Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα αυπνα αλανια.

Εχοντας δει μερικα βιντεακια για λευκανση παλαιων κονσολων,μοχλων και γενικα κιτρινισμενων πλαστικων,αγορασα λιγο υπεροξείδιο του υδρογόνου  ( κοινως hydrogen peroxide ) .
Εχω δει οτι γενικοτερα χρησιμοποιουν ενα μειγμα που ονομαζεται retrobright,αλλα εχω καταλαβει οτι βλεπεις ικανοποιητικα αποτελεσματα με σκετο Hyd/Peroxide και αφθονο ηλιο
( ή καποια πηγη UV ) .

Οι ερωτησεις:
Αξιζει απλα να βαλω το αντικειμενο σε ενα διαφανο, ερμητικα κλειστο container, και να το αφησω στον ηλιο,ή να βρω λεντοταινια UV?

Αν δοκιμασω να το κανω στο gameboy classic,υπαρχει περιπτωση να ξεκολλησει το τζαμακι; 

Μπορω να διαλυσω καπως το H/P ωστε να μη χρειαζεται να ψωνιζω συνεχεια;

Μπορω να το ξαναχρησιμοποιησω δευτερη φορα,ή παει οπως ειναι στην αποχετευση;

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις στα video είναι αν συστήνουν συγκεκριμένη συγκέντρωση υπεροξειδιου του υδρογόνου για να γίνει αυτή η δουλειά. Αυτό που πουλάνε στο εμπόριο για τον μέσο χρήστη έχει πολύ μικρή συγκέντρωση διαλύματος και δεν ξέρω αν κάνει για την δουλειά αυτή της λεύκανσης, αφορά μόνο για αντισηψια, μέχρι 35% βρίσκεις. Να το διαλύσεις στο νερό μπορείς αλλά εφόσον το αγοράσεις σε υψηλή συγκέντρωση για να κάνεις αραίωση.

Πιθανόν να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά αν δεν έχει βρωμίσει πολύ από την προηγούμενη χρήση. 

Στο gameboy μπορεί να φύγει το τζαμακι ακόμα και χωρίς να ρίξεις τίποτα, το τοποθετείς με κόλλα μετά. 

Το πλαστικό θεωρώ ότι δεν είναι καλό να μείνει κάτω από τον ήλιο. 

• Thanks 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Το πλαστικό θεωρώ ότι δεν είναι καλό να μείνει κάτω από τον ήλιο. 

Ο ηλιος αυτη την εποχη δεν ειναι τοσο δυνατος για να παραμορφωσει το υλικο.
Απλα θα επωφεληθουμε απο τις ακτινες UV.

11 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

μέχρι 35% βρίσκεις

Εχεις δικιο,τοσο ειναι.Οποτε δεν εχει νοημα να το διαλυσω.
Θα δοκιμασω αν αξιζει τον κοπο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προτείνω να διαβάσετε και τις ιστορίες σχετικά με το πόσο γρήγορα ή χειρότερα επέστρεψε η κιτρινίλα μετά το retrobright σε κάποιες περιπτώσεις (προφανώς εξαρτάται από το υλικό), καθώς και αυτές σχετικά με το πόσο εύθραυστα έγιναν τα πλαστικά μετά πριν το επιχειρήσετε, απλά για τη σφαιρική γνώση.

Επεξ/σία από konc
Δημοσ.
1 ώρα πριν, konc είπε

Προτείνω να διαβάσετε και τις ιστορίες σχετικά με το πόσο γρήγορα ή χειρότερα επέστρεψε η κιτρινίλα μετά το retrobright σε κάποιες περιπτώσεις (προφανώς εξαρτάται από το υλικό), καθώς και αυτές σχετικά με το πόσο εύθραυστα έγιναν τα πλαστικά μετά πριν το επιχειρήσετε, απλά για τη σφαιρική γνώση.

Τα εχω διαβασει,θα τα δω και στην πραξη.
Ευχαριστω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...