li@m Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Για πείτε οι γνώστες γιατί όσο έψαξα δεν βρήκα κάτι Αν βράσεις χαλασμένο/ξυνισμένο κρασί η απόσταξή του πάλι ξυνισμένο δεν θα είναι; Υπάρχει τρόπος να διορθωθεί;
li@m Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 37 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Το ξίδι να γίνει τσίπουρο; Νομίζω πως για να γίνει ξύδι θέλει επεξεργασία. Δηλαδή δεν είναι ξύδι τώρα.
nvel Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 γιατί μπορείς να φτιάξεις τσίπουρο από μη ξινισμένο κρασί; 1
korakios Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 12 λεπτά πριν, nvel είπε γιατί μπορείς να φτιάξεις τσίπουρο από μη ξινισμένο κρασί; ναι 1 ώρα πριν, li@m είπε Αν βράσεις χαλασμένο/ξυνισμένο κρασί η απόσταξή του πάλι ξυνισμένο δεν θα είναι; όχι , απλά δε θα είναι και ότι καλύτερο , οι μπεκρήδες παππούδες το πίνανε πάντως άνετα με γλυκάνισο 1
li@m Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, korakios είπε όχι , απλά δε θα είναι και ότι καλύτερο , οι μπεκρήδες παππούδες το πίνανε πάντως άνετα με γλυκάνισο Άρα θα πάρεις κακής ποιότητας τσίπουρο. Μάλιστα Ευχαριστώ
korakios Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, li@m είπε Άρα θα πάρεις κακής ποιότητας τσίπουρο. Μάλιστα Ευχαριστώ απο το να πάει χαμένο καλύτερα τσίπουρο , αν έχει "κοψει ξυνίσει" ούτε ξύδι δε γίνεται
nvel Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, korakios είπε ναι το τσίπουρο έχει νομικά κατοχυρωμένο τρόπο παρασκευής, αποστάζοντας οίνο παίρνεις απόσταγμα οίνου όχι τσίπουρο 2
korakios Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, nvel είπε το τσίπουρο έχει νομικά κατοχυρωμένο τρόπο παρασκευής, αποστάζοντας οίνο παίρνεις απόσταγμα οίνου όχι τσίπουρο δεν ξέρω τα νόμιμα , αναφέρομαι σε παλιές εποχές και καζάνια ο ίδιος δεν έχω ασχοληθεί , απλά πιτσιρικάς βοηθούσα και το μάπα κρασί το βράζανε , (΄όπως και ότι περίσσευε απο τα σταφύλια ,κοτσάνια φλούδες) τσίπουρο το λέγανε , τσίπουρο λέγαν οτι πίνανε
nogoso Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δεν ειπε ξύδι ο άνθρωπος αλλά χαλασμένο κρασί άρα οξειδωμένο. Πιστεύω ότι θα πάρεις απλά σίγουρα θα είναι μικρή ποσότητα γιατί δεν θα έχει πολλά σάκχαρα για να σου δώσουν ποσότητα αλκοόλης. Για την ποιότητα δεν γνωρίζω αλλά υποθέτω δε θα είναι καλή .
djkostas84 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, li@m είπε Για πείτε οι γνώστες γιατί όσο έψαξα δεν βρήκα κάτι Αν βράσεις χαλασμένο/ξυνισμένο κρασί η απόσταξή του πάλι ξυνισμένο δεν θα είναι; Υπάρχει τρόπος να διορθωθεί; Ψάξε λίγο καλύτερα τι σημαίνει απόσταξη γιατί απέχει πολύ από το να βάλεις μια κατσαρόλα με κρασί στο μάτι της κουζίνας.
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Εγω ξέρω να φτιάχνουν τσίπουρο απο ότι έμενε απο τα ήδη πατημένα σταφύλια ή απο β' διαλογής σταφύλια . . https://www.ypaithros.gr/tsipouro-tsikoudia-tropos-paraskevis-emfialosi/
nvel Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) για να λέγεται τσίπουρο μάλλον θα βγαίνει από τα τσίπουρα και όχι από το ξινισμένα κρασιά Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2021 από nvel
li@m Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 13 λεπτά πριν, djkostas84 είπε Ψάξε λίγο καλύτερα τι σημαίνει απόσταξη γιατί απέχει πολύ από το να βάλεις μια κατσαρόλα με κρασί στο μάτι της κουζίνας. Μπορείς να μου πεις πώς έβγαλες το συμπέρασμα πως θα το κάνω με κατσαρόλα;
djkostas84 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 9 ώρες πριν, li@m είπε Μπορείς να μου πεις πώς έβγαλες το συμπέρασμα πως θα το κάνω με κατσαρόλα; 16 ώρες πριν, li@m είπε Αν βράσεις χαλασμένο/ξυνισμένο κρασί η απόσταξή του πάλι ξυνισμένο δεν θα είναι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα