panosno1com Δημοσ. χθες στις 10:58 πμ Δημοσ. χθες στις 10:58 πμ Καλημερα Θα ηθελα την προταση σας γυρω στα 200 ευρω αφυγραντηρα για 80 τμ
Sebu Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Εχω ενα αφυγραντηρα Morris 20λιτρο εδω και χρονια (κομπρεσορας). Κανει τη δουλεια του καλα και με πολυ λιγοτερο θορυβο απο ενα Samsung 16αρι που ειχε αντικαταστησει. Το κυριοτερο προβλημα υπαρχει στο μπανιο που ειναι εσωτερικο και ο ανεμιστηρας προφανως δεν μπορει να καθαρισει απο τους υδρατμους και μετα απο μπανιο η υγρασια ειναι στο 75%+ ή ακομα και ανευ μπανιου/ντουζ, με την πορτα κλειστη η υγρασια σκαρφαλωνει ανετα πανω απο το 65-67%. Προσπαθω να εντοπισω μηπως η υγρασια προερχεται απο αλλου λχ απο το πατοσιφωνο ή απο το σιφωνι της μπανιερας/βρυσης και ισως πρεπει να τα καπακωνω. Προβλημα εχει και το βορεινο υπνοδωματιο το οποιο εχει το χειμωνα ευκολα 65%+ υγρασια και θερμοκρασια ανευ θερμανσης μεταξυ 19,5-20,5. Οταν λειτουργω τον αφυγραντηρα σε αυτους τους δυο χωρους, ριχνει μεν την υγρασια ευκολα εντος μιας ωρας, ειδικαι στο μπανιο βλεπω απο το υγρομετρο/θερμομετρο που εχω στο χωρο οτι ανεβαινει και η θερμοκρασια και νιωθω οντως το μπανιο πιο ζεστο, ομοιως και το υπνοδωματιο τσιμπαει μισο βαθμο θερμοκρασια μολις η υγρασια πεσει στο 55% ΑΛΛΑ, απαξ και σβησω τον αφυγραντηρα, η υγρασια συντομα επανερχεται και στους δυο χωρους. Ακομα και αν τον αφησω ωρες ανοιχτο, οσο και αν κατεβασει την υγρασια σε εκαστο χωρο (λχ 55%) μολις κλεισει σε λιγοτερο απο μιση ωρα η υγρασια εχει ξανασκαρφαλωσει. Σκεφτομουν μηπως αγοραζα και εναν με ζεολιθο για να τον χρησιμοποιω στο βορεινο υπνοδωματιο και στο μπανιο με τη λογικη να θερμαινει παραλληλα και τους δυο αυτους χωρους (αρα ενδεχομενα καλυτερη αισθηση και συνολικοτερο αποτελεσμα), δεχομενος οτι προφανως θα εχει μεγαλυτερη καταναλωση, υπο την αιρεση ομως οτι θα ειναι αθορυβος ωστε αν παραστει η αναγκη να μπορει να λειτουργει και εν ωρα υπνου (ας ακουγεται εστω ενα αμυδρο φυσημα ψιθυρος οπως στον καθαριστη αερα Xiaomi που εχω). Εχει νοημα ως σκεψη? Προτασεις για ζεολιθο? Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από Sebu
phanispal Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες Ας ξεκινήσουμε από το ότι 60-65% ένδειξη ειδικά με κλειστό αφυγραντήρα είναι απολύτως φυσιολογική, ειδικά σε ένα μπάνιο. Δε θεωρώ ότι έχεις κάποιο πρόβλημα δηλαδή. Ούτως ή άλλως το επιθυμητό επίπεδο κάπου εκεί κυμαίνεται (45-60%), ανάλογα και τις ιδιαιτερότητες/ανάγκες του καθενός βέβαια. Να μου έλεγες ότι βλέπεις ένδειξη 80%+, τοίχους και παράθυρα να στάζουν να σου έλεγα ΟΚ. Επίσης και το ότι βλέπεις το νούμερο να ανεβαίνει σχεδόν αμέσως αφού τον κλείσεις, είναι επίσης normal. Όταν έξω έχει 70% εσύ περιμένεις να παραμείνει το 50% που στο έφτασε ο αφυγραντήρας; Γενικά μην πολυκολλάς με τις ενδείξεις, μπορεί όταν τον κλείνεις για λίγο να πηγαίνει πάλι στο 65 αλλά μέσα σε δύο λεπτά να έχει πάει στο 55 αν τον ξεκινήσεις ξανά.
Sebu Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 5 hours ago, phanispal said: Ας ξεκινήσουμε από το ότι 60-65% ένδειξη ειδικά με κλειστό αφυγραντήρα είναι απολύτως φυσιολογική, ειδικά σε ένα μπάνιο. Δε θεωρώ ότι έχεις κάποιο πρόβλημα δηλαδή. Ούτως ή άλλως το επιθυμητό επίπεδο κάπου εκεί κυμαίνεται (45-60%), ανάλογα και τις ιδιαιτερότητες/ανάγκες του καθενός βέβαια. Να μου έλεγες ότι βλέπεις ένδειξη 80%+, τοίχους και παράθυρα να στάζουν να σου έλεγα ΟΚ. Επίσης και το ότι βλέπεις το νούμερο να ανεβαίνει σχεδόν αμέσως αφού τον κλείσεις, είναι επίσης normal. Όταν έξω έχει 70% εσύ περιμένεις να παραμείνει το 50% που στο έφτασε ο αφυγραντήρας; Γενικά μην πολυκολλάς με τις ενδείξεις, μπορεί όταν τον κλείνεις για λίγο να πηγαίνει πάλι στο 65 αλλά μέσα σε δύο λεπτά να έχει πάει στο 55 αν τον ξεκινήσεις ξανά. Οι τιμες που λεω ειναι του ανεξαρτητου μετρηση υγρασιας/θερμοκρασιας που εχω σε καθε δωματιο (και στο μπανιο), οχι του αφυγραντηρα. Απλα δεν το θεωρω φυσιολογικο οταν λχ σαλονοκουζινα εχουν 56%, το ενα υπνοδωματιο 59%, το αλλο υπνοδωματιο 61%, το μπανιο να λεει 65%+. Θα περιμενα πιο ομοιομορφη κατανομη σε ενα σπιτι που με εξαιρεση το μπανιο (ελαχιστα ανοιχτη η πορτα) οι υπολοιπες πορτες ειναι ανοιχτες. Ομοιως οταν ο αφυγραντηρας ριχνει την υγρασια στο μπανιο (μετρητης μπανιου οχι αφυγραντηρα) στο 55% υστερα απο 1+ ωρα, το θεωρω αφυσικο μιση ωρα μετα να ειναι παλι στο 63%+ οταν το υπολοιπο σπιτι ειναι στο 58-59%. Απο που προερχεται αυτη η υγρασια που ξανανεβαινει τοσο γρηγορα σε μιση ωρα οταν το υπολοιπο σπιτι ειναι πιο κατω απο το μπανιο σε ποσοστο υγρασιας?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα