Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα εχω ενα θεμα πρεπει να παω ενα ταξιδι που ειναι σχεδον 3 και κατι ωρες πηγαινε και αλλες τοσες ελα... θελω να παω με το αμαξι αλλα το αμαξι χανει νερα τυπου σταγονες... το ειχα παει στο συνεργειο και μου ειπαν οτι χανει σε 3 σημεια σε χαμηλο βαθμο μου ειπαν στην τρομπα νερου στο ψυγειο και καπου αλλου που δεν θυμαμαι πως λεγετε... μπορω να το μετακινησω μεσα στην πολη αλλα δεν ξερω αμα μπορω να το παρω για ταξιδι... για πειτε μου την γνωμη σας που ξερετε και κατι παραπανω... ευχαριστω.

Δημοσ.

στο ταξίδι που τρώει σταθερά αέρα με μεγαλύτερες ταχύτητες, θα σηκώσει λιγότερη πίεση μιας και ζορίζεται λιγότερο από ότι μέσα στη πόλη με σταμάτα ξεκίνα. άρα και θα χάνει λιγότερο. 

αυτό όμως δε σημαίνει οτι  σου συνιστώ να κάνεις ταξίδι ενώ έχεις διαρροή έστω και σταγόνες. Αν το ταξίδι πρέπει να γίνει και το σενάριο οδική βοήθεια δε σε τρομάζει μπορείς να το κάνεις με στάσεις ανά 30-40λεπτά (σύνολο και να ελέγχεις στη στάση τη στάθμη στο παγούρι του αντιψυκτικού)

Αν στη πόλη συμπληρώνεις μόνο τύπου 100-200ml ανά βδομάδα τότε η διαρροή είναι ελεγχόμενη.

Υπάρχει βέβαια ο αστάθμητος παράγοντας μια μικρή διαρροή κάποια στιγμή να κάνει τσαφ και να μεγαλώσει. άμα κάνει τσαφ τότε και δε το πάρεις χαμπάρι.....στην άκρη μόλις ανάψει θερμοκρασία, σβήνεις μοτέρ και ανοίγεις καπώ. 

• Thanks 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, greekfragma είπε

μπορείς να το κάνεις με στάσεις ανά 30-40λεπτά (σύνολο και να ελέγχεις στη στάση τη στάθμη στο παγούρι του αντιψυκτικού)

στην άκρη μόλις ανάψει θερμοκρασία, σβήνεις μοτέρ και ανοίγεις καπώ. 

Θυμάμαι και ένας γνωστός μου το είχε κάνει αυτό. Ήταν καλοκαίρι και ήταν γυμνός απ' τη μέση και πάνω. Μόλις έβγαλε την τάπα πετάχτηκε όλο το καυτό νερό πάνω του. Αποτέλεσμα? Εγκαύματα παντού και από τύχη δεν τυφλώθηκε γιατί φορούσε γυαλιά ηλίου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Θυμάμαι και ένας γνωστός μου το είχε κάνει αυτό. Ήταν καλοκαίρι και ήταν γυμνός απ' τη μέση και πάνω. Μόλις έβγαλε την τάπα πετάχτηκε όλο το καυτό νερό πάνω του. Αποτέλεσμα? Εγκαύματα παντού και από τύχη δεν τυφλώθηκε γιατί φορούσε γυαλιά ηλίου.

βλέπεις να έγραψα πουθενά να ανοίξει την τάπα;

Επεξ/σία από greekfragma
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Απλά του είπες να ελέγχει τη σταθμη και να συμπληρώνει χωρίς να του πεις τη σωστή διαδικασία ... να περιμένει να κρυώσει και μετά να συμπληρώνει αν χρειαστεί.... δλδ να περιμένει αλλα 20-30 λεπτά αν χρειάζεται συμπλήρωμα μετά από 30-40 λεπτά διαδρομής :D :D

• Thanks 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Έγραψες

1 ώρα πριν, greekfragma είπε

και να ελέγχεις στη στάση τη στάθμη στο παγούρι του αντιψυκτικού

Σε κάποιον που όπως φαίνεται δεν γνωρίζει. Δεν είναι κακό να υπάρξει μια έξτρα ενημέρωση, μην πάθει καμιά ζημιά στα καλά καθούμενα. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mr.kostas είπε

Καλησπερα εχω ενα θεμα πρεπει να παω ενα ταξιδι που ειναι σχεδον 3 και κατι ωρες πηγαινε και αλλες τοσες ελα... θελω να παω με το αμαξι αλλα το αμαξι χανει νερα τυπου σταγονες... το ειχα παει στο συνεργειο και μου ειπαν οτι χανει σε 3 σημεια σε χαμηλο βαθμο μου ειπαν στην τρομπα νερου στο ψυγειο και καπου αλλου που δεν θυμαμαι πως λεγετε... μπορω να το μετακινησω μεσα στην πολη αλλα δεν ξερω αμα μπορω να το παρω για ταξιδι... για πειτε μου την γνωμη σας που ξερετε και κατι παραπανω... ευχαριστω.

Δεν ενδεικνυται να πας!  Για το ψυγειο οσο κινειται τοσο χειροτερευει και καποια στιγμη θα σου χειροτερεψει δυσαναλογα! και επειδη θα κανεις ταξιδι θα μπεις σε περιπετειες..!

• Like 3
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Ασε τα ταξιδια και φρόντισε το αυτοκίνητο σου, αυτό λεει η λογικη

Προφανως οταν σου φαινονται πολλα(κοστη επισκευης) καπως φαινεται στον καθενα και προσπαθεις να κανεις παραταση πιστευοντας οτι ετσι κερδιζεις κατι..!   Τωρα αν του ελεγε καποιος το αμαξι μπορει να φτιαχτει κατα 30% πιο οικονομικα απο την τιμη που σου ειπαν σιγουρα πρωτα θα το εφτιαχνε και μετα θα πηγαινε το ταξιδι!

Δημοσ.

Ειναι απλο,οχι.

Απιστευτες οι συμβουλες που δινετε ορισμενοι εδω μεσα.

Αν γενικα στη ζωη σου χρησιμοποιεις ημιμετρα,μπορεις να χρησιμοποιησεις το υγρο που σου παραθεσαν πιο πανω.

Αυτο κλεινει τις τρυπες στο ψυγειο,αλλα προσοχη στη δοσολογια.

Αυτο φυσικα αν το προβλημα ειναι μονο στο ψυγειο,αν χανεις νερα απο καποια φλατζα δεν εχει νοημα.

Γενικα, η παροιμια ειναι ολοσωστη, "η φθηνια τρωει τον παρα".

Δημοσ.

Είχα πρόβλημα μικρό διαρροής πάνω από χρόνο αλλά ήταν σταθερό και ελεγχόμενο. Συμπλήρωνα 100-200 ml κάθε βδομάδα στην αρχή στο δοχείο φυσικά όταν ήταν κρύο το αμάξι. Μεγάλωνε η διαρροή με τον καιρό οπότε μετά από καλό ψάξιμο διαπιστώθηκε ότι ήταν η αντλία νερού αλλάχτηκε και όλα εντάξει. Να πω ότι αν χάνεις από την αντλία δεν έχει πρόβλημα για κάποιο επείγον ταξείδι αρκεί να το προσέχεις κάθε τόσο. Αν όμως είναι από κολάρο καλό είναι να μην πας.

Όσο για το ψυγείο θα συμφωνήσω με το   Nabuko ποτέ δεν ανοίγουμε την τάπα όταν είναι ζεστό. Να προσθέσω όμως ότι τα νέα αυτοκίνητα έχουν χωριστό δοχείο διαστολής για αυτό το λόγο. Ακόμη και πολύ ζεστό μπορούμε να το ανοίξουμε με μεγάλη προσοχή βέβαια γιατί εκεί η εκτόνωση είναι πολύ μικρότερη από ότι θα γίνει με το ψυγείο. Το είχα κάνει αρκετές φορές. Μόλις ξέσφιγγα λίγο τη βίδα έκανε μία μικρή εκτόνωση και στη συνέχεια ξεβιδώνεις τη βίδα σιγά που έχει 5-6 στροφές σε αντίθεση με την τάπα των ψυγείων που έχει μισή στροφή και δεν έχεις περιθώρια για μικρότερη εκτόνωση και πολλοί που πήγαν να τη βγάλουν έχουν πάθει ζημιές και εγκαύματα. Ενδεχομένως για αυτό το λόγο έχουν καταργηθεί οι τάπες στα ψυγεία των αυτοκινήτων.

• Like 1
Δημοσ.

Ρωτάς εάν με αμάξι που χάνει από τουλάχιστον 3 σημεία (!) θέλεις να κάνεις 6-7 ώρες διαδρομή.

Εάν γουστάρεις να γνωρίσεις πολύ καλά κάποιο σημείο της εθνικής μέχρι να φτάσει το βαν της οδικής και ίσως να χρειαστεί να πάρεις κάτι στο χέρι από υπερθέρμανση, τότε κάντο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...