Προς το περιεχόμενο

Google email business account (SOLVED)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας,

έχω έναν φίλο, ο οποίος έχει ένα site και το email του το έχει στην google. Θέλει να το πάρει από εκεί που είναι το domain του και να έρθει σε εμένα. Επειδή δουλεύει πάρα πολύ με το εταιρικό του email, δεν θέλει κατά την μεταφορά, απλώς θα αλλάξουμε τους nameservers, να χάσει κανένα email και να συνεχίσει να δουλεύει όπως δούλευε.

Εάν αλλάξω τους nameservers θα συνεχίσει να δουλεύει όπως δούλευε και να μην χάσει κανένα email και ότι έχει στείλει/λάβει μέχρι τώρα ή θα έχει θέμα;

Ευχαριστώ,
Βασίλης

Επεξ/σία από Uberalles_gr
Δημοσ.

Να φερει το μεϊλ σε εσας; Εχετε μεϊλ σερβερ και δεν γνωριζετε πως γινεται κατι τετοιο; 

Δημοσ.

Δεν είπα να φέρει το email σε εμένα, αλλά μόνο το hosting θα αλλάξει με αλλαγή των nameservers.

To email του θέλω να συνεχίσει να το έχει στην google όπως τώρα, δηλαδή ας πούμε ότι το domain του είναι το www.mydomain.gr το [email protected] θέλω να συνεχίσει να του το παρέχει η google και όχι ο mail server του hosting που θα μεταφέρει το domain του.

Ευχαριστώ,
Βασίλης

Δημοσ.

@Uberalles_gr αυτό που σου αναφέρει ο @Ussr στην ουσία είναι πως από τη στιγμή που διαθέτεις και Hosting είναι προφανώς διαδικασίες που θα πρέπει να γνωρίζεις.

Εκτός αν το κάνεις ερασιτεχνικά και γι αυτό οι απορίες 🙂

Μφχ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νοικιάζω ένα server βρε παιδιά και είναι πάνω γνωστοί και φίλοι. 

Δεν μου έχει ξανά τύχει κάτι αντίστοιχο και για αυτό ρωτάω. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη

Ευχαριστώ,
Βασίλης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καταρχήν ευχαριστώ τον @kormos , αλλά μιας και δεν απάντησα ουσιαστικά μέχρι τώρα στην ερώτηση σου, ναι δεν έχει καμιά σχέση το ποιος σέρβερ έχει την φιλοξενεία της σελίδας και ποιος το email, εσείς ουσιαστικά μια απλή A (dns) εγγραφή χρειάζεστε, όχι τους name servers αυτοί είναι οι dns σερβερ θα μείνετε χωρίς dns υπηρεσία, αν τώρα θέλετε να αλλάξετε τους dns servers (by the book πρόκειται για δύο) τότε θα χρειαστεί καταρχήν να παρέχετε εσείς την υπηρεσία dns και φυσικά να υπάρχουν όλες οι εγγραφές σε αυτόν.

Υ.Γ.

Χωρίς καμιά απολύτως διάθεση προσβολής σας αλλά σίγουρα γνωρίζετε τι κάνετε; αν βέβαια δεν είναι κρίσιμο να χαθεί η σελίδα του φίλου σας τότε αγνοήστε τους όποιους δισταγμούς μου.

Επεξ/σία από Ussr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για την βοήθεια παιδιά, απλώς μέχρι τώρα, ότι email χρειαζόμουν το έφτιαχνα μέσα από το Plesk, που είχε ήδη και mail υπηρεσία, για το εκάστοτε domain.

Απλώς, όπως έγραψα δεν μου έχει ξανά τύχει να έχει κάποιος google business account. Άρα, εάν αλλάξω τους nameservers θα πρέπει να έχω σετάρει πρώτα και αυτό το κομμάτι που λέτε, δηλαδή τους dns servers.

Update

Σας ευχαριστώ παιδιά, κατάφερα και το σέταρα

Ευχαριστώ πολύ,
Βασίλης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι βεβαίως να γράψω, τι έκανα εγώ και έπαιξε μια χαρά.

Θα χρειαστεί να αφαιρέσετε:

• το MX που δείχνει στην IP του server
  • τα 2 A records για το mail.mydomain.com και webmail.mydomain.com
  • τα 2 ΑΑΑΑ records για το mail.mydomain.com και webmail.mydomain.com

Και να προσθέτε τα παρακάτω:

Τα βήματα που αφορούν το τι να προσθέσετε, την 1η φορά που θα κάνετε μέσα από το Workspace της google επαλήθευση του domain σας, θα σας οδηγήσει πάρα πολύ αναλυτικά και αρκετά έυκολα στο τι πρέπει να κάνετε

Ευχαριστώ,
Βασίλης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...