Προς το περιεχόμενο

Απορίες και συμβουλές για αφυγραντήρα

pp6210

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μοτερακια δεν εχω.το βραδυ η υγρασια εχει φτασει στο 72% με θερμοκρασια στους 11 βαθμους.οι "γραμμες" υγρασιας εμφανιζονται παραλληλα με τα πλακακια στους εσωτερικους τοιχους(δηλαδη στα τουβλα) αλλα οχι σε ολους στο μπετο εχω βαλει Penetron. το υπογειο ειναι 5 δωματια(3 αποθηκες, 1 λεβητοστασιο και 1 χωρος για το ασανσερ).οταν λες κρυο εννοεις κατω απο 0 βαθμους;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Οχι, το βραδυ πχ εννοουσα. Δεν εχω καταλαβει, εχεις υγρασια σε πλακακια τοιχου? Εγω νομιζα σε πλακακια δαπεδου. Γενικα να ξερεις η υγρασια παει και κολλαει (υγροποιειται) στις πιο κρυες επιφανειες του χωρου, οπως πχ στα τζαμια ενος σπιτιου. Πιστευεις οτι τα σημεια που παρατηρεις υγρασια ειναι τα πιο κρυα? Για μενα δεν το βλεπω να αξιζει να επενδυσεις για αφυγρανση γιατι ειναι μεγαλος ο χωρος, με χωρισματα, και κρυος οποτε θαχεις μεγαλες καταναλωσεις σε ρευμα. Αλλωστε το πλακακι δεν παθαινει τιποτα με λιγο υγρασια.

οχι εχω γραμμες παραλληλες με τα πλακακια.οιωνος υγρασιας.απλως αυτες οι γραμμες ειναι μονο στους εσωτερικους τοιχους.οχι στο μπετο δηλαδη(μονο στα τουβλα).

Καλημέρα...

Έχω από πέρυσι έναν Meaco DD8L

Πολύ καλό μηχάνημα και αποτελεσματικό.

Αυτό που αναρωτιέμαι είναι πόση πρέπει να είναι η διάρκεια χρησιμοποίησής του κατά την διάρκεια της μέρας/νύχτας!

Εσείς πως τους χρησιμοποιείτε?

Καλημέρα...

Έχω από πέρυσι έναν Meaco DD8L

Πολύ καλό μηχάνημα και αποτελεσματικό.

Αυτό που αναρωτιέμαι είναι πόση πρέπει να είναι η διάρκεια χρησιμοποίησής του κατά την διάρκεια της μέρας/νύχτας!

Εσείς πως τους χρησιμοποιείτε?

Τον έχω απο αρχές Γενάρη.

Ακολούθησα τις υποδείξεις του πωλητή (άλλα και το manual),το έχω συνέχεια στο ON και στην ρύθμιση για 50% υγρασία.

Ουσιαστικά παίζω μόνο με την σκάλα ανεμιστήρα,στην χαμηλότερη το βράδυ που κοιμάμαι και στην μεσαία κατα την διάρκεια της ημέρας.

Ο αφυγραντήρας δέν βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία.Το ψηφιακό υγρόμετρο τοίχου γράφει 53% όταν ο DD8L σταματάει και γενικότερα η τιμή παίζει 53~55% στον χώρο του σπιτιού.Η θερμοκρασία δέν έπεσε ποτέ κάτω απο τους 15.5 °C,ακόμα και στα χοντρά κρύα.

Το σπίτι είναι ένα ανακαινισμένο ισόγειο μόλις 55μ2,κατασκευή του 60,με πέτρα και χώμα στους τοίχους!Τις τελευταίες μέρες αδειάζω το δοχείο 3 φορές/24 ώρες...

Δοκίμασα να απενεργοποίσω τον αφυγραντήρα τελείως όταν λείπω (ελέω οικονομίας),άλλα με την υγρασία να σκαρφαλώνει στο 70% σε λίγες ώρες, η ατμόσφαιρα γινόταν αποπνικτική.

Τώρα πόσο θα έρθει το μπουγιουρντί απο τη ΔΕΗ...θα δείξει.Είχα μικτή κατανάλωση 10~14kw/h ημερισίως,έχοντας και τα A/C για θέρμανση.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

καλημέρα σε ολους

θελω να παρω αφυγραντηρα για το εξοχικο μου (περιπου 80 μ2)

Μπορω να αποκτησω από δημοπρασια ένα από τους εξης 2 αφυγραντηρες:

DELONGHI DEC 18

OLYMPIA SPLENDID SECCO PIU

Εγω προσωπικα κλινω προς τον 1ο

εχει κανεις εμπειρια από κανεναν από τους 2?/

ευχαριστω προκαταβολικα

Πιο πολυ εμπιστοσυνη σαν μαρκα εχω στην OLYMPIA SPLENDID που εχει και know how για αφυγραντες αλλα δεν ξερω πιο μοντελο ειναι αυτο που εβαλες

Καλησπέρα,

Χτες αγόρασα τον Rohnson R9120.

Μήπως ξέρει κάποιος πώς μπορώ να ορίσω ένα συγκεκριμένο επίπεδο υγρασίας π.χ. 50% και να το διατηρεί σταθερό?

Ο ανεμιστήρας κλείνει όταν φτάσει στο επίπεδο αυτό?

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους....ειμαι νεο μελος.

Διαβασα σχεδον ολες τις απαντησεις σε αυτο το θεμα...

Σημερα παρηγγειλα τον Meaco 20L Platinum....για σπιτι 130τ.μ....τον βρηκα στα 279 Ευρω...με 12 ατοκες δοσεις....απο καταστημα στην Αθηνα....μεσω ιντερνετ.

Παραλαβη στα Γιαννενα ...σε 1 μερα....τον παρελαβα ηδη.

Και με οδηγιες χρησης στα Ελληνικα...στο κουτι του.

Αυτο που θελω να πω σε ολους οσους σκεφτονται να αγορασουν αφυγραντιρα....να τον παραγγειλουν τωρα το καλοκαιρι...ωστε να μην εχουν προβλημα οπως πολλοι εγραψαν εδω παλιοτερα...με ελλειψεις στην αγορα...τον χειμωνα.

Τασος...απο Γιαννενα.

Επεξ/σία από tasosx2002

• 2 μήνες μετά...
  • 4 εβδομάδες αργότερα...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΨΑΧΝΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΛΙΓΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ  ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΟΝ Olimpia Splendid Secco 16 Eco ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ     https://www.skroutz.gr/s/5580907/Olimpia-Splendid-Secco-16-Eco.html

Το πρόβλημα είναι αν θα κάνει ο compressor ή desiccant. Το πρώτο καταναλώνει αρκετά λιγότερο ρεύμα και θα το έτρεχα άνετα συνεχόμενα, αλλά επειδή θα μπει σε πολύ μικρή αποθήκη το χειμώνα σιγουρα θα παίζουν θερμοκρασίες 12-15C. Επειδή όμως είναι μικρός χώρος έστω και με καποια χ απόδοση ο compressor θα αφαιρέσει αρκετά για να ρίχνει την υγρασία? Ειναι 14 τετραγωνικά. 

καντε ενα κοπο και διαβάστε το νήμα. Οποιαδήποτε απορία έχει απαντηθεί. Επίσης αν η θερμοκρασία είναι 12-15 ο κομπρέσορας δεν θα κάνει τιποτα. θέλεις τουλάχιστον 15 βαθμους και πάνω. παρε desiccant κατά τη γνώμη μου να κανεις και τη δουλειά σου και για οικονομια ρευματος καθώς με τον compressor θα δουλεύει μονιμα χωρις να κανει δουλεια σε τετοιες θερμοκρασιες

• 1 μήνα μετά...

Χρησιμοποιώ αφυγραντήρα εδω και χρονια λογω υπογείου με προβλήματα υγρασίας λογω κακησ κατασκευής.  Αποφασισα να αναβαθμισω τον παλιο μου μηχανικο αφυγρατηρα με εναν νεο, διαβαζοντας το αρθρο αποφασισα να αγορασω εναn χωρις συμπιεστη λογω ελλειψης πηγησ θερμανσησ με αποτελεσμα χαμηλεσ θερμοκρασιες. 

Το μοντελο που διαλεξα ειναι το Inventor Rise http://www.inventoraircondition.gr/syskeues/afygrantiras/rise-desiccant-8L/, μου εκανε εντυπωση η ωραια εμφανιση του , η χαμηλη σταθμη θορυβου , μανουαλ στα ελληνικα, 3ετη εγγυηση και πολυ καλη τιμη στα 229ε.

θα εχω περισσοτερα να πω για την αποδοση του οταν αρχίσουνε οι έντονες βροχοπτώσεις 

Με λιγότερα χρήματα έπαιρνες meaco που είναι ίδιας τεχνολογίας,δοκιμασμένοι και θεωρούνται από τους κορυφαίους στον κόσμο.

https://www.skroutz.gr/s/4241368/Meaco-DD8L-Junior.html

https://www.skroutz.gr/s/386265/Meaco-DD8L.html

Με την πρώτη ευκαιρία περιμένουμε review για τον inventor.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...