Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Εβγαλα καρτα ανεργιας στις 2 Ιουνιου και στις 2 Σεπτεμβριου εκανα αιτηση για το επιδομα 3μηνης παραμονης στον οαεδ(ειχα τα 60 ενσημα που χρειαζονται). Καποια στιγμη μεσα στον Σεπτεμβριο μου ζητήθηκε το εκκαθαριστικο και το εστειλα κι απο εκεί κι έπειτα η αίτηση βρίσκονταν σε επεξεργασία. Στο μεσοδιάστημα (αρχες Οκτώβρη) άρχισα να εργάζομαι οπότε διαγράφηκε η καρτα ανεργιας. Τελος Νοέμβρη μου ηρθε ειδοποιηση οτι απορρίφθηκε η αίτηση μου γιατι έχω διαγραφει απο τον ΟΑΕΔ. Οταν έκανα ομως την αίτηση ημουν εγγεγραμμένη στο μητρώο. Αν έκαναν δηλαδη 5 μήνες να επεξεργαστουν την αίτηση εγω για να παρω το επίδομα θα επρεπε να μεινω ολο αυτο το διαστημα ανεργη; Αξίζει να ασχοληθώ και να κανω ενσταση ή δικαίως το έχασα; 

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Eirinoupoli είπε

Καλησπέρα. Εβγαλα καρτα ανεργιας στις 2 Ιουνιου και στις 2 Σεπτεμβριου εκανα αιτηση για το επιδομα 3μηνης παραμονης στον οαεδ(ειχα τα 60 ενσημα που χρειαζονται). Καποια στιγμη μεσα στον Σεπτεμβριο μου ζητήθηκε το εκκαθαριστικο και το εστειλα κι απο εκεί κι έπειτα η αίτηση βρίσκονταν σε επεξεργασία. Στο μεσοδιάστημα (αρχες Οκτώβρη) άρχισα να εργάζομαι οπότε διαγράφηκε η καρτα ανεργιας. Τελος Νοέμβρη μου ηρθε ειδοποιηση οτι απορρίφθηκε η αίτηση μου γιατι έχω διαγραφει απο τον ΟΑΕΔ. Οταν έκανα ομως την αίτηση ημουν εγγεγραμμένη στο μητρώο. Αν έκαναν δηλαδη 5 μήνες να επεξεργαστουν την αίτηση εγω για να παρω το επίδομα θα επρεπε να μεινω ολο αυτο το διαστημα ανεργη; Αξίζει να ασχοληθώ και να κανω ενσταση ή δικαίως το έχασα; 

Μιλας, για 1 μήνα, έτσι και αλλιώς ?

Δημοσ.

Το επίδομα αυτό για να το πάρεις πρέπει πρώτα να κάνεις την αίτηση και μετά να συμπληρώσεις τρίμηνο ανεργίας και όχι το ανάποδο όπως έκανες εσύ.

Δηλαδή, την ίδια ημέρα που έβγαλες την κάρτα ανεργίας θα έπρεπε να κάνεις και την αίτηση για το επίδομα της τρίμηνης αναμονής και μόλις συμπλήρωνες το τρίμηνο ανεργίας θα έμπαιναν τα χρήματα.

Στην ουσία η αίτηση που έκανες εσύ στις 2 Σεπτεμβρίου ήταν για το τρίμηνο ανεργίας που θα συμπλήρωνες στις 2 Δεκεμβρίου και επειδή εργάστηκες σε αυτό το διάστημα δεν προχώρησε η αίτηση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, SkiLopSaRo είπε

Το επίδομα αυτό για να το πάρεις πρέπει πρώτα να κάνεις την αίτηση και μετά να συμπληρώσεις τρίμηνο ανεργίας και όχι το ανάποδο όπως έκανες εσύ.

αυτό που λες είναι ανάποδο , παλιά πρώτα συμπλήρωνα τρίμηνο και μετά αίτηση , 

σε κανα μήνα που ολοκληρωνόταν η επεξεργασία έμπαιναν και τα λεφτά

6 ώρες πριν, Eirinoupoli είπε

Αξίζει να ασχοληθώ και να κανω ενσταση ή δικαίως το έχασα; 

ναι αξίζει , συνήθως το αφήνουν στο σύστημα αυτόματα

δες παρακάτω

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
2 ώρες πριν, korakios είπε

αυτό που λες είναι ανάποδο , παλιά πρώτα συμπλήρωνα τρίμηνο και μετά αίτηση , 

σε κανα μήνα που ολοκληρωνόταν η επεξεργασία έμπαιναν και τα λεφτά

ναι αξίζει , συνήθως το αφήνουν στο σύστημα αυτόματα

Παλιά δεν ξέρω τι γινόταν, με τον ιδιο τροπο που περιγραφει η TS εγω εχασα το επιδομα τον Μαιο. Κι εγω πιστευα οτι πρεπει πρωτα να συμπληρωσω 3μηνο και μετα να κανω αιτηση, τελικα ο σωστος τροπος για το συγκεκριμενο επιδομα ειναι, κανεις αιτηση στην αρχη, περιμενεις να συμπληρωθουν 3 μηνες ανεργιας και παιρνεις το επιδομα.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, SkiLopSaRo είπε

Παλιά δεν ξέρω τι γινόταν, με τον ιδιο τροπο που περιγραφει η TS εγω εχασα το επιδομα τον Μαιο. Κι εγω πιστευα οτι πρεπει πρωτα να συμπληρωσω 3μηνο και μετα να κανω αιτηση, τελικα ο σωστος τροπος για το συγκεκριμενο επιδομα ειναι, κανεις αιτηση στην αρχη, περιμενεις να συμπληρωθουν 3 μηνες ανεργιας και παιρνεις το επιδομα.

έχεις δίκαιο και ξέμεινα απο reactions σήμερα ,

Αναφορά σε κείμενο

Επισημαίνεται ότι η ημερομηνία έναρξης του τριμήνου ξεκινά από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος και όχι από την ημερομηνία έκδοσης του δελτίου ανεργίας.

https://www.oaed.gr/anergia-kai-paroxes-asfalishs-misthwtwn?tab=boithimata-epidomata&tab2=eidiko-voithima-meta-apo-trimini-paramoni-sto-mitrwo-anerghon&tab3=genika

δεν έχει λογική πάντως (για μένα τουλάχιστον)

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Οντως έκανα ανάποδα τη διαδικασία, το link παραπάνω το λέει πράγματι ξεκάθαρα. Και για μένα δεν έχει λογική ο συγκεκριμένος τρόπος. Τέλος πάντων, θα το ξέρουμε για την επόμενη φορά. Σας ευχαριστώ και πάλι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...