Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για πείτε οι γνώστες γιατί όσο έψαξα δεν βρήκα κάτι

Αν βράσεις χαλασμένο/ξυνισμένο κρασί η απόσταξή του πάλι ξυνισμένο δεν θα είναι;

Υπάρχει τρόπος να διορθωθεί;

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Το ξίδι να γίνει τσίπουρο;

Νομίζω πως για να γίνει ξύδι θέλει επεξεργασία. Δηλαδή δεν είναι ξύδι τώρα. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, nvel είπε

γιατί μπορείς να φτιάξεις τσίπουρο από μη ξινισμένο κρασί;

ναι

1 ώρα πριν, li@m είπε

Αν βράσεις χαλασμένο/ξυνισμένο κρασί η απόσταξή του πάλι ξυνισμένο δεν θα είναι;

όχι , απλά δε θα είναι και ότι καλύτερο , οι μπεκρήδες παππούδες το πίνανε πάντως άνετα με γλυκάνισο

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, korakios είπε

όχι , απλά δε θα είναι και ότι καλύτερο , οι μπεκρήδες παππούδες το πίνανε πάντως άνετα με γλυκάνισο

Άρα θα πάρεις κακής ποιότητας τσίπουρο. Μάλιστα 

Ευχαριστώ 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, li@m είπε

Άρα θα πάρεις κακής ποιότητας τσίπουρο. Μάλιστα 

Ευχαριστώ 

απο το να πάει χαμένο καλύτερα τσίπουρο , αν έχει "κοψει ξυνίσει" ούτε ξύδι δε γίνεται

Δημοσ.
1 ώρα πριν, korakios είπε

ναι

το τσίπουρο έχει νομικά κατοχυρωμένο τρόπο παρασκευής, αποστάζοντας οίνο παίρνεις απόσταγμα οίνου όχι τσίπουρο

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nvel είπε

το τσίπουρο έχει νομικά κατοχυρωμένο τρόπο παρασκευής, αποστάζοντας οίνο παίρνεις απόσταγμα οίνου όχι τσίπουρο

δεν ξέρω τα νόμιμα , αναφέρομαι σε παλιές εποχές και καζάνια

ο ίδιος δεν έχω ασχοληθεί , απλά πιτσιρικάς βοηθούσα και το μάπα κρασί το βράζανε , (΄όπως και ότι περίσσευε απο τα σταφύλια ,κοτσάνια φλούδες) τσίπουρο το λέγανε , τσίπουρο λέγαν οτι πίνανε

Δημοσ.

Δεν ειπε ξύδι ο άνθρωπος αλλά χαλασμένο κρασί άρα οξειδωμένο. Πιστεύω ότι θα πάρεις απλά σίγουρα θα είναι μικρή ποσότητα γιατί δεν θα έχει πολλά σάκχαρα για να σου δώσουν ποσότητα αλκοόλης. Για την ποιότητα δεν γνωρίζω αλλά υποθέτω δε θα είναι καλή .

Δημοσ.
6 ώρες πριν, li@m είπε

Για πείτε οι γνώστες γιατί όσο έψαξα δεν βρήκα κάτι

Υπάρχει τρόπος να διορθωθεί;

Ψάξε λίγο καλύτερα τι σημαίνει απόσταξη γιατί απέχει πολύ από το να βάλεις μια κατσαρόλα με κρασί στο μάτι της κουζίνας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για να λέγεται τσίπουρο μάλλον θα βγαίνει από τα τσίπουρα και όχι από το ξινισμένα κρασιά

Επεξ/σία από nvel
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, djkostas84 είπε

Ψάξε λίγο καλύτερα τι σημαίνει απόσταξη γιατί απέχει πολύ από το να βάλεις μια κατσαρόλα με κρασί στο μάτι της κουζίνας.

Μπορείς να μου πεις πώς έβγαλες το συμπέρασμα πως θα το κάνω με κατσαρόλα; 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, li@m είπε

Μπορείς να μου πεις πώς έβγαλες το συμπέρασμα πως θα το κάνω με κατσαρόλα; 

16 ώρες πριν, li@m είπε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...