Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπεριζω το φόρουμ, αν ξέρει κάποιος να βοηθήσει γιατί όσο και αν έψαξα δεν βρήκα άκρη. Θέλω να περάσω λινουξ στο νέο HP λάπτοπ, φτιάχνω κανονικα με το Rufus το live usb με Ubuntu 20.04 αλλά όταν αλλάζω το boot order στα bios να μπουταρει από το usb δεν δουλεύει το touchpad του λάπτοπ. Αν δεν πειράξω το boot order στα bios, αλλά επιλέξω να μπουταρει από το usb στο boot menu, όλα λειτουργούν κανονικά. Ιδανικά θέλω να το χρησιμοποιήσω με persistence ή στη χειρότερη αν δω ότι δεν τραβάει, να κάνω πλήρη εγκατάσταση στο usb, καθώς χώρος για dual boot δεν υπάρχει και θα προτιμούσα να μην μπλέξω windows και Linux στον ίδιο δίσκο.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, berserker7 είπε

Καλησπεριζω το φόρουμ, αν ξέρει κάποιος να βοηθήσει γιατί όσο και αν έψαξα δεν βρήκα άκρη. Θέλω να περάσω λινουξ στο νέο HP λάπτοπ, φτιάχνω κανονικα με το Rufus το live usb με Ubuntu 20.04 αλλά όταν αλλάζω το boot order στα bios να μπουταρει από το usb δεν δουλεύει το touchpad του λάπτοπ. Αν δεν πειράξω το boot order στα bios, αλλά επιλέξω να μπουταρει από το usb στο boot menu, όλα λειτουργούν κανονικά. Ιδανικά θέλω να το χρησιμοποιήσω με persistence ή στη χειρότερη αν δω ότι δεν τραβάει, να κάνω πλήρη εγκατάσταση στο usb, καθώς χώρος για dual boot δεν υπάρχει και θα προτιμούσα να μην μπλέξω windows και Linux στον ίδιο δίσκο.

Ποιο ακριβως μοντελο ειναι το HP?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, berserker7 είπε

Το eq1020nv. Λες να υπαρχει θεμα με το uefi του συγκεκριμένου;

Για αλλο πραγμα σε ρωτησα , περα του NVME δεν εχει και δεν παιρνει αλλο εσωτ.δισκο .

Παρε εναν converter απο sata σε usb 3.0 και εναν φθηνο 120αρη ssd και βαλτα , τον NVME μη τον πειραζεις και αν το κανεις ετσι καντο ξεχωριστα για να μην εχεις dual boot αλλα να ξεκινας απο επιλογη οπως ξεκινανε τα usb sticks

https://www.skroutz.gr/s/29204497/Καλώδιο-USB-3-0-σε-2-5-Sata-35cm.html

Επεξ/σία από triplex1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...