Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντικρίζετε την μαγευτική πλατεία Γέρακα. Όλες οι κόκκινες γραμμές αντιπροσωπεύουν σήμανση STOP. Η μόνη εμπλεκόμενη οδός στην ερώτησή μου που δεν έχει STOP είναι η Ευρυτανίας.

Έστω ότι σκάνε αμάξια από όλες τις γύρω οδούς με κατεύθυνση την Ευρυτανίας. Θεωρητικά ο τέρμα δεξιά θα βγει τελευταίος γιατί τους έχει όλους δεξιά. Στην περίπτωση της Εθνικής Αντιστάσεως όπου οι εξερχόμενες οδοί είναι παράλληλες, τι ισχύει;

προτερ.jpg

Δημοσ.

Θεωρητικα ενας απο αυτους πρεπει να εχει σημα παραχωρησης.

Εαν συναντηθουν οι 2 παραλληλες προτεραιοτητα εχει η δεξια.

Μεγαλο ζορι οι παραλληλες ,πολυ επικινδυνο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν επειδή μένω Γέρακα προτεραιότητα έναντι όλων έχει αυτός που ανεβαίνει την Ευρυτανίας και θέλει να μπει Θεσσαλονίκης - Καρδίτσης ή στη διπλή Εθνικής Αντιστάσεως , διότι απλά είναι ο μόνος που δεν έχει stop.

Στη συνέχεια παραχωρώντας σε αυτόν προτεραιότητα , αυτός που βγαίνει από Θεσσαλονίκης (cooc and grill) είναι λίγο μπερδεμένο αλλά λένε 😉 ότι έχει προτεραιότητα έναντι αυτού που κατεβαίνει την Ευρυτανίας για να πάει προς Εθνικής Αντιστάσεως  , επειδή μεσολαβεί ο λεωφορειόδρομος της Ευρυτανίας και αν θέλει να πάει αριστερά προς Ευρυτανίας παραχωρεί προτεραιότητα σε αυτόν που βγαίνει από Εθνικής Αντιστάσεως , όπως πρέπει να του παραχωρήσει και αυτός που κατεβαίνει την Ευρυτανίας επειδή και οι δύο έχουν stop. 

Τώρα αυτός που βγαίνει από τον παράδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως συνήθως είναι και ο πιο αδικημένος γιατί όλοι τον καπελώνουν και κανείς δεν του δίνει προτεραιότητα ακόμη και αν έχει διότι βγαίνοντας δεν έχει πινακίδα παραχώρησης προτεραιότητας (που κατά τη γνώμη μου έπρεπε να είχε) αλλά απλό stop όπως όλοι.

Για τα υπόλοιπα ισχύει η εκ δεξιών κίνηση η οποία ελάχιστα τηρείται και δεν έχουμε συνεχόμενα ατυχήματα γιατί κάποιοι όπως εγώ που κινούνται 5-10 και 15 φορές από αυτό το σημείο καθημερινά παραχωρούν πολλές φορές προτεραιότητα σε όλους ακόμη και αν δεν έχουν για να μην μπλέξουν. Στην προκειμένη περίπτωση θα έλεγα ευτυχώς που έχουμε πολλά παρκαρίσματα και διπλοτριπλοπαρκαρίσματα στο συγκεκριμένο σημείο με αποτέλεσμα όλοι να κινούνται σιγά και να μην έχουμε πολλά ατυχήματα.

Ίσως σε αυτό το χάρτη βλέπουμε καλύτερα το σημείο https://www.google.com/maps/@38.0095728,23.8573438,89m/data=!3m1!1e3

Όσοι μένουν και κινούνται περιοχή θα με καταλάβουν οι υπόλοιποι μάλλον θα πουν τι αρλούμπες λέει ο papoys , ή χαμένα τάχει λόγω ηλικίας.😇

Αλήθεια  Lucifer  Γέρακα μένεις και συ ή κινείσαι συχνά στην περιοχή μου οπότε πες μου αυτοκίνητο να έχω το νου μου.🤣

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Τώρα αυτός που βγαίνει από τον παράδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως συνήθως είναι και ο πιο αδικημένος γιατί όλοι τον καπελώνουν και κανείς δεν του δίνει προτεραιότητα ακόμη και αν έχει διότι βγαίνοντας δεν έχει πινακίδα παραχώρησης προτεραιότητας (που κατά τη γνώμη μου έπρεπε να είχε) αλλά απλό stop όπως όλοι.

Παντα σε τετοιες διασταυρωσεις πρεπει να υπαρχει ενας χωρις στοπ και ενας με παραχωρηση και στοπ,για να μπορει να βγει μια ακρη.

Αλλα τι να λεμε,εδω δε νιωθουν τι ειναι το στοπ,θα νιωσουν τι ειναι η παραχωρηση;

7 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Όσοι μένουν και κινούνται περιοχή θα με καταλάβουν οι υπόλοιποι μάλλον θα πουν τι αρλούμπες λέει ο papoys , ή χαμένα τάχει λόγω ηλικίας.😇

Ολες οι περιοχες εχουν καποια αναλογη διασταυρωση,μια χαρα σε καταλαβαινουν αυτοι που πρεπει.
Οι υπολοιποι ειναι εκεινοι που περνανε τα στοπ αερα.

Η κοπελα μου δουλευε σε καφε πανω σε τετοιο κομβο.

Οποτε πηγαινα για καφε καθομουν  πλατη στο δρομο,γιατι τα πραματα που εβλεπα εκει με εξοργιζαν.

Πως επιβιωνει αυτος ο λαος καθε μερα ,μου λες;

Πως επιβιωνουν χωρις να γνωριζουν τα βασικα ( η απλα τα αγνοουν επιτηδες ) ενω εγω πρεπει να κοβω σε διασταυρωση ακομα και αν εχω πρασινο;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Lucifer είπε

Θεωρητικά ο τέρμα δεξιά θα βγει τελευταίος γιατί τους έχει όλους δεξιά.

Επειδη τους εχει ολους αριστερα* μηπως? Αλλα....ο τερμα δεξια δεν εχει προτεραιοτητα σε κομβο με ισοδυναμη προτεραιοτητα (αφου ολοι εχουν στοπ)?

Αν δεν κανω λαθος, αρχικα μεταξυ του μονοδρομου Ευρυτανιας και Θεσσαλονικης, θα στριψει πρωτος αυτος που εχει την Ευρυτανιας δεξια του, δλδ απο τον μονοδρομο Ευρυτανιας. Για τις 2 παραλληλες, θα ελεγα οτι εχουν και οι 2 προτεραιοτητα, με προσοχη παντα. Εστω οτι η Ευρυτανιας δεν εχει καθολου κινηση, και οι 2 εθνικες αντιστασεως μπορουν να βγουν με κατευθυνση δεξια, και οι 2 με κατευθυνση αριστερα, και οι 2 αν απο την μονη ο ενας παει δεξια και απο την διπλη παει αριστερα. Το προβλημα ειναι μονο αν απο την μονη παει αριστερα, και απο την διπλη δεξια. Ε εκει απλα προσεχουν αυτοι οι 2 και δινει ο ενας στον αλλο προτεραιοτητας.

Το μονο κακο σε ολο αυτο ειναι οτι, με βαση το google earth link πιο πανω, η νησιδα ειναι πιο μεσα στην εθν αντιστασεως οποτε τα αμαξια βγαζουν μουρη για να ελεγξουν, με αποτελεσμα αυτος που παει αριστερα απο την μονη λωριδα, ισως να εμποδιζει την εξοδο της διπλης.

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.

Αυτός που βγαίνει από Θεσσαλονίκης έχει υποχρέωση να παραχωρήσει προτεραιότητα σε όσους κινούνται προς την Καρδίτσης  αφού έχει stop αλλά αν βγει και φτάσει στην Ευρυτανίας έχει προτεραιότητα έναντι αυτού κατεβαίνει την Ευρυτανίας , ο οποίος έχει ειπωθεί σε ατυχήματα είναι αυτός που πρέπει να δίνει προτεραιότητα σε όλους. 

Για αυτό έβαλα χάρτη από google earth που φαίνεται ακριβώς ο χώρος (κάτι που δε δείχνει ο χάρτης του lucifer) στον οποίο φαίνονται και 3 παρκαρισμένα αυτοκίνητα πριν φτάσει στη διασταύρωση με την Ευρυτανίας άρα έχει φύγει από το δικό του stop σε αντίθεση με αυτόν που κατεβαίνει την Ευρυτανίας.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, papoys1 είπε

Αυτός που βγαίνει από Θεσσαλονίκης έχει υποχρέωση να παραχωρήσει προτεραιότητα σε όσους κινούνται προς την Καρδίτσης  αφού έχει stop αλλά αν βγει και φτάσει στην Ευρυτανίας έχει προτεραιότητα έναντι αυτού κατεβαίνει την Ευρυτανίας , ο οποίος έχει ειπωθεί σε ατυχήματα είναι αυτός που πρέπει να δίνει προτεραιότητα σε όλους. 

Για αυτό έβαλα χάρτη από google earth που φαίνεται ακριβώς ο χώρος (κάτι που δε δείχνει ο χάρτης του lucifer) στον οποίο φαίνονται και 3 παρκαρισμένα αυτοκίνητα πριν φτάσει στη διασταύρωση με την Ευρυτανίας άρα έχει φύγει από το δικό του stop σε αντίθεση με αυτόν που κατεβαίνει την Ευρυτανίας.

Πού βασίζεται αυτό; Αυτός που κατεβαίνει την Ευρυτανίας είναι στα δεξιά αυτουνού που έρχεται από τη Θεσσαλονίκης άρα έχει προτεραιότητα. Τι σχέση έχει αν παρεμβάλλονται τρία παρκαρισμένα επειδή έχει κενό ανάμεσα στην Ευρυτανίας και την Καρδίτσης;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, Utopia13 είπε

Πού βασίζεται αυτό; Αυτός που κατεβαίνει την Ευρυτανίας είναι στα δεξιά αυτουνού που έρχεται από τη Θεσσαλονίκης άρα έχει προτεραιότητα. Τι σχέση έχει αν παρεμβάλλονται τρία παρκαρισμένα επειδή έχει κενό ανάμεσα στην Ευρυτανίας και την Καρδίτσης;

Σε αυτό ότι έχει φύγει από το stop και διανύει την πλατεία. Έτσι το δέχονταν οι ασφάλειες . Μάλιστα επειδή είχαν γίνει πολλά νταβαντούρια σε αυτό που λες και όντως έχει βάση σήμερα πρόσεξα ότι στην Ευρυτανίας  πάνω από τα stpop έβαλαν και τις τριγωνικές πινακίδες παραχώρησης προτεραιότητας , τις οποίες όμως έπρεπε κατά τη γνώμη μου έπρεπε  να βάλουν και στον παράδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως αλλά στην Ελλάδα όταν μπλέξει το θέμα το βλέπουν..

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, papoys1 είπε

Σε αυτό ότι έχει φύγει από το stop και διανύει την πλατεία.

Ισχυει ακομα οτι οποιος μπαινει στην πλατεια εχει προτεραιοτητα; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί σκοτωνομαστε στους δρομους.

Ο ΚΟΚ ειναι σαφής , όταν σε κομβο πολλαπλών δρομων δυο ή περισσότεροι δρομοι που διασταυρώνονται  έχουν  ΣΤΟΠ ,ισχυει μεταξύ των η εκ του δεξιών προτεραιότητα....

1 . Αυτός που ανεβαίνει την Ευρυτανιας με κατευθυνση  προς Καρδιτσης

2. Εθνικης Αντιστασεως

3. Αυτος που βγαίνει από τον δρομο οπου είναι ο Μαυρονικόλας (δεν εχει ονομα η οδός , Θεσσαλονίκης ? )

4. ο κατερχόμενος την Ευρυτανιας στο σημειο που ειναι μονής κατευθυνσεως

5. και καταϊδρωμενος ο φουκαρας στη Θεσσαλονικης.

Το σημείο δυστυχώς είναι περίεργο και μάλλον θα επρεπε η Εθνικης αντιστάσεως να είχε αντιθετη φορά (δεν γνωριζω όμως την υπόλοιπη ρυμοτομία της περιοχής) .  Χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε παράλληλους δρόμους που είναι πολύ κοντά μεταξύ τους ....

Σημα ΣΤΟΠ και παραχώρησης προτεραιότητας στο ιδιο ακριβως σημειο δεν παιζει , ειναι πλεονασμος ... το ΣΤΟΠ εξ'ορισμου σημαινει ακινητοποιηση του οχηματος και παραχωρηση της προτεραιοτητας.

Ελλαδαρα ολέ σε ολο της το μεγαλείο...Γερακας μια καινούργια περιοχή , το 1978 πήγαινα σε ένα σχολειο που ήταν στο Γαργηττό και μόλις στριβαμε αριστερα από τη Μεσογείων ήταν όλα χωραφια... και τώρα δεν υπάρχουν ούτε πεζοδρόμια να περπατησει ενας πεζος....

2 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Ισχυει ακομα οτι οποιος μπαινει στην πλατεια εχει προτεραιοτητα; 

Ναι,  εκτος αν υπάρχει σήμα ΣΤΟΠ ή σήμα παραχώρησης προτεραιότητας , συνηθως βάζουν ΣΤΟΠ...αν και στην Ηλιουπολη υπάρχει μια πλατεια όπου σε όλες τις εισόδους ,ο μαλάκας συγκοινωνιολογος του Δήμου, έχει    ΣΤΟΠ  που στην ουσία αυτοαναιρούνται :D :D

Επεξ/σία από nik0laus
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nik0laus είπε

Σημα ΣΤΟΠ και παραχώρησης προτεραιότητας στο ιδιο ακριβως σημειο δεν παιζει , ειναι πλεονασμος ... το ΣΤΟΠ εξ'ορισμου σημαινει ακινητοποιηση του οχηματος και παραχωρηση της προτεραιοτητας.

Παιζει,εχω δει πολλες φορες.

Ασε μπας και σωθει κανεις,οχι οτι ξερουν τι σημαινει η πινακιδα,εδω δεν καταλαβαινουν τα πιο βασικα.
Τις προαλλες παραβιαζει ενας την προτεραιοτητα,του κορναρω,και μου σηκωνει το μαγκικο χερι "τι"ναι".
ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑΑΑΑ του φωναζω.
Ε και; μου λεει. 

Μετα προσεξα οτι οδηγουσε φτιαγμενο mazda 323,οποτε καταλαβα οτι δεν υπηρχε λογος να συνεχιστει η συζητηση.

Δημοσ.

7 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Παιζει,εχω δει πολλες φορες.

Ασε μπας και σωθει κανεις,οχι οτι ξερουν τι σημαινει η πινακιδα,εδω δεν καταλαβαινουν τα πιο βασικα.

Γι αυτό σκοτωνόμαστε.... τότε στον άλλο, τον απέναντι που έχει κι αυτός  ΣΤΟΠ , να βάλουν και έναν ασπρο/κιτρινο ρομβο για να μη μπερδευονται.... :D

7 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Μετα προσεξα οτι οδηγουσε φτιαγμενο mazda 323,οποτε καταλαβα οτι δεν υπηρχε λογος να συνεχιστει η συζητηση.

Εμένα αυτό συνήθως μου συμβαίνει με οδηγούς alfa-romeo .... και τη συμπαθω τη φίρμα ρε  γμτ .. :D

Δημοσ.

Ο δήμαρχος εκεί πέρα δεν παίρνει τη γνώμη συγκοινωνιολόγων για τον μπορεί αν διορθωθεί η κατάσταση με τοποθέτηση φαναριών? 

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, nik0laus είπε

Γι αυτό σκοτωνόμαστε.... τότε στον άλλο, τον απέναντι που έχει κι αυτός  ΣΤΟΠ , να βάλουν και έναν ασπρο/κιτρινο ρομβο για να μη μπερδευονται.... :D

Εμένα αυτό συνήθως μου συμβαίνει με οδηγούς alfa-romeo .... και τη συμπαθω τη φίρμα ρε  γμτ .. :D

Μπεμβε  κραταει τα πρωτεια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nik0laus είπε

Δεν είναι πλεονασμός. Από τη στιγμή που έχουν όλοι στοπ, αν αυτός που κατεβαίνει την Ευρυτανίας έχει παραχώρηση προτεραιότητας, θα πρέπει να βγει τελευταίος, μετά από αυτόν της Θεσσαλονίκης, μιας και τα δυο στοπ αυτοαναιρούνται.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...