανάτου, και θεραπεία πάσα νόσου και βλακείας! Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, και εφόσον θα το έχεις κατά νου ως προς το τι πραγματικά να αναμένεις, τότε σε αφυγραντήρες το βασικό που θα κοιτάξεις θα είναι να έχεις και hepa αλλά και άνθρακα (παίζουν και 2-σε-1 φίλτρα hepa/άνθρακα), πρωταρχικά, και φυσικά ιονιστή σαν συμπλήρωμα (ή οτιδήποτε άλλο παίζει ανάλογα με το εκάστοτε μοντέλο)
Maxxx4 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Αρα παω και για αφυγραντιρα και για air purifier. Το ειχα και αυτο στο νου μου. Αλλα μηνα μηνα θα γινουν οι αγορες. Πρωτα αφυγραντιρα γιατι είναι οτι χειροτερο η υγρασια σε αναπνευστικά. Γνωριζεις μηπως ποια εταιρια ειναι ποιο αξιοπιστη ? Ποιες εχουν hepa και ανθρακα 2 σε 1?
yositosi Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Hepa σε συμπιεστή σε αυτή τη διάσταση φοράει η Toyotomi, Juropro, Meaco. Αν δεν κάνω λάθος η Toyotomi φοράει 2-σε-1 φίλτρο (Zen2).
liakjim Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 5 λεπτά πριν, yositosi είπε Hepa σε συμπιεστή σε αυτή τη διάσταση φοράει η Toyotomi, Juropro, Meaco. Αν δεν κάνω λάθος η Toyotomi φοράει 2-σε-1 φίλτρο (Zen2). Τα toyotomi δεν είναι που έχουν ένα φίλτρο που καλύπτει το 10% της επιφάνειας αφήνοντας το υπόλοιπο 90% αφιλτράριστο? 1
yositosi Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 6 λεπτά πριν, liakjim είπε Τα toyotomi δεν είναι που έχουν ένα φίλτρο που καλύπτει το 10% της επιφάνειας αφήνοντας το υπόλοιπο 90% αφιλτράριστο? δεν έχω προσέξει ποτέ τα παρελκόμενα του για να σου πω την αμαρτία μου. Από τις περιγραφές του το είδα και το έβαλα. Για να είμαι ειλικρινής μου φαίνεται παράλογο αν έχει 2-σε-1 φίλτρο Hepa να ειναι μικρότερο από την υποδοχή στην πλάτη μιας και σε ότι Hepa έχω δει φωλιάζει ακριβώς στο άνοιγμα της εισόδου αέρα. Συνήθως τα σκέτα άνθρακα μπορεί να είναι μικρότερα της εισαγωγής αέρα (όχι φυσικά 10%!) αν έχεις ακούσει κάτι παράξενο, να το ψάξω λίγο παραπάνω τη Δευτέρα για να μην λέμε βλακείες κιόλας.
Dare-Devil Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 13 λεπτά πριν, liakjim είπε Τα toyotomi δεν είναι που έχουν ένα φίλτρο που καλύπτει το 10% της επιφάνειας αφήνοντας το υπόλοιπο 90% αφιλτράριστο? 3 λεπτά πριν, yositosi είπε δεν έχω προσέξει ποτέ τα παρελκόμενα του για να σου πω την αμαρτία μου. Από τις περιγραφές του το είδα και το έβαλα. Για να είμαι ειλικρινής μου φαίνεται παράλογο αν έχει 2-σε-1 φίλτρο Hepa να ειναι μικρότερο από την υποδοχή στην πλάτη μιας και σε ότι Hepa έχω δει φωλιάζει ακριβώς στο άνοιγμα της εισόδου αέρα. Συνήθως τα σκέτα άνθρακα μπορεί να είναι μικρότερα της εισαγωγής αέρα (όχι φυσικά 10%!) αν έχεις ακούσει κάτι παράξενο, να το ψάξω λίγο παραπάνω τη Δευτέρα για να μην λέμε βλακείες κιόλας. Μάλλον ναι ! Δεν καλύπτει όλη την επιφάνεια : Μισό-μισό το φίλτρο (hepa/άνθρακα) https://www.electronet.gr/klimatismos-thermansi/afygransi-katharismos-aera/afygrantires/afygrantiras-toyotomi-zen2-tde-16tnd18-16-lt 1 1
yositosi Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Dare-Devil είπε Μάλλον ναι ! Δεν καλύπτει όλη την επιφάνεια : Μισό-μισό το φίλτρο (hepa/άνθρακα) https://www.electronet.gr/klimatismos-thermansi/afygransi-katharismos-aera/afygrantires/afygrantiras-toyotomi-zen2-tde-16tnd18-16-lt Χαχαχ έλεος ρε φίλε!! Αν το έβλεπα κάπου αλλού θα έλεγα ότι είναι troll photoshop φωτογραφία! Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας... Μου αρέσει που το διαφημίζουν κιόλας!
liakjim Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Καλά θυμόμουν. Το είχα δει σε έναν Κωτσόβολο (? Νομίζω) και με έπιασε νευρικό μπροστά στην πωλήτρια η οποία φυσικά εξακολουθούσε να μην καταλαβαίνει γιατί γελούσα.
zoranb Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 9/10/2019 στις 1:31 ΠΜ, Dare-Devil είπε Το σπίτι σου είναι ακατοίκητο το χειμώνα και πολλές φορές θα πέφτει η θερμοκρασία κάτω απο 15 κελσίου . Σε αυτή την περίπτωση μονόδρομος η αγορά αφυγραντήρα με ζεόλιθο . Αυτό είναι το βασικότερο κριτήριο αγοράς για την περίπτωσή σου. Επανέρχομαι στην ερώτηση, γιατί ο ζεόλιθος θεωρείς πως είναι μονόδρομος τη στιγμή που υπάρχουν αφυγραντήρες με συμπιεστή, που δηλώνουν πως κάνουν αφύγρανση από 5-35C, να είναι marketingίστικη δήλωση, ή ο ζεόλιθος έχει την καλύτερη απόδοση και γιαυτό τον προτείνεις ως μονόδρομο; Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2019 από zoranb
Dare-Devil Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 4 ώρες πριν, zoranb είπε Επανέρχομαι στην ερώτηση, γιατί ο ζεόλιθος θεωρείς πως είναι μονόδρομος τη στιγμή που υπάρχουν αφυγραντήρες με συμπιεστή, που δηλώνουν πως κάνουν αφύγρανση από 5-35C, να είναι marketingίστικη δήλωση, ή ο ζεόλιθος έχει την καλύτερη απόδοση και γιαυτό τον προτείνεις ως μονόδρομο; Δες το διάγραμμα που πόσταρα σε προηγούμενο post . Τί παρατηρούμε ; Ο αφυγραντήρας με ζεόλιθο αποδίδει σχεδόν τα ίδια L/24 ωρο σε όλο σχεδόν το φάσμα θερμοκρασιών του χώρου μας . Ο αφυγραντήρας με συμπιεστή π.χ ο 15 λιτρος (δηλαδή με ονομαστική αφυγραντική ικανότητα 15 λίτρα ) στους 20 βαθμούς Κελσίου έχει αφυγραντική ικανότητα 7 lt . Στου 15 βαθμούς κελσίου έχει αφυγραντική ικανότητα περίπου 4 λίτρα !!!!!! Μια πτώση απόδοσης περίπου 40 % ενώ ο ζεόλιθος αφυγραίνει με σταθερή απόδοση θα λέγαμε μεταξύ 10 -20 βαθμών κελσίου . Απο την άλλη όπως είπα οι αφυγραντήρες με συμπιεστή απο τους 15 βαθμούς και κάτω και όσο πέφτει η θερμοκρασία διακόπτουν ανα τακτά χρονικά διαστήματα την λειτουργία τους για να μπουν σε λειτουργία αποπάγωσης για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα. Όσο πέφτει δηλαδή η θερμοκρασία του χώρου δημιουργείτε πάγος στο στοιχείο που συλλέγει την υγρασία . Κατά την διάρκεια της αποπάγωσης δεν γίνεται αφύγρανση άρα ένα μέρος της κατανάλωσης του αφυγραντήρα δεν χρησιμοποιείται για αφύγρανση αλλά για να μπορέσει ο αφυγραντήρας να συνεχίσει την αφύγρανση του . Οπότε ο κανόνας λέει το εξής . Απο 15 βαθμούς και πάνω ο αφυγραντήρας με συμπιεστή έχει καλύτερη απόδοση και καταναλώνει λιγότερο . Απο 15 βαθμούς και κάτω ο αφυγραντήρας με συμπιεστή γίνεται πιο ενεργοβόρος και χάνει μεγάλο κομμάτι απο την αφυγραντική του ικανότητα. Ταυτόχρονα δεν μπορεί να δουλεύει συνεχώς σε κατάσταση αφύγρανσης, διότι σταματάει για αποπάγωση όταν χρειαστεί καταναλώνοντας φυσικά . Το εύρος λειτουργίας του μηχανήματος δεν είναι marketing . Το εύρος που λες 5-35 βαθμούς κελσίου είναι το εύρος όπου μπορεί να λειτουργήσει η συσκευή και να κάνει αφυγρανση με την όποια απόδοση και την όποια κατανάλωση μπορεί να πετύχει . 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα