Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα το 2003 ειχε αγοράσει ενα αυτοκίνητο αλμερα ο πατέρας μου,το2007 το είχαμε κανει μεταβίβαση στο όνομα μου,θελω να το πουλήσω σε μερικούς μήνες χρειάζεται κάποια διαδικασία κάποιο επιπλέον εγγραφο παρακράτησης κυριότητας η κατι αναλογο??Και αν ναι από τη νισσαν το ζητάω?(ειμαι τελειως ασχετος με αυτα)

Δημοσ.

Άρση παρακράτησης χρειάζεται μόνο αν υπάρχει παρακράτηση κυριότητας, στην τελευταία μεταβίβαση (σε σένα από τον πατέρα σου) είχε γίνει παρακράτηση? Αν όχι δεν χρειάζεται τίποτα, αν ναι τότε θα σου δώσει μια υπεύθυνη δήλωση ο πατέρας σου για να κάνεις άρση.

Από τη Nissan σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεσαι κάτι.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Άρση παρακράτησης χρειάζεται μόνο αν υπάρχει παρακράτηση κυριότητας, στην τελευταία μεταβίβαση (σε σένα από τον πατέρα σου) είχε γίνει παρακράτηση? Αν όχι δεν χρειάζεται τίποτα, αν ναι τότε θα σου δώσει μια υπεύθυνη δήλωση ο πατέρας σου για να κάνεις άρση.

Από τη Nissan σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεσαι κάτι.

ευχαριστω για την αμεση απαντηση,δεν το γνωριζω αν υπαρχει πως μπορω να το μαθω να παρω καπου τηλεφωνο σε β κτεο η κεπ?και ο πατερας μου δεν εχει ιδεα απο αυτα ειναι και ηλικιωμενος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, rudigarcia222 είπε

ευχαριστω για την αμεση απαντηση,δεν το γνωριζω αν υπαρχει πως μπορω να το μαθω να παρω καπου τηλεφωνο σε β κτεο η κεπ?και ο πατερας μου δεν εχει ιδεα απο αυτα ειναι και ηλικιωμενος

Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να τσεκάρεις αν η άδεια γράφει κάπου "παρακρατείται η κυριότητα".

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1
Δημοσ.

Ότι χρειάζεσαι βρίσκεται στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

Αν αναφέρει εσένα ως ιδιοκτήτη, χωρίς καμιά υποσημείωση, τότε το όχημα σου ανήκει πλήρως και μπορείς να κάνεις ότι θέλεις με αυτό.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, rudigarcia222 είπε

καλησπέρα το 2003 ειχε αγοράσει ενα αυτοκίνητο αλμερα ο πατέρας μου,το2007 το είχαμε κανει μεταβίβαση στο όνομα μου,θελω να το πουλήσω σε μερικούς μήνες χρειάζεται κάποια διαδικασία κάποιο επιπλέον εγγραφο παρακράτησης κυριότητας η κατι αναλογο??Και αν ναι από τη νισσαν το ζητάω?(ειμαι τελειως ασχετος με αυτα)

Αφου στο ειχε μεταβιβασει δεν ειχε παρακρατηση και λογικα δεν εκανε ο πατερας σου σε σενα παρακρατηση 

• Like 3
Δημοσ.

thanks για τις απαντησεις,οχι στην αδεια δεν αναγραφει πουθενα περι παρακρατησης,εχει τα δικα μου στοιχεια το δικο μου ονοματεπωνυμο μονον,γραφει μονο στο τελος κατω στις παρατηρησεις μεταβιβαση νεας αντιρ/κης τεχν/γιας τιποτα αλλο αρα υποθετω δεν χρειαζεται κατι,και ενα ακομα να ρωτησω η μεταβιβαση γινεται σε κεπ με εμενα και τον πιθανο αγοραστη η σε σχολη οδηγων?Στις σχολες χρεωνουν κατι εξτρα για τα γραφειοκρατικα η κατι τετοιο?

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, rudigarcia222 είπε

thanks για τις απαντησεις,οχι στην αδεια δεν αναγραφει πουθενα περι παρακρατησης,εχει τα δικα μου στοιχεια το δικο μου ονοματεπωνυμο μονον,γραφει μονο στο τελος κατω στις παρατηρησεις μεταβιβαση νεας αντιρ/κης τεχν/γιας τιποτα αλλο αρα υποθετω δεν χρειαζεται κατι,και ενα ακομα να ρωτησω η μεταβιβαση γινεται σε κεπ με εμενα και τον πιθανο αγοραστη η σε σχολη οδηγων?Στις σχολες χρεωνουν κατι εξτρα για τα γραφειοκρατικα η κατι τετοιο?

Οι μεταβιβάσεις γίνονται στη διεύθυνση μεταφορών.
Τα ΚΕΠ απλά παραλαμβάνουν το αίτημα μεταβίβασης και μαζί με τα δικαιολογητικά το προωθούν στην αρμόδια διεύθυνση μεταφορών ώστε να γίνει η μεταβίβαση, σε αυτή τη περίπτωση η μεταβίβαση αργεί πάρα πολύ και ο αγοραστής παίρνει την νέα άδεια σε όχι λιγότερο από 30 ημέρες.
Οι σχολές οδηγών δεν έχουν καμία σχέση, απλά παίζουν τον ρόλο του διεκπεραιωτή, και εννοείται πως πληρώνονται για αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

εγινε θενκς αρα υποθετω κανεις την διαδικασια στα κεπ και σου δινει ενα προσωρινο εγγραφο το οποιο χρησιμοποιει ο νεος κατοχος  μεχρι να βγει η αδεια στο ονομα του??

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, rudigarcia222 είπε

εγινε θενκς αρα υποθετω κανεις την διαδικασια στα κεπ και σου δινει ενα προσωρινο εγγραφο το οποιο χρησιμοποιει ο νεος κατοχος  μεχρι να βγει η αδεια στο ονομα του??

Ετσι γινεται αλλα αν πεσεις σε κανα στουρνο  αστυνομικο για ελεγχο μπορει να σου κανει θεμα 

Αυτο γινοταν και παλια που δεν ειχαν το ειδικο εντυπο αδειας κυκλοφοριας και την τυπωναν σε Α4 χαρτι

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, rudigarcia222 είπε

Λάθος υποθέτεις, τα ΚΕΠ δεν σου δίνουν κάποιο προσωρινό έγγραφο που να υποκαθιστά την άδεια κυκλοφορία του οχήματος, αυτό που σου δίνουν είναι απλά το αποδεικτικό παραλαβής του αιτήματος μεταβίβασης και των δικαιολογητικών. Στο μεταξύ σε τυχόν έλεγχο είναι σαν να μην έχεις καθόλου άδεια κυκλοφορίας, αν και τα όργανα συνήθως δείχνουν ελαστικότητα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Δες και εδώ:

"Η διαδικασία της μεταβίβασης ολοκληρώνεται, μόνο εφόσον ελεγχθούν τα εκ του νόμου απαραίτητα δικαιολογητικά από την/τον αρμόδιο υπάλληλο της οικείας Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας και εκδοθεί από την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών νέα άδεια κυκλοφορίας στο όνομα της/του νέας/νέου ιδιοκτήτρια/ιδιοκτήτη ή της/του νέας/ου κατόχου και όχι με την κατάθεση της αίτησης στο ΚΕΠ."

https://www.pkm.gov.gr/inst/pkm/gallery/PE/Hmathia//files/ΕΙΧ 02 Μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας ενάριθμου ΕΙΧ ΔΙΧ.pdf

11 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Ετσι γινεται αλλα αν πεσεις σε κανα στουρνο τυπικό αστυνομικο για ελεγχο μπορει να σου κανει θεμα 

Αυτο γινοταν και παλια που δεν ειχαν το ειδικο εντυπο αδειας κυκλοφοριας και την τυπωναν σε Α4 χαρτι

Fixed

• Like 1
Δημοσ.

Eυχαριστω και παλι,ενα τελευταιο για να κλεισει το θεμα,ξερουμε κατα μεσο ορο ποσο ειναι αυτο το χρονικο διαστημα για να βγει η αδεια απο κεπ????υποθετω οι μπαρουτοκαπνισμενεοι και με γνωστους στα γραφεια ιδιοκτητες σχολων οδηγων κανουν 2-3  εργασιμες,παλια ενας γνωστος μου μηχανικος την εβγαλε σε μια μερα,απο κεπ με το σταυρο στο χερι ποσο??

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, rudigarcia222 είπε

Eυχαριστω και παλι,ενα τελευταιο για να κλεισει το θεμα,ξερουμε κατα μεσο ορο ποσο ειναι αυτο το χρονικο διαστημα για να βγει η αδεια απο κεπ????υποθετω οι μπαρουτοκαπνισμενεοι και με γνωστους στα γραφεια ιδιοκτητες σχολων οδηγων κανουν 2-3  εργασιμες,παλια ενας γνωστος μου μηχανικος την εβγαλε σε μια μερα,απο κεπ με το σταυρο στο χερι ποσο??

Το έχω απαντήσει ήδη αυτό που ρωτάς:

Στις 28/11/2021 στις 5:38 ΜΜ, Joshua21 είπε

Τα ΚΕΠ απλά παραλαμβάνουν το αίτημα μεταβίβασης και μαζί με τα δικαιολογητικά το προωθούν στην αρμόδια διεύθυνση μεταφορών ώστε να γίνει η μεταβίβαση, σε αυτή τη περίπτωση η μεταβίβαση αργεί πάρα πολύ και ο αγοραστής παίρνει την νέα άδεια σε όχι λιγότερο από 30 ημέρες.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, rudigarcia222 είπε

Γυρω απο τα γραφεία του υπουργείου συγκοινωνιών υπάρχουν κάτι μαγαζάκια που κάνουν  διεκπαιρεώσεις όπως να αναλάβουν να βγάλουν την άδεια μετά απο μεταβίβαση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...