karib Δημοσ. 30 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2004 kaneis den katigorise to dreamweaver. to na ksereis na grafeis sto xeri kodika html einai proterima giati etsi mporeis na katalaveis eukolotera ta lathi apo bugs tou dreamweaver kai grapheis ligotero kodika apo oti tha egrafe to programma. to dreamweaver opos kai kathe visual editor sou leinei ta xeria apo grapsimo kai se syndiasmo me alla paketa (flash, photoshop ktl) mporeis na kaneis papades. to sosto omos einai na ksereis tin vasi tou kathe programmatos, apo pou ksekinise kai se ti xrisimeuei. Νομιζω θετεις τα πραγματα σε ορθη βάση.
Dionisos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2004 kat arxin an ontos ine olo to site sto xeri' date=' den boro na katalavw giati dulevis ta stil etsi ki oxi me css i class...episis pos kataferes na grapsi olokliro pinaka se mia sira... den berdeftikes??? giati evales   meta apo telos keliou ??? (mono etimoi web builders -dream weaver ke frontpage p.x. fortonun ton kodika me ma**kies...) anyway, an ine ontos sto xeri, tote kali dulia sinadelfe ala lave ipopsin su tis paratirisis na veltiosis ligo ti methodo su... (to encryption sto e-mail xirografa egine? gia spiders to ekanes???)[/quote'] Pistevw pws afto pou ennoei o Hapagan einai oti egrapse thn php pisw apo to site me to xeri. H html moiazei na einai kata vash dhmiourghmenos se kapoio visual paketo. E3allou, afto synh8ws ginetai se group projects. Kapoios ftiaxnei thn html, sxediazei to site se epipedo design (web designers) kai meta o programmatisths enswmatwnei ton kwdika pou exei ftia3ei sto hdh etoimo design (Aftos einai mono enas tropos, yparxoun polloi alloi!). Pistevw pws kapoios pou 8elei na dhmiourgei site pou 3efevgoun apo to erasitexniko epipedo, prepei na 3erei na mporei na xeiristei thn HTML (XHTML pia) kai peran enos visual ergaleiou. Gnwrizontas pws mporei na ftiaxtei kati me HTML, xwris ton visual editor, mporei na ftia3ei, me th voh8eia tou visual editor, to idio pragma me poly pio eykolo kai grhgoro tropo. Parallhla, gnwrizontas ti einai HTML kai ti Javascript, kai ti fainetai se olous tous browser, mporei akoma kai me to frontpage na ftia3ei mia selida pou 8a fainetai to idio se olous tous browsers. Na shmeiwsw edw oti h "vasileia" tou Internet Explorer teleiwse. Osoi ftiaxnoun akoma site pou fainontai mono se IE exoun xasei (kai dystyxws afto einai h sklhrh pragmatikothta gia thn Ellada akoma). Filika Dionisos
1Mbitmx Δημοσ. 30 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2004 Na shmeiwsw edw oti h "vasileia" tou Internet Explorer teleiwse. Osoi ftiaxnoun akoma site pou fainontai mono se IE exoun xasei (kai dystyxws afto einai h sklhrh pragmatikothta gia thn Ellada akoma). file dionisos auto pou les mporei na einai i gnomi sou kai i gnomi pollon allon alla distixos den einai etsi. symfono oti enas web developer den prepei na ftiaxnei efarmoges kai sites apokleistika gia enan browser. omos den mporeis na les oti ftiaxnontas sites gia ie exoun xasei. des http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp oti oi xristes ie 5 kai 6 einai gyro sto 80%. den mporeis na min ypologiseis toso megalo pososto xriston kai na min tous ypologizeis. filika
EPa Δημοσ. 30 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2004 1. HaPagan: Κοίτα εγώ όλο το site http://www.greekcoders.gr το έφτιαξα με χρήση notepad if (HaPagan == κυριολέκτης) { HaPagan = ρόμπα } else { HaPagan = γίνε(κυριολέκτης) } 2. chr_nikol: den nomizo na vgi kati kalitero apo to paradosiako notepad... coding rulezzz!!! Θα μπορούσα να πω: "chr_nikol είσαι ζωγράφος όχι πραγματικός προγραμματιστής αφού χρησιμοποιείς notepad. Θα έπρεπε να γράφεις κώδικα γράφοντας δεκαεξαδικά ή δυαδικά στο debug του DOS. Αυτό είναι για άντρες." Κάποτε είχα τις ίδιες απόψεις που έχεις τώρα επειδή ήξερα/ξέρω πράγματα που άλλοι όχι, που ήταν/είναι πολύ δύσκολο να τα φτιάξεις, και με το πέρασμα του χρόνου βγήκαν εργαλεία που τα κάνουν ευκολότερα και αρχίζουν να τα κάνουν όλοι. Βεβαίως και συμφωνούμε ότι κάποιος που έχει προγραμματίσει γραμμή-γραμμή έχει καλύτερη γνώση και μπορεί να αποφύγει κάποιες κακοτοπιές κάποιων εργαλείων, αλλά γενικά η χρήση εργαλείων για πράγματα που παλιότερα γίνονταν με πιο πρωτόγονα εργαλεία είναι βασικό χαρακτηριστικό αυτού του αναπόφεκτου πράγματος που ονομάζεται πρόοδος. Προσπάθησε να μένεις μέσα στα πράγματα και να χρησιμοποιείς σοφά και μόνο όπου χρειάζεται, την παραπάνω γνώση που έχεις. Αυτή η γνώση φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα ακόμη κι αν χρησιμοποιείς εργαλείο, δεν είναι ανάγκη να ταλαιπωρείσαι μόνο και μόνο για να μπορείς να πεις "εγώ το έφτιαξα στο χέρι", εννοώντας "άρα είμαι καλύτερος, πιο γνώστης, δοξάστε με". Απλά για να φανεί από ποιον προέρχεται η παραπάνω άποψη, το 1986, μετά από δουλειά 6 μηνών ολοκλήρωσα ένα παιχνίδι για τον Commodore 64 (για το οποίο μου προσφέρθηκε συμβόλαιο και διαμονή στη Μ. Βρετανία από την τότε κρατούσα τα σκήπτρα Activision) γραμμένο σε assembly (δηλαδή γραμμή-γραμμή 3 letter mnemonic και register/διεύθυνση) μεγέθους 60 Kb. Βάλε μέσο όρο 2.5 bytes η γραμμή και υπολόγισε γραμμές...
karib Δημοσ. 30 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2004 oi xristes ie 5 kai 6 einai gyro sto 80%. den mporeis na min ypologiseis toso megalo pososto xriston kai na min tous ypologizeis. Πεστα φιλε μου... Θα μπορούσα να πω: "chr_nikol είσαι ζωγράφος όχι πραγματικός προγραμματιστής αφού χρησιμοποιείς notepad. Θα έπρεπε να γράφεις κώδικα γράφοντας δεκαεξαδικά ή δυαδικά στο debug του DOS. Αυτό είναι για άντρες." Σωστός. Πίσω στην εποχή των ηλεκτρονικών εγκεφάλων... Απλά για να φανεί από ποιον προέρχεται η παραπάνω άποψη, το 1986, μετά από δουλειά 6 μηνών ολοκλήρωσα ένα παιχνίδι για τον Commodore 64 (για το οποίο μου προσφέρθηκε συμβόλαιο και διαμονή στη Μ. Βρετανία από την τότε κρατούσα τα σκήπτρα Activision) γραμμένο σε assembly (δηλαδή γραμμή-γραμμή 3 letter mnemonic και register/διεύθυνση) μεγέθους 60 Kb. Βάλε μέσο όρο 2.5 bytes η γραμμή και υπολόγισε γραμμές... Η γνωμη σου μετράει φίλε μου. Σωστά τα λες: Κάποτε είχα τις ίδιες απόψεις που έχεις τώρα επειδή ήξερα/ξέρω πράγματα που άλλοι όχι, που ήταν/είναι πολύ δύσκολο να τα φτιάξεις, και με το πέρασμα του χρόνου βγήκαν εργαλεία που τα κάνουν ευκολότερα και αρχίζουν να τα κάνουν όλοι. Βεβαίως και συμφωνούμε ότι κάποιος που έχει προγραμματίσει γραμμή-γραμμή έχει καλύτερη γνώση και μπορεί να αποφύγει κάποιες κακοτοπιές κάποιων εργαλείων, αλλά γενικά η χρήση εργαλείων για πράγματα που παλιότερα γίνονταν με πιο πρωτόγονα εργαλεία είναι βασικό χαρακτηριστικό αυτού του αναπόφεκτου πράγματος που ονομάζεται πρόοδος. Προσπάθησε να μένεις μέσα στα πράγματα και να χρησιμοποιείς σοφά και μόνο όπου χρειάζεται, την παραπάνω γνώση που έχεις. Αυτή η γνώση φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα ακόμη κι αν χρησιμοποιείς εργαλείο, δεν είναι ανάγκη να ταλαιπωρείσαι μόνο και μόνο για να μπορείς να πεις "εγώ το έφτιαξα στο χέρι", εννοώντας "άρα είμαι καλύτερος, πιο γνώστης, δοξάστε με". Κάποιοι επιμένουν αντί για αναπτήρα να χρησιμοποιούν τσακμακόπετρα. Δεν πειράζει, όποιος αρνείται την εξέλιξη -όσο κι αν κάποιες φορές δεν βολεύει ορισμένους- μένει απολίθωμα της αρχαιολογίας... Οπως ειπες, οποιος εχει την παραπανω γνώση, να την χρησιμοποιήσει για να βελτιώσει τις όποιες ατέλειες του κώδικα. Τα είπες ωραία..."δοξάστε με", "αυτό είναι για άντρες"
Psyx Δημοσ. 30 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2004 tin imera pou tha synyparksoun armonika oi men me tous de (diaforetikes plevres tou idiou nomismatos) isos kai na ginoune thavmata... Psyx
netcrawler Δημοσ. 3 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2004 Και στο θέμα μας υπάρχει visual editor για imode σιτες Namo Webeditor 5 όχι ο 6
karib Δημοσ. 3 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2004 Και στο θέμα μας υπάρχει visual editor για imode σιτες Namo Webeditor 5 Φιλε μου σημαντικο αυτο που ειπες. βεβαια, ειδικα για τη σχεση του namo με το imode δεν βρηκα και πολλα. Μολις ανακαλυψα οτι μαλλον κανει και το Golive. http://reviews-zdnet.com.com/Adobe_GoLive_6_0/4514-3637_16-8628439.html
netcrawler Δημοσ. 3 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2004 Δέν θα βρεία πολλά για το namo αφου στην έκδοση 6 δέν υποστιρίζει i-mode
karib Δημοσ. 4 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2004 Φιλε μου σε ευχαριστουμε που μας ειπες για το namo. Δέν θα βρείτε πολλά για το namo αφου στην έκδοση 6 δέν υποστιρίζει i-mode Αναρωτιέμαι, αυτο λέγεται πρόοδος? Υποστήριξη σε ενα πολλα υποσχομενο interface? Τελωσπαντων, μπορει και να ειναι τυχαίο...
prezakis Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2004 endiaferomai na sikoso selida se kinhto.opos diabasa parapano to i-mode den mou kanei!ti alles epiloges exo?me WML ti selides mporeis na ftiakseis?kinhta me GPRS mporoun na doun opoiadhpote selida?an nai,tote pio to ofelos tou i-mode-tim_imagine,ktl? *an exo kinhto nec(yposthrizei i-mode) me syndesh vodafone,mporo na energopoihso GPRS?*
karib Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2004 kinhta me GPRS mporoun na doun opoiadhpote selida? Ναι, σελιδες wap-html μπορουν να τις δουν αφου πρωτα ενεργοποιησουν την υπηρεσια. an nai,tote pio to ofelos tou i-mode-tim_imagine,ktl? Η καθε εταιρια πουλα τα στανταρτ της! Ενω το wap ειναι κοινο σε ολες τις συσκευες-εταιριες.
prezakis Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2004 sinepos,an ego tin thelo gia enhmerosh enos xrhsth k oxi gia koinh xrhsh tote mou kanei to wap...sosta? gia wap-html programmatizeis kanonika opos tis selides gia ypologistes h 8a ka8ysteroun poly sto katebasma sto kinhto? me php ginetai douleia? euxaristo gia tis plirofories!
karib Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2004 Επειδη αυτο το topic επικεντρωνεται σε imode, ριξε μια ματια εδω: http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=390810&highlight=wap http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=389511&highlight=wap
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.