Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, mants118 είπε

ωραία αυτή η ψευδαίσθηση που έχουν οι εταιρείες αυτού του μεγέθους που νομίζουν ότι επειδή έχουν άπειρα χρήματα μπορούν να τα βάλουν με κράτη και μυστικές υπηρεσίες... ;)

Πιο ωραία και ρομαντική όμως είναι η δική σου η ψευδαίσθηση που νομίζεις ότι δεν κάνουν κουμάντο αυτές οι εταιρείες αλλά οι υπουργοί και οι βουλευτές...

• Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ethereum είπε

αν αυτο το λογισμικο " παραβιασης " εσωσε καθημερινους ανθρωπους μιας πολης απο μια τρομοκρατικη επιθεση σχεδιασμένη μεσα απο τα iphone  των    " " θυμάτων " "  κανεις δεν το αναφερει

Mr. Yossi Amrani εσύ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ήθελε ο Ζοχαν, έγινε πράξη (Μοσάντ)

Μην φοβάστε δεν ενδιαφέρονται για τις γυμνές φωτογραφίες σας ή άμα κερατωνετε το στεφάνι σας (ακόμα) 😄

Επεξ/σία από Tetrabitos
Δημοσ.
17 ώρες πριν, nemom είπε

Σαν να πάει στα δικαστήρια ένας κατασκευαστής πορτών ασφαλείας την εταιρεία που φτιάχνει τα εργαλεία για κλειδαράδες.

Το πιο σωστό που διάβασα σήμερα... :)

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, alejsalonica είπε

Πιο ωραία και ρομαντική όμως είναι η δική σου η ψευδαίσθηση που νομίζεις ότι δεν κάνουν κουμάντο αυτές οι εταιρείες αλλά οι υπουργοί και οι βουλευτές...

Αυτό θα μπορούσες να το γράψεις χωρίς να κάνεις προσωπική επίθεση. Σάμπως γνωριζόμαστε κιόλας. 

Ο Trumpας δηλαδή τι ήταν που ουσιαστικά κατέστρεψε την Huawei στα κινητά;; εκεί που ήταν δυνατός παίκτης με εντολή αυτού του τρελού ο Γουγλης ξέκοψε τον Κινέζο από τις υπηρεσίες του. ;)

Οπότε θα σου γράψω κι εγώ αυτό να τα λες στους συμμαθητές σου και άντε τώρα σε καμία ουρά στο public για Black Friday. 😛😂

Επεξ/σία από mants118
Δημοσ.

Έχει πάει σε άλλο επίπεδο το αντί-apple αφήγημα εδώ μέσα (δυστυχώς και αλλού). Αντί να πούμε μπράβο (ή και τίποτα, είναι μια λύση και αυτό) που ασχολήθηκε με ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα παρακολούθησης κυρίως σε χώρες που ρημάζονται από πρίγκιπες και δικτάτορες, κάποιοι μιλάνε για κλειδαριές και πετεινούς. Ή διαβάστε για τι πράγμα μιλάμε και γράψτε την άποψη σας ή σκάστε, δεν είναι δύσκολο.

ΥΓ δεν έχω iphone ή οποιοδήποτε άλλο μπλιμπλικι της apple εδώ και πολλά χρονιά όποτε βρείτε κάτι άλλο για το κράξιμο.

• Like 4
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Dark-o-phobia είπε

Έχει πάει σε άλλο επίπεδο το αντί-apple αφήγημα εδώ μέσα (δυστυχώς και αλλού). Αντί να πούμε μπράβο (ή και τίποτα, είναι μια λύση και αυτό) που ασχολήθηκε με ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα παρακολούθησης κυρίως σε χώρες που ρημάζονται από πρίγκιπες και δικτάτορες, κάποιοι μιλάνε για κλειδαριές και πετεινούς. Ή διαβάστε για τι πράγμα μιλάμε και γράψτε την άποψη σας ή σκάστε, δεν είναι δύσκολο.

ΥΓ δεν έχω iphone ή οποιοδήποτε άλλο μπλιμπλικι της apple εδώ και πολλά χρονιά όποτε βρείτε κάτι άλλο για το κράξιμο.

εγώ μίλησα για κλειδαριές άρα εγώ ννα σου απαντήσω

πρώτον το αντι-apple είναι το δικό σου αφήγημα
γιατί εγώ που μίλησα για κλειδαράδες, το κινητό μου είναι iphone και το επόμενο πάλι iphone θα είναι,
οπότε αντίστροφα στο επιστρέφω το αφήγημα appleμάνια

και δεύτερον
είναι ωραίο που μηνύει η apple
αλλά είναι αστείο επειδή
- τα δικά της κενά  και αβλεψίες εκμεταλλεύονται (θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και μηνυόμενη από τους χρήστες δηλαδή)
- θυμίζει πλαστική κλειδαριά (αφου τόσο άρεσε το παράδειγμα) που έχει επιγραφή "do not open"

πέστε τώρα από τα σύννεφα με το δήθεν αντι-apple αφήγημα όσοι έτσι νομίζετε

Δημοσ.
Μόλις τώρα, nemom είπε

εγώ μίλησα για κλειδαριές άρα εγώ ννα σου απαντήσω

πρώτον το αντι-apple είναι το δικό σου αφήγημα
γιατί εγώ που μίλησα για κλειδαράδες, το κινητό μου είναι iphone και το επόμενο πάλι iphone θα είναι,
οπότε αντίστροφα στο επιστρέφω το αφήγημα appleμάνια

και δεύτερον
είναι ωραίο που μηνύει η apple
αλλά είναι αστείο επειδή
- τα δικά της κενά  και αβλεψίες εκμεταλλεύονται (θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και μηνυόμενη από τους χρήστες δηλαδή)
- θυμίζει πλαστική κλειδαριά (αφου τόσο άρεσε το παράδειγμα) που έχει επιγραφή "do not open"

πέστε τώρα από τα σύννεφα με το δήθεν αντι-apple αφήγημα όσοι έτσι νομίζετε

Όλα τα software έχουν κενά γιατί δεν γίνεται διαφορετικά.

Αλλά οταν μια ΕΠΙΣΗΜΗ εταιρεία (όχι κάποιος χάκερ ή κρυφές ομάδες χάκερ χωρών) αποφασίζει να κάνει βασικο της business το να ψάχνει κενά ασφαλείας σε ένα συγκεκριμένο σύστημα, και να φτιάχνει εργαλεία που μοναδικό σκοπό έχουν την παρακολούθηση όσων το χρησιμοποιούν, ώστε να το μοσχοπούλησει σε κυβερνησεις ανά τον κόσμο, αυτό εκτός από ανήθικο θα έπρεπε να είναι και παράνομο και είναι υποχρέωση αυτού που φτιάχνει το οποιοδήποτε σύστημα να κινηθεί νομικά εναντίων του.

Δεν είναι αστείο, είναι βήμα προς την σωστή κατέυθυνση, ίσως έτσι καταφέρει να αποτρέψει έστω και έναν από τους επόμενους.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dark-o-phobia είπε

Αλλά οταν μια ΕΠΙΣΗΜΗ εταιρεία (όχι κάποιος χάκερ ή κρυφές ομάδες χάκερ χωρών) αποφασίζει να κάνει βασικο της business το να ψάχνει κενά ασφαλείας σε ένα συγκεκριμένο σύστημα, και να φτιάχνει εργαλεία που μοναδικό σκοπό έχουν την παρακολούθηση όσων το χρησιμοποιούν, ώστε να το μοσχοπούλησει σε κυβερνησεις ανά τον κόσμο, αυτό εκτός από ανήθικο θα έπρεπε να είναι και παράνομο και είναι υποχρέωση αυτού που φτιάχνει το οποιοδήποτε σύστημα να κινηθεί νομικά εναντίων του.

Δεν είναι αστείο, είναι βήμα προς την σωστή κατέυθυνση, ίσως έτσι καταφέρει να αποτρέψει έστω και έναν από τους επόμενους.

τελικά τουλάχιστον κατέρρευσε το αφήγημα περί αντί-apple
ή πρέπει να αποδείξω την πίστη μου με κανά iphone screenshot ;

LOL δηλαδή που φταίνε όλοι οι άλλοι και δε φταίει η apple

apple-mania ftw λέω εγώ...

• Confused 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, nemom είπε

τελικά τουλάχιστον κατέρρευσε το αφήγημα περί αντί-apple
ή πρέπει να αποδείξω την πίστη μου με κανά iphone screenshot ;

LOL δηλαδή που φταίνε όλοι οι άλλοι και δε φταίει η apple

apple-mania ftw λέω εγώ...

Αν σε αυτό ήθελες μόνο απάντηση από την αρχή ας το έλεγες, μην κάθομαι και σου απαντάω σοβαρά.

Όχι λοιπόν, όπως απέδειξες, δεν είσαι αντι-apple, ίσως βέβαια αυτό να είναι και χειρότερο γιατί τότε θα υπήρχε μια σοβαρή δικαιολογία.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dark-o-phobia είπε

Δεν ξέρω γιατί πέφτετε από τα σύννεφα που μια εταιρεία έχει ως βασικό business το να ψάχνει κενά ασφαλείας. Να σας θυμίσω ότι υπάρχουν εκατοντάδες, μπορεί και χιλιάδες εταιρείες κυβερνοασφάλειας που βασικό τους business plan είναι το penetration testing για να βρουν αυτά ακριβώς τα κενά ασφαλείας. Να σας θυμίσω επίσης ότι υπάρχουν πάρα πολλές μεγάλες εταιρείες (μεταξύ αυτών και οι Apple και Microsoft) που πληρώνουν αδρά hackers (μεμονωμένους ή ομάδες) που έχουν εντοπίσει κενά ασφαλείας στα συστήματα  τους μαζί με τα σχετικά patches, προκειμένου να μην βγουν παρά έξω. Πρόκειται για πολύ συνηθισμένη πρακτική. Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν η Ισραηλινή εταιρεία εντόπισε τα κενά ασφαλείας και τα χρησιμοποίησε για όποιον σκοπό και αν ήταν αυτό. Αυτό που είναι αστείο είναι το "αιτιολογικό" της Apple καθώς φυσικά δεν μπορεί να γυρίσει και να πει σας μηνύουμε για οικονομικές ζημιές επειδή μας χαλάτε το αφήγημα των "ασφαλών" τηλεφώνων. Αυτό που θα είναι το πιο ενδιαφέρον είναι που υποβλήθηκε η μήνυση, με ποιους νόμους θα δικαστεί, και τι επιπτώσεις θα έχει στους πελάτες της NSO που έχουν αγοράσει το pegasus. Γιατί υποθέτω ότι η μήνυση υποβλήθηκε στις ΗΠΑ κι όχι στο Ισραήλ, αν υποβλήθηκε στις ΗΠΑ υποβλήθηκε σε τοπικό, πολιτειακό ή ομοσπονδιακό δικαστήριο, και αν δικαίωθεί (που πολύ αμφιβάλλω καθώς είναι υπαίτια διοτι το κενό ασφαλείας ήταν δικό της και δεν φρόντισε να το καλυψει) τι θα αναγκαστούν να κάνουν οι υπηρεσίες στην Αμερική που το χρησιμοποιούν ή χρησιμοποιούν ανάλογα λογισμικά.  

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ovidius80 είπε

Δεν ξέρω γιατί πέφτετε από τα σύννεφα που μια εταιρεία έχει ως βασικό business το να ψάχνει κενά ασφαλείας και φτιάχνει software για κατασκοπεία χρηστών που πωλείται σε καθεστώτα καταπάτησης δικαιωμάτων

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...