Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από εσάς έχει ασχοληθεί με τον εθελοντισμό εδώ στην Ελλάδα και κυρίως εθελοντισμό που να αφορά σε μικρά παιδιά (πχ εγκαταλελειμμένα βρέφη, παιδιά σε ορφανοτροφεία κτλ).

Αν ναι, πως θα μπορούσα να προσφέρω κι εγώ; Με ποιόν τρόπο και σε ποιους φορείς;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

• Like 2
Δημοσ.

Καταρχάς συγχαρητήρια για την πρόθεση και για την σκέψη σου. 

Το μόνο που γνωρίζω και μπορώ να προσφέρω ως πληροφορία είναι πως ο Άγιος Στυλιανός στη Θεσσαλονίκη, παίρνει εθελοντές που κρατάνε συντροφιά στα βρέφη, τα κάνουν αγκαλιές και τα προσέχουν για συγκεκριμένες ώρες που οι νοσοκόμες δεν μπορούν. 

Φαντάζομαι ότι και στην Αθήνα θα υπάρχουν αντίστοιχες δομές που μπορείς να τις βρεις με μια μικρή αναζήτηση. 

Δεν γνωρίζω τα κριτήρια και προαπαιτουμενα που πρέπει να έχει ο εθελοντής (το είχε κάνει το 2010 η τότε κοπέλα μου η ποια όμως ήταν τελειόφοιτη ψυχολόγος). Σίγουρα όμως μπορείς να ρωτήσεις και θα σε ενημερώσουν. 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Helionar είπε

Καταρχάς συγχαρητήρια για την πρόθεση και για την σκέψη σου. 

Το μόνο που γνωρίζω και μπορώ να προσφέρω ως πληροφορία είναι πως ο Άγιος Στυλιανός στη Θεσσαλονίκη, παίρνει εθελοντές που κρατάνε συντροφιά στα βρέφη, τα κάνουν αγκαλιές και τα προσέχουν για συγκεκριμένες ώρες που οι νοσοκόμες δεν μπορούν. 

Φαντάζομαι ότι και στην Αθήνα θα υπάρχουν αντίστοιχες δομές που μπορείς να τις βρεις με μια μικρή αναζήτηση. 

Δεν γνωρίζω τα κριτήρια και προαπαιτουμενα που πρέπει να έχει ο εθελοντής (το είχε κάνει το 2010 η τότε κοπέλα μου η ποια όμως ήταν τελειόφοιτη ψυχολόγος). Σίγουρα όμως μπορείς να ρωτήσεις και θα σε ενημερώσουν. 

Για εθελοντισμό σε σκυλιά έχεις ακούσει τίποτα;

Δημοσ.

Να ψάξεις οργανώσεις που σχετίζονται με τα παιδιά μικρής ηλικίας και να τους πεις πως ενδιαφέρεσαι να ασχοληθείς εθελοντικά σε κάτι σχετικό με την φροντίδα παιδιών και βρεφών. Τωρα το αν να σε πάρουν και τι ακριβώς θα σου αναθέσουν, εξαρτάται από την κάθε οργάνωση και τις ανάγκες της. Παλιά είχε τύχει να ρωτήσω σε μια οργάνωση που έψαχναν άτομο για γραμματειακή υποστήριξη αλλά μετά μου είπαν πως ήθελαν αποθηκάριο μεταφορέα και καθαριστή, το αρνήθηκα φυσικά οχι γιατί είναι ντροπή αυτές οι δουλειές αλλά γιατί δεν είμαι σε θέση να τις κάνω. 

4 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε

Για εθελοντισμό σε σκυλιά έχεις ακούσει τίποτα;

Ειρωνικά το ρωτάς; 

Εθελοντισμός σε σκυλια φυσικά και υπάρχει. Πηγαίνεις σε φιλοζωικες και σε φορείς που έχουν αδέσποτα σε κλειστούς χώρους και αναλαμβάνεις να τα βγάζεις για βολτα. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Ειρωνικά το ρωτάς; 

Εθελοντισμός σε σκυλια φυσικά και υπάρχει. Πηγαίνεις σε φιλοζωικες και σε φορείς που έχουν αδέσποτα σε κλειστούς χώρους και αναλαμβάνεις να τα βγάζεις για βολτα. 

Αναρωτιέμαι και εγώ πως το εννοεί γιατί θυμάμαι και μια άλλη περίπτωση με κάτι πμ κλπ κλπ.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Ειρωνικά το ρωτάς; 

4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Αναρωτιέμαι και εγώ πως το εννοεί γιατί θυμάμαι και μια άλλη περίπτωση με κάτι πμ κλπ κλπ.

Αν κρινω απο το nick,μαλλον οχι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...