Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, _Biohazard_ είπε

Εμεις λέμε τι λέει η νομοθεσία και τι έχουμε αντιμετωπίσει όσοι το έχουμε ήδη κάνει.

Για τη δική σου απορία θα πρέπει να απευθυνθεί σε μέντιουμ και όχι δικηγόρο/συμβολαιογράφο για τα της νομοθεσίας.

Ή απλώς πριν ποστάρει εδώ να έχει ήδη κάνει μια συζήτηση για αυτό το θέμα με τα παιδιά….

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εφοσον ο ενηλικος κανει αποποιηση , τότε ο ιδιος κανει αποποιηση για τα ανηλικα τέκνα του. την ιδια στιγμη. αυτα ρωτα δικηγορο αν εχεις προθεσμια και προλαβαινεις ακομα. επισης ρωτα τον γιατι δεν σε ενημερωσε. εκτος αν δεν ανεφερες τα ανηλικα τεκνα σου. πιο απλα. χαρτι αποποιηση για εσενα. αλλο για συζυγο. αλλο για τεκνο-τεκνα. ναι πολλα χαρτιά αλλα ετσι εισαι καλυμμένος.

Επεξ/σία από xxatziva
Δημοσ.

Σε πρόσφατη σχετική εμπειρία με αποποίηση στην οικογένεια (από κληρονομιά θείου) ναι, όταν έχει παιδιά αυτός που αποποιείται, πρέπει να γίνει διαδικασία και για αυτά.

Μάλιστα αυτή η διαδικασία είναι πιο χρονο/κοστοβόρα αφού γίνεται και σχετικό δικαστήριο το οποίο, αν το κατάλαβα καλά (δεν έχω παιδιά και δεν με ένοιαζε), αποφασίζει για το αν κατά κάποιο τρόπο μπορεί να το κάνει ο γονέας και είναι προς το συμφέρον του παιδιού.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα μία ερώτηση γενική για την αποποίηση αν γνωρίζει να μου απαντήσει. Μετά την υπογραφή της αποποίησης από το Ειρηνοδικείο και τη σύνταξη δήλωσης αποποίησης , γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει με ποιο τρόπο ενημερώνεται η εφορία για αυτό ώστε να μην αποδώσει χρέη στους αποποιηθεντες? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Super Moderators
Δημοσ.
37 minutes ago, agoraki_23 said:

Καλησπέρα μία ερώτηση γενική για την αποποίηση αν γνωρίζει να μου απαντήσει. Μετά την υπογραφή της αποποίησης από το Ειρηνοδικείο και τη σύνταξη δήλωσης αποποίησης , γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει με ποιο τρόπο ενημερώνεται η εφορία για αυτό ώστε να μην αποδώσει χρέη στους αποποιηθεντες? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Είναι απλό: οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος (δηλ. οποιοσδήποτε από αυτούς που έχουν κάνει αποποίηση) καταθέτει απλό φωτοαντίγραφο των αποποιήσεων (μαζί με ληξιαρχική πράξη θανάτου και πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών) στο Δικαστικό Τμήμα της αρμόδιας ΔΟΥ. 

Τουλάχιστον αυτό έκανα πριν 2 χρόνια - προ κορονοϊού, ενδεχομένως τώρα να γίνεται ηλεκτρονικά ή με email.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, paredwse είπε

Είναι απλό: οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος (δηλ. οποιοσδήποτε από αυτούς που έχουν κάνει αποποίηση) καταθέτει απλό φωτοαντίγραφο των αποποιήσεων (μαζί με ληξιαρχική πράξη θανάτου και πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών) στο Δικαστικό Τμήμα της αρμόδιας ΔΟΥ. 

Τουλάχιστον αυτό έκανα πριν 2 χρόνια - προ κορονοϊού, ενδεχομένως τώρα να γίνεται ηλεκτρονικά ή με email.

Ηλεκτρονικά στα αιτήματα μου η αλήθεια είναι ότι δεν βρίσκω τέτοια υπηρεσία παρά μόνο μεταβολή φυσικού προσώπου αλλά αυτό είναι για να δηλώσεις κληρονόμους. Βρήκα το email της ΔΟΥ μου και τα έστειλα είναι η αλήθεια, μάκαρι κάθε τμήμα να είχε ξεχωριστό email , οπότε θα αρκεστω σε αυτό. Ελπίζω να μην μου στείλουν κανένα ειδοποιητηριο πληρωμής μετά από χρόνια!!!

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, agoraki_23 said:

Ηλεκτρονικά στα αιτήματα μου η αλήθεια είναι ότι δεν βρίσκω τέτοια υπηρεσία παρά μόνο μεταβολή φυσικού προσώπου αλλά αυτό είναι για να δηλώσεις κληρονόμους. Βρήκα το email της ΔΟΥ μου και τα έστειλα είναι η αλήθεια, μάκαρι κάθε τμήμα να είχε ξεχωριστό email , οπότε θα αρκεστω σε αυτό. Ελπίζω να μην μου στείλουν κανένα ειδοποιητηριο πληρωμής μετά από χρόνια!!!

Καλό θα ήταν να κρατήσεις το email που σου στέλνουν με τον αριθμό πρωτοκόλλου του αιτήματος σου.
Ακόμη καλύτερα, αποθήκευσέ το ως pdf για να μην χαθεί. ;)

Δημοσ.

Μου έστειλαν αυτόματη απάντηση ότι θα αργήσει να διεκπεραιωθει και να στείλω από τα αιτήματα μου,αν θέλω πιο ταχεία εξυπηρέτηση. Όμως στα αιτήματα μου δεν υπάρχει τέτοια αίτηση. Η αυτόματη απάντηση δεν έχει αριθμό πρωτοκόλλου .

• Super Moderators
Δημοσ.
15 minutes ago, agoraki_23 said:

Μου έστειλαν αυτόματη απάντηση ότι θα αργήσει να διεκπεραιωθει και να στείλω από τα αιτήματα μου,αν θέλω πιο ταχεία εξυπηρέτηση. Όμως στα αιτήματα μου δεν υπάρχει τέτοια αίτηση. Η αυτόματη απάντηση δεν έχει αριθμό πρωτοκόλλου .

Τότε ζήτα ραντεβού με το Δικαστικό Τμήμα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...