Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια η σωστη υγρασια τον χειμωνα δεν πρεπει να ειναι απο 40% και κατω?

Γιατι στα post διαβαζω με χρηση αφυγραντηρα για να πεσει πχ στο 55%

Μηπως στην πραγματικοτητα η υγρασια ειναι πολυ πιο κατω..?

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πηρε προςφατα φίλος τον inventor care 12. Κάνει αρκετό θόρυβο για μενα ( τον μετρηςα 60db στην έξοδο) και θελω να ρωτήσω:

Απο οτι ειδα πανω κατω ολοι 10-12l σε αυτη τη κατηγορία ειναι το ιδιο σασί μοτερ ηλεκτρονικα; Σωστα;

Εχω βρει έναν Emidea στα 100€ Αλλα τον ειδα στα MM και έτριζε πριν καν ξεκινηςει να δουλεύει!

Για τους gree sunny εχει καποιος άποψη; (Εχω aircon gree και ειμαι πολυ ευχαριστημένος )

Για τους Toyotomi; Γενικά αν παιζει κατι καλύτερο στα 140-160 απ τον Ινβεντορ να τα σκάσω, αλλιώς θα πάρω τον Emide H τον φτηνό απο Πρακτικερ.

Και τελικα τα μοντέλα 10 & 12Λ γιατι εχουν ίδια specs σχεδον σε όλες τις μαρκες; Υπαρχει κάποια διαφορά η μας δουλεύουν;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηρε προςφατα φίλος τον inventor care 12. Κάνει αρκετό θόρυβο για μενα ( τον μετρηςα 60db στην έξοδο) και θελω να ρωτήσω:

Απο οτι ειδα πανω κατω ολοι 10-12l σε αυτη τη κατηγορία ειναι το ιδιο σασί μοτερ ηλεκτρονικα; Σωστα;

Εχω βρει έναν Emidea στα 100€ Αλλα τον ειδα στα MM και έτριζε πριν καν ξεκινηςει να δουλεύει!

Για τους gree sunny εχει καποιος άποψη; (Εχω aircon gree και ειμαι πολυ ευχαριστημένος )

Για τους Toyotomi; Γενικά αν παιζει κατι καλύτερο στα 140-160 απ τον Ινβεντορ να τα σκάσω, αλλιώς θα πάρω τον Emide H τον φτηνό απο Πρακτικερ.

Και τελικα τα μοντέλα 10 & 12Λ γιατι εχουν ίδια specs σχεδον σε όλες τις μαρκες; Υπαρχει κάποια διαφορά η μας δουλεύουν;

Εαν σου βγαζει οντωσ 60db , μιλα με την inventor κατευθειαν να στον αλλαξουν το after sales τουσ ειναι πολυ καλο . Το συγκεκριμενο μοντελο παιζει γυρω στα 40  db, 

Βεβαια δεσ ο χωροσ σου χωρισ τη λειτουργια του αφυγραντηρα με το dbμετρο τι θορυβο εχει. Προσοχη χρειαζεσαι κανονικο dbμετρο και οχι app τηλεφωνου γιατι συνηθωσ δεινει μουφα αποτελεσμα

Παιδια η σωστη υγρασια τον χειμωνα δεν πρεπει να ειναι απο 40% και κατω?

Γιατι στα post διαβαζω με χρηση αφυγραντηρα για να πεσει πχ στο 55%

Μηπως στην πραγματικοτητα η υγρασια ειναι πολυ πιο κατω..?

Η υγρασια στο χωρο πρεπει να ειναι 50 με 55

Επεξ/σία από lexusr450
Δημοσ.

106 σελίδες...θέλω να ρωτήσω όσους έχουν τον Meaco platinum 20l. Όταν τον βάζω στο 60% πρέπει να πιάσει 57% για να σταματήσει. Όταν τον βάζω στο 55% πρέπει να πιάσει 52% με αποτέλεσμα όταν τον ρυθμίζω στο 55% να μη σταματάει ποτέ. Σε εσάς όταν τον βάζετε 60 πιάνει 60 κ σταματάει ή κ εσάς με 3% κατω; Την Παρασκευή τον πήρα κ θέλω να προλάβω την 7ήμερη επιστροφή. Έτσι λειτουργούν και οι δικοί σας Meacο ή έπεσα στον ελαττωματικό;;;

Έτσι δουλεύει και δεν είναι πάντα 3%.

Αν τον βάλεις στα 60 μπορεί να σταματήσει στα 59 μπορεί και στα 55.

Από την εμπειρία μου 2 χρόνια με τον 20L αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι για να σταματήσει

ο αφυγραντήρας πρέπει να ισχύουν ταυτόχρονα 2 συνθήκες:

- να πιάσει το ποσοστό που του έχεις δώσει και

- ο ρυθμός αύξησης της υγρασίας να είναι μικρότερος από μια τιμή που του έχουν δώσει.

Προσωπικά βάζω στην πρίζα τον αφυγραντήρα 1 Δεκεμβρίου και τον βγάζω 1 Απριλίου μόνιμα στο 60%.

Είχα παρατηρήσει ότι κάποιες φορές ήταν στο 57% και δούλευε μόνο το ανεμηστηράκι αναλύοντας την υγρασία

ενώ κάποιες  άλλες ήταν στο 57% αλλά δούλευε ο συμπιεστής.

Δεν ξέρω ακριβώς πως δουλεύει αλλά σταμάτησε να με ενδιαφέρει μετά από λίγους μήνες.

Τον βάζω να δουλέψει--αφαιρεί την υγρασία--έχουμε ωραία ατμόσφαιρα στο σπίτι--ζεστενόμαστε καλύτερα--end of story

• Like 1
Δημοσ.

Έτσι δουλεύει και δεν είναι πάντα 3%.

Αν τον βάλεις στα 60 μπορεί να σταματήσει στα 59 μπορεί και στα 55.

Από την εμπειρία μου 2 χρόνια με τον 20L αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι για να σταματήσει

ο αφυγραντήρας πρέπει να ισχύουν ταυτόχρονα 2 συνθήκες:

- να πιάσει το ποσοστό που του έχεις δώσει και

- ο ρυθμός αύξησης της υγρασίας να είναι μικρότερος από μια τιμή που του έχουν δώσει.

Προσωπικά βάζω στην πρίζα τον αφυγραντήρα 1 Δεκεμβρίου και τον βγάζω 1 Απριλίου μόνιμα στο 60%.

Είχα παρατηρήσει ότι κάποιες φορές ήταν στο 57% και δούλευε μόνο το ανεμηστηράκι αναλύοντας την υγρασία

ενώ κάποιες  άλλες ήταν στο 57% αλλά δούλευε ο συμπιεστής.

Δεν ξέρω ακριβώς πως δουλεύει αλλά σταμάτησε να με ενδιαφέρει μετά από λίγους μήνες.

Τον βάζω να δουλέψει--αφαιρεί την υγρασία--έχουμε ωραία ατμόσφαιρα στο σπίτι--ζεστενόμαστε καλύτερα--end of story

Τι κατανάλωση σου έκανε;

Δημοσ.

o inventor εχει ενα κουμπάκι (πού γράφει SILENT ) ειναι δίπλα κ αριστερά στό κουμπάκι πού γράφει POWER 

οταν τό πατάς αυτό πέφτει ο θόρυβος αρκετά  ,τό εχετε στό ΟΝ ?

Δημοσ.

Έχω τον meaco 8l, πήγε η γυναίκα μου και επλυνε το φίλτρο με σαπούνι, κάνει η χάλασε;

Μάλλον, ο δικός μου Ecoair λέει να μην το πλένεις αν θυμάμαι καλά γιατί είναι αντιβακτηριακό και χαλάει.

Δημοσ.

Η υγρασια στο χωρο πρεπει να ειναι 50 με 55

Να σου πω πρακτικα για να μου λυσεις την απορια...

Στο δικο μου το σπιτι δειχνει πχ 18β και η υγρασια παιζει απο 50 εως 60%.

Σε αλλο σπιτι που πηγαινω(την ιδια στιγμη)δειχνει την ιδια θερμοκρασια αλλα η υγρασια παιζει απο 38 εως 42%.

Στο δικο μου σπιτι με πειραζει το κρυο.. ενω στο αλλο καθεσαι χωρις προβλημα..

Επισης ενα βραδυ παω σπιτι και βλεπω θερμοκρασια 16β με υγρασια 20%! Δεν καταλαβαινα καθολου κρυο!!!

Δημοσ.

Να σου πω πρακτικα για να μου λυσεις την απορια...

Στο δικο μου το σπιτι δειχνει πχ 18β και η υγρασια παιζει απο 50 εως 60%.

Σε αλλο σπιτι που πηγαινω(την ιδια στιγμη)δειχνει την ιδια θερμοκρασια αλλα η υγρασια παιζει απο 38 εως 42%.

Στο δικο μου σπιτι με πειραζει το κρυο.. ενω στο αλλο καθεσαι χωρις προβλημα..

Επισης ενα βραδυ παω σπιτι και βλεπω θερμοκρασια 16β με υγρασια 20%! Δεν καταλαβαινα καθολου κρυο!!!

20% υγρασία έχεις μόνο αν ζεις σε έρημο.

Δημοσ.

Εαν σου βγαζει οντωσ 60db , μιλα με την inventor κατευθειαν να στον αλλαξουν το after sales τουσ ειναι πολυ καλο . Το συγκεκριμενο μοντελο παιζει γυρω στα 40 db,

Βεβαια δεσ ο χωροσ σου χωρισ τη λειτουργια του αφυγραντηρα με το dbμετρο τι θορυβο εχει. Προσοχη χρειαζεσαι κανονικο dbμετρο και οχι app τηλεφωνου γιατι συνηθωσ δεινει μουφα αποτελεσμα

Η μέτρηση εγινε όντως με app αλλα calibrated με ντεσιμπέλομετρο. Στη μπροστά πλευρά δίνει 50. Και τον φίλο δε τον ενοχλεί αλλα θα του το πω.

o inventor εχει ενα κουμπάκι (πού γράφει SILENT ) ειναι δίπλα κ αριστερά στό κουμπάκι πού γράφει POWER

οταν τό πατάς αυτό πέφτει ο θόρυβος αρκετά ,τό εχετε στό ΟΝ ?

Το silent απλα ρίχνει στροφές το fan, αφου οι inventor δεν εχουν low/high κλπ όπως αλλοι. Όταν ξαναπάω θα μετρήσω .

Αλλα είπα και στο φίλο πιο πανω το θέμα μου δεν ειναι ο Ινβερτορ ειδικά, αλλα η απόδοση άλλων εταιρειών γιατι χωρια ο θόρυβος

δεν τον ειδα και πολυ αποδοτικό...

Δημοσ.

Μάλλον, ο δικός μου Ecoair λέει να μην το πλένεις αν θυμάμαι καλά γιατί είναι αντιβακτηριακό και χαλάει.

Ώραια. Πόσο πάει το φίλτρο;

Δημοσ.

Ώραια. Πόσο πάει το φίλτρο;

Στον δικό μου ένα 20ρικο + μεταφορικά που το έχει το amazon. Το δικό σου στο skroutz το ίδιο περίπου βλέπω 25€.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...