Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα μπορούσε κάποιος να μου προτείνει 2-3 μοντέλα με τεχνολογία ζεόλιθου; Η θερμοκρασία πέφτει κάτω από 17 βαθμούς και η υγρασία μπορεί να είναι για μέρες πανω από 80%. Γενικά το σπίτι έχει μεγάλο πρόβλημα υγρασίας.  

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fernando είπε

Καλησπέρα, θα μπορούσε κάποιος να μου προτείνει 2-3 μοντέλα με τεχνολογία ζεόλιθου; Η θερμοκρασία πέφτει κάτω από 17 βαθμούς και η υγρασία μπορεί να είναι για μέρες πανω από 80%. Γενικά το σπίτι έχει μεγάλο πρόβλημα υγρασίας.  

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

πόσα τμ χώρο έχεις... και τι budget?

Σαν λύσεις υπάρχουν πολλές και ειδικά στο θέμα του ζεολίθου τα πράγματα είναι εντελώς straightforward!

Δημοσ.
9 ώρες πριν, yositosi είπε

Γιατί θεωρείς τον Inventor αθόρυβο αν επιτρέπεται; Τον έχεις ακούσει σε λειτουργία; Tα 37dB που δηλώνουν είναι σε λειτουργία "sleep" οπου κανείς δεν λέει τι αφύγρανση γίνεται! Τα "πραγματικά" επίπεδα θορύβου του είναι στα 45dB στην υψηλή ταχύτητα όπου γίνεται και η αφύγρανση και σίγουρα "αθόρυβο" δεν το λες! Εγώ θεωρώ ότι η τιμή είναι και λίγο παραπάνω (47dB που έχει αυτό το σκαρί από το εργοστάσιο), αλλά μένω στο 45dB που δήλωνε και επίσημα ο εισαγωγέας μέχρι το 2017/8!

Βάση db που ανακοινώνουν . Έστω στην χαμηλή σκάλα φαίνεται ότι αυτά τα δύο μοντέλα είναι καλύτερα . Οκ θα μου πεις σε σύγκριση με τα άλλα δύο μοντέλα είναι μικρή η διαφορά στα χαρτιά . Γενικά στους αφυγραντήρες στην λεπτομέρεια παίζονται τα επίπεδα θορύβου .  Πραγματικά αθόρυβος αφυγραντήρας δεν υπάρχει . 
Του έγραψα ότι είναι καλύτερο να τους δει απο κοντά και να τους βάλει σε λειτουργία σε κάποιο κατάστημα . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, yositosi είπε

πόσα τμ χώρο έχεις... και τι budget?

Σαν λύσεις υπάρχουν πολλές και ειδικά στο θέμα του ζεολίθου τα πράγματα είναι εντελώς straightforward!

40 τ.μ. είναι, δύο δωμάτια. Δίνω και μέχρι 300 ευρώ αν είναι κάτι καλό και το κρατήσω για το επόμενο σπίτι.(δεν ξέρω βέβαια αν θα έχω τόσο  μεγάλοπρόβλημα υγρασίας) . Μόνη προϋπόθεση να είναι από μεγάλο κατάστημα που δέχεται δόσεις με πιστωτική

Επεξ/σία από Fernando
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Βάση db που ανακοινώνουν . Έστω στην χαμηλή σκάλα φαίνεται ότι αυτά τα δύο μοντέλα είναι καλύτερα . Οκ θα μου πεις σε σύγκριση με τα άλλα δύο μοντέλα είναι μικρή η διαφορά στα χαρτιά . Γενικά στους αφυγραντήρες στην λεπτομέρεια παίζονται τα επίπεδα θορύβου .  Πραγματικά αθόρυβος αφυγραντήρας δεν υπάρχει . 
Του έγραψα ότι είναι καλύτερο να τους δει απο κοντά και να τους βάλει σε λειτουργία σε κάποιο κατάστημα . 

Μα και με αυτά που ανακοινώνουν, έχουμε τα 45dB (A) που δήλωνε η Inventor και δεν τα λες και λίγα, και είναι ΜΕΓΑΛΗ η διαφορά μεταξύ του κάθε dB μιας και η αύξηση δεν είναι γραμμική. Αν το πάμε στο τι δηλώνει ο καθένας στη "χαμηλότερη ταχύτητα" ειδικά όταν αυτή είναι κατηγορίας "sleep/eco" και άρα μη δηλωμένη καν η αφυγραντική ικανότητα εκεί, τότε το κάψαμε!

Στις συγκρίσιμες ταχύτητες τα dB είναι παραπάνω, και για αυτό απόρρησα... και πήρα το ελεύθερο να σε ρωτήσω κιόλας μιας και τόσο καιρό έχω την αίσθηση ότι τα ξέρεις τα μοντέλα της αγοράς σε πραγματικές συνθήκες. 37 sleep / 40 low / 45 high έναντι 38 low / 40 high και να μου λες ότι είναι χαμηλότερο το πρώτο, ή "αμελητέας διαφοράς", δεν βγαίνει! Εκτός φυσικά αν τα μέτρησες/άκουσες... όπου μπορούμε να το συζητήσουμε περαιτέρω

7 λεπτά πριν, Fernando είπε

40 τ.μ. είναι, δύο δωμάτια. Δίνω και μέχρι 300 ευρώ αν είναι κάτι καλό και το κρατήσω για το επόμενο σπίτι.(δεν ξέρω βέβαια αν θα έχω τόσο πρόβλημα υγρασίας) . Μόνη προϋποθέσεις να είναι από μεγάλο κατάστημα που δέχεται δόσεις με πιστωτική

Αν μιλάς πχ για Κώτσο έχεις τις παρακάτω επιλογές...

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/afigranthres/190495-delonghi-dns80-tasciugo-ariadry-light  (που είναι 8 λίτρων και όχι τις ΒΛΑΚΕΙΕΣ 20 που γράφουν)

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/afigranthres/203553-inventor-rs3ion-8l-rise (που είναι επίσης 8 λίτρων)

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/afigranthres/202676-morris-mdd86250 (όπου είναι 10 λίτρων, πολύ πιο φορτωμένος σε όλους τους τομείς αλλά και αισθητά ακριβότερος)

Στα τ.μ. που έισαι θα κοιτούσα 8λιτρο από τους 2 πρώτους. Επίπεδο θορύβου στα 48db πραγματικά στην υψηλή ταχύτητα... καταναλώσεις ανάλογες λόγω ζεολίθου. Η επιλογή δική σου :) 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Το σπίτι σου είναι ακατοίκητο το χειμώνα και πολλές φορές θα πέφτει η θερμοκρασία κάτω απο 15 κελσίου . Σε αυτή την περίπτωση μονόδρομος η αγορά αφυγραντήρα με ζεόλιθο . 
Αυτό είναι το βασικότερο κριτήριο αγοράς για την περίπτωσή σου . 

Αν θες νa έχει ενσωματωμένο wi-fi
https://www.skroutz.gr/s/20424818/Morris-MDD-10251W.html

Aπο κει και πέρα όποιον άλλο αφυγραντήρα επιλέξεις αν έχει auto-restart χαρακτηριστικό μπορείς να αγοράσεις ένα μπριζάκι wi-fi και να τον κλείνεις/ανοίγεις όποτε θες . 
https://www.skroutz.gr/c/449/afygranthres/f/698106/me-zeolitho-desiccant.html?order_by=popularity&order_dir=desc

Όλα αυτά προϋποθέτουν να έχεις modem wi-fi στο χώρο σου . 

Μπριζάκι σαν και αυτό: https://www.kafkas.gr/proionta/ktiriakos-exoplismos/exypno-spiti/aftonoma-systimata-aftomatismou/elenchos-diacheirisi/diafora-proionta/tp-link-wi-fi-smart-plug-191705_191705/?affid=4&skr_prm=WyJiM2YwMDdlNC05ZDQxLTQ1NDMtYmQ1NC01OGNiYzc2NzUwODYiLDE1NzA1NzQ3NTg3NDIseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0&skuId=191718

Απο τα μοντέλα που κοιτάς τον χαμηλότερο θόρυβο  έχει ο Rohnson και ο Inventor . 
Eπίσης  τα δύο αυτά μοντέλα είναι σε καλύτερη τιμή απο τα άλλα . 

Ένα απο τα δύο θα κοιτούσα . Καλό είναι να τα δεις και απο κοντά πως σου φαίνονται σαν κατασκευή και αν υπάρχει η δυνατότητα να τα ακούσεις σε λειτουργία .  Ο κωτσόβολος τα έχει και  τα δύο και λογικά θα  τους βρείς σε κάποιο κατάστημα του . 

Γιατί προτείνεις σαν μονόδρομο τους αφυγραντήρες με ζεόλιθο, τι διαφορα έχουν σε σχέση με τους άλλους;
Eπίσης μια τέτοια λύση θα μπορεί να λειτουργήσει σωστά εάν τον βάλω σε λειτουργία μόλις μπώ στο σπίτι κ μυρίζει μούχλα κλπ.;
Kαι... αυτό το 8λιτρος, 20λιτρος κλπ είναι πόση αφύγρανση κάνει ανά 24h;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
2 ώρες πριν, yositosi είπε

Μα και με αυτά που ανακοινώνουν, έχουμε τα 45dB (A) που δήλωνε η Inventor και δεν τα λες και λίγα, και είναι ΜΕΓΑΛΗ η διαφορά μεταξύ του κάθε dB μιας και η αύξηση δεν είναι γραμμική. Αν το πάμε στο τι δηλώνει ο καθένας στη "χαμηλότερη ταχύτητα" ειδικά όταν αυτή είναι κατηγορίας "sleep/eco" και άρα μη δηλωμένη καν η αφυγραντική ικανότητα εκεί, τότε το κάψαμε!

Στις συγκρίσιμες ταχύτητες τα dB είναι παραπάνω, και για αυτό απόρρησα... και πήρα το ελεύθερο να σε ρωτήσω κιόλας μιας και τόσο καιρό έχω την αίσθηση ότι τα ξέρεις τα μοντέλα της αγοράς σε πραγματικές συνθήκες. 37 sleep / 40 low / 45 high έναντι 38 low / 40 high και να μου λες ότι είναι χαμηλότερο το πρώτο, ή "αμελητέας διαφοράς", δεν βγαίνει! Εκτός φυσικά αν τα μέτρησες/άκουσες... όπου μπορούμε να το συζητήσουμε περαιτέρω

Κάτσε γιατί κάπου σε χάνω .   Η Inventor ανακοινώνει στο site 37 db , λογικά αφορά την χαμηλή σκάλα του ανεμιστήρα. Αυτό πιστεύω. Που βρήκες εσύ τα db σε όλες τις σκάλες λειτουργίας ; Μήπως κοίταξες άλλο μοντέλο; Ο  Eva2-ION20L έχει αυτά τα db που περιγράφεις ενώ για τον EP3-WiFi20L αυτός δηλαδή που κοιτάζει ο @Arwindan  αναφέρεται μόνο μια τιμή θορύβου . Η σύγκριση που έκανα ήταν στα χαμηλά db . Στα υψηλά προφανώς και δεν μπορεί να γίνει σύγκριση αφού δεν έχουμε τις τιμές για τον EP3 . 
Η Rohnson απο την άλλη ανακοινώνει 38 db low / 42 high 

Σε κάθε περίπτωση δεν τον ενδιαφέρει τόσο ο θόρυβος αφου δεν θα κοιμάται με τον αφυγραντήρα . Παρ όλα αυτά όπως του είπα ας δει αυτούς τους δύο που παίζουν σε καλύτερη τιμή απο τους άλλους και να τους δει- ακούσει  για να κρίνει ποιος πραγματικά δουλεύει πιο πολιτισμένα . 

Κάνεις λάθος . Τα μοντέλα της αγοράς προφανώς και δεν τα ξέρω σε πραγματικές συνθήκες διότι δεν τα έχω στην κατοχή μου για να πειραματιστώ ούτε εργάζομαι στη λιανική (ή σε κάποια σχετική θέση) που μου δίνει την δυνατότητα έως κάποιο βαθμό να πειραματιστώ με όλα .  Συγκρίνω τα χαρακτηριστικά που ανακοινώνουν οι κατασκευαστές και με ένα Α υπόβαθρο που έχω λόγω σχολής λέω την άποψη μου .  Για εσένα απο όσο έχω καταλάβει περνάνε πολλοί αφυγραντήρες από τα χέρια σου λόγω κάποιου σχετικού επαγγέλματος. 

2 ώρες πριν, zoranb είπε

Γιατί προτείνεις σαν μονόδρομο τους αφυγραντήρες με ζεόλιθο, τι διαφορα έχουν σε σχέση με τους άλλους;
Eπίσης μια τέτοια λύση θα μπορεί να λειτουργήσει σωστά εάν τον βάλω σε λειτουργία μόλις μπώ στο σπίτι κ μυρίζει μούχλα κλπ.;

Ο γενικός κανόνας:

Αν η θερμοκρασία είναι πάνω απο 15 βαθμούς στο χώρο μας συμφέρει ενεργειακά αφυγραντήρας με συμπιεστή.Kαταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και  έχουν καλύτερη αφυγραντική ικανότητα σε σύγκριση με τους ζεόλιθου, όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία του χώρου . 
Αν είναι κάτω απο 15 βαθμούς σε συμφέρει ο αφυγραντήρας με ζεόλιθο  γιατί αυτοί  σε χαμηλές θερμοκρασίες έχουν καλύτερη αφυγραντική ικανότητα απο αυτούς με συμπιεστή . Οι αφυγραντήρες με συμπιεστή όσο πέφτει θερμοκρασία  χαμηλά (κάτω απο 15 βαθμούς) τόσο πιο συχνά θα χρειάζονται να μπαίνουν σε κατάσταση απόψυξης του στοιχείου (de-frost) . Όταν δουλεύουν σε defrost δεν κάνουν αφύγρανση και σπαταλάς ενέργεια για να το defrost . Επίσης μειώνεται η αφυγραντική τους ικανότητα . 
dehumidification-graph.jpg?v=1556243070

Δες και το παρακάτω link https://probreeze.com/13-step-guide-to-buying-a-dehumidifier/

Η αφυγραντική ικανότητα που ανακοινώνει ένας κατασκευαστής (8λιτρος, 20 λιτρος κτλ) είναι η ονομαστική ικανότητα αφύγρανσης, δηλαδή πόσα λίτρα νερού μπορεί να συλλέξει ο αφυγραντήρας σε ένα 24 ωρο υπό συγκεκριμένες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας του χώρου .  Η πραγματική απόδοση αφύγρανσης μεταβάλλεται  ανάλογα την θερμοκρασία του χώρου και την σχετική υγρασία του χώρου . 

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Και αυτό θα κάνω. Θα πάω να δω και αυτά τα 2 και ίσως και κάποια άλλα ακόμα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Κάτσε γιατί κάπου σε χάνω .   Η Inventor ανακοινώνει στο site 37 db , λογικά αφορά την χαμηλή σκάλα του ανεμιστήρα. Αυτό πιστεύω. Που βρήκες εσύ τα db σε όλες τις σκάλες λειτουργίας ; Μήπως κοίταξες άλλο μοντέλο; Ο  Eva2-ION20L έχει αυτά τα db που περιγράφεις ενώ για τον EP3-WiFi20L αυτός δηλαδή που κοιτάζει ο @Arwindan  αναφέρεται μόνο μια τιμή θορύβου . Η σύγκριση που έκανα ήταν στα χαμηλά db . Στα υψηλά προφανώς και δεν μπορεί να γίνει σύγκριση αφού δεν έχουμε τις τιμές για τον EP3 . 
Η Rohnson απο την άλλη ανακοινώνει 38 db low / 42 high 

Ναι γεγονός το ότι χανόμαστε, αλλά που θα πάει, θα βρεθούμε  :D :D . Ας το πάρουμε λοιπόν πιο συγκεκριμένα... Κατάλογος της Inventor 2017/18 που υπάρχει και στη σελίδα τους βασικά!

image.png.2651ab8a988bff5c171b4fe1184b0475.png

Άλλα μοντέλα βλέπω;;; Για το ίδιο δεν μιλάμε;΄Το ότι από τον επόμενο κατάλογο άρχισαν να δηλώνουν μόνο το 37dB σημαίνει ότι οι Mid/Turbo ταχύτητες εξαφανίστηκαν;

Σε αυτόν τον κατάλογο επίσης ο EVA II ο απλός δίνεται σαν 45/47... βασικά ως την προηγούμενη εβδομάδα έτσι τον είχε και η σελίδα τους που τον επανέφεραν 

image.png

Επειδή σε βλέπω ότι συνήθως ξέρεις σε πολύ υψηλό βαθμό τα χαρακτηριστικά μοντέλων ψύξης/θέρμανσης καθώς και αφύγρανσης, και επειδή πχ και πέρσι με το που ανέβασαν το αλλαγμένο εγχειρίδιο του evaII pro ως προς το θέμα της λειτουργίας μόλις επιτευχθεί η επιλεγμένη τιμή υγρασίας, ενημέρωσες την κοινότητα, υπέθεσα ότι γενικότερα παρακολουθείς από κοντά τις όποιες εξελίξεις και αλλαγές και για αυτό παραξενεύτηκα για το συμπέρασμα που έβγαλες!

Για τον Rohnson δεν έκανα φυσικά αναφορά ακριβώς για το λόγο που ανέφερες και εσύ. Δύο ταχύτητες, δύο στάθμες θορύβου... Φυσικά δεν κατάλαβα τη λογική με την οποία τον πρότεινες όταν ο άνθρωπος τόνισε την χαμηλή κατανάλωση και το εν λόγω μοντέλο δηλώνεται ως rated power 365W!! ;) 

4 ώρες πριν, zoranb είπε

μερικές μικρές προσθήκες στα πολύ σωστά που σου ανέλυσε σε απλά Ελληνικά ο @Dare-Devil και αν δεις προσεχτικά την καμπύλη που σου επισύναψε θα προσέξεις ότι...

1. Οι ζεολίθου όταν λένε πχ 6, ή 8, ή 10 λίτρα σημαίνει ότι περιμένεις μέσες άκρες αυτή την ποσότητα νερού να αφυγρανθεί σε ένα 24ωρο! Το κακό είναι ότι καίνε πολύ ρεύμα

2. Οι τεχνολογίας συμπιεστή όταν δηλώνουν 16 ή 20 λίτρα πχ σημαίνει ότι σε συνθήκες 30C και 80% θα επιτύχουν αυτό το νούμερο! Όσο πέφτει η θερμοκρασία, αλλά και υγρασία (βλέπε καμπύλη στην παραπάνω ανάρτηση) η απόδοση πέφτει, και όσο πέφτει η θερμοκρασία πέφτει ΠΟΛΥ! Σε ένα σπίτι που θερμαίνεται επαρκώς (βλέπε 19~22C) και το οποίο ΕΧΕΙ υγρασία (>70% πχ) ένας αφυγραντήρας συμπιεστή αναμένεται να τραβήξει νερό ισο με ΩΣ ΚΑΙ το μισό από αυτό που δηλώνεται στο κουτί (πχ ο 16άρης ως και 8 λίτρα και ο 20άρης ως και 10 λίτρα). Αυτό σου το αναφέρω χονδρικά και εμπειρικά, αλλά πραγματικά οι αποκλισεις είναι πολύ μικρές και στην πληθώρα των περιπτώσεων είναι ακόμα παρακάτω!

1 ώρα πριν, Arwindan είπε

Και αυτό θα κάνω. Θα πάω να δω και αυτά τα 2 και ίσως και κάποια άλλα ακόμα. 

Η σωστότερη προσέγγιση φίλε μου. Πας, βλέπεις, αν σε καίει τα ακούς κιόλας και κάνεις την τελική επιλογή σου ;) 

Επεξ/σία από yositosi
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

O Ζεόλιθος που έχουν οι σχετικοί αφυγραντήρες είναι κάτι κρύσταλλοι;
Ποιά μάρκα θεωρείται πως έχει τους καλύτερους αφυγραντήρες ζεόλιθου και γιατί;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zoranb είπε

καμία σχέση. Περιστρεφόμενος δίσκος υφής/όψης σαν κερίθρα... από πορώδες ορυκτής βάσης υλικό. Ζεόλιθο έχουν αρκετοί στην αγορά και ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που θέλεις παίζουν διάφορα μοντέλα (Delonghi, Inventor, Morris, Meaco, Puredry, Toyotomi, κλπ). Από πλευράς ποιότητας δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές... οπότε κοιτάς τις διαθέσιμες λειτουργίες, και φυσικά την τιμή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, yositosi είπε

καμία σχέση. Περιστρεφόμενος δίσκος υφής/όψης σαν κερίθρα... από πορώδες ορυκτής βάσης υλικό. Ζεόλιθο έχουν αρκετοί στην αγορά και ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που θέλεις παίζουν διάφορα μοντέλα (Delonghi, Inventor, Morris, Meaco, Puredry, Toyotomi, κλπ). Από πλευράς ποιότητας δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές... οπότε κοιτάς τις διαθέσιμες λειτουργίες, και φυσικά την τιμή.

Πέρα κάποιον χαρακτηριστικών που έχω υπόψη (wifi, ιονιστή, αφύγρανση ρούχων), ποιά άλλα χαρακτηριστικά είναι σημαντικά για ένα αφυγραντήρα;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
8 ώρες πριν, zoranb είπε

Πέρα κάποιον χαρακτηριστικών που έχω υπόψη (wifi, ιονιστή, αφύγρανση ρούχων), ποιά άλλα χαρακτηριστικά είναι σημαντικά για ένα αφυγραντήρα;

Ο θόρυβος, ειδικά αν σκοπεύεις να τον έχεις κοντά στο χώρο που κοιμάσαι. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/10/2019 στις 9:51 ΜΜ, yositosi είπε

Ναι γεγονός το ότι χανόμαστε, αλλά που θα πάει, θα βρεθούμε  :D :D . Ας το πάρουμε λοιπόν πιο συγκεκριμένα... Κατάλογος της Inventor 2017/18 που υπάρχει και στη σελίδα τους βασικά!

image.png.2651ab8a988bff5c171b4fe1184b0475.png

Άλλα μοντέλα βλέπω;;; Για το ίδιο δεν μιλάμε;΄Το ότι από τον επόμενο κατάλογο άρχισαν να δηλώνουν μόνο το 37dB σημαίνει ότι οι Mid/Turbo ταχύτητες εξαφανίστηκαν;

Σε αυτόν τον κατάλογο επίσης ο EVA II ο απλός δίνεται σαν 45/47... βασικά ως την προηγούμενη εβδομάδα έτσι τον είχε και η σελίδα τους που τον επανέφεραν 

image.png

Επειδή σε βλέπω ότι συνήθως ξέρεις σε πολύ υψηλό βαθμό τα χαρακτηριστικά μοντέλων ψύξης/θέρμανσης καθώς και αφύγρανσης, και επειδή πχ και πέρσι με το που ανέβασαν το αλλαγμένο εγχειρίδιο του evaII pro ως προς το θέμα της λειτουργίας μόλις επιτευχθεί η επιλεγμένη τιμή υγρασίας, ενημέρωσες την κοινότητα, υπέθεσα ότι γενικότερα παρακολουθείς από κοντά τις όποιες εξελίξεις και αλλαγές και για αυτό παραξενεύτηκα για το συμπέρασμα που έβγαλες!

Για τον Rohnson δεν έκανα φυσικά αναφορά ακριβώς για το λόγο που ανέφερες και εσύ. Δύο ταχύτητες, δύο στάθμες θορύβου... Φυσικά δεν κατάλαβα τη λογική με την οποία τον πρότεινες όταν ο άνθρωπος τόνισε την χαμηλή κατανάλωση και το εν λόγω μοντέλο δηλώνεται ως rated power 365W!! ;) 

Έχεις δίκιο για τον Rohnson δηλώνουν μεγαλύτερη ισχύ απο τους άλλους τρεις αφυγραντήρες  (Morris , Inventor)  . Αν και δεν αναφέρουν σε ποιες συνθήκες μέτρησαν αυτή την ισχύ . Anyway λάθος δικό μου .  Για τους άλλους τρεις οι μετρήσεις έχουν γίνει με τις ίδιες συνθήκες  (26.7 c και 60% σχετική υγρασία ) . 

Οπότε ο Ronshon είναι εκτός ανταγωνισμού με βάση τα κριτήρια του . 

Για τις τιμές θορύβου, σύγκρινα απο τα sites των εισαγωγέων   . Δεν κοίταξα τους προιοντικούς καταλόγους . 
Οπότε οι δύο morris και ο Rohnson στην μεγάλη σκάλα είναι πιο αθόρυβοι  συγκριτικά με τον inventor με τον inventor και τον rohnson να είναι ελαφρώς πιο αθόρυβοι στην μικρή σκάλα συγκριτικά  με τους Morris . 

Oπότε  η μια επιλογή με την καλύτερη ισχύ (222 watts) και καλύτερα επίπεδα θορύβου (38/40 db) είναι ο :
https://www.skroutz.gr/s/20424188/Morris-MDP-20300i.html?keyphrase=MDP-20300i#specs

Με καλύτερη τιμή : 255 ευρώ εδώ:  https://www.apothema.gr/morris-mdp-20300i-137180p

Αμέσως μετά  στα 260 watts και επίπεδα θορύβου: 37/40/45 db o:
https://www.skroutz.gr/s/12641395/Inventor-EVA-II-PRO-EP3-WiFi-20L.html#sku-info

Mε καλύτερη τιμή : 217 ευρώ  εδώ:  BestPrice iconInventor EVA II PRO EP3-WiFi 20L Αφυγραντήρας 20lit Με Ιονιστή + wifi (216,94€ στο Alpha Clima GR)

Σύγκριση κυρίως βάση δηλωμένης ισχύς (που είναι το βασικότερο κριτήριο του @Arwindan  ) και ύστερα με βάση τα db θορύβου . 

Στις 9/10/2019 στις 11:48 ΜΜ, zoranb είπε

Έτσι  είναι ο ζεόλιθος στους αφυγραντήρες . 
ZEOLITH-PD-10L.jpg

Έτσι  λειτουργούν  (δε βρήκα κάποιο βίντεο οικιακού αφυγραντήρα με ζεόλιθο)
Σχετική εικόνα

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...